הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר חימום מפרקים לפני אימון

nadavr1234

משתמש קבוע
1,376
19
נק' מוניטין:
1,561
1,376
19
שאלה קצת טיפשית אבל לא קיבלתי עליה תשובה בקורס בוינגייט.
גם בצבא ממליצים לבצע סיבובים במפרק כף היד, הכתף והמרפק כדי "שיופרש יותר" נוזל סינוביאלי(מצטער אם אני טועה במונחים אני לא חזק באנטומיה), טענה שהוכחה כמיתוס ע"י מרצה בקורס בלי יותר מדי הסברים.
עכשיו לפני אימון וויטליפטינג ממליצים לבצע הרבה תנועות מן הסוג הזה כדי "לחמם" את המפרק וגם מתחרים אולימפיים מבצעים את זה כחימום.

השאלה שלי היא מה הסיבה לביצוע התנועות האלה והאם זה הכרחי או מין אמונה של פעם שפשוט לא הצליחו להיפטר ממנה.
אני פשוט לא אוהב לקבל דברים כמובן מאליו אם אני לא מבין אותם לחלוטין.

בוינגייט נכון לעכשיו משתמשים במחקרים. קצת קשה להתווכח עם המחקרים שמציגים שם, שטוענים שאין יתרון לחימום לפני. אבל זה לא חד משמעי.
למשל, מתיחות דינאמיות, אקטיביות ותנועות מפרק דווקא הוכיחו ככן יעילים למניעת פציעות ואף הגברת הביצועים.
רוב הביצועי מפרקים(אני מדבר על חימום רגיל, מתיחות ומתיחות סטטיות) כיום והצורה שהם מבוצעים הם אכן מיתוסים\הרגלים\שטות מוחלטת וחסרת ביסוס מלבד הגיון לא בריא שעבר בתורשה. ואני מאוד מאוד בספק אם בצבא אמרו את המילה סינוביאלי 😛 זה אומנם "נכון" אך אין לו ממש יתרון לביצוע התרגיל הספציפי...ולסיכום הצבא זה חרטא אחד גדול.
מתי סיימת את הקורס?

• פותח/ת השרשור
סיימתי את הקורס החודש, גם קורס צבאי וגם קורס אזרחי.
דווקא כן משתמשים בביטוי נוזל סינוביאלי בצבא. אני מדריך גם בצבא אז יצא לי לשמוע מדי פעם.
אגב המרצה שטרח לנפץ את המיתוס (ועוד כמה אבל זה לא ממש רלוונטי) הוא משה שחר שטען שהסחוסים מפריש כל הזמן את הנוזל וזה לא משנה אם מגיעים לדופק מסויים(שטוענים שתורם להפרשה גבוהה של הנוזל במפרק) או מחממים את המפרק בתנועות מסויימות ומתיחות- שזאת הטענה שמשתמשים בה כדי להסביר למה כדאי לבצע חימים דינאמי/סטטי.
מצד שני הוא הציק לי בכל הרצאה שלו שאם אני עושה דיפ סקוואט אני אקרע את המיניסקוס. למה? כי זה קרה לו וגם זרק כוחות גזירה פה ושם.

אני מעדיף ונוטה לסמוך על שחר פי אלף יותר מאשר כל גורם בצבא. אפילו קרקס זה לא ביטוי הולם מספיק את מה שהולך מבחינת הכושר והתזונה בצבא.
לגבי הנוזל הסינוביאלי, מעבר לשה כבר אין לי ניסיון\ידע. אבל אל תשלול את מה ששחר אמר, בסופו של דבר בין אם הוא טועה או לא, הנוזל הסינוביאלי הוא לא מה שיעזור לך להרים יותר\להיפצע נכון בתרגיל או מאמץ ספציפי.
ולגבי הדיפ, זה נכון שיש יותר עומס על הברכיים והמיניסקוס בפרט, וכן גם לנו הוא יופר את זה וגם לי יש קרע בעצמי 😛 אבל הייתי עושה סקוואט די עמוק עם קרע שתוקן והייתי מרגיש ממש טוב.

• פותח/ת השרשור
לא ממש הבנת אותי.
אני לא שואל את השאלה הזאת בגלל שבצבא אמרו תעשה ככה זה מפריש יותר נוזל סינוביאלי.
אני שואל כי אומרים לי לעשות את זה גם בוויטליפטינג וגם באולימפיאדות יש מתחרים שמתחממים ככה אז שאלתי אם יש היגין בזה..

לא ממש הבנת אותי.
אני לא שואל את השאלה הזאת בגלל שבצבא אמרו תעשה ככה זה מפריש יותר נוזל סינוביאלי.
אני שואל כי אומרים לי לעשות את זה גם בוויטליפטינג וגם באולימפיאדות יש מתחרים שמתחממים ככה אז שאלתי אם יש היגין בזה..
יש חימום שכן, ויש חימום שלא
סיבובי מפרק למיניהן ומתיחות המסטרינג...לא.

• פותח/ת השרשור
מעניין אותי למה.
תמיד הטפתי לחימום דינאמי ספציפי לתרגיל שאותו אתה עומד לבצע אבל בוויטליפטינג ערערו לי קצת את הביטחון בנושא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית