זה קצת כמו השלושים שנה שחיכו עם פירמידת אבות המזון כפי שמוצגת בקופ"ח...😉בכיף, אבל בוא נחכה קצת לפני שנתחיל אותו. אני מציע לחכות 30 שנה 😃
טפי, חשבתי כבר שיעבור עלי בוקר אחד בלי בכי, והנה אתה קופץ ומזכיר לי את זה...🙁
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
זה קצת כמו השלושים שנה שחיכו עם פירמידת אבות המזון כפי שמוצגת בקופ"ח...😉בכיף, אבל בוא נחכה קצת לפני שנתחיל אותו. אני מציע לחכות 30 שנה 😃
טפי, חשבתי כבר שיעבור עלי בוקר אחד בלי בכי, והנה אתה קופץ ומזכיר לי את זה...🙁
רגע של רצינות: אני לא פנטי בעניין המזון כפי שאולי עולה מההודעות שלי, ולא אתפלא אם יתברר שחלק גדול ממה שאני צורך היום, בעקבות ההמלצות של הממסד הרפואי, יתברר כלא נכון (אני ער לבעיות הקיימות בבסיס המחקרי של ההמלצות, ואני יודע על הלחצים הפוליטיים שבונים את "פירמידת המזון" - או "צלחת המזון" שהחליפה אותה לאחרונה). הבעיה היא שגם האלטרנטיבות לא ממש משכנעות. כך, למשל, דיאטה קטוגנית לאורך זמן ידועה כבעייתית, וזה בזכות העובדה שהיא בשימוש כבר לא מעט שנים לילדים עם אפילפסיה. לגבי ה"פליאו" עוד אין מספיק נתונים לגבי הטווח הארוך, שלא לדבר על הדרישות הקשות שלה (בשר ציד? פרות מהמרעה? חבר'ה, אני קונה אוכל בסופר, לא בג'ונגל).זה קצת כמו השלושים שנה שחיכו עם פירמידת אבות המזון כפי שמוצגת בקופ"ח..
אני חייב לחלוק עליך, לגבי מחסור בנתונים על "דיאטת הפליאו". האם כשני מליון שנים של אבולוציה, של המין "הומו", אינם מספיקים? @Tomרגע של רצינות: אני לא פנטי בעניין המזון כפי שאולי עולה מההודעות שלי, ולא אתפלא אם יתברר שחלק גדול ממה שאני צורך היום, בעקבות ההמלצות של הממסד הרפואי, יתברר כלא נכון (אני ער לבעיות הקיימות בבסיס המחקרי של ההמלצות, ואני יודע על הלחצים הפוליטיים שבונים את "פירמידת המזון" - או "צלחת המזון" שהחליפה אותה לאחרונה). הבעיה היא שגם האלטרנטיבות לא ממש משכנעות. כך, למשל, דיאטה קטוגנית לאורך זמן ידועה כבעייתית, וזה בזכות העובדה שהיא בשימוש כבר לא מעט שנים לילדים עם אפילפסיה. לגבי ה"פליאו" עוד אין מספיק נתונים לגבי הטווח הארוך, שלא לדבר על הדרישות הקשות שלה (בשר ציד? פרות מהמרעה? חבר'ה, אני קונה אוכל בסופר, לא בג'ונגל).
בכל אופן, אני מתכוון ללמוד את הנושא קצת יותר ברצינות, ואם למישהו יש מספיק זמן וחשק (ואנגלית סבירה) הוא מוזמן להצטרף אלי כאן: https://www.edx.org/course/mcgillx/mcgillx-chem181x-food-thought-1213 (*) . אם הכל יתנהל כמתוכנן בעוד כמה שבועות יהיה לי, אולי, משהו יותר רציני להגיד בנושא.
(*) צריך לפני כן להרשם לכל התכנית EDX שהיא אחד הדברים המדהימים שנתקלתי בהם לאחרונה: שפע של קורסים אוניברסיטאיים אונליין חינם! עוד לא בדקתי אם יש עוד קורסים שיכולים לעניין את הקוראים באתר (אולי אנטומיה?)
זה פשוט לאכול אוכל לא מעובד
פחמימות- מהסוג המלא יותר כמו קינואה, אורז מלא ופירות
חלבונים- דלים בשומן כמו חלבון ביצה, חזה עוף, טונה במים
שומנים- מהיותר בריאים, שמן קוקוס, חמאת בוטנים, טחינה
גם אם נקבל לרגע את ההנחות בבסיס הדיאטה הזאת (אבל רק לרגע. אני לא חושב שהן מבוססות), מה שהיה (אולי?) בריא ליצור חצי-עירום שמתרוצץ בסאוונה של אפריקה לא בהכרח בריא למי שמבלה את מרבית שעותיו ברביצה מול הטלויזיה/מחשב, אפילו אם הוא נמנה עם אותם אחוזים בודדים שמבצעים קצת פעילות גופנית כמה פעמים בשבוע... ואם כבר פליאו, אני ממליץ לך לאכול כל יום חופן או שניים של רימות של חיפושיות - יש סיכוי לא מבוטל שרוב החלבונים מהחי של אבותינו הגיעו מחרקים למיניהם. בתיאבון!האם כשני מליון שנים של אבולוציה, של המין "הומו", אינם מספיקים?
צודק.גם אם נקבל לרגע את ההנחות בבסיס הדיאטה הזאת (אבל רק לרגע. אני לא חושב שהן מבוססות), מה שהיה (אולי?) בריא ליצור חצי-עירום שמתרוצץ בסאוונה של אפריקה לא בהכרח בריא למי שמבלה את מרבית שעותיו ברביצה מול הטלויזיה/מחשב, אפילו אם הוא נמנה עם אותם אחוזים בודדים שמבצעים קצת פעילות גופנית כמה פעמים בשבוע... ואם כבר פליאו, אני ממליץ לך לאכול כל יום חופן או שניים של רימות של חיפושיות - יש סיכוי לא מבוטל שרוב החלבונים מהחי של אבותינו הגיעו מחרקים למיניהם. בתיאבון!
אבל הנה אני נגרר בדיוק למקום ממנו ניסיתי לברוח: דיון על דיאטת הפליאו. אני משאיר לך את זכות המילה האחרונה, ומשאיר את המשך הדיון לאחרים, אם מישהו מעוניין.
(*) צריך לפני כן להרשם לכל התכנית EDX שהיא אחד הדברים המדהימים שנתקלתי בהם לאחרונה: שפע של קורסים אוניברסיטאיים אונליין חינם! עוד לא בדקתי אם יש עוד קורסים שיכולים לעניין את הקוראים באתר (אולי אנטומיה?)