הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חלבון מוגזם בתפריט

• פותח/ת השרשור demin
  • פורסם בתאריך
משה, נניח אם משנים את יחס הפחמימה : שומן. לדוגמה תפריט המכיל 40% שומן ו30 % פחמימה מסה"כ הקלוריות התוצאה (מבחינת העלייה השומן- שריר) תהיה זהה לתפריט המכיל 40% פחמימה ו30% שומן? ( מדובר באותה כמות קלוריות בשני התפריטים)

ברמת העקרון כן.

הגוף יאגור שומן רק במצב אחד - עודף קלורי.
כאשר אתה מכניס יותר קלוריות ממה שאתה מוציא תהיה עלייה בשומן וזה לא בהכרח משנה חלבון, פחממה או שומן.
מה שכן לחלבון יש את התהליך הכי ארוך לעבור כדי להאגר כשומן
חלבון -->פחממה (גלוקוז) -->שומן

לכן קצת קשה מידי לאגור חלבון כשומן אך זה לא אומר שזה לא יקרה.
גם 4 גרם פר קילו הראו תוצאות תקינו ללא תופעות לוואי אצל אנשים בריאים.
וכשמדובר בתפריט "מאסה נקיה" רק שבתפריט יש לדוגמה 3 גרם חלבון על כל קילו, כאשר כל שאר הנתונים הם כמו כל תפריט, החלבון לא יהיה פשוט קלוריות מיותרות שיהפכו לשומן (בסופו של דבר)?
כי במאזן חיובי לא יהיה לגוף מה לעשות עם הגלוקוז בכל מקרה...

משה, אתה יודע מה זה בולמוס נכון? (אכילה ללא שליטה), קיצר שהייתי בתת משקל והרעבתי את עצמי אחת לכמה ימים היה לי בולמוס כזה של אכילה, במהלך הדבר הזה הייתי דופק 2500-3000 קלוריות שתמיד הכל התחיל מאוכל בריא ואז לא יכלתי להפסיק ואכלתי את כל הבית, תמיד הייתי אוכל 3-4 קופסאות קוטג ועוד 10-20 פסטרמה (בחיי אני רציני, תתיחס לפוסט הזה ברצינות), עד כמה נזק יכלתי לעשות לעצמי מהדבר הזה? כלומר מאז מלא זמן לא עשיתי בדיקות זמן.. יש מצב שזה דופק משהו בכבד?

לא דפקת שום דבר, אתה יכול להיות רגוע.

משה, אתה יודע מה זה בולמוס נכון? (אכילה ללא שליטה), קיצר שהייתי בתת משקל והרעבתי את עצמי אחת לכמה ימים היה לי בולמוס כזה של אכילה, במהלך הדבר הזה הייתי דופק 2500-3000 קלוריות שתמיד הכל התחיל מאוכל בריא ואז לא יכלתי להפסיק ואכלתי את כל הבית, תמיד הייתי אוכל 3-4 קופסאות קוטג ועוד 10-20 פסטרמה (בחיי אני רציני, תתיחס לפוסט הזה ברצינות), עד כמה נזק יכלתי לעשות לעצמי מהדבר הזה? כלומר מאז מלא זמן לא עשיתי בדיקות זמן.. יש מצב שזה דופק משהו בכבד?
לא אין קשר לכבד

משה, נניח אם משנים את יחס הפחמימה : שומן. לדוגמה תפריט המכיל 40% שומן ו30 % פחמימה מסה"כ הקלוריות התוצאה (מבחינת העלייה השומן- שריר) תהיה זהה לתפריט המכיל 40% פחמימה ו30% שומן? ( מדובר באותה כמות קלוריות בשני התפריטים)

תלוי ברגישות לאינסולין ועוד מרכיבים שאי אפשר לדעת, בעיקרון האחוזים פה זניחים אז אני מאמין שלא יהיה הבדל אם תעלה את האחוזים ל20-30% הפרש יכול להיות הבדל ולחלק מהאנשים אפילו גדול.

וכשמדובר בתפריט "מאסה נקיה" רק שבתפריט יש לדוגמה 3 גרם חלבון על כל קילו, כאשר כל שאר הנתונים הם כמו כל תפריט, החלבון לא יהיה פשוט קלוריות מיותרות שיהפכו לשומן (בסופו של דבר)?
כי במאזן חיובי לא יהיה לגוף מה לעשות עם הגלוקוז בכל מקרה...

או שומן או אנרגיה או "סתם" יהפכו לחום (תרמוגנזה)

קראתי את המאמר http://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/
ובדוגמא שהוא נתן יצא לו 855 קלוריות ממקורות שומן ו 720 מחלבון. באמת לא נשמע הגיוני החישוב שם.
סבבה, אז תעזרו לי בבקשה.
אני שוקל 70 ק"ג, הRMR שלי הוא 2000 קלוריות, ז"א על מנת לעלות במסה אני צריך לאכול כ 2500 קלוריות לפחות.
70x1.8x4=504 , ז"א 504 קלוריות מחלבון. אז יוצא ש 2000 קלוריות זה פחמימות ושומן???
לפי המאמר שפורסם פה היחס (פחמימות/חלבונים/שומנים) אמור להיות 55/35/25 וזה ממש לא יוצא כך!?

תלוי ברגישות לאינסולין ועוד מרכיבים שאי אפשר לדעת, בעיקרון האחוזים פה זניחים אז אני מאמין שלא יהיה הבדל אם תעלה את האחוזים ל20-30% הפרש יכול להיות הבדל ולחלק מהאנשים אפילו גדול.

אתה מתכוון אם אעלה את ההפרש לטובת השומן ( כלומר 50% קלוריות משומן ו30% מהקלוריות מפחמימה) ?
ועוד דבר, האם זה נכון שככל שבן אדם שרגיש לאינסולין מומלץ שיבסס את התפריט שלו יותר על שומנים ופחות פחמימה?
תודה
כי שומן חיוני ופחמימה לא, דה
אבל פחמימה זה טעים:P

LOL@"לא יכלתי להפסיק ואכלתי את כל הבית"
למרות שהפנת את השאלה אליו, אם זה לא עשה לך בעיות בתקופה ההיא (כמו שאנשים בשחרור מחנות ההשמדה אכלו הרבה והקיבה שלהם לא עמדה בזה) אין סיבה שזה יעשה לך בעיות עכשיו.

הגוף יאגור שומן רק במצב אחד - עודף קלורי.
כאשר אתה מכניס יותר קלוריות ממה שאתה מוציא תהיה עלייה בשומן וזה לא בהכרח משנה חלבון, פחממה או שומן.
מה שכן לחלבון יש את התהליך הכי ארוך לעבור כדי להאגר כשומן
חלבון -->פחממה (גלוקוז) -->שומן

לכן קצת קשה מידי לאגור חלבון כשומן אך זה לא אומר שזה לא יקרה.
גם 4 גרם פר קילו הראו תוצאות תקינו ללא תופעות לוואי אצל אנשים בריאים.
יותר נכון 2 גרם חלבון -> גרם פחמימה..

קראתי את המאמר http://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/
ובדוגמא שהוא נתן יצא לו 855 קלוריות ממקורות שומן ו 720 מחלבון. באמת לא נשמע הגיוני החישוב שם.

לא הבנתי מה לא הגיוני בחישוב. 855 תחלק ל 9 (1 גרם שומן = 9 קלוריות) ותחלק 720 ל4 (1 גרם חלבון = 4 קלוריות)

אתה מתכוון אם אעלה את ההפרש לטובת השומן ( כלומר 50% קלוריות משומן ו30% מהקלוריות מפחמימה) ?
ועוד דבר, האם זה נכון שככל שבן אדם שרגיש לאינסולין מומלץ שיבסס את התפריט שלו יותר על שומנים ופחות פחמימה?
תודה

אבל פחמימה זה טעים:P

כן אבל צריך להתחשב בעוד כמה פרמטרים בין היתר מחלות אם קיימות ועבר רפואי, הרגשה כללית של המתאמן עם סך פחממות נמוך ורמות אנרגיה, הורמונים אחרים שיכולים להיות דומיננטים יותר מאינסולין וזה עיקרון של ניסוי על הבן אדם ולהתאים לו בהתאם לקצב הירידה או העלייה.

LOL@"לא יכלתי להפסיק ואכלתי את כל הבית"
למרות שהפנת את השאלה אליו, אם זה לא עשה לך בעיות בתקופה ההיא (כמו שאנשים בשחרור מחנות ההשמדה אכלו הרבה והקיבה שלהם לא עמדה בזה) אין סיבה שזה יעשה לך בעיות עכשיו.

יותר נכון 2 גרם חלבון -> גרם פחמימה..

לא זה לא נכון, 1 גרם חלבון = 1 גרם פחממה = 4 קלוריות, התהליך שעובר החלבון והתוצר האנרגטתי שהגוף דורש כדי לעכל חלבון, להפוך אותו לחומצות אמינו, להכניס אותו לתאים והתהליך ההפוך לדוגמא להוציא מהתאים, להפוך לגלוקוזה ואז להפוך לשומן לוקחת המון משאבים מה שממש את הטענה שקשה "להשמין" מ"עודף חלבון" אך זה לא אומר שזה לא יקרה.

זרעי פשתן דיי זול אך לא טעים במיוחד.

טחינה יחסית זולה, וגרעינים .. לא דיברנו על שובע אלא על מחיר.

לא זה לא נכון, 1 גרם חלבון = 1 גרם פחממה = 4 קלוריות, התהליך שעובר החלבון והתוצר האנרגטתי שהגוף דורש כדי לעכל חלבון, להפוך אותו לחומצות אמינו, להכניס אותו לתאים והתהליך ההפוך לדוגמא להוציא מהתאים, להפוך לגלוקוזה ואז להפוך לשומן לוקחת המון משאבים מה שממש את הטענה שקשה "להשמין" מ"עודף חלבון" אך זה לא אומר שזה לא יקרה.
לא התכוונתי לקלוריות, פשוט הגוף לא יכול להעביר ביעילות של 100% חלבון לפחמימה, היחס עומד על 58% אם אני זוכר נכון, כלומר אם הגוף ינסה להעביר 100 גרם חלבון לגלוקוז הוא יקבל רק 58 גרם גלוקוז (מה שמוביל ליחס של בערך 2 גרם חלבון -> 1 פחמימה)

זה לא מדוייק רשמתי את זה במאמר על השומן העיקש, מדובר על חלבון שנצרך כרגע ועובר תהליך בדם, פה אנחנו מדברים על פירוק של חלבון מהשריר.

לא ממש, דיברנו על מצב שאוכלים כמות גדולה של חלבון.. אבל מילא 😃

כי שומן חיוני ופחמימה לא, דה

פחמימה לא חיוני ? כל הפעילויות האנרגטיות של הגוף מתבצעות מפירוק של פחמימה
פחמימה= אנרגיה
עם שומן לא תקבל את אותה האנרגיה שתקבל מפחמימה

קודם כל ,אין לגוף שום דרישה פיזיולוגית לפחמימה לצורך קיום. דבר שני, שומן זה מקור אנרגיה פוטנציאלי הרבה יותר גדול מפחמימה, וגם לגוף יש דרישות פיזיולוגיות-קיומיות בשבילו.

אפשר באמת לחיות ללא פחממה בניגוד לשומן או חלבון, שומן או חלבון יכולים להפוך לגלוקוז שתספק את הצרכים הבסיסים של הגוף לאנרגתיקה, חלק מהאנשים לא יצליחו להתמיד בכך ויהיו חייבים לאכול פחממות וחלקם יחיו כך שנים.

על כמויות נמוכות של פחמימה ביום (עד 50) כולם יסתדרו, בעיקר עם העמסות

Back
למעלה תחתית