הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון טסטוסטרון נמוך

WillBack

משתמש מתחיל
40
0
נק' מוניטין:
0
40
0
עשיתי בדיקת הורמונים ויצא לי 12.5 nmol/L
TESTOSTERONE- TOTAL
וזה ממש בטווח המינימום
ויש לי סיפטומים של טסט נמוך, יש מצב הרופא תתן לי מרשם?

TESTOSTERONE- TOTAL
וזה ממש בטווח המינימום

הרופא יתן
הרופאה תתן

תבקש אבחנה שניה ואולי תקבל את הטיפול המתאים כמו שגולש נוסף בפורום קיבל.

אני מטופל ב trt, אני מציע לך לקחת נשימה עמוקה, להירגע ולקחת בחשבון שזה תהליך שיכול לקחת הרבה מאוד זמן עד שתקבל את הטיפול הזה, אם בכלל.

• פותח/ת השרשור
אני מטופל ב trt, אני מציע לך לקחת נשימה עמוקה, להירגע ולקחת בחשבון שזה תהליך שיכול לקחת הרבה מאוד זמן עד שתקבל את הטיפול הזה, אם בכלל.
כמה טסט קיבלת? בן כמה אתה? ומה היה הטסט טוטאל שלך?

TESTOSTERONE- TOTAL
וזה ממש בטווח המינימום
קרא בבקשה את תגובת אביעד בשרשור על מנת להבין מעט יותר טוב את הנושא.
http://www.lbs.co.il/threads/47618/#post-599682
האם ביצעת בדיקת טסטוסטרון חופשי?

• פותח/ת השרשור
לא.. אבל דיברתי עם אביעד ושאלתי אותו אם אני אצטרך לעשות והוא אמר לא
רמות הטסט טוטאל שלך נמוכות ביחס לגילך. זה עדיין לא מייתר ביצוע בדיקת טסט חופשי ומדדים נוספים :Test Free, Test Total, LH, DHEA-Sulfate, prolactine, progesterone, T3, T4, TSH.
זה חשוב מאחר ומדדי הבדיקות הנ"ל מצביעים בקלות על צורך ב-TRT גם בהיעדר מדד של טסט חופשי.

• פותח/ת השרשור
רמות הטסט טוטאל שלך נמוכות ביחס לגילך. זה עדיין לא מייתר ביצוע בדיקת טסט חופשי ומדדים נוספים :Test Free, Test Total, LH, DHEA-Sulfate, prolactine, progesterone, T3, T4, TSH.
זה חשוב מאחר ומדדי הבדיקות הנ"ל מצביעים בקלות על צורך ב-TRT גם בהיעדר מדד של טסט חופשי.
שכחתי לרשום גיל - 16 +-
ובשישי אני הולך לרופא ואני אשאל אותו לגבי זה

שכחתי לרשום גיל - 16 +-
כן, שכחת....😱

הטיפול במקרה כזה הוא עדין ביותר. יש להמשיך בדיקה של הנושא אצל אנדוקרינולוג.

דרך אגב, אל תקשיב למילה של הרופא משפחה שלך ואם צריך תריב איתו כדי לקבל הפנייה לאנדוקרינולוג.
בבדיקות שלי הטסט טוטל היה 9.5 וחופשי היה 0.180 כשהמינימום זה 0.225 (מתחת למינימום) ועדייו הייתי צריך לרעב עם הרופא משפחה כדי לקבל הפנייה

דרך אגב, אל תקשיב למילה של הרופא משפחה שלך ואם צריך תריב איתו כדי לקבל הפנייה לאנדוקרינולוג.
בבדיקות שלי הטסט טוטל היה 9.5 וחופשי היה 0.180 כשהמינימום זה 0.225 (מתחת למינימום) ועדייו הייתי צריך לרעב עם הרופא משפחה כדי לקבל הפנייה
שמע יש לך מזל ו/או תקשורת טובה עם אנשים.
לקבל זריקה כל שבועיים על חשבון מערכת הבריאות זה ממש אחלה.
כשאני הלכתי לאורולוג ולרופא משפחה צחקו עלי כשאני ביקשתי לקבל זריקות, שים לב שכל עמוד בפורום סטרואידים נפתחים 3-4 אנשים עם טסטוסטרון נמוך ואני בספק אם מישהו מהם אי פעם יקבל משהו.
ד"א אתה נדרש לשלם על הזריקות?

כן כמו כל תרופה שאתה מקבל מבית מרקחת. למה הלכת לאורולוג ולא לאנדוקרינולוג?
ואני לא בטוח שזה קשור לתקשורת טובה כמו לעקשנות, הלכתי לאנגו׳ שלי פעם בשבוע והתלוננתי על אותם דברים בלי הפסקה. מה הוא יכול לעשות אם פעם בשבוע אני פשוט מופיע אצלו ומתלונן על הבעיה חוץ מלפתור אותה?
דרך אגב, ללכת עם אמא ולגרום לה להיות היסטרית לפני זה אחד הדברים שלדעתי עזר לי.
כל זה כמובן כי באמת הייתה לי בעיה של טסט נמוך שלא משתפר ומראה רק ידירה מחודש לחודש

שכחתי לרשום גיל - 16 +-

לא.. אבל דיברתי עם אביעד ושאלתי אותו אם אני אצטרך לעשות והוא אמר לא

רגע רגע, כבר אמרתי פעם לאנשים. אתה דיברת איתי אבל שכחת לציין שאמרת בפניי עוד כמה דברים שהראו שאין צורך בבדיקה.
אני לא הולך לפרט מה מטעמי צינת הפרט.

בכל אופן, כמו שאמרתי לך - גש לרופא תסביר לו את שאמרתי לך ותחכה להמשך.
דווקא מפאת גילך הצעיר יש קריטיות יתרה לרמות טסט' נורמליות

אני לא חושב שאף רופא שפוי ישים ילד בן 16 על TRT אלא אם רמות הטסט שלו מאוד, אבל מאוד נמוכות. אם זה על הגבול, זה סביר להניח לא יקרה עד עוד כמה שנים מאוחר יותר (18 לפחות).

אני לא חושב שאף רופא שפוי ישים ילד בן 16 על TRT אלא אם רמות הטסט שלו מאוד, אבל מאוד נמוכות. אם זה על הגבול, זה סביר להניח לא יקרה עד עוד כמה שנים מאוחר יותר (18 לפחות).

לא עניין של TRT מיידי - בגיל ההתבגרות יש צורך משמעותי רב יותר ברמות טסט' גבוהות מאשר לאחר גיל ההתבגרות.
תתפלא אבל דווקא במקרים של נערים יש נטייה יותר מהירה לאיזון הורמונלי - אם זה באמצעות GH או טסט' חיצוני.
זה יכול להיות משחה, כדור זריקה. אבל לפני הכל בירור מעמיק יבוצע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית