הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוסר איזון באגן

OrDahari7

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
היי, חזרתי להתאמן לפני 3 חודשים בss לאחר חצי שנה ללא אימונים ועברתי מlow bar לhigh bar בגלל בעיה בטכניקה.
הגעתי ל90 קילו סקואט ו120 קילו דדליפט לאחר כחודש וחצי - חודשיים (66 קילו 1.76 מטר)
שמתי לב שכשאני מבצע סקואט רגל ימין היא הרגל הדומיננטית (שדוחפת בעליה) מרגיש שהיא עובדת הרבה יותר מרגל שמאל ובשל כך היקפה יותר גדולה.
יחסתי את העומס ברגל ימין לעומת לשמאל לאי סימטריה באזור השכמות (ימין למטה לעומת שמאל, תמונה c) ונסיתי להניח את המוט כך שהיה ישר (על ידי כניסה מתחת למוט לא שווה) אבל עדיין אותה הרגשה חוזרת, רגל ימין היא הדומיננטית. שמתי לב שהזוקף הימני יותר גדול מהזוקף השמאלי, הוא עובד יותר בסקוואט והעומס עליו בהליכה גדול יותר (בדיוק כמו הרגל הימנית).
קראתי על חוסר איזון באגן ואני חושב שאכן זאת הבעיה אך מה אוכל לעשות כדי להמשיך להתאמן ולתקן את החוסר פרופרציה?

קבצים מצורפים

• stand_on_book-294x300.jpg
    stand_on_book-294x300.jpg
    KB 14.1 · צפיות: 130
אז יכול להיות שיש לך עקמת, זה הרבה יותר נפוץ מאגן עקום
אולי גם יש לך רגל אחת ארוכה יותר מהשניה

• פותח/ת השרשור
אז יכול להיות שיש לך עקמת, זה הרבה יותר נפוץ מאגן עקום
אולי גם יש לך רגל אחת ארוכה יותר מהשניה
זהו שיש לי עקמת של 3-5 מעלות, אבל המומחה לעמוד שדרה שהלכתי אליו אמר שזה שולי וזה ממש קצת.

אם היית אצל אורטופד אז הוא היה שם לב לבעיה באגן, או בעיה ממקור אורטופדי אחרת
יכול להיות שפשוט יצרת העדפה לא מודעת לצד מסויים, ומשם זה התפתח
תנסה לעבוד קצת על חזרות איטיות כדי לשים לב יותר לדברים האלה

• פותח/ת השרשור
אם היית אצל אורטופד אז הוא היה שם לב לבעיה באגן, או בעיה ממקור אורטופדי אחרת
יכול להיות שפשוט יצרת העדפה לא מודעת לצד מסויים, ומשם זה התפתח
תנסה לעבוד קצת על חזרות איטיות כדי לשים לב יותר לדברים האלה
אני מנסה לתת דגש לצד השמאלי,לבצע חזרות יותר איטיות ועדיין אני מרגיש רק את ארבע ראשי של רגל ימין ואת הזוקף הימני,בנוסף ירדתי גם ל70 קילו כדי לעבוד על זה. עדיין אני לא מצליח גם שהמוט יהיה ישר בגלל העקמת(כנראה) וגם שהדחיפה תהיה שווה בשני הרגליים(אפילו שאני שם דגש). אין משהו שאוכל לעשות כדי לתקן את החוסר פרופרציה כתוצאה מהעקמת? או לפחות להעלים את תופעות הלוואי שלה בעומס על רגל אחת יותר מהשניה ועל זוקף אחד יותר?

אני מנסה לתת דגש לצד השמאלי,לבצע חזרות יותר איטיות ועדיין אני מרגיש רק את ארבע ראשי של רגל ימין ואת הזוקף הימני,בנוסף ירדתי גם ל70 קילו כדי לעבוד על זה. עדיין אני לא מצליח גם שהמוט יהיה ישר בגלל העקמת(כנראה) וגם שהדחיפה תהיה שווה בשני הרגליים(אפילו שאני שם דגש). אין משהו שאוכל לעשות כדי לתקן את החוסר פרופרציה כתוצאה מהעקמת? או לפחות להעלים את תופעות הלוואי שלה בעומס על רגל אחת יותר מהשניה ועל זוקף אחד יותר?
יכול להיות שבגלל שאתה עדיין בגיל ההתבגרות פיתחת קצת פרופורציות בעייתיות
בכל מקרה, תעלה סירטונים שלך עושה סקוואט, גם סירטון רגיל וגם מאחורה, ואז יהיה אפשר לראות אם יש משהו לא בסדר

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שבגלל שאתה עדיין בגיל ההתבגרות פיתחת קצת פרופורציות בעייתיות
בכל מקרה, תעלה סירטונים שלך עושה סקוואט, גם סירטון רגיל וגם מאחורה, ואז יהיה אפשר לראות אם יש משהו לא בסדר
סבבה, תודה על העזרה אני אעלה סרטון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית