הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שלום לכולם..אשמח לחוות דעת לגבי צורת העבודה שלי והתזונה

• פותח/ת השרשור lidori
  • פורסם בתאריך

lidori

משתמש מתחיל
16
10
נק' מוניטין:
177
16
10
שלום לכולם
דבר ראשון ברצוני לומר שאני עוקבת אחרי ההודעות כאן
ונאמרים כאן דברים חכמים ומועילים מאוד אז תודה לכם על כל המידע

ועכשיו יש לי בקשה לחוות דעת לגבי צורת העבודה שלי
אני בת 25 גובה 1.57 שוקל נכון לעכשיו 52
אף פעם לא הייתי שמנה אבל מכיוון שאני נמוכה כל קילו למעלה או למטה משפיע על המראה שלי .
חשוב לי לציין שאני עוסקת בספורט זמן רב , רקדתי 13 שנה והיום אני מדריכת ספינינג.
יש לי את היכולת לעזור לאנשים אחרים אך כמובן שאני עם עצמי הרבה יותר קשה ופדנטית וזה לפעמים בא לרעתי
היום אני מבינה שלא דווקא הירידה במשקל תקבע אם אני נראת טוב יותר או פחות..אני כן רוצה להגיע לרמה יפה של חיטוב ולשמור על התוצאה .

אני מתאמנת כבר חודש וחצי בערך כל יום אימוני כוח בבית שכוללים :
3 סטים של סקווטים במשקל 15 ק"ג
3 סטים של יד קדמית ומיד יד אחורית עם משקולת 3 ק"ג
2 סטים של כתפיים (כפיפה / הרחקה - משקולות חופשיות)
2 סטים של לחיצת חזה עם משקל 15 ק"ג
ומסיימת ב3 סטים של בטן עם משקולת של 4 ק"ג (אוחזת אותה מאחורי הראש)

זה לוקח לי כחצי שעה .. אני מבצעת את אותו האימון בכל יום ובנוסף 4 פעמים בשבוע אימון ספינינג של חצי שעה

ירדתי מאז 2 קילו אך חשוב לציין שהורדתי 6 ס"מ בהיקף של הבטן
בנוסף אני רוצה לציין שכן ניתן לראות שיפור במראה החיצוני וב"חיטוב" הגוף

הבעיה שלי היא עם האוכל .. אני רוצה ומתקשה להאמין לנוסחת הRMR והBMR
אני מרגישה שלא הגיוני ש1800 קלוריות זאת התחזוקה שלי
אני רגילה לאכול 1100-1200 קלוריות ואם אני אוכלת יותר אני מרגישה שאניי משמינה..או בוודאות לא מרזה

אני לא אוכלת אוכל חם או מבושל
לרוב מעדנים 0% וחטיפי אנרג'י ..אני אוכלת במבה תפוחים ותפוזים
הארוחה "הגדולה" של היום זה 3 חלבוני ביצה עם קוטג' פרכית אחת וירקות
* אני כמעט בטוחה שהתפריט שלי לקוי ברמה קשה

ועוד משהו אחרון..אני סטודנטית והיום שלי מתחחיל ב6 בבוקר ומסתיים ב10 ..כשאני ערה כל כך הרבה שעות אני מרגישה שנאי חייבת לאכול יותר...אבל איך אני יאכל יותר בלי להשמין ?

כל תגובה וחוות דעת תתקבל בברכה ובאהבה
תודה מראש !

למה אתה מסרבת לאכול שומן?

• פותח/ת השרשור
קשה לי עם המחשבה להכניס אוכל בהגדרה של "שומן"
כשהמטרה שלי היא להיפטר מהשומן
אני בטוחה שנכנס שומן לגוף במאכלים שאני אוכלת אולם הכמויות קטנות יותר

תצטרכי לשנות את התפיסה שלך לגבי התזונה כיום. אם כבר, אלו הפחמימות שמעקבות אותך בירידה שלך, ולא השומן. תצטרכי להתרגל לצרוך יותר שומן.

ממש ממליץ לך לקרוא את המאמר שומנים על מה ולמה פה בפורטל, את תביני יותר למה השומנים הם אלו שיעזרו לך לרדת בכמות השומן בגוף, והפחמימות הן אלה שמעכבות אותך. כמו כן, לאכול במבה כל יום זה לא מומלץ..
1200 קלוריות בשבילך ליום, גם..ממש לא מומלץ, אני מניח שאם את ככה הרבה זמן אז את מרגישה שאת בדיאטה, מונעת מעצמך המון אבל המשקל לא זז. וזה כנראה כי את בגרעון גדול מדי יותר מדי זמן. ואז הייתי ממליץ לך לעשות שבועיים נייטרלי וזה אומר לפי מה שאמרת לאכול את ה1800 קלוריות, ואפילו יותר כי את מתאמנת אז תצטרכי להחשיב את זה, ו"לשרוד" שבועיים עם נייטרלי\חיובי קל, למה? כי זה יסדר לך את החילוף חומרים, ואז תוכלי לעשות חיטוב נורמלי עם העמסות שבועיות. זה הרבה יותר שפוי, וגם עובד. באחריות.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה אני אבדוק את המאמר על השומנים
מקווה שזה אכן יעבוד

אני לא יודע מהיכן כדאי להתחיל ולהסביר כמה את טועה. @Doron Milner
אין טוב יותר מניסוי.
נסי במשך כחודש לצרוך שומנים בלבד (רווים, חד-בלתי רוויים, חומצת שומן, לא טרנס ולא שומן רב-בלתי רווי - לא בעיה לסווג סוגי מאכלים) ולהמעיט ככל הניתן בפחמימות (נאמר ירקות בלבד).
צריכת החלבון תישאר כנדרש. אין צורך בגירעון קלורי משמעותי (או בכלל).

@lidori
זה אכן סוויטץ' שתאלצי לעשות בראש שלך.
יש לאכול שומן (בריא!) כדי לשרוף שומן.
העדיפי מזונות עתירי חלבון ושומן (בריא!), על-פני כל סוג מזון שמתהדר בכותרת של "נטול/דל שומן" או "דל קלוריות" וכו'.
העדיפי מזון אמיתי ולא מעובד, כגון ירקות, שורשים ופירות והמעיטי בפחמימות זולות ולא בריאות (סוכר בשאיפה לאפס, לחם ודגנים). @Tom

שומן חיוני מאוד לתפקוד כולל של הגוף, השומן שאת רוצה להפטר ממנו הוא השומן שנמצא במאגרי שומן ואת זה עושים על ידי מאזן קלורי שלילי. גם אם לא תוכלי בכלל שומן, אבל תהיי במאזן קלורי חיובי את תעלי בשומן. אם תאכלי המון שומן ותהיי במאזן שלילי, את תרדי בשומן.

• פותח/ת השרשור
טוב כולכם בעצם נתתם לי את אותה התשובה
כנראה שאצטרך לנסות את זה למרות החששות

תודה לכם

טוב כולכם בעצם נתתם לי את אותה התשובה
כנראה שאצטרך לנסות את זה למרות החששות

תודה לכם
@lidori
אין חשש - שומן זה טעים.
חמאה? יאמי!
שמן קוקוס? מתקתק וטעים - יאמי!
שמנת מתוקה 38% בקפה? יאמי!
שמנת חמוצה 27%, עם תותים... פאקינג יאמי!
סטייק עסיסי עם שומן קצת שרוף ופריך? כן, הבנת - יאמי!

• פותח/ת השרשור
חחחח זה השומן שצריך לברוח ממנו
תן לי שומנים טובים

חחחח זה השומן שצריך לברוח ממנו
תן לי שומנים טובים
@lidori
ממש לא!
אלו הם בדיוק השומנים הטובים והבריאים.

דווקא כל השומנים הצמחיים ( כגון, חמניות, כותנה, קנולה, תירס וכו') הם השמנים הרעילים והלא בריאים.

הנה, בדיוק סיימתי לאכול חביתה מ-5 ביצי חופש ואומגה-3, פטריות וגבינה צהובה נועם, מטוגנת בכמות מאוד נדיבה של גהי, שהכנתי בבית + שלושה פלפלים ממולאים (בשר) קטנים

@lidori
ממש לא!
אלו הם בדיוק השומנים הטובים והבריאים.

דווקא כל השומנים הצמחיים ( כגון, חמניות, כותנה, קנולה, תירס וכו') הם השמנים הרעילים והלא בריאים.

הנה, בדיוק סיימתי לאכול חביתה מ-5 ביצי חופש ואומגה-3, פטריות וגבינה צהובה נועם, מטוגנת בכמות מאוד נדיבה של גהי, שהכנתי בבית + שלושה פלפלים ממולאים (בשר) קטנים
"חרדי פליאו"...🥰

@lidori
אין חשש - שומן זה טעים.
חמאה? יאמי!
שמן קוקוס? מתקתק וטעים - יאמי!
שמנת מתוקה 38% בקפה? יאמי!
שמנת חמוצה 27%, עם תותים... פאקינג יאמי!
סטייק עסיסי עם שומן קצת שרוף ופריך? כן, הבנת - יאמי!
הבאת פה הרבה שומן טראנס ושומן מוקשה. כן, יש בהם גם שומן שהוא 'טוב', אבל היחס הוא לא יותר מדי לטובה.
בכל מקרה צריך להתאים את המאכלים לפי הצרכים...לא הייתי נמנע מהם אבל ההמלצה תלויה באדם\צרכים!

זה מדע מדויק, אבל לא אבסולוטי, הרי מאדם לאדם הוצאת הקלוריות שונה ולא תלויה רק בנתוני משקל גובה וגיל שלו.
מה שכן, אני מניח שאת לא יודעת בוודאות כמה קלוריות את מכניסה ויכולה להגיע לסטיה של כ300 קלוריות (!!) שזה מאוד משמעותי.
במצב כזה שאת ערה הרבה שעות (אני מניח שיוצא לך לישון 5-6 שעות בלילה? ) זה מעכב לך את קצב חילוף החומרים מה שגם כן משפיע על הוצאת הקלוריות וגם גורם לך לאכול יותר עקב השעות הרבות שאת ערה, מה שגורם לך ליפול בין הכסאות.

הבאת פה הרבה שומן טראנס ושומן מוקשה. כן, יש בהם גם שומן שהוא 'טוב', אבל היחס הוא לא יותר מדי לטובה.
בכל מקרה צריך להתאים את המאכלים לפי הצרכים...לא הייתי נמנע מהם אבל ההמלצה תלויה באדם\צרכים!
דיברת שטויות. יש כאן רק שומן רווי.

Back
למעלה תחתית