הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון האם משקולות יכולות לעודד צמיחה לגובה אצל נוער?

• פותח/ת השרשור tonyy
  • פורסם בתאריך

tonyy

משתמש מתחיל
285
17
נק' מוניטין:
40
285
17
בן 19 למשל שלא סיים לגמרי את צמיחתו, האם עבודה בחדכ עם תרגילים מורכבים(4-15 חזרות נניח) יכולה לעודד גדילה לגובה ?

לא מצאתי כלכך חומר עלזה אבל זה נשמע לי הגיוני למשל בסקוואט ודדליפט שהעומס על העצמות והגו יכול להוביל בסופו של דבר לתהליך של התפתחות, הגיוני ?

לא מצאתי כלכך חומר עלזה אבל זה נשמע לי הגיוני למשל בסקוואט ודדליפט שהעומס על העצמות והגו יכול להוביל בסופו של דבר לתהליך של התפתחות, הגיוני ?
הרבה פעמים ההגיון הוא לא כלי טוב לעניינים האלה. ליתר דיוק, מה שאתה מכנה "הגיון" הוא יותר "אינטואיציה", כי אני יכול לתת לך גם טיעונים "הגיוניים" לא פחות בכיוון ההפוך (למשל: אפשר, אולי, לנחש שבתנאים של עומס מתמשך התגובה הגופנית היא דווקא בכיוון של "כניעה" לעומס הזה, בדומה לעץ שגדל כפוף באזור עם רוחות קבועות). מה שצריך זה מחקרים אמפיריים, אבל אלה נדירים (אם בכלל) בגלל הבעייתיות האתית.

לעולם אל תסתמך על הגיון בחיים, מכיוון שלא תמיד יש הגיון, ולפעמים מכיוון שההגיון האמיתי רחוק מדי מההבנה שלנו.
כל אדם נולד עם פוטנציאל צפיפות\מסת עצמות\מרחב עצמות (אני מתקשה למצוא את המילה הנכונה) מסויימת, ואליה הגוף גדל. מעבר לכך, הגוף לא יכול לגדול מכיוון שאין לו בכלל מקום בעצמות. אפשר לקחת ביצה מסויימת כדוגמא, האפרוח יכול לגדול עד שקליפת הקונכיה לא מאפשרת לא יותר ואז הוא פורץ אותה, רק שאנחנו לא יכולים לעשות דבר כזה.

מה שכן, אולי, רק אולי ביצועים מקסימלים יכולים לעודד תהליכים של גדילה בגוף ולעזור "למצות" את הפוטנציאל, או לזרז. אבל זה הכל רק תיאוריה.

• פותח/ת השרשור
ברור שאני לא מסתמך על היגיון, פשוט ההיגיון גרם לי לפתוח תאשכול ולשאול, אבל השאלה היא האם מישהו יודע זאת בוודאות מתוך מחקר שראה ויכול לפרסם

פוטנציאל הגדילה ידוע בוודאות
זירוז\מיצוי הפוטנציאל בקשר לכוח הינו תאורתי בלבד

אימוני משקולות יכולים לזרז גדילה אבל לא מאמין שיגרום לגדילה מעבר לגבול הגנטי שלך , כשאתה עושה אימון משקולות הגוף מפריש הומרמון גדילה טבעי.

וכמו שאמרו למעלה , עצם שמופעל עליה לחץ רק מתחזקת כלומר אימוני משקולות מחזקים את העצמות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית