ייעוץ הסיכונים של הדדליפט והסקוואט לבקע במפשעה

• פותח/ת השרשור Reffy
  • פורסם בתאריך

Reffy

משתמש מתחיל
36
0
נק' מוניטין:
0
36
0
אהלן.
לפני כמה אשכולות הומלץ לי פה להתחיל את תכנית הSS
שאלה כזאת:

לפני כ7 שנים עברתי ניתוח בקע מפשעה(הרניה) מולד

עכשיו באימונים הראשונים (כניראה בגלל טכניקה לא נכונה זה כאב לי באזור בירידה ובעליה)
עכשיו אמנם הסקואט לא כואב כבר, אבל אימו שעברן בטעות שיחררתי תבטן בעליה וזה ממש ממש כאב

מה אתם אומרים? מסוכן עד כדי לוותר על התרגילים ? לעבוד עם חגורה?
אלו התרגילים היחידים שמורגש הכאב

הפחד פה הוא לא שנוצר שוב הבקע בינתיים,הפחד הוא שבמשקליים גבוהים יותר יקרע שוב
המשקל כרגע לסקואט הוא 80-ל8 חזרות,לא גבוה אבל מה הלאה?

תודה

אגב דדליפט הרגשתי את זה יותר אז בינתיים לא עשיתי בכלל

יכול להיות שהכאב שאתה מרגיש הוא מעצם העובדה שהאיזור מתחזק אחרי שעבר טראומה בדמות ניתוח?

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שהכאב שאתה מרגיש הוא מעצם העובדה שהאיזור מתחזק אחרי שעבר טראומה בדמות ניתוח?

הניתוח היה מזמן ... מאז התאמנתי,אמנם לא סקואטים ודדליפט אבל התאמנתי תקופה של 8 חודשים בערך

לפני התאונה והפציעה בכתף

הניתוח היה מזמן ... מאז התאמנתי,אמנם לא סקואטים ודדליפט אבל התאמנתי תקופה של 8 חודשים בערך

לפני התאונה והפציעה בכתף
אני מציע שתלך לרופא מומחה שיבדוק מה מצב האיזור המנותח (מבלי לשאול לעצתו בנושא של התרגילים, כי יש להם נטייה לזיין בשכל הרבה), אם הכל נראה תקין אז כנראה שהשרירים באיזור "catching up" עם שאר השרירים שפועלים בתנועות של סקוואט ודדליפט.
סה"כ גם לי כואב 90% מהזמן באיזור כלשהו בגוף, ואני בטוח שלרוב האנשים שבאמת מתאמנים.

• פותח/ת השרשור
העניין הוא שזה לא סתם "אזור"
זה אזור מנותח שיש לו נטיה טבעית להיקרע תחת לחץ מאסיבי בשילוב עם עבודה לא נכונה
מה שניראה לי שצריך לעבוד עם חגורה מהודקת,ולשים לב טוב לא לשחרר תבטן בזמן העליה\ירידה.

והחגורה לא תיתן לבטן להשתחרר לגמרי גם אם שיחררתי בטעות כמו שקרה שלשום
מה אתה אומר על זה?

תיראה אתה חייב לקחת בחשבון שזה אזור אמנם מנותח אבל ממש ממזמן,ב7 שנים האלה לא פעם ולא פעמיים הרמתי משקלים כבדים גם בצורה דומה לסקואט(העברה דירה ודברים בסגנון)
זה בספק שדווקא עכשיו פתאום הם משלימים את החיבור ועושיםcatching up כמו שאתה אומר

נערך לאחרונה:
העניין הוא שזה לא סתם "אזור"
זה אזור מנותח שיש לו נטיה טבעית להיקרע תחת לחץ מאסיבי בשילוב עם עבודה לא נכונה
מה שניראה לי שצריך לעבוד עם חגורה מהודקת,ולשים לב טוב לא לשחרר תבטן בזמן העליה\ירידה.

והחגורה לא תיתן לבטן להשתחרר לגמרי גם אם שיחררתי בטעות כמו שקרה שלשום
מה אתה אומר על זה?
אני חושב שאתה קצת בפאניקה, ושתיקח את עצמך לרופא מומחה כדי שירגיע אותך ויגיד לך שהכל בסדר. אחרי זה במידה והכל בסדר תמשיך לעבוד ולהתחזק. אם אתה מתחזק באיזור שעבר טראומה אז אתה עושה אחלה שיקום.

"תיראה אתה חייב לקחת בחשבון שזה אזור אמנם מנותח אבל ממש ממזמן,ב7 שנים האלה לא פעם ולא פעמיים הרמתי משקלים כבדים גם בצורה דומה לסקואט(העברה דירה ודברים בסגנון)
זה בספק שדווקא עכשיו פתאום הם משלימים את החיבור ועושיםcatching up כמו שאתה אומר
"

אבל רק עכשיו אתה עובד עליהם באופן עקבי. אתה לא באמת מצפה שבפעם-פעמיים שעברת דירה או הרמת משקל הגוף יבנה את עצמו מחדש, זה לא הגיוני.

• פותח/ת השרשור
ממש לא בפאניקה אחי,אתה בכלל לא בכיוון
העניין פה הוא זהירות-כמה שהתרגילים האלה טובים הם לא שווים תתהליך החלמה של הניתוח סמוך עלי

תשמע הכל בסדר.. תקרא קצת על הרניה זה דבר שבולט בצורה חיצונית במידה והוא קיים
פשוט נגיד ויש תקופה של " שיקום" כמו שאתה אומר
צריך לעשות את זה בזהירות
בן אדם ששבר תכתף ועושה פיזיותרפיה לא הולך ועושה מילטרי אלא עושה תרגילים קלים ומורכבים פחות

במקרה הזה כביכול תתרגילים הקלים עשיתי במשך השנים,עכשיו הגיע הזמן לעלות לתרגילים שמשפיעים בצורה ישירה אבל צריך לעשות את זה בצורה זהירה בכל מקרה

פשוט רציתי לשמוע אם למישהו פה יש נסיון עם העניין ואם עניין החגורה נשמע הגיוני..

אני יכול לציין שיש לי בקע דו מפשעתי , ואני מבצע את התרגילים האלה , בתרגילים האלה הבטן עובדת חזק וזה מה שעושה את ה"בעיה" בבקע , בכל אופן אם אתה בוחר לעשות את הסקוואט , אל תעשה סקוואט סומו או סקוואט עם כפות הרגליים החוצה , תעשה עם רגליים קרובות וכפות רגליים ישרות (כמה שפחות לחץ ישיר על המקרביים יותר טוב).

ממש לא בפאניקה אחי,אתה בכלל לא בכיוון
העניין פה הוא זהירות-כמה שהתרגילים האלה טובים הם לא שווים תתהליך החלמה של הניתוח סמוך עלי

תשמע הכל בסדר.. תקרא קצת על הרניה זה דבר שבולט בצורה חיצונית במידה והוא קיים
פשוט נגיד ויש תקופה של " שיקום" כמו שאתה אומר
צריך לעשות את זה בזהירות
בן אדם ששבר תכתף ועושה פיזיותרפיה לא הולך ועושה מילטרי אלא עושה תרגילים קלים ומורכבים פחות

במקרה הזה כביכול תתרגילים הקלים עשיתי במשך השנים,עכשיו הגיע הזמן לעלות לתרגילים שמשפיעים בצורה ישירה אבל צריך לעשות את זה בצורה זהירה בכל מקרה

פשוט רציתי לשמוע אם למישהו פה יש נסיון עם העניין ואם עניין החגורה נשמע הגיוני..
אני באמת לא יודע לגבי שאר הדברים שכתבת, אבל קראתי שבפיזיותרפיה עושים סקוואטים במקרים של פגיעות בברכיים (!!!)
אני לא יודע איך זה תופס למקרה שלך בכל אופן, בגלל זה אני מציע שתלך להבדק אצל רופא מומחה שיבדוק מה מצב האיזור, בלי לדבר על אימונים. אם האיזור בסדר פשוט תמשיך.

• פותח/ת השרשור
אני באמת לא יודע לגבי שאר הדברים שכתבת, אבל קראתי שבפיזיותרפיה עושים סקוואטים במקרים של פגיעות בברכיים (!!!)
אני לא יודע איך זה תופס למקרה שלך בכל אופן, בגלל זה אני מציע שתלך להבדק אצל רופא מומחה שיבדוק מה מצב האיזור, בלי לדבר על אימונים. אם האיזור בסדר פשוט תמשיך.

נכון עושים...
אחרי תקופת השיקום הראשונית,במקרה של שברים ופגיעות קשות יחסית
אבל עזוב את זה, לא העניין
סבבה אחי תודה על העצות מעריך תעזרה.

• פותח/ת השרשור
אני יכול לציין שיש לי בקע דו מפשעתי , ואני מבצע את התרגילים האלה , בתרגילים האלה הבטן עובדת חזק וזה מה שעושה את ה"בעיה" בבקע , בכל אופן אם אתה בוחר לעשות את הסקוואט , אל תעשה סקוואט סומו או סקוואט עם כפות הרגליים החוצה , תעשה עם רגליים קרובות וכפות רגליים ישרות (כמה שפחות לחץ ישיר על המקרביים יותר טוב).

מנותחים? או פתוחים

עושים סקוואטים לברכיים כדי לחזק שרירים מסביב למפרק הברך, במיוחד הארבע ראשי. אין קשר לסקוואטים שאתה עושה לבין הסקוואטים האלה, שמבוצעים במשקל גוף או מעט יותר מזה לכל היותר, או שמבצעים את זה על כל מיני קפיצים ובועיות שאתה לא מאמין בהם.

Reffy אני ממליץ לך להוועץ ברופא ולספר לו שאתה מתאמן, לספר לו מה העצימות וכמובן איזה תרגילים אתה מבצע שגורמים לכאב. רופא ידע הכי טוב לענות לך, וגם אם הוא "מזיין" בשכל, הייתי לוקח את המילה שלו ברצינות קצת יותר מאיזה מאמן כושר או אחד בפורום שלא יודע מה המצב שלך ורומז לך להסתיר מידע.

עושים סקוואטים לברכיים כדי לחזק שרירים מסביב למפרק הברך, במיוחד הארבע ראשי. אין קשר לסקוואטים שאתה עושה לבין הסקוואטים האלה, שמבוצעים במשקל גוף או מעט יותר מזה לכל היותר, או שמבצעים את זה על כל מיני קפיצים ובועיות שאתה לא מאמין בהם.

Reffy אני ממליץ לך להוועץ ברופא ולספר לו שאתה מתאמן, לספר לו מה העצימות וכמובן איזה תרגילים אתה מבצע שגורמים לכאב. רופא ידע הכי טוב לענות לך, וגם אם הוא "מזיין" בשכל, הייתי לוקח את המילה שלו ברצינות קצת יותר מאיזה מאמן כושר או אחד בפורום שלא יודע מה המצב שלך ורומז לך להסתיר מידע.
חיכיתי לתגובה שלך, למזלי ציפיתי שזה מה שתכתוב אז הכנתי את עצמי טוב טוב לא לענות לך על זה למרות שבוער לי.
קיצר תעשה מה בזין שך

תענה, מה אתה מתבייש...
לבן אדם היה הרניה ועבר ניתוח. הוא כרגע מרגיש כאבים כשהוא מתאמן ואתה אומר לו ללכת לרופא ולא לספר לו שהוא מתאמן?

תיהיה חכם קצת.

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרתי אני מודה על העצות אבל לוקח אותן בגדר עצות
בתאכלס, אני כרגע לא מתכוון לפנות לרופא בכל מקרה.

אבל אם כבר, הייתי שואל אותו באותה הפגישה בהתחלה בלי קשר לאימונים
ואחרי שאני שומע תתשובות האובייקטיביות מעלה את נושא האימונים
זה אני יעשה במקרה והמצב יחמיר או ימשיך

כרגע אני חושב שהכי חכם יהיה להתאמן טיפה על טכניקה לעבוד עם חגורה ולשים לב לבטן
ולראות מה קורה

מה שכן אני צריך לבנות עכשיו תכנית חדשה
כי הSS מעמיסה לי המון משקל במהירות די רבה
אני חושב שלהתחיל עם תכנית מסה סטנדרטית +התיקונים שעשיתם לי באשכול הקודם יהיה מעולה
צריך לזכור שאלו תרגילים חדשים לי וב5 חזרות המשקל לסקואט שלי הוא כמעט 100 קילו
שזה הרבה להתחלה בעיקר עם כל הסיפור של ה הרניה

יש לי משהו בראש אני יעלה תתכנית עוד מעט תגידו לי מה אתם חושבים
נעבוד חודש חודשיים נתרגל לתרגילים ואז נעבור לSS המהוללת

תודה 🤩

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית