הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר יש קשר ישיר בין עליות מתח לתרגיל כלשהוא?

eeeeeMakarena

מושעה
291
27
נק' מוניטין:
45
291
27
האם קשר ישיר בין עליות מתח לתרגיל כלשהוא ביחס למשקל גוף לדוגמה: בישביל 5 עליוות מתח צריך לעשות פי 1.5 ממשקל גוף לנץ' ועשר מתח

האם קשר ישיר בין עליות מתח לתרגיל כלשהוא ביחס למשקל גוף לדוגמה: בישביל 5 עליוות מתח צריך לעשות פי 1.5 ממשקל גוף לנץ' ועשר מתח
מה זה לנץ׳?

ויש קשר ישיר בין המתח, למשקל הגוף, לחוזק שלך בתרגילי חתירה למינהם.

מה זה לנץ׳?
ארוחת צהריים.

(הוא בטח התכוון ל lunge, שידוע גם בשמו העברי מכרעים)
האם קשר ישיר בין עליות מתח לתרגיל כלשהוא ביחס למשקל גוף
קשה קצת להבין מה אתה שואל, אבל ייתכן מצב בו שרירי הגב חזקים בעוד הרגליים חלשות, כך שכמובן אין קשר ישיר בין מכרעים לעליות מתח. אתה יכול לקבל קצת מושג על חוזק יחסי באתר exrx בפרק Muscular Strength & Endurance שם תוכל להשוות את ההישגים שלך לאוכלוסיה הכללית.

ללאנצ׳ים אין שום קשר למתח. הם עובדים בעיקר על רגליים ומתח בעיקר על גב ויד קדמית.

• פותח/ת השרשור
מה זה לנץ׳?

ויש קשר ישיר בין המתח, למשקל הגוף, לחוזק שלך בתרגילי חתירה למינהם.

ארוחת צהריים.

(הוא בטח התכוון ל lunge, שידוע גם בשמו העברי מכרעים) קשה קצת להבין מה אתה שואל, אבל ייתכן מצב בו שרירי הגב חזקים בעוד הרגליים חלשות, כך שכמובן אין קשר ישיר בין מכרעים לעליות מתח. אתה יכול לקבל קצת מושג על חוזק יחסי באתר exrx בפרק Muscular Strength & Endurance שם תוכל להשוות את ההישגים שלך לאוכלוסיה הכללית.

ללאנצ׳ים אין שום קשר למתח. הם עובדים בעיקר על רגליים ומתח בעיקר על גב ויד קדמית.
בנץ' ... ו

"בשביל 5 עליות מתח צריך לעשות פי 1.5 ממשקל גוף בנץ' ועשר מתח"
אתה מבין מה רשמת כאן?...
ככל שהתרגיל פחות מבודד ויותר מורכב כך סביר שתגלה שיכולת הביצוע בו קשורה ביכולת הביצוע של תרגילים אחרים.

• פותח/ת השרשור
"בשביל 5 עליות מתח צריך לעשות פי 1.5 ממשקל גוף בנץ' ועשר מתח"
אתה מבין מה רשמת כאן?...
ככל שהתרגיל פחות מבודד ויותר מורכב כך סביר שתגלה שיכולת הביצוע בו קשורה ביכולת הביצוע של תרגילים אחרים.
זאת הייתה דוגמה

אז לא הבנתי, וכן אני רוצה בנץ' חזק
אין קשר ישר אבל באופן כללי לרוב אתה תתחזק בכל הגוף ולא רק בשריר ספציפי(כל עוד אתה עובד בתכנית מאוזנת, לדוגמא הרבה בילדרים מתחילים עובדים המון על חזה ומעט על גב מה שיוצר חוסר איזון)

אוקיי, אחרי התייעצות עם רש"י, הרשב"ג, אבן עזרא, קאסוטו, גורדון וררה"מ(*) התקבלה הפרשנות לפיה אתה שואל משהו כזה:

"אם ניקח מישהו שעושה בנץ' משקל גוף * 1.5 ומסוגל לעשות 5 עליות מתח, איזה בנץ' צריך להיות לו כדי שיוכל לעשות 10 עליות מתח?" ותשובתנו: אין קשר ישיר בין בנץ' שמאמץ את שרירי החזה (פקטוראליס) לבין מתח שבו השריר העיקרי שמופעל הוא הגבי הרחב (לטיסימוס). לכן התשובה לשאלתך היא: תיק"ו.

אגב, ההודעה שלך מועמדת מובילה לתואר "ההודעה המנוסחת בצורה הגרועה ביותר", ותאמין לי שבתחרות הקשה על התואר הזה זאת מחמאה כבירה!

אוקיי, אחרי התייעצות עם רש"י, הרשב"ג, אבן עזרא, קאסוטו, גורדון וררה"מ(*) התקבלה הפרשנות לפיה אתה שואל משהו כזה:

"אם ניקח מישהו שעושה בנץ' משקל גוף * 1.5 ומסוגל לעשות 5 עליות מתח, איזה בנץ' צריך להיות לו כדי שיוכל לעשות 10 עליות מתח?" ותשובתנו: אין קשר ישיר בין בנץ' שמאמץ את שרירי החזה (פקטוראליס) לבין מתח שבו השריר העיקרי שמופעל הוא הגבי הרחב (לטיסימוס). לכן התשובה לשאלתך היא: תיק"ו.

אגב, ההודעה שלך מועמדת מובילה לתואר "ההודעה המנוסחת בצורה הגרועה ביותר", ותאמין לי שבתחרות הקשה על התואר הזה זאת מחמאה כבירה!

עליות כוח תלויות הרבה בטכניקה במשקל גוף וכמובן בכוח שאתה מסוגל לייצר במשיכה.

@Crossfiter נראה לי הסביר את זה פעם

קרוב אך רחוק... (וגם לא מדויק)
מדובר על עליות כוח*, ההבדל בין מתח לעליות כוח (או עליות מתח) זה שאתה עולה מעל המוט ועושה מין מקבילים.

עליות כוח תלויות הרבה בטכניקה במשקל גוף וכמובן בכוח שאתה מסוגל לייצר במשיכה.

@Crossfiter נראה לי הסביר את זה פעם
גם אתה רחוק... אם מבוצעת עליית כח מעל למוט ומשם גלגול לכדי מצב של תלייה על הרגליים נוצר מצב בו מאומצים גם שרירי הבטן...
(נו באמת...😣)

גם אתה רחוק... אם מבוצעת עליית כח מעל למוט ומשם גלגול לכדי מצב של תלייה על הרגליים נוצר מצב בו מאומצים גם שרירי הבטן...
(נו באמת...😣)
נו ו?

רחוק ממה חביבי?

הלוגיקה שלך פשוט מעולה..
"מדובר על עליות כוח*, ההבדל בין מתח לעליות כוח (או עליות מתח) זה שאתה עולה מעל המוט ועושה מין מקבילים."
מתייחס לדבריו של יהושע60@

"עליות כוח תלויות הרבה בטכניקה במשקל גוף וכמובן בכוח שאתה מסוגל לייצר במשיכה."
לפותח השרשור.

קרוב אך רחוק... (וגם לא מדויק)
מדובר על עליות כוח
תראה, ההודעה היתה מנוסחת בצורה כל כך לא ברורה שאני לא יכול לפסול שום אפשרות בקשר לכוונת המשורר, אבל הוא כתב (פעמיים) "עליות מתח", לא "עליות כוח". הנה ההודעה שלו בשלמותה:

"האם קשר ישיר בין עליות מתח לתרגיל כלשהוא ביחס למשקל גוף לדוגמה: בישביל 5 עליוות מתח צריך לעשות פי 1.5 ממשקל גוף לנץ' ועשר מתח" (ההדגשות שלי)

עד כאן. נדמה לי שהקדשנו מספיק משאבים להודעה תמוהה אחת.

תראה, ההודעה היתה מנוסחת בצורה כל כך לא ברורה שאני לא יכול לפסול שום אפשרות בקשר לכוונת המשורר, אבל הוא כתב (פעמיים) "עליות מתח", לא "עליות כוח". הנה ההודעה שלו בשלמותה:

"האם קשר ישיר בין עליות מתח לתרגיל כלשהוא ביחס למשקל גוף לדוגמה: בישביל 5 עליוות מתח צריך לעשות פי 1.5 ממשקל גוף לנץ' ועשר מתח" (ההדגשות שלי)

עד כאן. נדמה לי שהקדשנו מספיק משאבים להודעה תמוהה אחת.

אם עדיין לא הצלחתם להבין שלפיו עליות מתח = עליות כוח
ועליות מתח =/= מתח

אז מספיק...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית