הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קנאקים באגן

55883גבר

משתמש משקיע
7,646
4,637
נק' מוניטין:
19,238
7,646
4,637
יש לי כל הזמן קנאקים באגן שיוצאים בתנועות של סיבובי אגן אבל הם בכל זאת נשארים שמה וזה די מציק, איך אפשר לטפל בזה ? יש איזו שיטה בעזרת הראמבל רולר ?

גם לי יש
כל עוד זה לא מכאיב אני חושב שלא צריך להתעסק עם זה
ולא נראה לי שאפשר לטפל בקנאקים, זה בכול מקרה גזים שיש בחיבורים של העצמות...

יש הרגשה של נוקשות וחוסר נוחות, יש דרך כלשהי להוציא אותם ?
דווקא נראה לי הפוך.
יש הרגשה של נוקשות וחוסר נוחות והקלאקים משחררים אותם.
אני מטופל אצל כירופרקט וכל סוף טיפול הוא משחרר לי את האמא של האגן עם הקלאקים האלה

• פותח/ת השרשור
דווקא נראה לי הפוך.
יש הרגשה של נוקשות וחוסר נוחות והקלאקים משחררים אותם.
אני מטופל אצל כירופרקט וכל סוף טיפול הוא משחרר לי את האמא של האגן עם הקלאקים האלה
לזה אני מתכוון, כשהם שם אז אני מרגיש נוקשה וכשהם הם יוצאים אז משוחרר

לזה אני מתכוון, כשהם שם אז אני מרגיש נוקשה וכשהם הם יוצאים אז משוחרר
הקנאקים זה לא הבעיה, אם כבר הפיתרון.
השאלה היא אם יש לך כאבים או משהו, אם לא אז ממה באה הנוקשות?
אם זה רק הרעש של הקנאקים אז זה שטויות, אבל אם יש לך נוקשות או כאבים אז זה משהו אחר

הקנאקים זה לא הבעיה, אם כבר הפיתרון.
הקנאקים הם לא הבעיה ולא הפתרון. הם תוצר לואי חסר על משמעות של פעולת הכירופרקטור. כלומר, חסר משמעות גופנית; פסיכולוגית יש להם אפקט מאד משכנע, והכירופרקטורים יודעים את זה מצויין. חלקם חייבים את כל הקריירה שלהם לתופעה הזאת.

מה שקורה הוא שבמהלך העיסוי והמניפולציה על המפרק גזים שכלואים שם קופצים די פעם מחלל אחד לחלל סמוך ומשמיעים רעש חביב, קצת בדומה לפיצוץ אותן בועיות פלסטיק אריזה ("פצפצים"). העיסוי עצמו, כשהוא נעשה בידי כירופרקט טוב, עשוי להביא תועלת, בנוסף, כמובן, לאפקט הפלסבו.

אז מה לגבי הנוקשות בגב שלי ?
אם אני מבין נכון את מה שאתה מתאר ואת מה שאתה שואל, כבר עניתי לך. ייתכן שהפעילות של הכירופרקטור עוזרת להפגת הנוקשות (מסג' ומניפולציה של המפרקים - למה שלא יעזרו לזה?). במקביל, אותה פעילות גם גורמת לקנאקים. זה לא אומר שיש אישזהו קשר סיבתי בין הקנאקים להטבה במצב.

והשווה, לדוגמא: כשאני צמא אני שותה הרבה ומהר, עושה גרפס ומפסיק להיות צמא. טענה: הגרפס מרווה את צמאוני...

• פותח/ת השרשור
אם אני מבין נכון את מה שאתה מתאר ואת מה שאתה שואל, כבר עניתי לך. ייתכן שהפעילות של הכירופרקטור עוזרת להפגת הנוקשות (מסג' ומניפולציה של המפרקים - למה שלא יעזרו לזה?). במקביל, אותה פעילות גם גורמת לקנאקים. זה לא אומר שיש אישזהו קשר סיבתי בין הקנאקים להטבה במצב.

והשווה, לדוגמא: כשאני צמא אני שותה הרבה ומהר, עושה גרפס ומפסיק להיות צמא. טענה: הגרפס מרווה את צמאוני...
אני לא בטוח שאנחנו מבינים אחד את השני.
אני שואל, למה יש לי הרשה של נוקשות בגב/באגן ואיך אני יכול לטפל בזה ?

אני לא בטוח שאנחנו מבינים אחד את השני.
אני שואל, למה יש לי הרשה של נוקשות בגב/באגן ואיך אני יכול לטפל בזה ?

הרגשה של נוקשות בדר"כ נובעת משני דברים (באנשים בריאים , בהיעדר פציעות/מחלות/פתולוגיות רקע) :
1. טונוס שרירי גבוה מדי בעקבות פעילות גופנית מאומצת מביא להרגשת נוקשות על רקע שרירי.
2. חוסר תנועה / פעילות ממושכת מובילה לירידה במוביליות המפרקית.

נסה להשקיע קצת החימום טוב.

• פותח/ת השרשור
הרגשה של נוקשות בדר"כ נובעת משני דברים (באנשים בריאים , בהיעדר פציעות/מחלות/פתולוגיות רקע) :
1. טונוס שרירי גבוה מדי בעקבות פעילות גופנית מאומצת מביא להרגשת נוקשות על רקע שרירי.
2. חוסר תנועה / פעילות ממושכת מובילה לירידה במוביליות המפרקית.

נסה להשקיע קצת החימום טוב.
אני נוהג להתגלגל על הפואם רולר די הרבה ולעשות תרגילי גמישות,כשאני מתגלגל לפני האימון אז אני מרגיש באמת הרבה יותר טוב (בזמן האימון) אבל לא תמיד יוצא לי. לפעמים גם אני מרגיש נוקשה שלא בזמן/אחרי אימון, מה לעשות במצב כזה ?

Snapping hip syndrome.
אתה יכול לפרט קצת בבקשה ?

אני נוהג להתגלגל על הפואם רולר די הרבה ולעשות תרגילי גמישות,כשאני מתגלגל לפני האימון אז אני מרגיש באמת הרבה יותר טוב (בזמן האימון) אבל לא תמיד יוצא לי. לפעמים גם אני מרגיש נוקשה שלא בזמן/אחרי אימון, מה לעשות במצב כזה ?

אתה יכול לפרט קצת בבקשה ?

תעשה חימום כללי של ריצה קלה וקצת תרגילי תנועתיות . אין צורך להתגלגל על הרולר בשביל זה. חימום כללי יעלה את חום הגוף ויוריד את הצמיגות של הנוזל הסינוביאלי במפרקים.

snapping hip לא ממש עונה לתיאור שאתה מציג.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית