מתי פירון ממליץ למורים לשתוק

שתוק אתה קומוניסט מצביע מרצ תתבייש!!!!
הייתי פותח את זה אבל איתך זה יגלוש לדברים שלא קשורים לכולם או לדיון הזה ויותר לבית ספר המהולל שלנו
לא יודע מה אתה מזיין את השכל, אבל לפי מה שכתבת אתה "נער", מה שאומר שאפילו לא היית בצבא, מה שאומר שהכי פשוט בשבילך לדעת כמה מוסרי או לא צה"ל יהיה כשתהיה חלק ממנו ותבין איזה דברים מטומטים הצבא הזה עושה בשביל למנוע פגיעה באזרחי אויב.

צה"ל הוא לא סתם צבא מוסרי, הוא צבא שהמוסריות סירסה אותו.

והשפטל הזה, לא חושב שהבנתי בכלל מה הוא כתב.

צה"ל הוא צבא כיבוש - הוא לא יכול להיות מוסרי. לא משנה כמה ימנים טיפשים יזמרו אחרת. ספיח סבח הפשיסטית והנאציונליסטית יכולה לקשקש כראות עיניה וכמשמע אוזניה, היא מקסימום תהיה המירי רגב הבאה. עוד כלבה פשיסטית וטיפשה לאוסף.

אתה שפטל המקורי או במקרה שם זהה ואותה צורת התבטאות?רציני

לא יודע מה אתה מזיין את השכל, אבל לפי מה שכתבת אתה "נער", מה שאומר שאפילו לא היית בצבא, מה שאומר שהכי פשוט בשבילך לדעת כמה מוסרי או לא צה"ל יהיה כשתהיה חלק ממנו ותבין איזה דברים מטומטים הצבא הזה עושה בשביל למנוע פגיעה באזרחי אויב.

צה"ל הוא לא סתם צבא מוסרי, הוא צבא שהמוסריות סירסה אותו.

והשפטל הזה, לא חושב שהבנתי בכלל מה הוא כתב.
לא יודע למה בחרת לצטט משהו שלא קשור אליך, אבל נתעלם מזה לכמה שניות?
אני לא חושב שיש שום צבא שנחשב למוסרי. שום צבא. מכאן אני יוצא מנקודת הנחה שאין הכי מוסרי או הכי לא מוסרי, כי כולם לא מוסריים. גם אם אני נער וגם אם לא. והתגובה המקורית שלי כלפיך הייתה על האמרה המטופשת שלך שאסור להביע דעה אם בעיניך היא טיפשית, לאו דווקא אם זה צהל מוסרי או לא.

לא מכיר שום נער או נערה בני גילי שאין להם דעה מגובשת על המדינה.

טוב לדעת. ובדיוק בגלל זה מערכת החינוך מלמדת אותנו על אבולוציה במערכת השבועית ולא רק על אלוהים. מעבר לזה, מי אמר לך שמישהו מקבל את זה כעובדה? להפך אני אומר לך שבוודאות אף אחד לא קיבל את זה כעובדה כי התלוננו על זה.

אני מסכים שהוא לא צריך להגיד מה שבא לו, כי לומר לנערה שהיא זונה זה לא הגיוני. מצד שני, להביע דעה( גם אם באופן לא חכם כמו שורטה עשה) מותר למורה, כמו שמותר לתלמיד. בטח למורה לאזרחות שאמור להעביר דיון. בטח כששי פירון רוצה למידה משמעותית

פה יש לי שני דברים לומר. אתחיל מהשני - הזלזול שלך בצעירים הוא מזוויע.
אבל עוד יותר, למה, לבן אדם כלשהו אסור לומר את דעתו? אני מסכים איתך שורטה אמר ועשה משהו לא בסדר. אבל למה מורים יכולים לעודד אותנו לגיוס אבל להשתמטות אסור להם? איפה יש פה איזון? וכן מורים מעודדים לגיוס. גם אם הם עושים את זה בצורה קצת יותר חכמה מאיך שהוא עשה את זה. למה זה בסדר אבל לומר את דעתו בכיוון ההפוך לא?

אני לא מצדיק את ורטה, הוא עשה משהו בצורה לא הגיונית, וכמורה הוא היה צריך לחשוב על זה. אבל להשליט דיקטטורה על מורים זה לא בסדר.
טוב אחשלי.
אני יגיב לפי הסדר לדברים שסימנתי בתגובה שלך,
אתה לפני צבא?
"אף אחד.." עשית סקר? לא משנה.
אני שמח שאתה בחור אינטלגנט שחושב בשביל עצמו, אם אתה חושב שאתה תופעה שכיחה אז צא מהסרט שאתה חי בו. (ואל תתן כדוגמא אותך ואת חברים שלך כי אני מכיר והכרתי בתקופת הלימודים שלי בתיכון עשרות תלמידים שאכלו כל מה שהמורה שלהם הכניס להם לפה)
מה הקשר להגיד לבחורה שהיא זונה? אתה ברצינות משווה פוליטיקה ואלימות מילולית? דוגמא טיפשית.
הזלזול שלי בצעירים מזוויע? אויי הזוועות, ילדים בגיל תיכון לרוב מגיעים עם דעות מגובשות מהתחת (כאלה שהם קיבלו כי מישהו שנראה להם חכם אמר לפניהם), עובדה תראה כמה אנשים נכנסים עם דעה א' לצבא ואחרי כמה שנים מגיעים לדעה ת'. (כמובן שלא כולם)

"אבל למה מורים יכולים לעודד לגיוס ולא להשתמטות?"
פה איבדת אותי בויכוח, הלכת רחוק לי מדי, זה משפט שהוא כל כך שגוי מהיסוד לטעמי שאיבדתי כח להמשיך לכתוב.

ד.א
עם על השאלה הראשונה ענית "כן" אז זה רק מחזק שאתה לא מבין כמה אתה מנותק מה"אבולוציה" שמח של תלמיד ממוצע בישראל עובר מספר שנים אחרי שסיים את לימודיו התיכוניים.

אין לי כוח לקרוא את כל הפוסט אבל "צבא" ו"מוסרי" לא הולכים ביחד. צבא זה צבא, זה לא איזה אירגון זכויות אדם והוא לא "מוסרי" מהיסוד.
בכל מקרה אם נשווה את צה"ל לצבאות אחרות , אז צה"ל הוא כנראה הכי פחות לא מוסרי או משהו כזה...

ולעניין , הבעייתיות בעניין הזה היא הפורום שבהם הדברים נאמרו , לא התוכן.
כאמור ביה"ס, כיתה- מקום שתלמידים מחוייבים להיות בו ומחוייבים להקשיב למורה שלהם מה שיוצר מצב ש"נכפה" עליהם להקשיב לדבריו (למרות שלא "נכפה" עליהם להסכים איתם) ובגלל זה הסיטואציה בעייתית.
אם מחר מישהו יפרסם הרצאה בנוגע ל"צה"ל צבא לא מוסרי ואני נגד השתמטות" אני אוכל לבחור אם ללכת לשמוע את דבריו או שלא כאן לתלמידים לא הייתה זכות בחירה אם להקשיב או לא ומצב שני המורה שבעמדת כוח יכול להגיד מה שבא לו והתלמידים יאלצו להקשיב.

לא יודע למה בחרת לצטט משהו שלא קשור אליך, אבל נתעלם מזה לכמה שניות?
אני לא חושב שיש שום צבא שנחשב למוסרי. שום צבא. מכאן אני יוצא מנקודת הנחה שאין הכי מוסרי או הכי לא מוסרי, כי כולם לא מוסריים. גם אם אני נער וגם אם לא. והתגובה המקורית שלי כלפיך הייתה על האמרה המטופשת שלך שאסור להביע דעה אם בעיניך היא טיפשית, לאו דווקא אם זה צהל מוסרי או לא.
לא אמרתי שאסור להביע דעה אם היא מטופשת, כי מותר לכולם.
אמרתי שאם המורה אומר דברים כאלה טיפשיים, אז עדיף שישתוק, אח שלי הפציפיסט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית