הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תה עם כפית סוכר זה בסדר בחיטוב?

• פותח/ת השרשור asdb1
  • פורסם בתאריך
בעקרון אין בעיה כל עוד זה נכנס לך בערכים..
תכלס זה לא משתלם כי בכפית סוכר יש לא מעט פחמימה, ויש אחלה תחליפים (סטיביה למשל..) מה גם שאם אתה אוכל את זה רחוק מהארוחות זה עלול להיות בעייתי מבחינת האינדקס גליקמי, הרעיון הוא שניתן לאכול מאכלים עם סוכרים "פחמימות פשוטות" כמו לחם לבן כי אוכלים אותו עם גבינה, שומנים, שמשנים את העומס הגליקמי.
סתם ככה לאכול סוכר..בעקרון בסדר (בחיטוב), לא הייתי עושה את זה

• פותח/ת השרשור
בעקרון אין בעיה כל עוד זה נכנס לך בערכים..
תכלס זה לא משתלם כי בכפית סוכר יש לא מעט פחמימה, ויש אחלה תחליפים (סטיביה למשל..) מה גם שאם אתה אוכל את זה רחוק מהארוחות זה עלול להיות בעייתי מבחינת האינדקס גליקמי, הרעיון הוא שניתן לאכול מאכלים עם סוכרים "פחמימות פשוטות" כמו לחם לבן כי אוכלים אותו עם גבינה, שומנים, שמשנים את העומס הגליקמי.
סתם ככה לאכול סוכר..בעקרון בסדר (בחיטוב), לא הייתי עושה את זה
ואם נגיד אני אוכל המבורגר או חזה עוף עם רוטב כלשהו
גם העומס שלזה יורד? כי זה בתכלס לחמנייה עם בשר וירקות
וחזה עוף זה לא משהו עם פחמימה עם איזה משהו שיש בו סוכר

בוא נגיד שאלו קלוריות מיותרות ממקור שלא תורם כלום, אבל סה"כ 5 גר' סוכר לא יביאו לתוצאות הרסניות. זה לא מה שיהרוס לך את החיטוב.

תחליט, המבורגר או חזה עוף? יש פער קלורי משמעותי שנובע בעיקר מכמות השומן בהמבורגר.

אגב מרטבים כמו קטשופ צריך להזהר, מכילים הרבה סוכר.

• פותח/ת השרשור
בוא נגיד שאלו קלוריות מיותרות ממקור שלא תורם כלום, אבל סה"כ 5 גר' סוכר לא יביאו לתוצאות הרסניות. זה לא מה שיהרוס לך את החיטוב.

תחליט, המבורגר או חזה עוף? יש פער קלורי משמעותי שנובע בעיקר מכמות השומן בהמבורגר.

אני אומר המבורגר עם לחמנייה
או חזה עוף עם רוטב נגיד רוטב שום
בשתי המקרים האלה הערך הגליקמי שלהם יורד?

וסוכר יהרוס את החיטוב כי....?

אני אומר המבורגר עם לחמנייה
או חזה עוף עם רוטב נגיד רוטב שום
בשתי המקרים האלה הערך הגליקמי שלהם יורד?

אתה יכול להוריד GI של ארוחה במס' דרכים למשל ע"י שומן איכותי וסיבים תזונתיים. ממליץ לך לקרוא בנושא.
וסוכר יהרוס את החיטוב כי....?

בשורה התחתונה כתבתי שסוכר זה בטח לא דבר מומלץ אבל כפית אחת זה דבר דיי זניח. עכשיו לא הבנתי את השאלה שלך..

אתה יכול להוריד GI של ארוחה במס' דרכים למשל ע"י שומן איכותי וסיבים תזונתיים. ממליץ לך לקרוא בנושא.

בשורה התחתונה כתבתי שסוכר זה בטח לא דבר מומלץ אבל כפית אחת זה דבר דיי זניח. עכשיו לא הבנתי את השאלה שלך..
בכללי סוכר,
אני במאזן קלורי שלילי של 700 קלוריות עם פי 2.5 גרם חלבון אבל כל הפחמימות שלי הן סוכרים, מה יקרה? אני לא אתחטב? לא.
ככה שכל עוד אתה לא ברמה מאוד מתקדמת של חיטוב (מתחת ל-12) אין מה לשים זין על הדברים האלו כמו קטשופ, תה עם סוכר או אפילו חס וחלילה חתיכת עוגה קטנה....
תתעסק בעיקר לא בתפל....

בכללי סוכר,
אני במאזן קלורי שלילי של 700 קלוריות עם פי 2.5 גרם חלבון אבל כל הפחמימות שלי הן סוכרים, מה יקרה? אני לא אתחטב? לא.
ככה שכל עוד אתה לא ברמה מאוד מתקדמת של חיטוב (מתחת ל-12) אין מה לשים זין על הדברים האלו כמו קטשופ, תה עם סוכר או אפילו חס וחלילה חתיכת עוגה קטנה....
תתעסק בעיקר לא בתפל....

צודק לגמרי ואתה גם תתחטב, וגם זה מה שאני אמרתי, כל עוד שזה נכנס בערכים אין בעיה, לדעתי מה שדניאל ניסה להגיד זה שזה לא תורם לך יותר מדי כי אין בזה את שאר המינרלים והוויטמנים שאתה תקבל מלאכול את אותה כמות מקינואה\ברוקולי וכו'..להתחטב אתה בטוח תתחטב כל עוד אוכל מספיק חלבון ובגרעון קלורי. מבחינת הרגלים, עדיף תה בלי סוכר לדעתי

בכללי סוכר,
תתעסק בעיקר לא בתפל....

זה לא סותר את מה שכתבתי, ברור שאם תהיה במאזן קלורי שלילי אתה תתחטב. לא משנה אם הקלוריות מגיעות ממרשמלו או משיבולת שועל.

באופן כללי ומבחינה בריאותית עדיף לצרוך פחמימות ממקור איכותי.

סהכ מסכים עם כל מה שכתבת ואין כל סתירה.

אני לא אוהב להכניס דברים שלא בתפריט
לא יהרוג לשתות תה בלי סוכר לתקופה. יש כל מיני צמחים שיש להם טעם מעולה בלי הסוכר (לא כל התיונים חרא)

• פותח/ת השרשור
זה לא סותר את מה שכתבתי, ברור שאם תהיה במאזן קלורי שלילי אתה תתחטב. לא משנה אם הקלוריות מגיעות ממרשמלו או משיבולת שועל.

באופן כללי ומבחינה בריאותית עדיף לצרוך פחמימות ממקור איכותי.

סהכ מסכים עם כל מה שכתבת ואין כל סתירה.
אז אתה אומר שאני יכול לאכול כמה פחמימות שבראש שלי כל עוד אני מגיע למספיק שומן וחלבון ובגירעון קלורי?
אם אני מגיע ל 200 פחמימה? ואני שוקל 75 גובה 1.78

אז אתה אומר שאני יכול לאכול כמה פחמימות שבראש שלי כל עוד אני מגיע למספיק שומן וחלבון ובגירעון קלורי?
החשיבות של הפחמימה גדלה רק כשאתה מגיע ל 12% שומן ומטה.
כל עוד אתה באחוז שומן גבוה מזה תתייחס לזה כמו לפחמימה רגילה.

אמרת נכון. אבל בדגש על להגיע למספיק שומן וחלבון.

כמו שאמרו כאן החבר'ה, גרעון קלורי=ירידה במשקל. לא משנה מה מקור הקלוריות.

200 גרם פחמימה זה כבר 800 קלוריות, לכן אתה מבין שזה לא באמת ריאלי בחיטוב כי סביר שזה לא ישאיר לך מספיק תקציב קלורי לכמות מספקת של שומן וחלבון בתפריט אבל זה תלוי בנתונים שלך.

תסתכל על זה ככה אתה יכול לתת 90% ולהנות מקטשופ, סוכר בתה ועוד
או לתת 100% ולסבול כל הזמן הזה בשביל להגיע בשבוע יותר מוקדם למטרה...
(כמובן שבהכנה לתחרות זה שונה לגמרי אבל לחיטוב ל-12% לאדם מן השורה זה רלוונטי)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית