הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול
נגיד אני מתכונן לתחרות אז אני עושה בלוק של עצימות ובלוק של נפח?(לא בטוח שזה נכון)
קשה לי להגיד מה אתה צריך לעשות בשביל להתכונן לתחרות, כי אין משהו אחד שמתאים לכולם.

12 שעות לא לאכול כלום לפני השקילה בבוקר זה מספיק מדוייק או שזה לא מספיק?

קטוזיס פוגע בכושר הגופני?
הוא יכול לגרום לאף סתום או קושי בנשימה?

מה זה מסת גוף רזה ? ראיתי את זה במאמרים פה ולא הבנתי ..

ועוד שאלה , פלוס קלורי ללא אימונים זה בהכרח נטו עליה בשומן ?

ועוד שאלה , פלוס קלורי ללא אימונים זה בהכרח נטו עליה בשומן ?
כן. פעילות יומית רגועה לא אמורה להגדיל את מסת השריר שלך

מה המשקל של גדלים שונים במוט? לא הצלחתי לייצב את המוט האולימפי אז לקחתי מוט קצר יותר ואני רוצה לדעת מה המשקל שלו.

מה המשקל של גדלים שונים במוט? לא הצלחתי לייצב את המוט האולימפי אז לקחתי מוט קצר יותר ואני רוצה לדעת מה המשקל שלו.
יש המון מוטות.. מוט אולימפי פר הגדרה זה 20 קילו, מוט W זה באזור ה12 ואז יש את כל השאר..

תשקול ואז תדע. מוט אולימפי אמור להיות 20 אבל אצלי במכון למשל יש מוטות שנראים אולימפיים במבט ראשון והם 17.5
מוט W זה באזור ה12
שקלתי אצלי והם 8. יודע שלא מעניין אותך מוטות w אבל אולי מישהו יתעניין 😃

Ab wheel , עובד על כל הבטן ? או שעדיף לבודד או לעשות סקוואט

אם מכשיר מסוים תפוס האם ניתן בינתיים לעבור למכשיר אחר או שכדאי לעבוד לפי הסדר?
אם כן אפשר להתקדם למכשיר אחר בינתיים, האם יש הבדל בין מעבר למכשיר שעובד על אותו שריר לבין מכשיר שעובד על שריר אחר?

שאלה נוספת,
האם יש פסול בלעשות מתח כל אימון (מתאמן 3 פעמים בשבוע A/B)

Ab wheel , עובד על כל הבטן ? או שעדיף לבודד או לעשות סקוואט
סקוואט כדאי לעשות גם בלי קשר לבטן. גלגל בטן עובד על כל הבטן.
אם מכשיר מסוים תפוס האם ניתן בינתיים לעבור למכשיר אחר או שכדאי לעבוד לפי הסדר?
אם כן אפשר להתקדם למכשיר אחר בינתיים, האם יש הבדל בין מעבר למכשיר שעובד על אותו שריר לבין מכשיר שעובד על שריר אחר?
זה תלוי בתכנית ובמטרות שלך ובתרגילים.
למשל אם אתה עושה בנץ' פרס בתור תרגיל ראשי ופרפר בתור תרגיל עזר, אז אם תעשה פרפר לפני כי הבנץ' תפוס, זה יפגע לך בבנץ' ותוכל להרים פחות.
שאלה נוספת,
האם יש פסול בלעשות מתח כל אימון (מתאמן 3 פעמים בשבוע A/B)
AB זה אומר שאתה עושה קבוצות שרירים מסויימות ב A ואחרות ב B. אני מניח שאתה עושה מתח באימון גב, ובאימון השני הגב אמור לנוח. לכן לא הייתי עושה מתח כל אימון ב AB

סקוואט כדאי לעשות גם בלי קשר לבטן. גלגל בטן עובד על כל הבטן.

זה תלוי בתכנית ובמטרות שלך ובתרגילים.
למשל אם אתה עושה בנץ' פרס בתור תרגיל ראשי ופרפר בתור תרגיל עזר, אז אם תעשה פרפר לפני כי הבנץ' תפוס, זה יפגע לך בבנץ' ותוכל להרים פחות.

AB זה אומר שאתה עושה קבוצות שרירים מסויימות ב A ואחרות ב B. אני מניח שאתה עושה מתח באימון גב, ובאימון השני הגב אמור לנוח. לכן לא הייתי עושה מתח כל אימון ב AB
אז בעצם עדיף לחכות לא משנה כמה זמן (לתרגיל ראשי) ולא להחליף תרגיל?

ואם נגיד אני באמצע כתפיים לדוגמה, בתרגיל השני, אך הוא תפוס, יש פסול בלעבור בינתיים לתרגיל יד אחורית לדוגמה?

אז בעצם עדיף לחכות לא משנה כמה זמן (לתרגיל ראשי) ולא להחליף תרגיל?
כן.
ואם נגיד אני באמצע כתפיים לדוגמה, בתרגיל השני, אך הוא תפוס, יש פסול בלעבור בינתיים לתרגיל יד אחורית לדוגמה?
אם התרגיל של הכתפיים הוא לחיצה כלשהי אז זה יכול להיות בעייתי כי היד האחורית שמשתתפת בלחיצה תהיה עייפה אחרי התרגיל יד אחורית שתעשה. אם זה למשל הנפות דאמבלים (לצדדים, קדימה, אחורה) אז אין בעיה.

ישיבה זקופה - איזה שריר אוכל לאמן על מנת לשפר את הרגלי הישיבה ? כי הגב שלי מתעגל בטירוף בזמן ישיבה , ab wheel זה הפתרון? כי הישיבה הזאת לא בריאה , לא יפה ולא נוחה ... השאלה אם זה רק שרירי בטן עובדים בזמן הישיבה שגורמים לעיגול הזה בגב

ישיבה זקופה - איזה שריר אוכל לאמן על מנת לשפר את הרגלי הישיבה ? כי הגב שלי מתעגל בטירוף בזמן ישיבה , ab wheel זה הפתרון? כי הישיבה הזאת לא בריאה , לא יפה ולא נוחה ... השאלה אם זה רק שרירי בטן עובדים בזמן הישיבה שגורמים לעיגול הזה בגב
נסה להוציא חזה כדי ליישר גב עליון, זה לרוב מה שמתעגל.
גם לא לשבת רחוק מקצה הכסא, כלומר שלא יהיה רווח גדול בין הגב התחתון למשענת.

שאלה טכנית לגבי גודל פלטות בדדליפט. אני מתחיל שרוצה לשפר את הטכניקה שלי. 1.60 משקל 60 קילו.

במאמר כתוב ש:
שאלה: האם עלי להשתמש בפלטות של 15 או 10 קילו בדדליפט, כך שאוכל לקבל טווח תנועה גדול יותר?
לא. השתמשו בפלטות של ה-20 קילו. אין צורך לבצע דדליפט בטווחים שונים של תנועה בשלב הזה של האימונים שלכם (טירון/מתחיל). למדו לעשות את התרגיל עם גודל הפלטות הסטנדרטי בכל צד של המוט. אתם יכולים לכלול דדליפט עם פלטות מתחת לרגליים או דדליפט עם פלטות קטנות יותר בשלב מאוחר יותר, לאחר שצברתם זמן מתחת למוט.

אני לא יודע מה ההבדל ביני לבין מישהו יותר גבוה לפחות ברמה של מתחיל, אבל אם ניקח מוט אולימפי ושני משקולות של 20 קילו, זה יוצא 40 קילו, שזה שני שליש מהמשקל שלי. קצת מדאיג אותי שזה לא כבד מדי, במיוחד כשאני מנסה לעבוד על הטכניקה.

יש לי כמה מוטות קטנים יותר במכון (ספייס חולון) שהם במשקל 12 קילו. זה יכול לעזור?

דרך אחרת להסתכל על זה היא שאני פשוט צריך שהמוט יגיע לאמצע של השוקיים כמו בציור הזה:
Deadlift-Form-Starting-Position.jpg

ולהשתמש בזה בתור נקודת ציון לפעם הבאה שאני צריך לעשות דדליפט.

למה ריסט עוזר להעלות את המשקל

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית