הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול
יש ימים/שעות ביום שאני מרגיש בהם יותר קטן מבדרך כלל.
אני מתאמן במתכונת axaxaxx (איקס זה מנוחה)
ונגיד 12 שעות אחרי אימון אני מרגיש הרבה יותר גדול מיום מנוחה (והפאמפ אחרי 12 שעות כבר יורד)
זה פסיכולוגי או שזה באמת משהו שכנראה רואים ואני נראה יותר קטן?

פסיכולוגי מאוד, נסה לצלם את עצמך שאתה מרגיש קטן ולהשוות

אחרי תקופת ניטרלי, במעבר בין מסה לחיטוב, אפשר ישר לתת מינוס 500 למרות שהפחמימה תיהיה על 100-120 ולהמשיך לרדת?
או שיש בעיה עם דל פחמימה ישר בתחילת החיטוב.
כל הקטע שאני יהיה רעב רצח. יש למשהו טיפים?
כי אני מתכנן לתת חודשיים חיטוב ואני רוצה להגיע לתוצאה מקסימאלית(לא על א"ש כל כך גבוהה סביבות ה15% )
RMR 2068 אחרי קיצוץ 1568 😱
בנתיים אין אפשרות לאירובי בגלל שברי מאמץ.

להשתמש בהן..
איך משתמשים במשהו שאתה לא מכיר
תקרא ספרים
ולהיות עם תרגום ליד?איך עושים את זה

אם בגוף יש מאגרי גליקוגן שמתפרקים לגלוקוז אז בעצם אפשר בלי פחמימות?

איך יש יום הכי ארוך בשנה?

יש הבדל בין דילואד לריסט?

למה שינה חשובה למי שמתאמן? כאילו איך זה עוזר לשרירים

איך יש אנשים עם שיער חום וזקן ג'ינג'י

מה זה אומר שלפעמים באמצע כף הרגל כואב לי כשאני הולך? יכול להיות שזה בגלל שאני שם אולסטאר/כפכפים? כי אני לא זוכר שזה קרה לי בנעלי ספורט

למה באנגליה יש לוחות סולריים?אין להם שמש. מה ההגיון? ולמה יש להם מבטאים שונים?הם גרים באותה מדינה

אני אשמח אם מישהו יעשה את זה ויעדכן מה קרה
לקחת שתי כוסות זהות ולשים אותן במקומות שונים שלא יראו אחת את השנייה.
כוס אחת אתם כל הזמן תהיו עצבניים עליה ותראו לה שאתם עצבניים תקללו אותה וזה,ואת השנייה תחמיאו לה כל הזמן,תגידו לה דברים טובים כמו כל הכבוד את טובה וזה במשך שבוע.
מה שאמור לקרות זה שלכוס אחת יקרה משהו והשנייה תהיה אותו דבר

ולהיות עם תרגום ליד?איך עושים את זה
מילה שאתה לא יודע מגלגל.
אם בגוף יש מאגרי גליקוגן שמתפרקים לגלוקוז אז בעצם אפשר בלי פחמימות?
כן, אבל צריך לעשות העמסות כדי לשמור על מטבוליזם נורמלי.
איך יש יום הכי ארוך בשנה?

יש הבדל בין דילואד לריסט?
ריסט- דילאוד גדול

למה שינה חשובה למי שמתאמן? כאילו איך זה עוזר לשרירים
בדיוק באותה צורה שזה עוזר למישהו שלא מתאמן.
איך יש אנשים עם שיער חום וזקן ג'ינג'י
פאק גנטי.
מה זה אומר שלפעמים באמצע כף הרגל כואב לי כשאני הולך? יכול להיות שזה בגלל שאני שם אולסטאר/כפכפים? כי אני לא זוכר שזה קרה לי בנעלי ספורט
פלטפוס?

למה באנגליה יש לוחות סולריים?אין להם שמש.
כי הם רוצים להרוויח כמה שאפשר ממקורות סולאריים, גם אם זה קצת.
או
שלוחות סולריים עובדים גם בלי הרבה שמש.

ולמה יש להם מבטאים שונים?הם גרים באותה מדינה
מאותה סיבה שיש מבטאים שונים במדינות שונות בארה"ב, התפתח עם השנים.
כוס אחת אתם כל הזמן תהיו עצבניים עליה ותראו לה שאתם עצבניים תקללו אותה וזה,ואת השנייה תחמיאו לה כל הזמן,תגידו לה דברים טובים כמו כל הכבוד את טובה וזה במשך שבוע.
מה?

למה שאתה לא תעשה את זה ותעדכן מה קרה?
ריסט- דילאוד גדול
לא בדיוק. דילואד בד"כ אומר שאתה עושה במשך פרק זמן כלשהו משקל נמוך ואז חוזר להרים את המשקל הרגיל (או יותר, תלוי בתכנית שלך), למשל ב 5/3/1 שבוע רביעי זה דילואד שבו מרימים אחוז נמוך מהמשקל ואחרי שבוע חוזרים להרים רגיל (עם קצת יותר משקל).
ריסט אומר שאתה מוריד את המשקל ב % כלשהו ואז משם מטפס חזרה בקפיצות הרגילות של התכנית.

לא בדיוק. דילואד בד"כ אומר שאתה עושה במשך פרק זמן כלשהו משקל נמוך ואז חוזר להרים את המשקל הרגיל (או יותר, תלוי בתכנית שלך), למשל ב 5/3/1 שבוע רביעי זה דילואד שבו מרימים אחוז נמוך מהמשקל ואחרי שבוע חוזרים להרים רגיל (עם קצת יותר משקל).
ריסט אומר שאתה מוריד את המשקל ב % כלשהו ואז משם מטפס חזרה בקפיצות הרגילות של התכנית.
כן, זו הגדרה יותר מדויקת. הכוונה הכללית שריסט זו סוג של "התחלה מחדש" ואילו דילאוד זו רק הורדה זמנית במשקלים.

אז כשאני חוזר להתאמן אני עושה ריסט?

אין לי פלטפוס אבל יש לי מדרסים(הייתה לי קריסה פנימה)

אני אנסה את מה שרשמתי כשאחזור לארץ

ועדין לא הבנתי איך שינה חשובה לשרירים.מנוחה?

תלוי באורך ההפסקה.
עד כמה שידוע לי לא כדאי להרים עם מדרסים.
Let me google that for you

אם אני על מצב טיסה ומחובר לוואי פיי ואני משתמש בדברים של אינטרנט כמו מוזיקה ווצאפ ואלה ואני נמצא בחול זה יכול לעלות לי בעוד כסף?

אם אני על מצב טיסה ומחובר לוואי פיי ואני משתמש בדברים של אינטרנט כמו מוזיקה ווצאפ ואלה ואני נמצא בחול זה יכול לעלות לי בעוד כסף?
נראה לי שלא.

ותקשיב, זה אמנם אשכול השאלות המפגרות, אבל זה אמור להיות שאלות מפגרות על תזונה ואימונים לא על כל נושא שבעולם.

יש לי כמה שאלות
1.מותר לגדל סנאי?
2.איך אפשר להבין טוב יותר אנגלית מדוברת(כיתה י׳ 100 באנגלית לא מבין כלום)
3.כשמתגלחים אז השיער נהיה קשה כזה,אז אם יש לי שיער חלק ואני מגלח אותו נהיה לי שיער קשה?
זהו בינתיים
אם אתה ממש רוצה לשפר את האנגלית המדוברת שלך יש במודיעין מועדון של "Toastmasters" זה מועדון דיבור בפני קהל. אם אני לא טועה במועדון הזה הם מדברים באנגלית. תבדוק את זה.

אני אנסה את מה שרשמתי כשאחזור לארץ

אם כבר הזכרת מדרסים,
לפני שנה וחצי הייתי רץ הרבה והיו לי קריסות ברגליים ויש לי כרגע מדרסים.
נתתי בסביבות השנה וחצי מנוחה לרגליים מריצות ארוכות ( גם לריצות קצרות היית הפסקה משמעותית של שנה +)
אני בחיטוב,חזרתי לרוץ, עכשיו וחזרו לי הכאבים בעצם (לא בכף רגל,בין הברך לכף רגל למטה)
יש לך איזה טיפ עיצה שתוכל לעזור לי עם ההחלמה חוץ מללכת שוב לאורטופד ומנוחה?

לפי "ברו סיינס" על כל כמה קג משקל גוף (עלייה נקיה במסת שריר, כלומר עם עלייה ממש מיזערית באחוזי שומן) האדם הממוצע יגדל 1 סמ ביד?

שוב לא מבקש מדע מדוייק ומספר מדוייק אלא הערכה מניסיון אישי

אם כבר הזכרת מדרסים,
לפני שנה וחצי הייתי רץ הרבה והיו לי קריסות ברגליים ויש לי כרגע מדרסים.
נתתי בסביבות השנה וחצי מנוחה לרגליים מריצות ארוכות ( גם לריצות קצרות היית הפסקה משמעותית של שנה +)
אני בחיטוב,חזרתי לרוץ, עכשיו וחזרו לי הכאבים בעצם (לא בכף רגל,בין הברך לכף רגל למטה)
יש לך איזה טיפ עיצה שתוכל לעזור לי עם ההחלמה חוץ מללכת שוב לאורטופד ומנוחה?
זה לא שבר מאמץ?

זה לא שבר מאמץ?
בפעם הראשונה שהלכתי לאורטופד הוא אמר שיש סיכוי לשבר מאמץ ושלח
אותי לקנות מדרסים,שם הם אמרו לי שיש לי קריסות.
נחתי,ועבר מלא זמן מאז שעשיתי ריצה ״רצינית״ וכשחזרתי לרוץ חזרו לי הכאבים אפילו כשאני הולך.
אבל לא משנה עכשיו, איך אתה מתמודד עם הכאבים האלה כי אני לא יכול לרוץ וזה ממש מעצבן אותי חח.

בפעם הראשונה שהלכתי לאורטופד הוא אמר שיש סיכוי לשבר מאמץ ושלח
אותי לקנות מדרסים,שם הם אמרו לי שיש לי קריסות.
נחתי,ועבר מלא זמן מאז שעשיתי ריצה ״רצינית״ וכשחזרתי לרוץ חזרו לי הכאבים אפילו כשאני הולך.
אבל לא משנה עכשיו, איך אתה מתמודד עם הכאבים האלה כי אני לא יכול לרוץ וזה ממש מעצבן אותי חח.
פעם כשרצתי גם לי כאב מקדימה, ומישהו אמר לי שזה קורה להרבה בגלל שהשוק מחולק לשני שרירים,התאומים, והשריר מקדימה שאם תרים את כף הרגל לכיוון השוק אתה תרגיש אותו עולה, ואצל הרבה אנשים השריר מקדימה יחסית חלש וזה גורם לשבר מאמץ.
אז הוא אמר לי לעשות באימון רגליים( זה היה פעמיים בשבוע) 3 סטים של 20 עליות של כף הרגל לכיוון השוק ולי זה עזר.
תנסה, אין לך מה להפסיד.
בקשר של הקריסה:מדרסים(אני לקחתי ב60 שקל וזה עזר לי מאוד)

שאלה מפגרת אבל זה המקום אז
כשאומרים צ׳ין אפס הכוונה היא למתח בנות?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית