הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מה החשיבות בנעילה של הפרס?

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
הבנתי שחשוב מאוד לבריאות הכתפיים, לנעול את הפרס מעל הראש. מה שנקרא שראגס.

אני לא מבין למה אם אני לא עושה את הנעילה, זה עלול לפגוע בכתפיים, הרי זו רק 'תוספת' ומה תוספת שכזו יכולה לשנות את מה שכבר עשיתי ולגרום שהכתפיים יהיו בריאות יותר.

@Beast and cheat (פעם ראיתי שכתבת על בריאות כתף לכן אני מצטט אותך)

הרי זו רק 'תוספת' ומה תוספת שכזו יכולה לשנות את מה שכבר עשיתי ולגרום שהכתפיים יהיו בריאות יותר.
גם שבירת מקביל בסקוואט היא תוספת והיא בריאה יותר לברכיים. בקשר לפרס אני לא יודע אם זה נכון.. נחכה למומחים

בתנועה חלקית השרירים/רצועות שמתנקזות בין הראש של ההומרוס לאקרומיון תמיד פועלים בתוך מרווח צר בין שתי עצמות, לעומת נעילה מלאה שהמרווח הצר הזה הופך למרווח המקסימלי(כשאתה נועל מוט מעל הראש, הראש של ההומרוס יוצא מהגלנואיד) במפרק שאפשר להגיע אליו בגוף האדם(אלא אם כן יש פריקה או פציעה כמובן)
בנוסף בנעילה החלק התחתון של הטרפז והשרירים שמסביב לשכמה מחזיקים אותה ברוטציה לטרלית מקסימלית כך שהכח מועבר מהדלתא ומפרק הכתף לטרפז(שחזק וגדול הרבה יותר) ולשרירי שרוול הכתף שמייצבים את השכמה (לכן לפעמים תראה אנשים "נחים" בנעילה בין החזרות ולא למטה, יש שרירים חזקים שעוזרים להחזיק את המוט מעל הראש)

כל הסיבות האלה צריכות להסביר למה יורד עומס מהמפרק(בנוסף לעובדה שהטווח המלא של הדלתא מושג בנעילה מלאה אבל זה מובן מאליו) ולמה יותר בריא ועדיף לעבוד בטווח מלא

• פותח/ת השרשור
בתנועה חלקית השרירים/רצועות שמתנקזות בין הראש של ההומרוס לאקרומיון תמיד פועלים בתוך מרווח צר בין שתי עצמות, לעומת נעילה מלאה שהמרווח הצר הזה הופך למרווח המקסימלי(כשאתה נועל מוט מעל הראש, הראש של ההומרוס יוצא מהגלנואיד) במפרק שאפשר להגיע אליו בגוף האדם(אלא אם כן יש פריקה או פציעה כמובן)
בנוסף בנעילה החלק התחתון של הטרפז והשרירים שמסביב לשכמה מחזיקים אותה ברוטציה לטרלית מקסימלית כך שהכח מועבר מהדלתא ומפרק הכתף לטרפז(שחזק וגדול הרבה יותר) ולשרירי שרוול הכתף שמייצבים את השכמה (לכן לפעמים תראה אנשים "נחים" בנעילה בין החזרות ולא למטה, יש שרירים חזקים שעוזרים להחזיק את המוט מעל הראש)

כל הסיבות האלה צריכות להסביר למה יורד עומס מהמפרק(בנוסף לעובדה שהטווח המלא של הדלתא מושג בנעילה מלאה אבל זה מובן מאליו) ולמה יותר בריא ועדיף לעבוד בטווח מלא

תודה רבה.

אמת שלא הבנתי את החלק הראשון, כמובן שזה מבורות שלי בעניין.
החלק השני מובן לי יותר..
תודה רבה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית