אכילה בריאה Vs תפריט תזונה

מה עם קינוחים? ממתקים ושאר דליקטסים?
יש מלא דברים שאנחנו אוכלים לא מתוך צורך להסביע את הרעב, אלה ממניעים של הנאה גרדה.

זה כמו להשוות את הסקס למצוות פרו ורוו....😆
תעשו סקס ולא קינוחים 😃

מבחינתי אוכל זה אחד ההנעות של החיים! אני מוכנה לשלם את המחיר של הגוף הלא חטוב למופת ולהנות מהאוכל!
הכול במידה כמובו... וכן אני מוכנה להוסיף אימונים עם צריך, אבל לא לוותר על האוכל!
זה מעניין שכתבת שאוכל זאת אחת "ההנעות" של החיים. אני חושב שהבעיה אצל הרבה אנשים היא שאוכל מניע אותם.

השאלה היא האם אפשר לשחרר את עצמנו לחלוטין מתפריט התזונה ולאכול בצורה בריאה וחופשית יותר?
לדעתי זה כמו בילדות, כשאומרים לך אל תעשה משהו - זה כול משאתה רוצה לעשות!
עם תשחררי את רגשות האשם, תגלי שאת אוכלת הרבה פחות ממשנדמה לך.
תעשו סקס ולא קינוחים
מבחינתי זה השילוב הקדוש!
ולא מתביישת להודות בזה שכבר היו לי פעמים שממש התקשתי לבחור בין השניים....😋🍴
דיסלקטית.....
הכוונה הייתה לנעים/טעים לא לתזוזה.
אבל עכשיו כשאתה מצביעה על זה.... יש מצב שזאת פליטת פה פרוידיאנית 😆

לדעתי זה כמו בילדות, כשאומרים לך אל תעשה משהו - זה כול משאתה רוצה לעשות!
עם תשחררי את רגשות האשם, תגלי שאת אוכלת הרבה פחות ממשנדמה לך.
מבחינתי זה השילוב הקדוש!
ולא מתביישת להודות בזה שכבר היו לי פעמים שממש התקשתי לבחור בין השניים....😋🍴
דיסלקטית.....
הכוונה הייתה לנעים/טעים לא לתזוזה.
אבל עכשיו כשאתה מצביעה על זה.... יש מצב שזאת פליטת פה פרוידיאנית 😆
לא היתה כוונה להוכיח אותך על טעות כתיב.

לא היתה כוונה להוכיח אותך על טעות כתיב.
עם כך תסביר את עצמך. כי אוכל זה רק עמצאי. הוא לא יכול להיות זה שמניע אנשים. משהו מסתתר מאחורי זה.
ישנה אכילה רגשית, אכילה לצורך הזנה.....

בסופו של דבר, לייף סטייל ספורטיבי זה מה שיביא לתוצאות. ההתרגלות האת לאורח חיים יחסית בריא למשך הרבה שנים - בלי הרבה אלכוהול , עם "הכרה" של הגוף ושל מה מותר לי להכניס ומה אני לא מעכל טוב ומה כן מעלה אותי בשומן ומה לא, איזה סוג של אירובי הגוף שלי אוהב איזה לא מה פוצע אותי ומה לא וכו' וכו' זאת הדרך "להראות טוב". גם בגילאים המאוחרים יותר של החיים וככל שנכנסת לזה מוקדם יותר ושמרת על האורח חיים הזה ככה גם תהליך ההזדקנות\חילוף החומרים יעצרו. גוף ספורטיבי לאורך זמן בדרך נראה ככה גם.

• פותח/ת השרשור
ההתרגלות האת לאורח חיים יחסית בריא למשך הרבה שנים - בלי הרבה אלכוהול , עם "הכרה" של הגוף ושל מה מותר לי להכניס ומה אני לא מעכל טוב ומה כן מעלה אותי בשומן ומה לא,
ומה עם המחיר?
לפעמים מרוב שליטה התחושה היא של כפייתיות
ועדיין לא הייתי מוותרת ולא הייתי חוזרת אחורה בעד שום הון!

ומה עם המחיר?
לפעמים מרוב שליטה התחושה היא של כפייתיות
ועדיין לא הייתי מוותרת ולא הייתי חוזרת אחורה בעד שום הון!

זה העניין , אין פה מה "לשלוט" זה כביכול נהפך לחלק מהחיים שלך שאת לא כל כך שמה לב לזה כבר.

למרות שאין מחקרים שתומכים בזה, אני (ואנשים סביבי) מרגישה שינוי משמעותי בקצב חילוף החומרים ככל שאני מתבגרת. מי שלא עוצר את המהלך, על ידי שמירה על תזונה יגלה שהוא עתיד להוסיף למשקלו כ- 1-2 ק"ג בשנה גם אם ישמור על תזונה קבועה.
את האמת שיש. יש ירידה של לערך 5 קלוריות לשנה. משמע בין גיל 20 לגיל 40 (20 שנים) יש הפרש של כ-100 קל׳ ליום, שזו בהערכה גסה פרוסת לחם. נשמע מעט, אבל אם אוכלים פחות או יותר את אותה הצריכה הקלורית שנים מגיעים למספרים לא נחמדים כל כך. לדוגמה, 100 קל׳ ביום כפול 7 ימים בשבוע זה 700 קל׳. זה לערך 100 גרם שומן בשבוע (בתאוריה). כפול 4 שבועות (חודש) אלו 400 גרם בחודש. נכפיל כעת ב-12 חודשים כדי להגיע לשנה הגענו להעלאה של 4.8 ק״ג בשנה של שומן. כמובן שזה בתאוריה, בפעול נניח אם רק 25% מזה מתרחש, שאותו אדם מעלה ״רק״ 1.2 ק״ג שומן בשנה, תוך 20 שנה הוא יוכל להוסיף על עצמו כ-25 ק״ג שומן במידה ולא יוריד את אותה פרוסת לחם מסכנה מהתפריט.
וכן, לא התייחסתי ללינאריות של הירידה בח״ח לאורך זמן ולקחתי את המקסימום מהתחלה. מנגד, בסוף לקחתי רק רבע מאותה עליה אז ״התקזזנו״.

אני מסכימה איתך לחלוטין! רק שאני אומרת שמנקודה מסויימת/גיל מסויים התפישה הזו לא עובדת!
במילים אחרות בגיל מסויים מי שחי לפי התפישה הזו יהיה משוחרר מתסביכי והפרעות אכילה אבל מאותגר בכמה קילוגרמים עודפים...
אני מודעת לכך שמה שאני אומרת קצת פשטני, מרביתנו אוהבים ונהנים לאכול, גם אם חורגים לפעמים מקזזים אחר כך,
השאלה היא האם אפשר לשחרר את עצמנו לחלוטין מתפריט התזונה ולאכול בצורה בריאה וחופשית יותר?
לגבי עצמי - חד משמעית - התשובה היא לא!

אני לא חושבת שמה שאת קוראת לו אכילה בריאה הוא בהכרח כזה. אני יודעת על עצמי שכשאני אוכלת מה שאני רוצה יש לי הרבה נפילות באנרגיה ותחושה מגעילה בגוף של עוד כל הזמן. אני מעדיפה לאכול כמו רובוט לפי תפריט בלי הנאה ולהרוויח רוגע בגוף ובנפש.
רק חבל שאני לא מצליחה ליישם את החשיבה הזאת 🍦

• פותח/ת השרשור
את האמת שיש. יש ירידה של לערך 5 קלוריות לשנה
האם זאת ירידה שנובעת משינוי בקצב חילוף החומרים או משינוי היחס בין מסת גוף ושריר? או שזה אותו הדבר?

אני לא חושבת שמה שאת קוראת לו אכילה בריאה הוא בהכרח כזה. אני יודעת על עצמי שכשאני אוכלת מה שאני רוצה יש לי הרבה נפילות באנרגיה ותחושה מגעילה בגוף של עוד כל הזמן. אני מעדיפה לאכול כמו רובוט לפי תפריט בלי הנאה ולהרוויח רוגע בגוף ובנפש.
רק חבל שאני לא מצליחה ליישם את החשיבה הזאת
את צודקת זה יותר הרגלי אכילה ולכן הוספתי כוכבית.
גם אני שמה לב שלפעמים המתוק שאני מוסיפה בסוף הארוחה משנה את התחושה שלי משובע נעים למגעיל
ועדיין לא תמיד מצליחה להמנע מזה...

את האמת שיש. יש ירידה של לערך 5 קלוריות לשנה. משמע בין גיל 20 לגיל 40 (20 שנים) יש הפרש של כ-100 קל׳ ליום, שזו בהערכה גסה פרוסת לחם. נשמע מעט, אבל אם אוכלים פחות או יותר את אותה הצריכה הקלורית שנים מגיעים למספרים לא נחמדים כל כך. לדוגמה, 100 קל׳ ביום כפול 7 ימים בשבוע זה 700 קל׳. זה לערך 100 גרם שומן בשבוע (בתאוריה). כפול 4 שבועות (חודש) אלו 400 גרם בחודש. נכפיל כעת ב-12 חודשים כדי להגיע לשנה הגענו להעלאה של 4.8 ק״ג בשנה של שומן. כמובן שזה בתאוריה, בפעול נניח אם רק 25% מזה מתרחש, שאותו אדם מעלה ״רק״ 1.2 ק״ג שומן בשנה, תוך 20 שנה הוא יוכל להוסיף על עצמו כ-25 ק״ג שומן במידה ולא יוריד את אותה פרוסת לחם מסכנה מהתפריט.
וכן, לא התייחסתי ללינאריות של הירידה בח״ח לאורך זמן ולקחתי את המקסימום מהתחלה. מנגד, בסוף לקחתי רק רבע מאותה עליה אז ״התקזזנו״.
אם תחלק את המקסימום בחצי זה ישקף בידיוק את הלינאריות לא? אז למה יוצא בפועל שמעלים רק רבע?

Back
למעלה תחתית