הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול
יש סיכוי שפתאום יבוא לו פריצת דיסק באמצע ריצה?
לא רוצה לקחת אחריות, אבל לי אישית לא כואב לרוץ כרגע... התחלתי מ 5 דקות ריצה בקצב 9 והוספתי דקות כל ריצה וריצה עד שהגעתי לחצי מרתון. בהתחלה כאב קצת אבל לאט לאט המצב השתפר

לא רוצה לקחת אחריות, אבל לי אישית לא כואב לרוץ כרגע... התחלתי מ 5 דקות ריצה בקצב 9 והוספתי דקות כל ריצה וריצה עד שהגעתי לחצי מרתון. בהתחלה כאב קצת אבל לאט לאט המצב השתפר
הבנתי אותך,תודה רבה על התשובות

האם תהיה בעיה להתאמן יום חמישי? יום לפני יום כיפור. האם האימון ישפיע איך שהוא על הצום?

האם תהיה בעיה להתאמן יום חמישי? יום לפני יום כיפור. האם האימון ישפיע איך שהוא על הצום?
לא חושב.. אני מתכוון לרוץ בחמישי ולעשות אימון בוקר בשישי

בבנץ פרס המוט צריך לגעת בחזה או להיות במרווח של כמה סנטימטרים מהחזה?

אם אחרי אימון כבד וקשה (יחסית, הוספתי נפח) אני מקבל התקפת רעב, להצמד לתפריט או ללכת לפי האינסטינקט של הגוף ולאכול יותר כי אחרת אני לא אתאושש מספיק? ( לא סתם הגוף נהיה חסר קיבולת לא?)

אני מדבר על תפריט של כ 2500 קלוריות עם מעל 200 גרם חלבון, כ 100 גרם שומן וכ150 גרם פחמימה (כרגע שבוע ניטרלי, מעבר למסה)

אם הוספת נפח הוספת צורך בקלוריות - גם בגלל הסטים שנוספו, וגם בגלל ההתאוששות אח"כ. מעשית, התוספת עצמה דיי זניחה.
עצה שלי - אחרי האימון תרביץ כי בא לך, אבל תתחשב בערכים הסופיים היומיים, ותקזז. כי אם אתה בשבוע נייטרלי, לא כדאי להתפרע (אני מניח שאתה יוצא מחיטוב).

אם הוספת נפח הוספת צורך בקלוריות - גם בגלל הסטים שנוספו, וגם בגלל ההתאוששות אח"כ. מעשית, התוספת עצמה דיי זניחה.
עצה שלי - אחרי האימון תרביץ כי בא לך, אבל תתחשב בערכים הסופיים היומיים, ותקזז. כי אם אתה בשבוע נייטרלי, לא כדאי להתפרע (אני מניח שאתה יוצא מחיטוב).
אני כבר כמעט 24 שעות אחרי האימון ואני יכול לאכול עכשיו מלא. מרגיש כאילו לא משנה מה אני אוכל אני לא אשבע
אכלתי כ 200 קלוריות יותר. ככה יצא
אבל עדיין אני ממש רעב.
השאלה היא אם זה יפגע לי בהתאוששות או לא

אני כבר כמעט 24 שעות אחרי האימון ואני יכול לאכול עכשיו מלא. מרגיש כאילו לא משנה מה אני אוכל אני לא אשבע
אכלתי כ 200 קלוריות יותר. ככה יצא
אבל עדיין אני ממש רעב.
השאלה היא אם זה יפגע לי בהתאוששות או לא
לא נראה שזה קשור לאימון, אלא גל של רעב שיכול להיות מקרי ויכול להיות כתוצאה מחיטוב. הרי גם במהלך חיטוב עובדים בעצימות גבוהה ואוכלים מעט, והגוף מתאושש מזה בצורה כמעט מלאה.
בכל מקרה, אחרי אימון אחד זה לא יפגע בהתאוששות. אימון אחד זה מעט מדי לקבוע לכאן או לכאן. למשך התקופה של אחרי החיטוב - הייתי יותר נזהר מריבאונד של שומן מאשר מחוסר התאוששות.

לא נראה שזה קשור לאימון, אלא גל של רעב שיכול להיות מקרי ויכול להיות כתוצאה מחיטוב. הרי גם במהלך חיטוב עובדים בעצימות גבוהה ואוכלים מעט, והגוף מתאושש מזה בצורה כמעט מלאה.
בכל מקרה, אחרי אימון אחד זה לא יפגע בהתאוששות. אימון אחד זה מעט מדי לקבוע לכאן או לכאן. למשך התקופה של אחרי החיטוב - הייתי יותר נזהר מריבאונד של שומן מאשר מחוסר התאוששות.
יותר בכיוון של 3 אימונים, ואני שואל כי זאת ממש לא הפעם הראשונה שזה קורה לי (גם בחיטוב זה קרה).
אני יותר מפחד מאימון יתר ומפגיעה במסת שריר. בכל מקרה אני אשתדל לסתום את עצמי עם ירקות ופירות ולהצמד לתפריט.
תודה אחי

יותר בכיוון של 3 אימונים, ואני שואל כי זאת ממש לא הפעם הראשונה שזה קורה לי (גם בחיטוב זה קרה).
אני יותר מפחד מאימון יתר ומפגיעה במסת שריר. בכל מקרה אני אשתדל לסתום את עצמי עם ירקות ופירות ולהצמד לתפריט.
תודה אחי
בכיף.
אל תדאג, הרעב הזה נורמלי, ולהגיע לאימון יתר זה דבר קשה מאד, עם מספיק חלבון ושומן בתפריט ועם אימונים נורמליים.

זה נכון שככל שיש יותר שומן בגוף כך יותר קל להוריד שומן?
כאילו מישהו עם 20% שומן לעומת מישהו עם 15% שומן לזה עם ה20% יהיה יותר קל להוריד

זה נכון שככל שיש יותר שומן בגוף כך יותר קל להוריד שומן?
כאילו מישהו עם 20% שומן לעומת מישהו עם 15% שומן לזה עם ה20% יהיה יותר קל להוריד
חיובי.
ככל שאתה באחוז שומן נמוך יותר ככה השומן יותר "עקשן"

@talp מתוך התעניינות, איך מרגישים לפני בלט דיסק? כאב ממושך? מרגישים כאב של בשרירים או בחוליות?

@talp מתוך התעניינות, איך מרגישים לפני בלט דיסק? כאב ממושך? מרגישים כאב של בשרירים או בחוליות?
לפני או אחרי? לא ככ הבנתי...
זה יכול לקרות לך בפתאומיות וזה יכול להיות תוצאה של עומס אחרי הרבה זמן שיש לך כאבים שחולפים תוך יום יומיים.
מבחינת הכאב עצמו, זה מתחיל מעקצוצים מעצבנים, כמו צביטות עמוק בגוף (במקרה שלי אגן וגב תחתון) ולאט לאט מתחזק עד שמגיע לדומס חזק (בנוסף להקרנות לרגליים שמורגשות כמו נמלים ושוב דומס עצבני).

בסופו של דבר אם אתה לא שומר על עצמך הכאב עצמו מתגבר ומורגש כאילו הוא מגיע מתוך העמוג שדרה ומאוד קשה להרגיע אותו. עיסוי כמעט ולא עוזר, הפיתרון הכי טוב הוא מנוחה ומניעה. 24 שעות ביממה לשמור על עצמך שלא תגרום להקרנות להתחיל. אחרת אתה יכול להתקע חודש עם זוקפים תפוסים.

יכול להיות לבן אדם מצב של חילוף חומרים "משתנה" או "דינמי" (או איך שזה לא נקרא)? כלומר נגיד מישהו רוצה לעלות במשקל, הוא אוכל ומתאמן ונשאר באותו משקל, אז הוא מתחיל לעלות את כמות הקלוריות (בלי לשנות את כמות הפעילות גופנית) ועדיין נשאר באותו משקל, זתומרת הוא מתחיל לאכול יותר והחילוף חומרים מתחיל להיות יותר מהיר. יש דבר כזה?

יכול להיות לבן אדם מצב של חילוף חומרים "משתנה" או "דינמי" (או איך שזה לא נקרא)? כלומר נגיד מישהו רוצה לעלות במשקל, הוא אוכל ומתאמן ונשאר באותו משקל, אז הוא מתחיל לעלות את כמות הקלוריות (בלי לשנות את כמות הפעילות גופנית) ועדיין נשאר באותו משקל, זתומרת הוא מתחיל לאכול יותר והחילוף חומרים מתחיל להיות יותר מהיר. יש דבר כזה?
החילוף חומרים נהיה מהיר יותר אם אתה עולה במשקל (שריר,שומן ואפילו אם אתה עדיין גדל וגובהה) אבל ההבדלים מאוד קטנים. במקרה הטוב עוד 50 קלוריות לקילו, לא משהו ,אמור לשנות, אבל רצוי לעלות את המאזן אם אתה נתקע במשקל גוף או במשקלי עבודה.

החילוף חומרים נהיה מהיר יותר אם אתה עולה במשקל (שריר,שומן ואפילו אם אתה עדיין גדל וגובהה) אבל ההבדלים מאוד קטנים. במקרה הטוב עוד 50 קלוריות לקילו, לא משהו ,אמור לשנות, אבל רצוי לעלות את המאזן אם אתה נתקע במשקל גוף או במשקלי עבודה.
לי אין בעיה לעלות במשקל גוף 😃
יש לי חבר ממש רזה שהתחיל להתאמן, הוא אומר שהוא עלה בהתחלה 2 קילו ולא מצליח לעלות יותר למרות שהוא אוכל "הרבה". אז תהיתי אם יכול להיות מצב כמו ששאלתי או שנראה לו שהוא אוכל יותר וזה לא ממש ככה (כנראה שזה השני)

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית