הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי לחיצת חזה

• פותח/ת השרשור mars
  • פורסם בתאריך

mars

משתמש משקיע
2,762
2,020
נק' מוניטין:
4,060
2,762
2,020
צפיתי במספר סרטונים מתחרויות בארץ. לגבי BP, האם חובה כף רגל מלאה על הריצפה וראש מונח על הספה? (חשבתי תמיד שכן, אבל אולי מסתבר שלא..).

צפיתי במספר סרטונים מתחרויות בארץ. לגבי BP, האם חובה כף רגל מלאה על הריצפה וראש מונח על הספה? (חשבתי תמיד שכן, אבל אולי מסתבר שלא..).
@Tom
אם אתה שואל לגבי חוקי תחרות, אני לא הכתובת.
אם אתה שואל באופן כללי, אז רק אציין שאין שום סיבה הגיונית להרים רגליים מהקרקע, זה לא יעיל בעליל (לנתק נקודת משען מהקרקע).
לגבי הראש, מומלץ להרים אותו מעט מעל הספסל, כך שהאזור הכי עליון של הגוף שבא במגע עם הספסל הן השכמות. אחת הסיבות העיקריות לכך היא מניעת פציעה בשרירי הצוואר ועמוד השדרה הצווארי.

• פותח/ת השרשור
@Tom
אם אתה שואל באופן כללי, אז רק אציין שאין שום סיבה הגיונית להרים רגליים מהקרקע, זה לא יעיל בעליל (לנתק נקודת משען מהקרקע).
לגבי הראש, מומלץ להרים אותו מעט מעל הספסל, כך שהאזור הכי עליון של הגוף שבא במגע עם הספסל הן השכמות. אחת הסיבות העיקריות לכך היא מניעת פציעה בשרירי הצוואר ועמוד השדרה הצווארי.
תודה אבל כן, השאלה היא לגבי חוקי תחרות.

תודה אבל כן, השאלה היא לגבי חוקי תחרות.
תלוי בחוקים של הפדרציה שאתה מתחרה. יש כאלה שנותנים ויש שלא.
@Tom
יש סיבה אחרת וזה ARCH(לא מצליח להזכר בשם בעברית) יותר גדול וזה גם עניין של הרגשה.

@Tom
צודק ביותר... מי כמוני (וכמוך) יודע... קטע את רצף ה-PRים.
לפחות אחד מאיתנו דפק PR בבנץ' היום... 🕴

@Tom

נראה לי שהוא התכוון לכף רגל מלאה על הקרקע בניגוד לקצות האצבעות כי ככה הרבה יותר קל לדחוף מנקודה "פנימית" יותר ובכך להשיג הקשתה יותר חזקה, לפחות לאנשים מסויימים.

לגבי הראש, גם אני חוטא בזה ומסכים איתך שזה באמת גורם לכאבים ועומס על הצוואר. קשה להפטר מזה :/

נראה לי שהוא התכוון לכף רגל מלאה על הקרקע בניגוד לקצות האצבעות כי ככה הרבה יותר קל לדחוף מנקודה "פנימית" יותר ובכך להשיג הקשתה יותר חזקה, לפחות לאנשים מסויימים.

לגבי הראש, גם אני חוטא בזה ומסכים איתך שזה באמת גורם לכאבים ועומס על הצוואר. קשה להפטר מזה :/
אז אל תחטא בזה... עם שני אימוני לחיצות בשבוע זה רק עניין של זמן עד שאמא סטטיסטיקה תעקוץ.
שרירי הצוואר פשוט לא נועדו לעמוד בעומס כזה. אם אתה מרגיש כך בדוק את הטכניקה או פשוט תכפה על עצמך שינוי קל.

אז אל תחטא בזה... עם שני אימוני לחיצות בשבוע זה רק עניין של זמן עד שאמא סטטיסטיקה תעקוץ.
שרירי הצוואר פשוט לא נועדו לעמוד בעומס כזה. אם אתה מרגיש כך בדוק את הטכניקה או פשוט תכפה על עצמך שינוי קל.

זה ברור לי וכבר התחלתי לעבוד על זה, את ה-BBB אני מבצע עם הראש מנותק לגמרי...לאט לאט אכניס גם לסטים של העבודה.

באיגוד שרוב חברי הפורום כאן מתחרים בו - 100% רואו, צריך ללחוץ עם כל כף הרגל על הרצפה וראש דבוק לספסל.
אומנם ברוב האיגודים אין דרישה כזאת.

• פותח/ת השרשור
באיגוד שרוב חברי הפורום כאן מתחרים בו - 100% רואו, צריך ללחוץ עם כל כף הרגל על הרצפה וראש דבוק לספסל.
אומנם ברוב האיגודים אין דרישה כזאת.
באתר powerlifting.co.il של איגוד 100% רואו, רואים בסירטון מתחרות ב 2013 בחור בשם Dar Yosef לוחץ כאשר רק אצבעות כף הרגל נוגעות בריצפה, וגם הראש לא דבוק לספסל. מדוע?

זה כנראה סרטון ישן יחסית, כאשר האיגוד היה IPC, ולא 100% רואו.
רק בתחרות האחרונה (נובמבר 13) התחילו כאן תחרויות בחוקים הללו.

• פותח/ת השרשור
זה כנראה סרטון ישן יחסית, כאשר האיגוד היה IPC, ולא 100% רואו.
רק בתחרות האחרונה (נובמבר 13) התחילו כאן תחרויות בחוקים הללו.
כן, זו תחרות ממרץ 2013, תודה.
דרך אגב, מה לגבי רצועות לברכיים ב 100% רואו?

חגורה זה לא ציוד.
ציוד הכוונה לחפץ שמוסיף משקל על המוט. [בשונה מחגורה\רצועות כף יד]. אגב, זה תלוי באיזה איגוד [החוקים].

• פותח/ת השרשור
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית