הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גיוס השלמות

• פותח/ת השרשור tomerA
  • פורסם בתאריך
שגדוד 51 נמצאים בעזה, רואים שטח, עושים מעצרים ותותחנים טוחנים עמדות ? יחי ההבדל הדק.

זה יתרון או חסרון ?
לא כל החיילים רוצים לראות אקשן .
להיות בעזה בלבנון או בשטחים אצל הרבה מאוד חיילים זה גם לא יתרון .

בוא תפרט לי את היתרונות .
ותזכור שלא כל החיילים שמתגייסים מחפשים אקשן .

קודם כל בלי קשר, גדוד 51 זה אגדה בצה"ל, לטוב או לרע. כשהגעת לשם אתה יודע שהגעת למקום שלא חסר עליו סיפורים ומור"קים ומה שאתה לא רוצה
דבר שני כמו שפאניק (שתפסיק כבר למחוק לי תהודעות) ב51 עוברים אימונים קצת יותר מקצועיים והפעילות יותר קשורה לצבא ולוחמה ופחות לחברת שמירה. כן הם עושים מחסומים, טוחנים מחסומים אפילו, אבל הם מקצועיים פי 10 והם גם מדי פעם מקבלים פעילויות יותר איכותיות.

דבר שני, גם אם הבחור יגיע ל51 למשל, וירצה ל"השתדרג" הוא ילך למ"פ ויגיד לו שהוא רוצה גיבוש יחט"יות, םא יעבור הוא יכול להגיע לסיירת\אגוז\עורב\חה"ן ששם אני לא חושב שיש צורך להסביר מה טוב.

בתותחנים בתכלס אין מה לחפש, כל החייל הוא חייל שעוסק בעבודה סופר שחורה וזה ממש לוחמה בשלט רחוק.
בחי"ר אתה חותר ושואף למגע עם האויב, ולא לפוצץ מבנים עם פגזים מקילומטרים.

זה יתרון או חסרון ?
לא כל החיילים רוצים לראות אקשן .
להיות בעזה בלבנון או בשטחים אצל הרבה מאוד חיילים זה גם לא יתרון .

לא כל החיילים רוצים לראות אקשן - אולי
אבל הרוב המוחלט של החיילים כן, ומי שלא רוצה להיות בשטחים או בכל מקום כזה או אחר תמיד מוצא דרך לא להיות שם, לפחות ברוב הפעמים.

אז מה היתרון בתותחנים?

כל אחד יכול למצוא יתרונות או חסרונות תלוי בהשקפה ובגישה שלו .

רוצה יתרונות לתותחנים :
1. מסלול התקדמות מהיר (אחד מן המהירים ביותר בצה"ל יחד עם שריון ) .
2. רמת סיכון יחסית נמוכה .
3. עבודה (בחלק מן היחידות ) עם טכנולוגיה מתקדמת .

אתה רוצה לדעת את שאר היתרונות כנס לאתר שלהם .

לא כל החיילים רוצים לראות אקשן - אולי
אבל הרוב המוחלט של החיילים כן, ומי שלא רוצה להיות בשטחים או בכל מקום כזה או אחר תמיד מוצא דרך לא להיות שם, לפחות ברוב הפעמים.

נו ברצינות , רוב החיילים לא רוצים לראות אקשן .
יש מחסור של כח אדם גם בסדיר וגם במילואים .

כל אחד יכול למצוא יתרונות או חסרונות תלוי בהשקפה ובגישה שלו .

רוצה יתרונות לתותחנים :
1. מסלול התקדמות מהיר (אחד מן המהירים ביותר בצה"ל יחד עם שריון ) .
2. רמת סיכון יחסית נמוכה .
3. עבודה (בחלק מן היחידות ) עם טכנולוגיה מתקדמת .

אתה רוצה לדעת את שאר היתרונות כנס לאתר שלהם .

1. כי ההכשרה שלהם היא קצרה ופחות מקצועית.
2. שיהיו ג'ובניקים אז.
3. זה קיים בכל יחטיות\פלסר של כל יחידה.

נו ברצינות , רוב החיילים לא רוצים לראות אקשן .
יש מחסור של כח אדם גם בסדיר וגם במילואים .

לא ניסחת את המשפט נכון - רוב החיילים רוצים להיות כל יום בבית ולצאת בלילה ולראות כוסיות - זה האקשן שהם מחפשים

אלה שכן רוצים קרבי מעדיפים להגיע כמה שיותר רחוק מבחינת איכות היחידה.
ברור שיש את אלה שאח שלהם הרעיל אותם על מסייעת 13 והם יישבו בכלא 19 שנה עד שהם יהיו שם..

קודם כל בלי קשר, גדוד 51 זה אגדה בצה"ל, לטוב או לרע. כשהגעת לשם אתה יודע שהגעת למקום שלא חסר עליו סיפורים ומור"קים ומה שאתה לא רוצה
דבר שני כמו שפאניק (שתפסיק כבר למחוק לי תהודעות) ב51 עוברים אימונים קצת יותר מקצועיים והפעילות יותר קשורה לצבא ולוחמה ופחות לחברת שמירה. כן הם עושים מחסומים, טוחנים מחסומים אפילו, אבל הם מקצועיים פי 10 והם גם מדי פעם מקבלים פעילויות יותר איכותיות.

דבר שני, גם אם הבחור יגיע ל51 למשל, וירצה ל"השתדרג" הוא ילך למ"פ ויגיד לו שהוא רוצה גיבוש יחט"יות, םא יעבור הוא יכול להגיע לסיירת\אגוז\עורב\חה"ן ששם אני לא חושב שיש צורך להסביר מה טוב.

בתותחנים בתכלס אין מה לחפש, כל החייל הוא חייל שעוסק בעבודה סופר שחורה וזה ממש לוחמה בשלט רחוק.
בחי"ר אתה חותר ושואף למגע עם האויב, ולא לפוצץ מבנים עם פגזים מקילומטרים.

בלה בלה בלה .
אני לא אומר לך שאתה טועה , אלא שלא כל האנשים חושבים ככה .
וגם אין שום דבר טוב ביחידות מיוחדות למי שלא מחפש את זה , תבין שלא כולם רוצים אותו דבר כמוך .
יש מספיק אנשים שזה לא מעניין אותם .

נ.ב דאוס אם אתה מגלה כל כך הרבה סימפטיה לתותחנים למה הלכת להיות צנף ועברת גיבוש\ראיון בשביל זה?

בלה בלה בלה .
אני לא אומר לך שאתה טועה , אלא שלא כל האנשים חושבים ככה .
וגם אין שום דבר טוב ביחידות מיוחדות למי שלא מחפש את זה , תבין שלא כולם רוצים אותו דבר כמוך .
יש מספיק אנשים שזה לא מעניין אותם .

נו באמת
זה כמו שאומרים לך קח סובארו פשע או פורשה, מה תיקח?

זה לא סימפטיה .
זה פשוט שלכל דבר יש יתרונות , זה לא שחור או לבן .

לי ול90 אחוז מצה"ל קשה לראות יתרון בלסגור 19 שבתות ברצף במקום לשבת רגל על רגל ביחידה ולחכות למבצעים\מעצרים\מארבים ולצאת כמעט אם לא כל שבת, ואל תגיד שאין דבר כזה כי יש.

• פותח/ת השרשור
בקשר לפיקוד בתותחנים.
שמעתי שיוצאים משם לפיקוד יחסית מהר, אז אם אני מגיע לקורסי פיקוד וממשיך משם הסדיר שלי לא יהיה כזה גרוע. לא?

שלום לכולם, דבר ראשון אני חדש פה בפורום קוראים לי רפאל ואני מראשון
ראיתי את הנושא הזה ויש לי כמה שאלות שמעסיקות אותי בימים האחרונים כי גם אני קיבלתי את התאריך גיוס לגיוס השלמות, ואף אחד לא נתן לי תשובות החלטיות.
אז ככה, זה שהגיע לי גיוס השלמות נורא הפתיע אותי כי היעד שלי היה להגיע לגולני, לאגוז זה החלום.
בגדול להיות בחי"ר גולני/גבעתי/הנדסה. עכשיו ככה סימנתי גם במנילה והפרופיל 97.
סיירות אינם היו אופציה מלכתחילה בגלל סעיף ראיה שיש לי אבל לחי"ר זה הרי לא הרבה משנה...גם הסעיף הוא ליקוי ראיה קל. תיקים אין לי. אז השאלה שלי האם נדפקתי ואני הולך להתייבש בתותחנים/שריון עכשיו 3 שנים או שעדיין זה ניתן לשינוי?
ומה כבר בטוח פסול אצלי לדוגמא יש לי סיכוי להגיע לגולני/גבעתי עדיין?
האם נסיעה ללשכת גיוס בימים הקרובים תיהיה יעילה או שפשוט ישלחו אותי הביתה?
באמת שאני מודה מכל ליבי לעונים ולקוראים.
מצטער על החפירה הקטנה.....😛

שלום לכולם, דבר ראשון אני חדש פה בפורום קוראים לי רפאל ואני מראשון
ראיתי את הנושא הזה ויש לי כמה שאלות שמעסיקות אותי בימים האחרונים כי גם אני קיבלתי את התאריך גיוס לגיוס השלמות, ואף אחד לא נתן לי תשובות החלטיות.
אז ככה, זה שהגיע לי גיוס השלמות נורא הפתיע אותי כי היעד שלי היה להגיע לגולני, לאגוז זה החלום.
בגדול להיות בחי"ר גולני/גבעתי/הנדסה. עכשיו ככה סימנתי גם במנילה והפרופיל 97.
סיירות אינם היו אופציה מלכתחילה בגלל סעיף ראיה שיש לי אבל לחי"ר זה הרי לא הרבה משנה...גם הסעיף הוא ליקוי ראיה קל. תיקים אין לי. אז השאלה שלי האם נדפקתי ואני הולך להתייבש בתותחנים/שריון עכשיו 3 שנים או שעדיין זה ניתן לשינוי?
ומה כבר בטוח פסול אצלי לדוגמא יש לי סיכוי להגיע לגולני/גבעתי עדיין?
האם נסיעה ללשכת גיוס בימים הקרובים תיהיה יעילה או שפשוט ישלחו אותי הביתה?
באמת שאני מודה מכל ליבי לעונים ולקוראים.
מצטער על החפירה הקטנה.....😛

שלח פקס למפקד חטיבת גולני ותצהיר בו שזה החלום שלך ובלה בלה בלה
אחרי זה תשלח עוד פקס למי שצריך בבקו"ם.

מניסיון שלי בתוך מפקדות של קציני חיל - כמה שהמכתבים האלה נדושים ומגיעים בכמויות גדולות ככל שהחיל מבוקש יותר, עדיין שווה לשלוח אותם. לרוב מקבלים התייחסות.

אם כל זה לא עזר - אתה יכול תמיד לסרב להתפנות ולהתעקש על גולני או כלום. גולני או כלום, גולני או כלום, יאיימו בכלא ובסוף תקבל גולני גם אם תשב יומיים שלושה, אבל מה זה יומיים שלושה לעומת 3 שנים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית