הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ממים של חדר כושר 🤩

• פותח/ת השרשור rud
  • פורסם בתאריך
אני מתכוונת למוצרים שמנסים למכור לנו בכל מקום. ברוב המקרים כשהמוצר ממוסחר ומפורסם תחת חסות של חברה מסויימת יש מאחוריו מערכת שלמה של ייצור שמחושבת מאוד מאוד טוב על מנת להשיג כמה שיותר רווחים בעבור כמה שיותר תפוקה ופחות חומרי גלם, ככה שמוצרים ממוסחרים ומפורסמים לא תמיד כאלה ״בריאים״ כמו שמציגים לנו אותם. זו הסיבה להבדלי הערכים בטחינות לדוגמא. בחלק יש פחות שומן ובחלק יש יותר, השומן מגיע מהשומשום, שזה המרכיב ממנו עושים טחינה, ושוב זה חוזר לרווח מול תפוקה.
במוצרים פחות מפורסמים זה פחות מחושב ומתועש, ויותר מזכיר את עסקי המזון של פעם, לפני עידן המקדונלדס.
זאת אומרת שאם עד עכשיו היוגורט של מולר היה נמכר בשביל נגיד 16 שקל ל6 גביעים, ומולר רוצים להגדיל את הרווחים ב3% מהיוגורט הזה, אז הם יקצצו קצת בערכים, אולי יוסיפו קצת מים - אבל עדיין ימכרו אותו תחת המוניטין ה״בריא״(ובאותו המחיר)- ואני בטוחה ש97% מהצרכנים לא ישימו לב.

מצד שני, מוצר מפורסם וידוע נמצא לעתים קרובות יותר תחת זכוכית מגדלת של הציבור והתקשורת ומחויב לאיכות מסוימת, ובניגוד למה שנראה לך, זה דווקא כן מורגש, במיוחד כשמדובר במוצר פופולרי. אין כזה דבר שנוטלה נגיד משנים את המתכון והציבור לא ירגיש. ואת יכולה לשים לב שכל המותגים הגדולים והמוכרים מעוררים סערה תקשורתית כל פעם שהם משנים משהו במוצר שלהם. ואם כבר העסקים של פעם כל כך קוסמים לך, אז פעם היצרנים היו מנצלים את הבורות של הציבור הרבה יותר, ע"ע שומן טרנס.
ובנוגע להבדלים בערכים בין המוצרים, לפי החוק מותר לסטות עד 20% (כלפי מעטה או מעלה) בערכים של הסימון התזונתי, ככה שקשה להגיד אם ההבדלים נובעים משוני בהרכב או סתם בגלל הסטייה המותרת.

10376821_10154368579625105_5614411963259841966_n.jpg

אתה כמעט צודק- התאמנתי בחולון בימית. גר בבת ים. אתה גם בימית?

אני זוכר את הסמל שלך בחוות דעת על ימית או בריזה (תקן אותי אם אני טועה)

לא, אני מתאמן בפרייבט ג'ים ליד בית שטיינברג אם אתה מכיר. יש לכם כמה מכוני כושר בבת ים, ועד לימית נסעת? למה ?

Back
למעלה תחתית