הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר מה ההבדל??

• פותח/ת השרשור CoRoNa
  • פורסם בתאריך

CoRoNa

משתמש מתחיל
27
0
נק' מוניטין:
0
27
0
הרבה פעמים בבדיקות דם שיצא לי לעשות אני תמיד רואה שיש testosteron ו free testosteron ולכן הייתי שמח לדעת מה ההבדל בינהם ואם יש הבדל מהו ההבדל??
תודה לעונים

הי,

TESTOSTERONE - מתייחס לערך הכללי של סך הטסט' בדם - במצב חופשי או לא.
TESTOSTERONE FREE - מתייחס לערך הטסט' הנע בחופשיות בדם.

ברור לי שכנראה זה סינית עבורך, אני אבהיר:

אתה מבין לטסטוסטרון יש תכונה נפלאה שהוא מסוגל להקשר לכל מיני חלבונים חמודים כמו אלבומין וSHBG.
למעשה מכל המסה של הטסטוסטרון שהגוף מייצר, מעט מאוד ממנו נשאר במצב חופשי לטייל ברחבי הדם בכיף בלי מפריע.

למה ערך הFREE חשוב יותר מהערך הכללי של הטסט'?

ההסבר פשוט. נתן דוגמא של שני אנשים.

פרסונה אחת : ערך טסט' כללי של - 30 וערך טסט' חופשי של - 10
פרסונה שתיים - ערך טסט' כללי של - 15 וערך טסט' חופשי של - 30.

למעשה, פרסונה שתיים יהנה מחשק מיני מוגבר יותר כמו-גם תחושות טובות יותר (ערנות, שמחת חיים וכו'), כך גם יש לו יותר טסט' שיכול לתקשר עם רצפטורים היושבים על תאי שריר ולעורר גדילה.

• פותח/ת השרשור
הי,

TESTOSTERONE - מתייחס לערך הכללי של סך הטסט' בדם - במצב חופשי או לא.
TESTOSTERONE FREE - מתייחס לערך הטסט' הנע בחופשיות בדם.

ברור לי שכנראה זה סינית עבורך, אני אבהיר:

אתה מבין לטסטוסטרון יש תכונה נפלאה שהוא מסוגל להקשר לכל מיני חלבונים חמודים כמו אלבומין וSHBG.
למעשה מכל המסה של הטסטוסטרון שהגוף מייצר, מעט מאוד ממנו נשאר במצב חופשי לטייל ברחבי הדם בכיף בלי מפריע.

למה ערך הFREE חשוב יותר מהערך הכללי של הטסט'?

ההסבר פשוט. נתן דוגמא של שני אנשים.

פרסונה אחת : ערך טסט' כללי של - 30 וערך טסט' חופשי של - 10
פרסונה שתיים - ערך טסט' כללי של - 15 וערך טסט' חופשי של - 30.

למעשה, פרסונה שתיים יהנה מחשק מיני מוגבר יותר כמו-גם תחושות טובות יותר (ערנות, שמחת חיים וכו'), כך גם יש לו יותר טסט' שיכול לתקשר עם רצפטורים היושבים על תאי שריר ולעורר גדילה.
עוד שאלה הטסט הלא חופשי היכן הוא נמצא?
ו

עוד שאלה הטסט הלא חופשי היכן הוא נמצא?
ו

כל הטסט' כמעט נע במערכת הדם.

תנסה לחשוב על זה ככה, אולי זה יהיה יותר ברור:

1. בוא נגיד שמולקולה של טסטוסטרון זה תפוז שמחוברים לו מלא קיסמים (שהם כמובן חדים משני הצדדים).
2. אם התפוז נע חופשי בדם בלי ששום דבר ייתפס בשפיצים של הקיסם, נקרא לזה טסט' חופשי.
3. אם תפוחים או אגסים (אלבומין, SHBG) שגם מסתובבים בדם נדבקים לקיסמים של התפוז ומפריעים לו, נכנה את זה טסט' לא זמין ביולוגית.
4. טסט' חופשי יהיה מורכב מסך התפוזים שיכולים לעשות מה שבא להם ואף אחד לא מפריע להם.
5. טסט' טוטאל (כללי) יהיה מורכב מסך כל התפוזים, תפוסים או פנויים.

זה בצורה מאוד כללית אבל פשוטה להבנה.
עוזר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית