מתי פירון ממליץ למורים לשתוק

אני אהבתי את הדברים של פירון
(וכמובן שצריך לזכור שלקרוא "כתבה" בוויינט ולהסיק מכך מה מישהו אומר על משהו זה מעשה חסר אחריות)

גם אני הייתי מציע לכל בן אדם (ולא רק למורה) שאומר דברים טיפשיים לשתוק.

אל תתייחס כרגע לנושא שפירון דיבר עליו. זה נראה לך הגיוני ששר החינוך אומר למוריו :"תיזהרו מלדבר על.."?
זהו צעד דיקטטורי לחלוטין.
לא זה לא, זה אפילו צעד דמוקרטי מאוד. להמנע מאמירות שעלולות לפגוע בסובבים אותך זה לא דמוקרטי. בין אם זה ״צהל הוא הצבא הכי לא מוסרי״, ״מוות לערבים״, או אפילו ירידה על בן אדם ספציפי. חופש הביטוי מתקיים כל עוד הוא לא פוגע בזכויות של האחר (כמו ההוצאת דיבה פה), שלא נדבר על זה שלא מדובר בסתם אדם שמביע דעה, אלא במורה שמציין את הנושא בתור עובדות וצריך להיות אפילו יותר רגיש בנושאים האלה מכל אדם אחר.
ואני אסיים בשאלה: אם היה לך מורה שהיה אומר שצריך להגלות את כל הערבים מהארץ גם אז היית אומר שאסור לאסור עליו להביע דעה?

ואני אסיים בשאלה: אם היה לך מורה שהיה אומר שצריך להגלות את כל הערבים מהארץ גם אז היית אומר שאסור לאסור עליו להביע דעה?

כן.
לכל שאר מה שכתבת, אני חושב שפעולתו של המורה לא הייתה במקום, אבל לא מהסיבות שאתה חושב,
לא ממש אכפת לי מה"מוסריות" כביכול של צה"ל, אלא מהעובדה שיכול להיות שתלמידיו יושפעו מדבריו, בלי באמת להבין אותם. אני אומנם שמאלני, אבל לא הייתי רוצה שיהיה רוב לשמאל, בלי שאנשים יבינו באמת מה זה אומר, כמו שקורה עכשיו עם ביבי.

כן.
לכל שאר מה שכתבת, אני לא מצדיק את פעולתו של המורה, אבל גם את של שר החינוך. וזה בלי קשר לדעתי הפוליטית.
אין לי בעיה כשמורה מציג דבר בתור נושא לדיון ומציג טיעונים שתומכים ומתנגדים לזה, אבל כשהוא מציג את זה בתור עובדה זה כבר לא בסדר לדעתי. בכל מקרה, יש חוק שאוסר על מורים להביע דעה פוליטית, בין אם החוק צודק ובין אם לא, אבל כל עוד זה החוק אי אפשר לעשות דברים שסותרים אותו, בלי קשר לאם חושבים שהוא נכון או לא(ודרך אגב דעתי האישית זה שזה חוק די דבילי) אם היו מפטרים אותו הייתי מסכים איתך שזה לא תקין, אבל כשזה רק הזהרה לדעתי זה בסדר ואפילו הגיוני

אין לי בעיה כשמורה מציג דבר בתור נושא לדיון ומציג טיעונים שתומכים ומתנגדים לזה, אבל כשהוא מציג את זה בתור עובדה זה כבר לא בסדר לדעתי. בכל מקרה, יש חוק שאוסר על מורים להביע דעה פוליטית, בין אם החוק צודק ובין אם לא, אבל כל עוד זה החוק אי אפשר לעשות דברים שסותרים אותו, בלי קשר לאם חושבים שהוא נכון או לא(ודרך אגב דעתי האישית זה שזה חוק די דבילי)

אתה בעצם ציטטת את הדבר הראשון שכתבתי, ואז כתבת את הדבר השני שכתבתי. הוא הציג זאת בתור עובדה, מה שלא היה בסדר. (ואני לא תומך באיך שהוא הציג את זה למרות שאני חושב כמוהו).

אתה בעצם ציטטת את הדבר הראשון שכתבתי, ואז כתבת את הדבר השני שכתבתי. הוא הציג זאת בתור עובדה, מה שלא היה בסדר. (ואני לא תומך באיך שהוא הציג את זה למרות שאני חושב כמוהו).
אז לא הבנתי אותך בהתחלה.. בכל מקרה אני חושב שאמירה שכזאת גם אם היא תהיה חוקית, צריכה לבוא ממקום של דיון בנושא ולא של קביעת עובדה ואפילו לא של דעה חד צדדית.

גם אני הייתי מציע לכל בן אדם (ולא רק למורה) שאומר דברים טיפשיים לשתוק.
טוב שממך מותר להתעלם. מפירון שהוא שר החינוך לשום מורה אסור להתעלם, וזאת בעיה. כי למורה מותר לומר דברים גם אם הם טיפשיים. בטח כשטיפשיים זה סובייקטיבי.

טוב שממך מותר להתעלם. מפירון שהוא שר החינוך לשום מורה אסור להתעלם, וזאת בעיה. כי למורה מותר לומר דברים גם אם הם טיפשיים. בטח כשטיפשיים זה סובייקטיבי.
שאתה אומר את זה לחבורה של ילדים שהדעה שלהם על המדינה הזאת בד"כ לא מגובשת זה הופך לבעיה. ולא התחלנו לדבר על מה שראו בראיון של המנהל בית ספר המדובר שמאמין שצריך לחלחל בילדים האלה דעות שמאלניות כי לדעתו זאת האמת. תלמיד צריך לקבל את היכולת ללמוד מ-2 הצדדים ולא לקבל "עובדה" ממורה.
אז לא, מורה לא צריך להגיד מה שבא לו. ואדם וורטה יצא קטן שהחליט לספר את הדעה שלו על צה"ל לחבורה של מלש"בים שעדיין הפיטמה של אמא שלהם דבוקה להם לפה.

אל תתייחס כרגע לנושא שפירון דיבר עליו. זה נראה לך הגיוני ששר החינוך אומר למוריו :"תיזהרו מלדבר על.."?
זהו צעד דיקטטורי לחלוטין.

אתה לא מדייק בציטוט הזה (מין הסתם בדומה לכך שגם על מה שכתוב בוויינט אי אפשר לסמוך כעובדות).
כתוב שם בפירון אמר: יש להיזהר כפליים. והמשמעות זה מילים כאלה שונה ממה שעשוי להשתמע מאיך שאתה ניסחת את הדברים.
אז שוב, בקונטקסט של מה שקרה ושל העובדה שלא מדובר ביוזמה של השר אלא בתגובה ליוזמה של מישהו אחר, אני חוזר שוב על מה שכתבתי במקור.

להגיד שצה"ל הוא צבא לא מוסרי זה טיפשי ושיקרי לא משנה מה הדעה שלו או שלך.

אתה לא מדייק בציטוט הזה (מין הסתם בדומה לכך שגם על מה שכתוב בוויינט אי אפשר לסמוך כעובדות).
כתוב שם בפירון אמר: יש להיזהר כפליים. והמשמעות זה מילים כאלה שונה ממה שעשוי להשתמע מאיך שאתה ניסחת את הדברים.
אז שוב, בקונטקסט של מה שקרה ושל העובדה שלא מדובר ביוזמה של השר אלא בתגובה ליוזמה של מישהו אחר, אני חוזר שוב על מה שכתבתי במקור.

לא קראתי את המאמר מווינט, הסתמכתי על ציטוט מעיתון מעריב.

שאתה אומר את זה לחבורה של ילדים שהדעה שלהם על המדינה הזאת בד"כ לא מגובשת זה הופך לבעיה.
לא מכיר שום נער או נערה בני גילי שאין להם דעה מגובשת על המדינה.
תלמיד צריך לקבל את היכולת ללמוד מ-2 הצדדים ולא לקבל "עובדה" ממורה.
טוב לדעת. ובדיוק בגלל זה מערכת החינוך מלמדת אותנו על אבולוציה במערכת השבועית ולא רק על אלוהים. מעבר לזה, מי אמר לך שמישהו מקבל את זה כעובדה? להפך אני אומר לך שבוודאות אף אחד לא קיבל את זה כעובדה כי התלוננו על זה.
אז לא, מורה לא צריך להגיד מה שבא לו.
אני מסכים שהוא לא צריך להגיד מה שבא לו, כי לומר לנערה שהיא זונה זה לא הגיוני. מצד שני, להביע דעה( גם אם באופן לא חכם כמו שורטה עשה) מותר למורה, כמו שמותר לתלמיד. בטח למורה לאזרחות שאמור להעביר דיון. בטח כששי פירון רוצה למידה משמעותית
ואדם וורטה יצא קטן שהחליט לספר את הדעה שלו על צה"ל לחבורה של מלש"בים שעדיין הפיטמה של אמא שלהם דבוקה להם לפה.

פה יש לי שני דברים לומר. אתחיל מהשני - הזלזול שלך בצעירים הוא מזוויע.
אבל עוד יותר, למה, לבן אדם כלשהו אסור לומר את דעתו? אני מסכים איתך שורטה אמר ועשה משהו לא בסדר. אבל למה מורים יכולים לעודד אותנו לגיוס אבל להשתמטות אסור להם? איפה יש פה איזון? וכן מורים מעודדים לגיוס. גם אם הם עושים את זה בצורה קצת יותר חכמה מאיך שהוא עשה את זה. למה זה בסדר אבל לומר את דעתו בכיוון ההפוך לא?

אני לא מצדיק את ורטה, הוא עשה משהו בצורה לא הגיונית, וכמורה הוא היה צריך לחשוב על זה. אבל להשליט דיקטטורה על מורים זה לא בסדר.
להגיד שצה"ל הוא צבא לא מוסרי זה טיפשי ושיקרי לא משנה מה הדעה שלו או שלך.
טוב אחשלי.

לא מכיר שום נער או נערה בני גילי שאין להם דעה מגובשת על המדינה.
אני מכיר הרבה, חלקם איתנו בכיתה
טוב לדעת. ובדיוק בגלל זה מערכת החינוך מלמדת אותנו על אבולוציה במערכת השבועית ולא רק על אלוהים. מעבר לזה, מי אמר לך שמישהו מקבל את זה כעובדה? להפך אני אומר לך שבוודאות אף אחד לא קיבל את זה כעובדה כי התלוננו על זה.
ילדה אחת התלוננה על זה, גם אם נניח שחצי מהכיתה מסכימה איתו זה עדיין אומר שבערך 20 ילדים בלעו את הדברים האלה
אני מסכים שהוא לא צריך להגיד מה שבא לו, כי לומר לנערה שהיא זונה זה לא הגיוני. מצד שני, להביע דעה( גם אם באופן לא חכם כמו שורטה עשה) מותר למורה, כמו שמותר לתלמיד. בטח למורה לאזרחות שאמור להעביר דיון. בטח כששי פירון רוצה למידה משמעותית
אסור לו להביע דעה פוליטית, בעיקר לא כזאת שנוגדת את ערכי המדינה אבל לא רק

פה יש לי שני דברים לומר. אתחיל מהשני - הזלזול שלך בצעירים הוא מזוויע.
אבל עוד יותר, למה, לבן אדם כלשהו אסור לומר את דעתו? אני מסכים איתך שורטה אמר ועשה משהו לא בסדר. אבל למה מורים יכולים לעודד אותנו לגיוס אבל להשתמטות אסור להם? איפה יש פה איזון? וכן מורים מעודדים לגיוס. גם אם הם עושים את זה בצורה קצת יותר חכמה מאיך שהוא עשה את זה. למה זה בסדר אבל לומר את דעתו בכיוון ההפוך לא?
יש הבדל בין לעודד למשהו שמתאים לאינטרס של המדינה לבין לעודד למעבר על החוק. זה כמו שתגיד שזה לא בסדר שהבית ספר מעודד לנסיעה בטוחה ומתנגד לנסיעה בשכרות(אני מגזים כמובן אבל זה אותו רעיון)
אני לא מצדיק את ורטה, הוא עשה משהו בצורה לא הגיונית, וכמורה הוא היה צריך לחשוב על זה. אבל להשליט דיקטטורה על מורים זה לא בסדר.
טוב אחשלי.
.
תגובות בציטוט באדום
צה"ל צבא מאוד מוסרי. כצבא הוא מנסה כל הזמן להמנע מפגיעה באזרחים חפים מפשע(בניגוד למשל למה שהיה בוויאטנם). אם יש לך בעיה עם התנהלות של חיילים ספציפיים כמו שאוהבים להראות בחדשות שמרביצים לערבים וכו' זה כבר דבר אחר, שאני מסכים איתך שהוא לא מוסרי וצריך לגנות. אבל להשליך ממקרים בודדים (שאתה שומע עליהם רק בגלל שלא יראו לך בחדשות ייצוג של הרוב, כי זה פשוט לא מעניין) על הרוב זאת בורות.

תגובות בציטוט באדום
צה"ל צבא מאוד מוסרי. כצבא הוא מנסה כל הזמן להמנע מפגיעה באזרחים חפים מפשע(בניגוד למשל למה שהיה בוויאטנם). אם יש לך בעיה עם התנהלות של חיילים ספציפיים כמו שאוהבים להראות בחדשות שמרביצים לערבים וכו' זה כבר דבר אחר, שאני מסכים איתך שהוא לא מוסרי וצריך לגנות. אבל להשליך ממקרים בודדים (שאתה שומע עליהם רק בגלל שלא יראו לך בחדשות ייצוג של הרוב, כי זה פשוט לא מעניין) על הרוב זאת בורות.
שתוק אתה קומוניסט מצביע מרצ תתבייש!!!!
הייתי פותח את זה אבל איתך זה יגלוש לדברים שלא קשורים לכולם או לדיון הזה ויותר לבית ספר המהולל שלנו

צה"ל הוא צבא כיבוש - הוא לא יכול להיות מוסרי. לא משנה כמה ימנים טיפשים יזמרו אחרת. ספיח סבח הפשיסטית והנאציונליסטית יכולה לקשקש כראות עיניה וכמשמע אוזניה, היא מקסימום תהיה המירי רגב הבאה. עוד כלבה פשיסטית וטיפשה לאוסף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית