הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הסיכונים של הדדליפט והסקוואט לבקע במפשעה

• פותח/ת השרשור Reffy
  • פורסם בתאריך

Reffy

משתמש מתחיל
36
0
נק' מוניטין:
0
36
0
אהלן.
לפני כמה אשכולות הומלץ לי פה להתחיל את תכנית הSS
שאלה כזאת:

לפני כ7 שנים עברתי ניתוח בקע מפשעה(הרניה) מולד

עכשיו באימונים הראשונים (כניראה בגלל טכניקה לא נכונה זה כאב לי באזור בירידה ובעליה)
עכשיו אמנם הסקואט לא כואב כבר, אבל אימו שעברן בטעות שיחררתי תבטן בעליה וזה ממש ממש כאב

מה אתם אומרים? מסוכן עד כדי לוותר על התרגילים ? לעבוד עם חגורה?
אלו התרגילים היחידים שמורגש הכאב

הפחד פה הוא לא שנוצר שוב הבקע בינתיים,הפחד הוא שבמשקליים גבוהים יותר יקרע שוב
המשקל כרגע לסקואט הוא 80-ל8 חזרות,לא גבוה אבל מה הלאה?

תודה

אגב דדליפט הרגשתי את זה יותר אז בינתיים לא עשיתי בכלל

העבודה שלו היא לבדוק אם הכל תקין, לא לומר לך איך להתאמן כי אין לו ניסיון בנושא. יש אנשים שזאת העבודה שלהם.
הא והעבודה שלך זה להסביר איך להתאמן, נכון?
כל מי שקורא פה 2 ספרים של ריפטו חושב שהוא פרופסור.

צודק. אם רופא יגיד לצבע לשם מסכה או להפסיק לצבוע אז אין לו זכות דיבור כי אין לו נסיון בנושא צביעת קירות.
הוא רק צריך לבדוק אם הכל תקין.

אין אין, מת על ההגיון של הארדקורס.

לא, טיפש.
דיברתי על אנשים שהעבודה שלהם לשקם אנשים מפציעות בתור התחלה, ואחריהן יש מאמנים שטיפלו גם באנשים שחזרו מפציעות.

עריכה:
בחיי זה מטריד איך שכל פעם אני מבטיח לעצמי לא להכנס לויכוחים המטומטמים האלה, הרי ממילא כל אחד יבוא עם העמדה הקבועה שלו (דארק מיקי עם ה"להתאמן זה מסוכן ואסור", משה עם הריפטו קקמייקה וכל פעם יש נספח מהצד שרק מחפש להכנס במישהו מהצד)

הכוונה הייתה שרופא יגיד לך לא להתאמן גם אם תגיד לו שכואבת לך היד כי עשית ביד בכלל, אבל תגיד לו שהתאמנת והרמת משהו כבד עם היד אז אסור להתאמן ולהרים כבד.

"גישת ההארדקורס" אוף איזה מטומטם אתה בחיי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אין מאמנים שמטפלים באנשים שחזרו מפציעות ללא הנחיות רופא וללא השגחה רפואית. אתה צריך להיות מאמן נורא מטומטם אם אתה מאמן מישהו שיש לו בעיה רפואית ואתה לא מתייחס להנחיות רופא כי אתה חש שיש לך נסיון (ואנחנו לא מדברים על בעיות אורתופדיות קלות).
אפשר ללכת לרופא מתמחה או רופא ספורט למשל, אבל להמליץ להעלים מידע מרופא זה מטופש. שיספר לרופא הכל ואז הוא יחליט לעשות מה שהוא רוצה על דעת עצמו ולפי חוות דעת אחרות (ים?) אם יבחר לשמוע.

נערך לאחרונה:
לא, טיפש.
דיברתי על אנשים שהעבודה שלהם לשקם אנשים מפציעות בתור התחלה, ואחריהן יש מאמנים שטיפלו גם באנשים שחזרו מפציעות.

עריכה:
בחיי זה מטריד איך שכל פעם אני מבטיח לעצמי לא להכנס לויכוחים המטומטמים האלה, הרי ממילא כל אחד יבוא עם העמדה הקבועה שלו (דארק מיקי עם ה"להתאמן זה מסוכן ואסור", משה עם הריפטו קקמייקה וכל פעם יש נספח מהצד שרק מחפש להכנס במישהו מהצד)

הכוונה הייתה שרופא יגיד לך לא להתאמן גם אם תגיד לו שכואבת לך היד כי עשית ביד בכלל, אבל תגיד לו שהתאמנת והרמת משהו כבד עם היד אז אסור להתאמן ולהרים כבד.

אני חושב שאם נעשה הצבעה הרוב יצביעו שאתה יותר מטומטם ממנו, אתה מביא המלצות לבן אדם כשאין לך מושג מה באמת יש לו, מה ההשפעות של זה, את כל הרקע הרפואי שלו לפני כן, העיקר כמו תוכי "תעשה סווקאט זה פותר גם את ההתחממות הגלובלאית בעולם"

לא לכולם מתאים התרגיל, לא לכולם יש את היכולת לעשות אותו ואני אפילו אגיד ואומר לפותח האשכול, אם התרגיל לא נוח לך ומקשה עליך אז תחליף את זה במשהו אחר יש מספיק תחליפים בחדר כושר.

העבודה שלו היא לבדוק אם הכל תקין, לא לומר לך איך להתאמן כי אין לו ניסיון בנושא. יש אנשים שזאת העבודה שלהם.

רופא לא אומר לך כלום , הוא ממליץ לך .
מבחינתי אין לי מה לבוא לרופא ולשקר או להסתיר ממנו מידע , אם אתה רוצה לקבל אבחנה לא נכונה זה בעיה שלך .

אני חושב שאם נעשה הצבעה הרוב יצביעו שאתה יותר מטומטם ממנו, אתה מביא המלצות לבן אדם כשאין לך מושג מה באמת יש לו, מה ההשפעות של זה, את כל הרקע הרפואי שלו לפני כן, העיקר כמו תוכי "תעשה סווקאט זה פותר גם את ההתחממות הגלובלאית בעולם"

לא לכולם מתאים התרגיל, לא לכולם יש את היכולת לעשות אותו ואני אפילו אגיד ואומר לפותח האשכול, אם התרגיל לא נוח לך ומקשה עליך אז תחליף את זה במשהו אחר יש מספיק תחליפים בחדר כושר.
תקרא שוב, אמרתי לו ללכת לרופא ולומר לו שכואב לו ויבדוק אם הכל תקין. אם הכל תקין אז משמע שהתרגילים לא פגעו או פוגעים באיזור הבעייתי ואפשר להמשיך.

ברגע שתגיד לו שאתה עושה סקוואטים או דדליפט יתחילו הזיוני מוח שהוא חייב להפסיק.

אין תחליף לסקוואטים, אגב.

עריכה:

אין מה לעשות, מישהו צריך לעמיד במקום טיפשות וחוסר אחריות שמשתוללת בעולמנו האכזר.
לפי עצתך רבת הנסיון והמלומדת, הוא צריך ללכת לרופא להיבדק ולא לספר לו שהוא מתאמן.
הרופא יבדוק ויראה שאולי הכל בסדר, ואכן כך.
יחזור רפי ידידנו להתאמן ויגיד: "אוקיי, הכל טוב ויפה, קצת כואב אבל אני אעלה משקל בסקוואט כי הרופא אמר לי שהכל בסדר."
אז הוא יעשה קצת ולסלבה והלחץ תוך בטני + המשקל יגרום לצלקת להפתח מחדש.

אולי אם היה מספר, הרופא היה אומר לו להתאמן בהדרגתיות רק כשאין כאבים למשל, או שהיה מזהיר אותו מהסכנות באימונים בעצימות גבוהה עם משקולות כשהבן אדם עבר ניתוח בקע מפשעתי (אם יש כאלה).
אבל אתה הארדקור טיפש, שכל מה שמעניין אותו זה לשם עוד משקל על המוט, גם אם האשכים שלך יגיעו לרצפה. מה אני אגיד לך, סליחה שהבריאות של הבן אדם יותר חשובה לי מהמשקל על המוט שלו.

נ.ב
אני יודע שאתה רוצה להיות חזק ולהרים הרבה משקל, ואתה מתעלם מכאבים ולוקח על עצמך סיכונים לפציעות. כל זה טוב ויפה, אבל זה משהו שאתה בחרת לעשות, לכן אל תמליץ את זה לאחרים שהם שונים ממך מבחינה בריאותית ומבחינת מטרות (היפרתרופיה למשל ניתן להשיג בעצימות יותר נמוכה מ RM5 ואולי לאדם שעבר ניתוח הרניה זה הכרח).
תזכור גם שאם אתה נפצע, אז אתה לא תוכל להתאמן ואז גם ככה לא תוכל להתקדם.

נערך לאחרונה:
תקרא שוב, אמרתי לו ללכת לרופא ולומר לו שכואב לו ויבדוק אם הכל תקין. אם הכל תקין אז משמע שהתרגילים לא פגעו או פוגעים באיזור הבעייתי ואפשר להמשיך.

ברגע שתגיד לו שאתה עושה סקוואטים או דדליפט יתחילו הזיוני מוח שהוא חייב להפסיק.

אין תחליף לסקוואטים, אגב.
מבחינת מה שהתרגיל גורם, מבחינת תרגילים לרגליים יש מספיק תרגילים שיפתחו לך את הרגליים ספציפית, אולי לא בצורה כמו סקוואט, אבל עזוב.

בקיצור, אתם סתם במריבה פה, לדעתי הבחור צריך ללכת לרופא, מבחינה מסוימת אני מבין את קורן, מהרגע שהוא יגיד לרופא שהוא עשה דדליפט וסקוואט, הרופא ישר יאשים את זה, בין אם הבעיה שלו בכלל קשורה למשהו אחר לגמרי, מצד שני אולי זה עקרוני לאבחון, ככה או ככה בהנחה ואתה הולך לרופא, לך לאחד טוב.

אין מה לעשות, מישהו צריך לעמיד במקום טיפשות וחוסר אחריות שמשתוללת בעולמנו האכזר.
לפי עצתך רבת הנסיון והמלומדת, הוא צריך ללכת לרופא להיבדק ולא לספר לו שהוא מתאמן.
הרופא יבדוק ויראה שאולי הכל בסדר, ואכן כך.
יחזור רפי ידידנו להתאמן ויגיד: "אוקיי, הכל טוב ויפה, קצת כואב אבל אני אעלה משקל בסקוואט כי הרופא אמר לי שהכל בסדר."
אז הוא יעשה קצת ולסלבה והלחץ תוך בטני + המשקל יגרום לצלקת להפתח מחדש.

אולי אם היה מספר, הרופא היה אומר לו להתאמן בהדרגתיות רק כשאין כאבים למשל, או שהיה מזהיר אותו מהסכנות באימונים בעצימות גבוהה עם משקולות כשהבן אדם עבר ניתוח בקע מפשעתי (אם יש כאלה).
אבל אתה הארדקור טיפש, שכל מה שמעניין אותו זה לשם עוד משקל על המוט, גם אם האשכים שלך יגיעו לרצפה. מה אני אגיד לך, סליחה שהבריאות של הבן אדם יותר חשובה לי מהמשקל על המוט שלו.

נ.ב
אני יודע שאתה רוצה להיות חזק ולהרים הרבה משקל, ואתה מתעלם מכאבים ולוקח על עצמך סיכונים לפציעות. כל זה טוב ויפה, אבל זה משהו שאתה בחרת לעשות, לכן אל תמליץ את זה לאחרים שהם שונים ממך מבחינה בריאותית ומבחינת מטרות אולי.
תזכור גם שאם אתה נפצע, אז אתה לא תוכל להתאמן ואז גם ככה לא תוכל להתקדם.
בלה בלה בלה בלה בלה כבר שמענו את זה מיליארד פעם. בלה בלה בלה.
אתה צודק הוא יחזור מהרופא ויהיה לו פתאום סקוואט חזק פי 5 והוא פשוט ישים עוד 50 קילו על המוט ואז בום הוא ימות.

בלה בלה

• פותח/ת השרשור
טוב חברה,זה באמת נחמד הויכוח החמים שהולך פה אבל הפכתם אותי לסוג של אובד עצות.
מה שTHE SUN אומר הוא לא כלל חסר בסיס,אך לא נכון ב100 האחוזים,
מצד שני מה שהחברה פה אומרים גם לא חסר בסיס,אז תשמעו את דעתי הצנועה בהקשר
של הרופא

התאוריה שהוא מציג פה, שהרופא יגיד "תפסיק להתאמן" היא נכונה,
בעיקר בשל העובדה שזה רופא צבאי(סביר להניח שמילואימניק) שמתתתתתת לעוף הביתה ולאכול פיצה,
אז הפשרה היא לבוא כביכול לביקורת שגרתית,
אחרי שהרופא אומר "הכל בסדר" לציין את עניין האימונים,
ולהגיד שבאימוני תרגילים עם לחץ פנים ביטני(סקואט דדליפט) יש לי כאב באזור ההרניה(בקע) שהיה-וגם בצד השני לסירוגין
במצב הזה הרופא לא יכול לכסת"ח את עצמו כמו שTHE SUN אומר,וימליץ דבר שהוא נכון הרי שלכאורה הבקע והאזור בריאים

מה שלדעתי יותר נכון עכשיו,הרי שציינתי כבר שהרניה היא בעיה שכאשר היא קיימת היא בולטת כלפי חוץ,
וכואבת לסירוגין גם בלי אימונים,משמע שכניראה שכרגע אין כלום

כרגע לדעתי הכי טוב זה להמשיך להתאמן בלחצים לא סופר גבוהים(5-6 חזרות),
אלא במספר חזרות גבוה שכמובן יוריד את המשקל,לעבוד עם חגורה,ולשים יותר לב לא לשחרר את הבטן בעליה וירידה
במצב הזה-האזור והחיבורים יתחזקו ובהדרגתיות ועם הזמן יהיה אפשר לעבור לעומסים גבוהים יותר

אגב שלא תבינו אותי לא נכון
אני שמח שהתווכחתם זה עם זה,כי בסך הכל כן באתי לקבל עצה פשוט הויכוח הוא על משהו יחסית שולי
תודה אנשים

נערך לאחרונה:

בשם הפקולטה למדעי הלורדוזה, לדעתי אף תשובה פה לא תספק אותך
הרופא יכול להגיד לך 200 דברים אבל אין לו באמת מושג באימונים, אולי יש לו מושג באורטופדיה, וזה גם לא בטוח

מצד שני אף אחד פה לא מוסמך להגיד לך מה לעשות כי אף אחד לא מכיר אותך
ומצד שני גם כשתלך למכון סביר ב99 אחוז שתתקל במאמן טיפש שגם ככה רק יבלבל אותך יותר

אם אתה מוגבל מבחינת התנועות או מבחינת כאב פשוט תעשה מה שנוח לך, הרי למנפח לאורך זמן תכנית כזאת נראה שלא תוכל.

מנותחים? או פתוחים
לא עברתי ניתוחים אחי .

והרופאים עצמם ממליצים מאוד לא לאמץ את איזור הבטן , אני יסביר לך בקצרה מה שהסבירו לי , יש כמו בוכנות כאלה בצדי הגוף שעוברים מהבטן התחתונה לאיזור האשכים , ברגע שמאמצים את הבטן הבוכנות נפתחות ואז הכל יכול לעבור לאיזור למטה (הבוכנות זה בצורת טבעת קטנה שגדלה שיש לחץ על הבטן) .

לכן הרופא לי אישית לפחות אמר שאסור לי להרים משקולות בעמידה , ולאמץ את הבטן .

אני יכול לציין שיש לי בקע דו מפשעתי , ואני מבצע את התרגילים האלה , בתרגילים האלה הבטן עובדת חזק וזה מה שעושה את ה"בעיה" בבקע , בכל אופן אם אתה בוחר לעשות את הסקוואט , אל תעשה סקוואט סומו או סקוואט עם כפות הרגליים החוצה , תעשה עם רגליים קרובות וכפות רגליים ישרות (כמה שפחות לחץ ישיר על המקרביים יותר טוב).

אתה מדבר שטויות. בקע זה משהו גנטי, ואין שום קשר לאיך שאתה מתאמן.

אתה מדבר שטויות. בקע זה משהו גנטי, ואין שום קשר לאיך שאתה מתאמן.

יש איזה מקור לזה?
לא שבקע הוא לא דבר גנטי בהכרח, אבל בקע בהחלט יכול להחמיר עם הדרך שבה מישהו מתאמן היא לא נכונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית