ייעוץ מה היתרון של דרופסטים וסופרסטים?

• פותח/ת השרשור GiladK
  • פורסם בתאריך

GiladK

משתמש מתחיל
143
13
נק' מוניטין:
69
143
13
חד"כ מצפה עדי
אני במהלך שבוע הבא מחליף תכנית אימונים והמאמן שלי אמר שהוא ישים לי כנראה יותר דרופסטים וסופרסטים בתכנית האימונים (כרגע אני עובד ABC עם דרופסט אחד ושני סופרסטים בסה"כ, תכנית פירמידה ועכשיו אני כנראה אעשה יותר סופרסטים ודרופסטים בפירמידה הפוכה, אני אראה שבוע הבא בתוכנית).
עכשיו יש לי שאלה- מה היתרון של דרופסטים ושל סופרסטים על תרגילים בנפרד?

תודה לעוזרים.

חיסכון בזמן
יותר קל להתאושש (משקל קל)
יותר פאמפ

אם המאמן שלך הוא מדריך חד״כ רוב הסיכויים שהתכנית שלך לא טובה.

הרעיון הוא עבודה על כל הפרמטרים של השריר (יכולות כיווץ, סיבולת, כוח והיפרטרופיה) ע"י עבודה על כל סיבי השריר. בתאוריה נשמע מעולה...בתאוריה.
בסופר סטים מנסים לעבוד על שרירים נגדיים\שרירים תומכים והתשה מוקדמת.

אילו שתי טכניקות אימון שונות במטרתם
דרופ סט זוהי טכניקת אימון שמשלבת גם משקלים כבדים ממה שאתה מרים בדרך כלל וגם משקלים הרגילים שאתה מרים מה שגורם להתקדמות טובה
סופרסט זוהי טכניקה שמטרתה לחסוך זמן באימון ואם יש לך זמן אין שום טעם לבצע אותה

סופרסט זוהי טכניקה שמטרתה לחסוך זמן באימון
סופר סט היא טכניקה שצריך להוציא מחוץ לחוק. היא חוסכת זמן לזה שמבצע אותה על חשבון זמנם של מתאמנים אחרים במכון, כי כל המכשירים תפוסים.

דרופ סט עובד על עקרון של סבולת שריר מה שיכול להיות נחמד להוסיף אולי לשרירים קטנים מדי פעם

סופר סט זה רעיון שכל המטרה שלו זה נטו לחסוך בזמנים, אין לך זמן להתאמן שעה? בוא תעשה את כל האימון סופר סטים 35 דקות... הבעיה בסופרסטים שלרוב לא ממצים אף אחד מהתרגילים שמעורבים באימון בצורה אפקטיבית

היתרון בסופרסטים זה גם שמירה על דופק גבוה בזמן האימון
ודרך לגרום לעצלנים שלא יוסיפו משקל למוט לא משנה אם תכוון להם תותח לראש להעלות אינטנסיביות של האימון

ברמה המעשית למתאמן ממושמע לא מומלץ אלא במסגרת אימון מטאבולי לריקון גליקוגן

דרופ סט נותן אפשרות בחיטוב שלא עובדים עצים להעלות אינטנסיביות כם כן וליצור עוד קרעים בשריר

סופרסט יכול להיות סט עבודה וסט מוביליטי. זה נכנס בקטגוריה של חסכון בזמן, אבל יעיל בעיני.

סופרסט יכול להיות סט עבודה וסט מוביליטי. זה נכנס בקטגוריה של חסכון בזמן, אבל יעיל בעיני.
זה כבר תלוי מה כל אחד מחשיב כסט, אני במנוחות מסטים של כח תמיד מוסיף מוביליטי כדי לא סתם לשבת על התחת, אבל אני לא מחשיב מוביליטי כ"סט", הדופק שלי לרוב יורד גם כשאני עושה מוביליטי או מתיחות, כמו התאוששות אקטיבית

זה כבר תלוי מה כל אחד מחשיב כסט, אני במנוחות מסטים של כח תמיד מוסיף מוביליטי כדי לא סתם לשבת על התחת, אבל אני לא מחשיב מוביליטי כ"סט", הדופק שלי לרוב יורד גם כשאני עושה מוביליטי או מתיחות, כמו התאוששות אקטיבית
אפשר לדעת מה אתה מגדיר כמוביליטי?

אני לא הייתי מכניס את הסופר סט כחלק מהתוכנית. אני פשוט לאורך האימון מרגיש שיש לי מספיק אנרגיה לקרוע תשריר עכשיו טוב למשל בלחיצות חזה אז כשאני מסיים תסט אני לוקח משקל שונה ועושה פרפר למשל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית