הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון כמות חלבון במהלך היום

• פותח/ת השרשור WII
  • פורסם בתאריך

WII

משתמש קבוע
1,986
1,301
נק' מוניטין:
2,375
1,986
1,301
ערב טוב לכולם יש לי כמה שאלות לגבי כמות החלבונים במהלך היום.
1- כמה ג׳ חלבון בערך הגוף יכול לסנטז בארוחה אחת ? כמה בזמן סייקל ?
2- נניח אדם ששוקל 100 קילו ואמור לאכול כ 210 ג׳ חלבון , מומלץ לחלק להרבה ארוחות קטנות , נניח 6-7-8 מה עושים כשממש אין אפשרות לאכול 7-8 ארוחות ומקסימום מתאפשר לכול 4-5 פעמים ביום ? פשוט אוכלים כמות יותר גדולה בארוחה ?
3- מה יעשה אותו הבנאדם אם נניח יעשה דיאטה דלת פחמימות ויצטרך לאכול 250 ג׳ חלבון ויותר , האם זה יהיה אפקטיבי בחיטוב

תודה לעונים

ערב טוב לכולם יש לי כמה שאלות לגבי כמות החלבונים במהלך היום.
1- כמה ג׳ חלבון בערך הגוף יכול לסנטז בארוחה אחת ? כמה בזמן סייקל ?
2- נניח אדם ששוקל 100 קילו ואמור לאכול כ 210 ג׳ חלבון , מומלץ לחלק להרבה ארוחות קטנות , נניח 6-7-8 מה עושים כשממש אין אפשרות לאכול 7-8 ארוחות ומקסימום מתאפשר לכול 4-5 פעמים ביום ? פשוט אוכלים כמות יותר גדולה בארוחה ?
3- מה יעשה אותו הבנאדם אם נניח יעשה דיאטה דלת פחמימות ויצטרך לאכול 250 ג׳ חלבון ויותר , האם זה יהיה אפקטיבי בחיטוב

תודה לעונים
1. לבן אדם בריא אין בעיה לספוג כמה חלבון שיצטרך, ה-30 גרם שפעם דיברו עליו זה מיתוס ולא יותר מזה
2. בדיוק. תעשה מה שצריך בשביל להגיע לכמות הדרושה
3. למה שהוא יצטרך לאכול 250 גרם או יותר?

• פותח/ת השרשור
1. לבן אדם בריא אין בעיה לספוג כמה חלבון שיצטרך, ה-30 גרם שפעם דיברו עליו זה מיתוס ולא יותר מזה
2. בדיוק. תעשה מה שצריך בשביל להגיע לכמות הדרושה
3. למה שהוא יצטרך לאכול 250 גרם או יותר?
1+2 אתה בטוח שזה מיתוס , יש לך אולי איזה אסמכתא לזה ? לפי התגובות פה אני מבין שאדם שאמור לצרוך 200ג חלבון יכול לעשות את זה ב 10 מנות של 20 או ב2 מנות של 100 אין זה משנה בעצם מה שמשנה זה הכמות היומית,
הבנתי נכון ?
יש יתרונות/חסרונות למנות מרובות ביום או למנה אחת

1+2 אתה בטוח שזה מיתוס , יש לך אולי איזה אסמכתא לזה ? לפי התגובות פה אני מבין שאדם שאמור לצרוך 200ג חלבון יכול לעשות את זה ב 10 מנות של 20 או ב2 מנות של 100 אין זה משנה בעצם מה שמשנה זה הכמות היומית,
הבנתי נכון ?
יש יתרונות/חסרונות למנות מרובות ביום או למנה אחת
היתרון הכי ברור של לאכול הרבה ארוחות (לפחות בחיטוב) זה בשביל להיות שבע רוב היום.
וכן, הבנת נכון, אבל בכל זאת כן ההמלצה היא לאכול ארוחה טובה 2-3 שעות לפני האימון, ולאכול ארוחה טוב 2-3 שעות מסוף האימון.
אבל גם אם אתה לא יכול לעשות כמה ארוחות ביום (משהו שאני לא רואה שהגיוני אבל נניח), תיאורטית אין בעיה לאכול הכל בארוחה אחת, כנראה שזה אולי קצת פחות יעיל, אבל זה ממש לא "תזרוק את האימון שעשית לפח" או "כל מה שאכלתי לא ייספג" וכו'...

• פותח/ת השרשור
היתרון הכי ברור של לאכול הרבה ארוחות (לפחות בחיטוב) זה בשביל להיות שבע רוב היום.
וכן, הבנת נכון, אבל בכל זאת כן ההמלצה היא לאכול ארוחה טובה 2-3 שעות לפני האימון, ולאכול ארוחה טוב 2-3 שעות מסוף האימון.
אבל גם אם אתה לא יכול לעשות כמה ארוחות ביום (משהו שאני לא רואה שהגיוני אבל נניח), תיאורטית אין בעיה לאכול הכל בארוחה אחת, כנראה שזה אולי קצת פחות יעיל, אבל זה ממש לא "תזרוק את האימון שעשית לפח" או "כל מה שאכלתי לא ייספג" וכו'...
זה לא שאין לי אפשרות לאכול הרבה ארוחות ביום, כן יש לי אפשרות לאכול 3-4 ארוחות + עוד איזה 2 שייקים , אבל אין מצב שאני ינהל את היום שלי סביב ׳לאכול כל שעתיים׳ יש לי חיים מעבר לזה... בעבר כן היתי חיי כך אוכל 7 ארוחות ביום של 30 ג׳ חלבון היום כבר אין זין לזה !
בכל מקרה אני הבנתי את הנושא וכנרא שאני יתחיל לאכול מנות של 40 ג׳ חלבון בארוחה...
תודה על התשובות
אגב יש איזה הסמכתה לתאוריה שלך ...

זה לא שאין לי אפשרות לאכול הרבה ארוחות ביום, כן יש לי אפשרות לאכול 3-4 ארוחות + עוד איזה 2 שייקים , אבל אין מצב שאני ינהל את היום שלי סביב ׳לאכול כל שעתיים׳ יש לי חיים מעבר לזה... בעבר כן היתי חיי כך אוכל 7 ארוחות ביום של 30 ג׳ חלבון היום כבר אין זין לזה !
בכל מקרה אני הבנתי את הנושא וכנרא שאני יתחיל לאכול מנות של 40 ג׳ חלבון בארוחה...
תודה על התשובות
אגב יש איזה הסמכתה לתאוריה שלך ...
פורסם פה בעבר מחקר של מתאמנים מוסלמים בחודש הרמאדן שאוכלים רק 2 ארוחות ביום ( אחת בבוקר ואחת בלילה )
הם הגיעו לאותן תוצאות כמו אנשים שחילקו את הארוחות שלהם בכל היום ( שלא צמו )

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית