הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תמונה סגרתי מעגל ( חוב לראק)

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך
תודה רבה!
בעיקרון אני כרגע רץ בראשון, שלישי וחמישי.
שלישי תמיד ריצה קלה יחסית(12 קמ"ש לשעה).
וראשון וחמישי יותר קשות.
לרוב אחת מהן יותר עצימה ( למשל קצב 13 לשעה ומעלה) והשנייה לנפח ( 70-105 דקות בקצב 12). לפי ההרגשה.

לפני שהתחלתי להוסיף מרחקים הריצות היו מתוכננות יותר טוב, ממש מומלץ:

יום ראשון - ריצה "רגילה" 50 דקות קצב 13
יום שלישי - ריצה "קלה" 50 דקות קצב 12 (תמיד אני מגיע גמור לריצה הזאת)
יום חמישי - ריצה "קשה", משתנה כל פעם. בעיקרון הייתי רץ בה בקצב של יום ראשון ( עם העלאת קצב, פעם 5 דקות, אחרי זה 10 דקות ואחרי זה כבר 20,30 וכו').

אבל עכשיו עליתי 4 קילו והוספתי מרחקים אז התאמתי אותה כמה שיכלתי.
תראה בלוג שלי הכל רשום מסודר.

ובקשר לאחוז שומן/מסה וכו', כרגע אני באחוז שומן סבבה, אני עולה במסה מאוד נקי ומאוד לאט. מבחינתי אני נשאר במסה כמה שיותר.. עד שאני כבר לא ארצה להסתכל במראה 😃 ואחרי זה אני אעשה חיטובים קצרים יחסית ומהירים.
המטרה היא להיות כמה שיותר זמן במסה וכמה שפחות זמן בחיטוב (להוסיף משקלים למוט ולעלות מסה נקייה).
בקשר לריצה אני תמיד אמשיך לרוץ, אבל גג 50 דקות. נחזור חזרה למה שעשיתי פעם. במקרה המאוד גרוע אז ריצה 50 דקות וישר אחרי זה אימון.
אני בכלל נגד מושג מסה/חיטוב אם אתה לא איזה בילדר !!! הרי אין לך סיזן וטוף סיזן ואתה גם לא מחפש להגיע ליד 50 ? או שאני טועה ואתה כן ...
בכל מקרה אתה נראה סבבה יחסית לספורטאי ואתה חייב להיות כל השנה בסיזן כי אתה אדם רגיל מן המניין ולא בודי בילדר תחרותי / אי ילד שחיף שמנסה לצבור שריר בכל מחיר כדי להיראות כמו גבר.
צריך להשתמש במושג שגרה : פשוט תתאמן כמו שאתה מתאמן ותהיה במאזן מעט חיובי וזהו כדרך חיים , אם תראה עליה טיפה בשומן תוריד קצת את המאזן.... גם אם תעלה 2-3 קילו שריר נקי בשנה זה יהיה מצויין (בהנחה שאתה מתאמן ותיק ונושק לגיל ה30)

• פותח/ת השרשור
אני בכלל נגד מושג מסה/חיטוב אם אתה לא איזה בילדר !!! הרי אין לך סיזן וטוף סיזן ואתה גם לא מחפש להגיע ליד 50 ? או שאני טועה ואתה כן ...
בכל מקרה אתה נראה סבבה יחסית לספורטאי ואתה חייב להיות כל השנה בסיזן כי אתה אדם רגיל מן המניין ולא בודי בילדר תחרותי / אי ילד שחיף שמנסה לצבור שריר בכל מחיר כדי להיראות כמו גבר.
צריך להשתמש במושג שגרה : פשוט תתאמן כמו שאתה מתאמן ותהיה במאזן מעט חיובי וזהו כדרך חיים , אם תראה עליה טיפה בשומן תוריד קצת את המאזן.... גם אם תעלה 2-3 קילו שריר נקי בשנה זה יהיה מצויין (בהנחה שאתה מתאמן ותיק ונושק לגיל ה30)
כנראה שלא ניסחתי את עצמי כמו שצריך אבל התכוונתי למה שרשמת.
אני כרגע במסה נקייה עם מינימום עלייה בשומן. וכשאני אשמין יותר ממה שאני רוצה אז אני אחטב.

ואו הישג מרשים ביותר
כששקלתי 68 קילו עשיתי חצי מרתון בקצת יותר זמן מזה.. וזה בהחלט מרשים אותי!
באמת שורפים כל כך הרבה קלוריות בריצה כזו< ? אתה לא מפחד מאיבוד המאסה..?
יש לך טרייספס מאוד יפה שיהיה בהצלחה במסה

• פותח/ת השרשור
ואו הישג מרשים ביותר
כששקלתי 68 קילו עשיתי חצי מרתון בקצת יותר זמן מזה.. וזה בהחלט מרשים אותי!
באמת שורפים כל כך הרבה קלוריות בריצה כזו< ? אתה לא מפחד מאיבוד המאסה..?
יש לך טרייספס מאוד יפה שיהיה בהצלחה במסה
תודה רבה גבר!!
כשרצתי שקלתי 84.3, ככה שלפי הכלל אצבע עברתי 25 ק"מ (כולל הליכה למכון וכולל חימום ושחרור), מכפילים 84.3 ב 25.
דבר שני אני במסה, גם הריצה הזאת הרבה יותר קשה לי כי עליתי יותר מ4 קילו בחודשיים וקצת האחרונים אז נהייתי כבד ובגלל זה אני רץ רק בקצב 12, הייתי יכול לרוץ את זה בקצב 13 אם הייתי ממשיך בחיטוב/ניטרלי.
אבל קח בחשבון שזה על הליכון, בחוץ זה יהיה טיפה שונה.
אני ךא מפחד מאיבוד מסה כי אני אוכל מספיק קלוריות, הנה היום נשקלתי ועליתי ל 85 קילו.

תראה פה דוגמא:
http://www.lbs.co.il/threads/34700/page-28#post-621129

ובלי קשר אני עושה בייספ/טרייספ כתרגיל עזר, אם הם גדלים אז זה בונוס 😃

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
ואו לא ידעתי שככה חישוב הקלוריות הולך
בנתיים זה עובד מצויין 😃

הגוף שלך הרי לא הולך לפי הוצאה והכנסה קלורית של 24 שעות בול. וכמו שראית יום אחד אני מגיע לשריפה של 2100 קלוריות ולמחרת ל500 קלוריות אז בשבוע זה האידיאלי מבחינתי. כמובן שביום יום אני מכוון בערך לאותו הסכום בהכנסת קלוריות

• פותח/ת השרשור
כל הכבוד!, אתה עושה גם ריצות איכות כמו פארטלק או אינטרוולים?
תודה
לפני שהעלתי מרחקים לחצי מרצון הייתי רץ 50 דקות ופעם בשבוע הייתי רץ עם שינוי קצב.
למשל 6 דקות קצב 12 ו 4 דקות קצב 16/17.
לאט לאט העלתי לקצב 13 עם עליו. במהירות ל14 עד שבשיא רצתי 50 דקות בקצב 14 עם ספרינט בסוף.

בטח צילמת תוצאה של איזה אתיופי במכון ....

סתם כל הכבוד תוצאה מעולה!

תודה
לפני שהעלתי מרחקים לחצי מרצון הייתי רץ 50 דקות ופעם בשבוע הייתי רץ עם שינוי קצב.
למשל 6 דקות קצב 12 ו 4 דקות קצב 16/17.
לאט לאט העלתי לקצב 13 עם עליו. במהירות ל14 עד שבשיא רצתי 50 דקות בקצב 14 עם ספרינט בסוף.

קטלני, כל הכבוד אחלה תוכנית באמת!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית