אבקת חלבון

אופירי

משתמש מתחיל
20
5
נק' מוניטין:
5
20
5
רציתי לדעת אם אבקת חלבון זה משהו שכדאי לי לשלב בתפריט שלי. חשוב לציין שאני בסך הכל רוצה להתחטב ולא רוצה לפתח שרירים מטורפים (ריבועים או משהו בסגנון הזה). והבנתי שזה בעיקר מה שזה גורם. הקטע שלא בדיוק התייעצתי עם מישהו מקצועי והייתי רוצה להיות בטוחה...

לאבקת חלבון אין שום קשר לזה שאם את רוצה להתחטב או "לנפח שרירים".

אבקת חלבון יש לה מטרה אחת- להשלים את ערכי החלבון בתפריט שלך, זה הכל.

אם את יכולה להגיע למכסת החלבון שלך מאוכל מוצק-דהיינו.

אם לא זה יכול לעזור וגם להוות תחליף נוח.

כל מה ששאלת, תשאלי את עצמך אותו דבר על קופסת טונה, כי מבחינת ערכים ותכולה יש בזה בדיוק אותו דבר. 100 קלוריות לערך ו 25 גרם פחמימה.
אחד המקור מחלב השני המקור מדגים. את לא תתחטבי מזה, וגם לא תתנפחי מזה, הכול בסוף זה שאלה של מה וכמה אכלת בסופו של יום. אין שום קשר בין התדמית שיצאה לאבקות שקשורות לניפוח שרירים.

אז למה כולם פה שותים אבקות חלבון? אחד כי זה הרבה יותר טעים מטונה, שתיים כי טונה ושאר הדברים האלו נמאסים די מהר ולעומת זאת אבקת חלבון מגיעה בטעמים מעולים, שלוש כי יש אנשים שאמורים לאכול הרבה מאוד ולפעמים קשה להגיע לזה מסיבות של קושי לאכול או סיבות כלכליות (קופסת טונה עולה יותר ממנת חלבון שעולה באזור ה4 שקלים). מה גם שיש כאלו שאין להם זמן בגלל לוז צפוף להכין אוכל או לשבת לאכול אז שתיה זה הרבה יותר מהיר ולא מצריך הכנה.

אם את מגיעה לערכים דרך תזונה, ואין לך קושי לאכול, ואין לך בעיה כלכלית כזו או אחרת, אין לך צורך באבקת חלבון.

• פותח/ת השרשור
כל מה ששאלת, תשאלי את עצמך אותו דבר על קופסת טונה, כי מבחינת ערכים ותכולה יש בזה בדיוק אותו דבר. 100 קלוריות לערך ו 25 גרם פחמימה.
אחד המקור מחלב השני המקור מדגים. את לא תתחטבי מזה, וגם לא תתנפחי מזה, הכול בסוף זה שאלה של מה וכמה אכלת בסופו של יום. אין שום קשר בין התדמית שיצאה לאבקות שקשורות לניפוח שרירים.

אז למה כולם פה שותים אבקות חלבון? אחד כי זה הרבה יותר טעים מטונה, שתיים כי טונה ושאר הדברים האלו נמאסים די מהר ולעומת זאת אבקת חלבון מגיעה בטעמים מעולים, שלוש כי יש אנשים שאמורים לאכול הרבה מאוד ולפעמים קשה להגיע לזה מסיבות של קושי לאכול או סיבות כלכליות (קופסת טונה עולה יותר ממנת חלבון שעולה באזור ה4 שקלים). מה גם שיש כאלו שאין להם זמן בגלל לוז צפוף להכין אוכל או לשבת לאכול אז שתיה זה הרבה יותר מהיר ולא מצריך הכנה.

אם את מגיעה לערכים דרך תזונה, ואין לך קושי לאכול, ואין לך בעיה כלכלית כזו או אחרת, אין לך צורך באבקת חלבון.
וואו תודה איזו תשובה מפורטת!!! 👏

אני אשלים קצת על מה שהם אמרו - הסיבה העיקרית שבגינה אבקות חלבון מקושרות עם בוני שרירים ענקיים למיניהם (בד"כ) היא פשוטה.

חלבון הוא מרכיב עיקרי בתזונה של מתאמנים - מאחר ואנחנו מעבידים את השרירים שלנו קשה אנו גם צריכים לדעת להזין אותם כראוי.
הדבר חשוב כפליים כאשר אנחנו מחפשים לגדול והרי השרירים שלנו בנויים למעשה מחלבון שהן שרשראות של חומצות אמינו.

בלי להכנס לעובי הדברים, כאשר רוצים לגדול (גברים בעיקר) יש צורך בצריכה גבוהה של חלבון שלא תמיד מתאפשרת בתפריט רגיל עקב הקושי הרב להכניס כמות חלבון מוצקה לתוך הקיבה, שהרי מוצק תופס גם יותר נפח וגורם לתחושת נפיחות גבוהה יותר.
בכדי להקל על הצריכה ולאפשר אותה, הרי הומצא שייק החלבון שהוא מאוד נוח, כל מה שצריך זה כוס ומים, ולמעשה לא צריך לסחוב קופסאות אוכל לכל מקום.

נשים וגברים שכל מטרתם היא שימור או חיטוב, יכולים בהחלט להסתפק בארוחות מוצקות עם כמות חלבון סבירה בהחלט - במיוחד נשים.
לא רק זה, יש עדיפות לארוחות מאשר שייקי חלבון בעת דיאטה מאחר והן מקנות שובע רב יותר.

בנוסף, שייקי חלבון נרשמים גם לחולי איידס, אנשים לאחר טראומות שריר ואפילו בחלק ממקרי הכוויות.

בהצלחה.

בנוסף, שייקי חלבון נרשמים גם לחולי איידס, אנשים לאחר טראומות שריר ואפילו בחלק ממקרי הכוויות.

לגבי השורה הזאת, לפני שהבנתי כמה זה רגיל אבקת מי גבינה ולא איזה משהו שמנפח רציתי לוודא שזה אכן בסדר ולא איזה משהו מפוצץ סטרואידים שהולך לנפח אותי בלי קשר לאימונים - ככה זה כשלא יודעים דברים 😃

אז מה גיליתי? (שאותי אישית שכנע סופית שזה מוצר סבבה, ואחרי זה גם למדתי באמת והבנתי שחששתי סתם) גיליתי שלמשל אם תקני לך חטיף מקופלת ותקראי ברכיבים תגלי אבקת מי גבינה, כמות קטנה אני מסכים, אבל קיים. יותר מזה, קפצי לסופר פארם הקרוב ותסתכלי על כל הסימילאק למיניהם..ברכיבים של האוכל לתינוקות, שאני יוצא מתוך נקודת הנחה שלאחר המקרים בעבר המזון לתינוקות הוא נקי מאוד, מכיל בדיוק את האבקה שאנחנו פה כולם שותים - שוב לא באותה כמות ויש עוד הרבה דברים, אבל קיים.

אז שוב אין מה לחשוש מזה זה בסה"כ עוד חלבון, בעוד מצב צבירה שנותן גיוון מרקם וטעם לאוכל. בתאבון 😃

מוצק תופס גם יותר נפח
במסגרת תפקידי כמתקן ניסוחים פזיזים (מה שידוע גם כ"הנודניק הגדול") אני חייב להעיר על הפסוקית הזאת. מה שנכון הוא שמוצק גורם להרגשת שובע כאילו הוא בעל נפח גדול יותר מנוזל.

לאבקת חלבון אין שום קשר לזה שאם את רוצה להתחטב או "לנפח שרירים".

אבקת חלבון יש לה מטרה אחת- להשלים את ערכי החלבון בתפריט שלך, זה הכל.

אם את יכולה להגיע למכסת החלבון שלך מאוכל מוצק-דהיינו.

אם לא זה יכול לעזור וגם להוות תחליף נוח.

סתם אנקדותא....פירוש המילה דהיינו היא: כלומר/ זאת אומרת...
לכן היא פחות מתאימה במשפט שלך.

כנראה התכוונת לכתוב- דיינו?

סתם אנקדותא....פירוש המילה דהיינו היא: כלומר/ זאת אומרת...
לכן היא פחות מתאימה במשפט שלך.

כנראה התכוונת לכתוב- דיינו?

אם היא משרתת את המשפט שלי אז כן.

אני פשוט זוכר כמה פעמים שראיתי משפט בסגנון שאני רשמתי שלאחריו רשמו דהיינו. אולי התבלבלתי מ"דהיינו" בהגדת פסח.

במסגרת תפקידי כמתקן ניסוחים פזיזים (מה שידוע גם כ"הנודניק הגדול") אני חייב להעיר על הפסוקית הזאת. מה שנכון הוא שמוצק גורם להרגשת שובע כאילו הוא בעל נפח גדול יותר מנוזל.

אני חושב שמדובר בסמנטיקה. בגדול (מבלי להיכנס לחריגים) בשביל לצרוך כ50 גר' חלבון מאוכל במקום משייק.
תצטרך להכניס כמות אוכל גבוהה פי כמה - ולכן גם תרגיש נפוח יותר עקב נפח האוכל שבלסת בשביל להגיע לערך הנ"ל.
בניגוד לשתיית 250 מ"ל מים + שני סקופים

גם אם תעמדי על הראש, אבקת חלבון לא "תוציא לך קוביות" בדיוק כמו ששתי קופסאות קוטג', או 3 שניצלים של שישי לא יוציאו לך.
אבקת חלבון כשמה כן היא- אבקה שמכילה חלבונים, אין בה לא כימיקלים ולא כל מיני הורמונים או המצאות ביזאריות למיניהן, אם הרכבת לעצמך תפריט כראוי, וקשה לך להגיע לערכי חלבונים מסויימים שהגדרת לעצמך, תוספת של חלבון לתפריט באבקה תהייה מעולה, נוחה וזמינה, אין שום בעיה בזה
😃😃😃

Back
למעלה תחתית