ייעוץ אבקת חלבון סויה

gal1242

משתמש מתחיל
9
0
נק' מוניטין:
0
9
0
שלום,
אתחיל בזה שאני צורך חלבון מלא ביום יום מחלב, גבינות, יוגורט וחזה עוף.
אני משתמש גם באבקת חלבון כל יום כדי להגיע לערכים הסופיים שלי מבחינת החלבון.
האבקת חלבון שאני משתמש בה מורכבת מסויה בעיקר, אך יש להגיד שאני לוקח כל יום מנה אחת של 20 גרם אבקה ובימים של אימון 2 מנות של אבקה (40 גרם).
שמעתי שחלבון מסויה עלול לגרום להפרשת הורמון נשי אסטרוגן ועלול לפגוע בייצור טסטוסטרון, האם זה דבר שעלול לפגוע לי בפיתוח הגוף שלי ? אני צורך כל יום 130-150 גרם חלבון, שמתוכם 20-40 גרם חלבון סויה. האם זה יזיק לי באיזשהי צורה ? תודה לעונים 😃 ???

הדעות על חלבון סויה ועל הקשר לאסטרוגן חלוקות, אין מספיק מחקרים כדי לאשר\לדחות משהו..למה דווקא חלבון סויה?

אני אישית לא הייתי צורך כזאת כמות של סויה עד שלא יהיה מחקר רציני בנושא (אני שותה כוס חלב סויה כל יום במקום חלב רגיל - שזה שאריות להרגלים שניהיו לי כשנמענתי מחלב כל גיל ההתבגרות בגלל שלא הגבתי אליו טוב, ועכשיו ממש אוהב את הטעם)

באחד הדיונים נאמר שכל עוד לא יותר מ1/3 מכמות החלבון היומית מגיעה מסויה הכל תקין. אבל בכל זאת אין דעה אחת לגבי הדבר הנ''ל.

אני חושב שאם מדובר על סקופ אחד או שניים ליום כהשלמה לחלבון מהחי שנצרך דרך המזון, אין שום בעיה עם אבקת חלבון סויה. כידוע ישנם מתאמנים טבעונים שרוב החלבון שלהם מגיע מהצומח, כך שחלקים גדולים ממנו בטח מסויה בצורה זאת או אחרת, ובכל זאת הם מצליחים לא רע. היתרון של חלבון סויה הוא בהיותו חסר כולסטרול לחלוטין.

לא יודע עד כמה זה יתרון
גם אני קראתי את הנעוצים... אבל, אולי בניגוד לרוב קוראי הפורום, אני קראתי די הרבה בנושא, ולפני שקופצים gל עגלת "ניפוץ המיתוסים" הייתי ממליץ להרחיב קצת את הספקטרום. בפרט מומלץ הספר heart 411 שנכתב בידי שני רופאים מובילים ממרכז רפואי שנחשב ע"י רבים לטוב ביותר בטיפול בבעיות לב בארה"ב.

למי שאינו מעוניין לקרוא ספר שלם בנושא (ומי, מתחת לגיל 60, מעוניין לבזבז את זמנו על עניין משמים כזה?) אני ממליץ לקרוא את ההמלצות של ה- American Heart Association או אפילו, רחמנא ליצלן, של מומחי הלב בארץ. עם כל הכבוד למומחי הבית של הפורום, כדאי להיחשף גם לעמדות נוספות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית