שלום לכולם..אשמח לחוות דעת לגבי צורת העבודה שלי והתזונה

• פותח/ת השרשור lidori
  • פורסם בתאריך
בחמאה אין שומן מוקשה?
ראשית, אין שם ולו גרם אחד של שומן טראנס.

שומן מוקשה הוא כזה שהיה, במקורו, נוזלי והפך, בתהליך כימי, למוקשה - ע"ע מרגרינה.

חמאה היא שומן רווי מין החי + מים + מוצקי חלב. מצב הצבירה המקורי של שומן רווי מין החי הוא.... בדיוק כמו בסטייקים: מוצק. על כן אין צורך להקשות אותו.

מרגרינה היא סוג של רעל.

@Tom @MikeRozner
הבאת פה הרבה שומן טראנס ושומן מוקשה. כן, יש בהם גם שומן שהוא 'טוב', אבל היחס הוא לא יותר מדי לטובה.
בכל מקרה צריך להתאים את המאכלים לפי הצרכים...לא הייתי נמנע מהם אבל ההמלצה תלויה באדם\צרכים!
ישנם מאכלים שעל כולנו להימנע מהם: כאלו שמכילים שומן טראנס וכאלו שעברו התעלחות כימית, כמו מרגרינה וכל השמנים הצמחיים התעשייתיים (מזוככים למינהם; חמניות, כותנה, קנולה, תירס, זית וכו')

• אהבתי
Reactions: Tom
ראשית, אין שם ולו גרם אחד של שומן טראנס.

שומן מוקשה הוא כזה שהיה, במקורו, נוזלי והפך, בתהליך כימי, למוקשה - ע"ע מרגרינה.

חמאה היא שומן רווי מין החי + מים + מוצקי חלב. מצב הצבירה המקורי של שומן רווי מין החי הוא.... בדיוק כמו בסטייקים: מוצק. על כן אין צורך להקשות אותו.

מרגרינה היא סוג של רעל.

@Tom @MikeRozner
ישנם מאכלים שעל כולנו להימנע מהם: כאלו שמכילים שומן טראנס וכאלו שעברו התעלחות כימית, כמו מרגרינה וכל השמנים הצמחיים התעשייתיים (מזוככים למינהם; חמניות, כותנה, קנולה, תירס, זית וכו')
אני הגזמתי בתגובה שלי והיא לא נכונה, אני חוזר בי אני לא מתבייש. אבל שמנת חמוצה ותתותים? אתה מחליא אותי.

אני הגזמתי בתגובה שלי והיא לא נכונה, אני חוזר בי אני לא מתבייש. אבל שמנת חמוצה ותתותים? אתה מחליא אותי.
שמנת חמוצה זה רק שם....
נסה את השמנת של פעם, של תנובה, 27%. היא בכלל לא חמוצה
שמנת חמוצה זה רק שם....
נסה את השמנת של פעם, של תנובה, 27%. היא בכלל לא חמוצה
@Tom
חבל שאי אפשר לעשות לייק ללייק

• אהבתי
Reactions: Tom
  • פותח/ת השרשור
זה מדע מדויק, אבל לא אבסולוטי, הרי מאדם לאדם הוצאת הקלוריות שונה ולא תלויה רק בנתוני משקל גובה וגיל שלו.
מה שכן, אני מניח שאת לא יודעת בוודאות כמה קלוריות את מכניסה ויכולה להגיע לסטיה של כ300 קלוריות (!!) שזה מאוד משמעותי.
במצב כזה שאת ערה הרבה שעות (אני מניח שיוצא לך לישון 5-6 שעות בלילה? ) זה מעכב לך את קצב חילוף החומרים מה שגם כן משפיע על הוצאת הקלוריות וגם גורם לך לאכול יותר עקב
השעות הרבות שאת ערה, מה שגורם לך ליפול בין הכסאות.

זה נכוןמה שאתה אומר
יש לך איזו עצה שתוציא אותי מ"בין הכיסאות"?
ולגבי בצריכה הקלורית אני תמיד "מעגלת" כלפי מעלה כך שאם כבר או שהגעתי למס' קלוריות שאני צריכה או שאפילו אכלתי פחות

בחמאה אין שומן מוקשה?
אתה מתבלבל עם מרגרינה. במוצרי חלב יש כמות מזערית של שומן טרנס טבעי שנחשב לא מזיק.
אופס, לא קראתי את המשך האשכול.

אתה מתבלבל עם מרגרינה. במוצרי חלב יש כמות מזערית של שומן טרנס טבעי שנחשב לא מזיק.
אופס, לא קראתי את המשך האשכול.
דווקא לא התבלבלתי עם מרגרינה, המרצה בוינגייט סיפר לי שיש שומן מוקשה בחמאה. אוףף

טוב, אולי הוא התבלבל...
לא ממש התבלבל. יש בחמאה שומן טראנס, אבל זה לא אותו סוג שנוטים להזכיר אותו בכל פינה חשוכה.

מאחר ויש לי את זה בשלוף כי הסברתי את זה גם ל @yogevnn, פשוט אעתיק:
יש משהו שנקרא conjugated linoleic acid וכנראה שלזה הם מתכוונים בהגדרה שלהם ל״שומן טראנס״. זה שומן טראנס שנוצר באופן טבעי כביכול בחיות ובין היתר במוצרי חלב כמו חמאה.
יש עוד חומצת שומן טראנס טבעית שנקראת vaccenic acid, אבל זה סיפור קצת אחר.
אתה יכול לקרוא על זה בהרחבה כאן:
http://www.eatwild.com/cla.html

אחרי שכתבת את זה:

אתה כותב את זה:

זה דורש meme
@talp @nlr666
MyGeniousMeme.png
MyGeniousMeme2.png
MyGeniousMeme3.png
my-meme52.jpg
send (485).png
@Doron Milner @Moshe
my-meme53.jpg

אני לא אקח רק את הצד של משה, הנה הצד של דורון...

חח מצחיק! 😆
באמת לא הבנתי בהתחלה מה הבעיה עם סטייק וביצי חופש....

אני האחרון להיות טבעוני הזוי.

ביצי חופש הן, לטעמי, יותר טעימות. זו הסיבה....

הייתימקונה אורגניות, אילו הממון היה בכיסי.

חח מצחיק! 😆
באמת לא הבנתי בהתחלה מה הבעיה עם סטייק וביצי חופש....

אני האחרון להיות טבעוני הזוי.

ביצי חופש הן, לטעמי, יותר טעימות. זו הסיבה....

הייתימקונה אורגניות, אילו הממון היה בכיסי.
אתה כזה הדוניסט... 😋🍴

טוב, אולי הוא התבלבל...
לא ממש התבלבל. יש בחמאה שומן טראנס, אבל זה לא אותו סוג שנוטים להזכיר אותו בכל פינה חשוכה.
מאחר ויש לי את זה בשלוף כי הסברתי את זה גם ל @yogevnn, פשוט אעתיק:
יש משהו שנקרא conjugated linoleic acid וכנראה שלזה הם מתכוונים בהגדרה שלהם ל״שומן טראנס״. זה שומן טראנס שנוצר באופן טבעי כביכול בחיות ובין היתר במוצרי חלב כמו חמאה.
יש עוד חומצת שומן טראנס טבעית שנקראת vaccenic acid, אבל זה סיפור קצת אחר.
אתה יכול לקרוא על זה בהרחבה כאן:
http://www.eatwild.com/cla.html

התקשרתי גם לתנובה כדי לוודא את העינין והם אישרו את זה, הם גם טוענים שאין כל תוספות או תהליך כימי ביצור החמאה שלהם ולכן השומן טראס שרואים הוא מה שמשה הסביר כאן. והשורה הזאת התחילה להופיע כי נכנס חוק שחובה לציין את השומן טראנס על כל המוצרים

ראיתי את זה פעם, אבל העדפתי גם לשמוע בעצמי מהנציגת שירות לקוחות שלהם 😃

@lidori
ממש לא!
אלו הם בדיוק השומנים הטובים והבריאים.

דווקא כל השומנים הצמחיים ( כגון, חמניות, כותנה, קנולה, תירס וכו') הם השמנים הרעילים והלא בריאים.

הנה, בדיוק סיימתי לאכול חביתה מ-5 ביצי חופש ואומגה-3, פטריות וגבינה צהובה נועם, מטוגנת בכמות מאוד נדיבה של גהי, שהכנתי בבית + שלושה פלפלים ממולאים (בשר) קטנים
דווקא השמנים האלו הם השמנים המומלצים הם מכילים כמויות נמוכות של שומן רווי..

@Tom תגיד לו.....
בוא נתחיל מזה:
כל דבר שמתהדר בלהיות "זך" או "מזוכך" דינו להיות בפח הזבל או במיכל דלק של מנוע סולר
אתה מבין שנכנסת ללופ אינסופי... אתה תסביר, זה יתגלגל ובסוף יקום עוד אחד ויזעק "שומן רווי! שומן רווי! המלך עירום..."
😣

Back
למעלה תחתית