הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם קרה לכם פעם ש...

yonizarkh

מנהל פורום פציעות
1,671
696
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
2,640
1,671
696
לצורך משהו קטן שאני כותב -

האם קרה לכם פעם שגיליתם חבורה/סימן כחול/שטף דם קטן באיזשהו חלק בגוף , ולא היה לכם מושג מה גרם לזה , ומתי זה קרה?
אם כן , מה אתם חושבים שקרה , ולמה לא הייתם מודעים לזה?

קורה כל כמה זמן את האמת. אני תמיד חושב שהאימפקט לא היה מספיק כואב/היה בנקודה יחסית ״רגישה״ שהביאה לשטף הדם הפנימי ללא תשומת לב ליבי. מנגד זה יכול היה לקרות במקום שכבר קרה שם בעבר מספר רב של פעמים אז יש ירידה/הסתגלות של המערכת העצבית באזור ולכן לא הורגש הסימן הכחול/שטף דם.

אני מכיר את זה בשני מקומות עיקריים
בבייספס קורה לפעמים אחרי סחיבה של משהו כבד
בהאמסטרינג, הבנתי שזה מסמן מתיחה של המקום strain
דר'א גם אבא שלי סובל מהתופעה
אשמח לשמוע פרטים

אתמול במקלחת שמתי לב לשני סגולים ענקיים באמצע קידמת הירך שלא היה לי מושג מאיפה הם באו.. אחר כך נפל לי האסימון שזה מהקלינים.. כנראה האדרנלין שבאימון מעלה את סף הכאב.

לפעמים שאתה ממהר לאנשהו או בסוג של פעילות אתה חוטף מכה קטנה ולא מייחס לה חשיבות ואחר"כ אתה מגלה שזה מתפתח ל"סימן" על הגוף.

לי יש מלא פצעים ושטפי דם בחלק התחתון של השוק. כל יום מגלה פצעים חדשים /ישנים באיזור. אני מתאר לעצמי שזה מהתנגשויות ברהיטים בבית, בד"כ בסופש אני מגלה מדי פעם מכות.
מתאר לעצמי שזה בגלל חוסר תשומת לב, קלאמזיות, השפעת אלכוהול ולו המועטה ביותר.
לא מזמן היה לי שטף דם עצום בטרייספס וגיליתי אותו כשביצעתי תרגיל למרפק. הוא הספיר כבר להיעלם אבל לא הבנתי עד היום איך הוא קרה.

קורה כל הזמן, אני חסין לכאב בזמן סט עבודה.

גם לי יש בעיקר ברגליים, אני מתאר לעצמי שזה או מהדדליפט (השוקיים שלי 24/7 אדומות והירכיים/ברכיים בדרך כל עם חבורות פה ושם) או מכל מיני מכות שהרגשתי וזכרתי אותן ל-3 שניות.

כשאני עושה חזה עליון עם דאמבלים יום אחרי יש סימנים על השכמות של הגב כנראה מהספסל

מהחגורה בדרך כלל נשארים סימנים.
וכמובן שאחרי אימון/משחק בפוטבול,רק שאני לא מרגיש כלום,רק אחרי.

קורה פעם בכמה שבועות - בדרך כלל באיזור הקאוודס. אני מניח שזה קשור בזה שאני נתקל בשולחנות לפעמים...

קורה הרבה. אני חושב שבת הזוג שלי ממרפקת אותי בלילה.

אתה מזכיר לי מישהי שעבדה איתי שיום אחד הגיעה לעבודה עם סימן כחול/שחור ענק בכתף, שאלנו אותה מה קרה - היא אמרה שבגלל שחבר שלה נוחר בלילה היא הסתובבה לצד השני, ובבוקר הוא בעט בה 😃

קורה לכם שהזרת בכף הרגל מתנגשת באחד מן הרהיטים בבית?😵

בידיוק חשבתי על זה, בילדות שלי הייתי מגלה חבורות בגוף/שטפי דם/מכות כחולות בידיוק כמו שאתה מתאר, היו שואלים אותי מאיפה קיבלתי את המכות האלה ופשוט לא הייתי יודע.
היום התופעה המוזרה הזאת כמעט נעלמה טוטאלית, כבר שנים שאין לי מכות כחולות על הגוף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית