הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קטוזיס

• פותח/ת השרשור roei
  • פורסם בתאריך

roei

משתמש משקיע
2,542
3
נק' מוניטין:
2,879
2,542
3
בשבוע האחרון מאז שהתחלתי לעלות אירובי ולקצץ באופן דרסטי בפחמימות התחיל לי שתן ממש חריף וגם נשימה(מסטיק הכנס) שאני יודע שבין השאר זה מעיד על קטוזיס, עכשיו רציתי לדעת עוד בנוגע לקטוזיס אם יש לכם מאמר, מחקר שמסביר את זה לעומק.
תודה.

Am J Clin Nutr. 2006 May;83(5):1055-61. Links

Comment in:
Am J Clin Nutr. 2007 Jan;85(1):238-9; author reply 239-40.

Ketogenic low-carbohydrate diets have no metabolic advantage over nonketogenic low-carbohydrate diets.

* Johnston CS,
* Tjonn SL,
* Swan PD,
* White A,
* Hutchins H,
* Sears B.

Department of Nutrition, Arizona State University, Mesa, AZ 85212, USA. [email protected]

BACKGROUND: Low-carbohydrate diets may promote greater weight loss than does the conventional low-fat, high-carbohydrate diet. OBJECTIVE: We compared weight loss and biomarker change in adults adhering to a ketogenic low-carbohydrate (KLC) diet or a nonketogenic low-carbohydrate (NLC) diet. DESIGN: Twenty adults [body mass index (in kg/m(2)): 34.4 +/- 1.0] were randomly assigned to the KLC (60% of energy as fat, beginning with approximately 5% of energy as carbohydrate) or NLC (30% of energy as fat; approximately 40% of energy as carbohydrate) diet. During the 6-wk trial, participants were sedentary, and 24-h intakes were strictly controlled. RESULTS: Mean (+/-SE) weight losses (6.3 +/- 0.6 and 7.2 +/- 0.8 kg in KLC and NLC dieters, respectively; P = 0.324) and fat losses (3.4 and 5.5 kg in KLC and NLC dieters, respectively; P = 0.111) did not differ significantly by group after 6 wk. Blood beta-hydroxybutyrate in the KLC dieters was 3.6 times that in the NLC dieters at week 2 (P = 0.018), and LDL cholesterol was directly correlated with blood beta-hydroxybutyrate (r = 0.297, P = 0.025). Overall, insulin sensitivity and resting energy expenditure increased and serum gamma-glutamyltransferase concentrations decreased in both diet groups during the 6-wk trial (P < 0.05). However, inflammatory risk (arachidonic acid:eicosapentaenoic acid ratios in plasma phospholipids) and perceptions of vigor were more adversely affected by the KLC than by the NLC diet. CONCLUSIONS: KLC and NLC diets were equally effective in reducing body weight and insulin resistance, but the KLC diet was associated with several adverse metabolic and emotional effects. The use of ketogenic diets for weight loss is not warranted.​

אתה סתם מבזבז אנרגיה.

מה המשקל שלך
לכמה קיצצת ולאורך כמה זמן ללא העמסה

בעיקרון אתה יכול לבדוק בעצמך אם הגעת לקטוזיז בעזרת ketosticks או משהו מקביל שיש בבתי מרקחת

• פותח/ת השרשור
מה המשקל שלך
לכמה קיצצת ולאורך כמה זמן ללא העמסה

בעיקרון אתה יכול לבדוק בעצמך אם הגעת לקטוזיז בעזרת ketosticks או משהו מקביל שיש בבתי מרקחת

אין לי מה לבדוק, אני יודע שאני בקטוזיס, מריח את הגועל.
העמסה כל 6 ימים. נמצא על 40ג'~ פחמימה עם 200 ד' אירובי.

נערך לאחרונה:
יש עוד
4. Mitchell GA et. al. Medical aspects of ketone body metabolism. Clinical & Investigative Medicine (1995) 18:193-216.
15. Flatt JP. On the maximal possible rate of ketogenesis. Diabetes (1972) 21: 50-53.
16. Garber A.J. et. al. Hepatic ketogenesis and gluconeogenesis in humans. J Clin Invest (1974) 54: 981-989.
17. Reichard GA et. al. Ketone-body production and oxidation in fasting obese humans. J Clin Invest (1974) 53: 508-515.

אתה סתם מבזבז אנרגיה.
RESULTS: Mean (+/-SE) weight losses (6.3 +/- 0.6 and 7.2 +/- 0.8 kg in KLC and NLC dieters, respectively; P = 0.324) and fat losses (3.4 and 5.5 kg in KLC and NLC dieters, respectively; P = 0.111) did not differ significantly by group after 6 wk

אני דובר אנגלית ברמה פחות או יותר זהה לעברית ואני מוכרח לציין שלא הצלחתי להבין מה רשום שם ב "תוצאות" (המבנה התחבירי לא מתחבר לי).
מישהו?

חחחחח עכשיו אחרי שהעתקתי את הקטע הרלוונטי כל המילים נפלו למקומן.
אז בעצם (לפי המחקר הספציפי הזה) אם בכלל יש עדיפות זה דווקא לדיאטת היותר שפויה מבחינת פחמימות. שלא לדבר על שאר הבעיות שמצוינות שם לגבי הקטו.
המממ...אז למה לדעתכם דיאטות אלו הפכו לכל כך פופולאריות?

נערך לאחרונה:
זה יעבור עוד שבוע בערך, אל דאגה
תדאג לשתות מספיק

מסכים מאוד. אני עצמי אחרי כשבועיים כאלו. מעבר לתוצאות דווקא יפות מאוד (והרבה כסף שהלך על מזון יקר יחסית) הבנתי די מהר שחייבים לשתות כל הזמן

כי תזונה דלת פחמימה, עתירה בחלבון ובשומן הכי טוב. בANABOLIC DIET למשל אף אחד לא אמר שאתה אמור להגיע לקטוזיס בשביל להשיג תוצאות. יש כל מיני וריאציות של תזונות דלות בפחמימות, בהתאם לצרכים של הבנאדם. יש אנשים שלא מתמודדים עם קטוזיס טוב, אז מוסיפים להם עוד פחמימה במהלך היום, או עוד יום העמסה מוגבל בשבוע, ויש כל מיני שיטות.

מאתר של לייל על אותו המחקר -

החוקרים גייסו 20 אנשים בעלי עודף משקל הקבוצה הכלילה גברים ונשים. חלק היו על דיאטה קטוגנית דלות בפחמימות ( סוג של דיאטת אטקינס). הקבוצה השניה היתה על דיאטה לא קטוג'נית מתונה בפחמימות. המחקר נערך כ 6 שבועות, הנבדקים לא התעמלו במהלך המחקר.

החוקרים בדקו כמה כמה פרמטרים שונים : איבוד שומן, רגישות לאינסולין, רמת הליפידים בדם, דלקות ורמות האנרגיה. כמו כן נעשתה בדיקת RMR (Resting metabolic rate).

משהו נחמד על המחקר, החוקרים נתנו לשתי הקבוצות ערכים תזונתיים שווים ז"א סה"כ קלורי וכמות החלבון כמעט והיו זהיים. השוני היה בפחמימות

ערכים תזונתיים שקיבלה קבוצה הראשונה (דיאטה קטוג'נית):

שומן: 100 גרם
פחמימות: 33 גרם
חלבון: 125 גרם
סה"כ קלוריות 1500

ערכים תזונתיים שקיבלה קבוצה שנייה (דיאטה לא קטוג'נית):

שומן: 50 גרם
פחמימות: 157 גרם
חלבון: 117 גרם
סה"כ קלוריות 1500

*דיאטה קטוגנית היתה רוויה בשומן (21% מול 9% מסה"כ הקלוריות)

התוצאות:

נתחיל מהדבר הכי מעניין איבוד המשקל:

בסיום של 6 השבועות 2 הקבוצות איבדו בערך את אותו המשקל
הקבוצה הראשונה שקיבלה דיאטה קטוג'נית, בסיום של 6 שבועות ירדה כ- 6.3 ק"ג.
הקבוצה השנייה שקיבלה דיאטה לא קטוג'נית, בסיום של 6 השבועות ירדה כ 7.3 ק"ג.

גם האיבוד השומן היה דומה:

הקבוצה הראשונה שקיבלה דיאטה קטוגנית איבדה כ- 3.4 של שומן.
הקבוצה השניה לא קטוג'נית איבדה כ- 5.5 ק"ג של שומן.

רעב

החוקרים טוענים שלא היה שוני רב מבחינת הרעב בין שתי הדיאטות.
לאומת מה שמקובל לשמוע "דיאטת קטוגניות" גורמות ליותר רעב מדיאטות אחרות.
אך כאן החוקרים לא תומכים בזה.

RMR

באופן מוזר אני חייב לציין, החוקרים מצאו שהוצאה קלורית במנוחה עלתה באופן שווה בשתי הקבוצות.
ככל הנראה בגלל צריכת החלבון הגבוהה ואלו דווקה בגלל שוני הפחמימה.

דלקות

החוקרים מצאו שהסיכון לדלקות עלו אצל הקבוצה שקיבלה דיאטה קטוגנית.
לא ניתן הסבר לכך. לייל מסביר שהבדלים לכך יכולים להיות בגלל צריכת השומן השונה בשתי הקבוצות.

רמות לפידים

בדיקת לפידים בדם (כלסטרול) – התוצאות היו קצת מעורבבות:
ב-5 מהנבדקים בדיאטה קטוג'נית, היתה עלייה ב LDL . ב4 הנבדקים האחרים נצפתה ירידה ב LDL. בקבוצה לא קטוגנית היתה עלייה ב LDL אצל 2 הנבדקים. אצל שאר הנבדקים לא היה שינוי משמעותי. בשתי הקבוצות היתה ירידה ב HDL.

רגישות לאינסולין

רגישות לאינסולין השתפרה בשתי הקבוצות.
גם ברמות האנרגיה לא נצפה שינוי רב, קבוצה שקיבלה תרפיט לא קטוג'ני היו נמרצים יותר מהקבוצה הקטוג'נית. בכל מקרה זה לא חד משמעי ומשתנה, ישנם אנשים שעליהם זה יעבוד ההפך.

לסיכום:

דיאטה קטוג'נית דלה בפחמימות ודיאטה לא קטוגנית מתונה בפחמימות, שנהים משפיעות במידה שווה על החילוף החומרים. מה שאומר שלדיאטה קטוג'נית אין שום יתרון על חילוף החומרים. שתי הדיאטות נמצאו כיעילות לאיבוד במסת השומן והתנגדות באינסולין. אבל, בדיאטה קטוגנית נצפה שינוי בריכוז הכלסטרול LDL וגם נצפתה עלייה בסיכון לדלקות. צמצום בצורה חמורה בצריכת הפחמימות לא מצדיקות את הסבל. כפי שהיה ניתן לראות, לפי המחקר שתי הקבוצות איבדו כמעט כמות זהה של שומן ואף אפילו קבוצה שצרכה יותר פחמימות איבדה יותר משקל ושומן.

תגובתו של לייל:
This study certainly has a couple of strengths, controlled calorie levels (with food provision) and equal protein intake between groups being the two main ones. Weaknesses are the small sample size and the use of Tanita body fat measurement to track body composition. Changes in water balance can affect that method significantly and diets that manipulate carbohydrate content tend to impact significantly on water levels in the body.

With that said, this study adds to the data set suggesting that, if calories and protein intake are identical, there is little to no metabolic advantage (in terms of fat or weight loss) to full blown ketogenic diets. They work at least as well, mind you, but not better.

Now, as I discuss in the series of articles on Comparing the Diets, there still may be circumstances where very-low carbohydrate/ketogenic diets may still be preferred, even given the researchers comments above.

For many individuals, the biggest ‘metabolic advantage’ of very-low carbohdyrate diets may be one of food/calorie control. Many people seem to show what might be popularly called ‘carbohydrate addiction’ (a term that is massively debated among obesity researchers) where eating even small amounts of carbs makes them want to eat more. In that case, a full blown removal of carbohydrates from the diet may be the only realistic way to limit caloric intake.

Related to this, for many, spending time on a very-low carbohydrate diet seems to change taste preferences: carbohydrates can often be reintroduced after some period without the loss of food control that occurred prior to the diet.

I mentioned in the introduction that severely insulin resistant individual seem to get health benefits from extreme carbohydrate restriction. For leaner dieters, as I discuss in both The Ultimate Diet 2.0 and The Stubborn Fat Solution, extreme carbohydrate restriction tends to help with stubborn lower body fat mobilization.

But clearly in other situations, moderate carbohydrates diets (still containing sufficient protein mind you) may be superior. For people who can control their food intake, many simply feel better with more moderate carbohydrate intakes, their training (especially high intensity training such as weights) doesn’t suffer as much, and they don’t feel quite as lethargic. Again, these issues are discussed in detail in the Comparing the Diets series.

I guess my point is that there is too much variance between individuals and their needs to claim that any single diet is inherently superior for all people and all situations. As this study suggests, given identical calories and protein intake, there doesn’t seem to be any inherent metabolic advantage in terms of total fat loss to a full blown ketogenic diet, at least not when compared to a moderate carbohydrate diet with an identical amount of protein.

As I’ve noted above, there may be other ‘advantages’ unrelated to fat loss that are still important. Basically, the choice of diet may come down to other issues than fat loss per se. A diet that makes someone feel terrible isn’t one that they are likely to stick to for very long; a diet that does is one that may be the ’superior’ one for that person.

Finally, finally, if you want to hear more about my thoughts on this whole issue, Jimmy Moore of the Livin La Vida Lowcarb blog has just put up an audio interview we did a couple of months ago. We talk about everything related to low-carb diets you could imagine.

ראיון עם לייל מקדונלד בנושא. בראיון לייל מדבר איך התחיל את דרכו, ובעיקר מדברים על דיאטת דלות בפחמימה כנגד דיאטות מתונות בפחמימות.
תעבירו 2 דקות לתחילת הראיון.

http://www.thelivinlowcarbshow.com/lyle-mcdonald-episode-238/

עוד מאמר של לייל בו הוא משווה את סוגי הדיאטות השונות:

http://www.bodyrecomposition.com/fat-loss/comparing-the-diets-part-1.html

RESULTS: Mean (+/-SE) weight losses (6.3 +/- 0.6 and 7.2 +/- 0.8 kg in KLC and NLC dieters, respectively; P = 0.324) and fat losses (3.4 and 5.5 kg in KLC and NLC dieters, respectively; P = 0.111) did not differ significantly by group after 6 wk

אני דובר אנגלית ברמה פחות או יותר זהה לעברית ואני מוכרח לציין שלא הצלחתי להבין מה רשום שם ב "תוצאות" (המבנה התחבירי לא מתחבר לי).
מישהו?

חחחחח עכשיו אחרי שהעתקתי את הקטע הרלוונטי כל המילים נפלו למקומן.
אז בעצם (לפי המחקר הספציפי הזה) אם בכלל יש עדיפות זה דווקא לדיאטת היותר שפויה מבחינת פחמימות. שלא לדבר על שאר הבעיות שמצוינות שם לגבי הקטו.
המממ...אז למה לדעתכם דיאטות אלו הפכו לכל כך פופולאריות?
כדי שיהיה על מה לרשום ולמכור ספרים.

מישל,
תודה רבה על האינ' הנוספת שהבאת.
ראשית, תרגום מלא של תוצאות המחקר הספציפי.

יותר מענין (מבחינתי) הינן שתי הערות של לייל:

For many individuals, the biggest ‘metabolic advantage’ of very-low carbohdyrate diets may be one of food/calorie control. Many people seem to show what might be popularly called ‘carbohydrate addiction’ (a term that is massively debated among obesity researchers) where eating even small amounts of carbs makes them want to eat more. In that case, a full blown removal of carbohydrates from the diet may be the only realistic way to limit caloric intake.

אני אישית מאוד מאוד מסכים עם ההערה הזו. אם אני מתחיל עם קרואסון, שלא לדבר עם נשנוש שוקולד - אין לזה סוף...

I mentioned in the introduction that severely insulin resistant individual seem to get health benefits from extreme carbohydrate restriction. For leaner dieters, as I discuss in both The Ultimate Diet 2.0 and The Stubborn Fat Solution, extreme carbohydrate restriction tends to help with stubborn lower body fat mobilization.

זו הערה/תוספת מאוד מענינת. כמובן שהיא לא מסתמכת (עד כמה שאני מבין) על ממצא אמפירי מסודר (tends נשמע לי כמו איזה אמירה שלו שנועדה לרצות את הסופרים הקטוג'נים) - אבל אם זה נכון אז זה כשלעצמו יסביר יופי רצון של אנשים לרעוב לפחמימה

• פותח/ת השרשור
אני אישית בדיאטות לא יכול לצרוך מעל 80 ג' פחמימה מסיבה פשוטה שאני נהיה רעב.
שאני על כמות פחמימות ששואפות לאפס אני פחות רעב ומשום מה באימוני משקולות במצב קטוזיס יש לי הרבה יותר אנרגיה..

רגע זה לא נכון ש:

כשנימצאים בקטוזיז מפרקים יותר שריר
וזה לא מצב שאתה רוצה להיות בו אלא רק להגיע אליו ואז לעשות העמסה

עמוד 16 פיסקה רביעית בספר Metabolic Diet מדובר על זה שזה יכול להוביל לפירוק שריר מוגבר אם נשארים במצב קטוג'ני

לא יכולתי לצטט כי זה PDF

וראיתי בסרט של (באדיבילדר שתיכף אזכר בשמו כי קיבלתי בלאק אאוט כרגע) שכשהם עושים דל פחמימות הם כל יום בודקים את השתן (עם KETOSTIKS)
וברגע שהם רואים מצב קטוזיס הם עושים העמסה לפני שיחול קטבוליזם מוגבר
ולמעשה הוא אומר שככה זה הצורה הכי נכונה לדעת מתי לעשות העמסה ולא סתם להחליט כל 7-10-14 יום
תיכף אזכר בשמו (אחד המוכרים מהעבר תמיד רואים אותו בתמונות של לו פרינו)
פשוט ראיתי ומחקתי כי אני קטוגני במקום על ההרדיסק 😛

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית