הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שמירה על מסת שריר בחיטוב - תרגילי עזר?

akyeruc

משתמש פעיל
350
65
נק' מוניטין:
313
350
65
יש לי שאלה, פשוט זרמו ותגידו לי מה אתם חושבים.
שני אנשים עם נתונים פיזיולוגים זהים לחלוטין , גנטיקה משקל גובה הכל, תפריט תזונה זהה לחלוטין, בן אדם א' עובד תרגילי בסיס + תרגילי עזר ועבודה על שרירים קטנים (תאומים,ידיים וכו) ובן אדם ב' עובד תרגילי בסיס בלבד.
שניהם מצליחים לשמור על משקלי העבודה שלהם בתרגילי הבסיס. מי ישמר יותר שריר בחיטוב של כמה חודשים? אני מקווה שהשאלה לא מטומטמת ושאפשר בכלל לענות עלייה.. אני פשוט מנסה להבין האם אני יכול לוותר על תרגילי עזר בילדינג בחיטוב למרות שהם לא פוגעים לי בהתאוששות..

@Beast and cheat @moo

נערך לאחרונה:
1. אילו תרגילים אתה כולל בתרגילי בסיס ואילו בעזר?
2. אם הכל זהה והתוכנית שונה, התוצאות גם יהיו שונות.
3. אם משקלי העבודה בתרגילים המורכבים (לא רק בסיס - כלומר גם צ'ין אפס למשל) ישארו אותו דבר, אז איבוד מסת השריר יהיה יחסית קטן אם בכלל (תלוי בכמה משקל גוף מאבדים).

• פותח/ת השרשור
שכתבתי תרגילי בסיס התכוונתי גם לתרגילים המורכבים, אז סקוואט דדליפט בנץ׳ OHP , BOR, Chinup והבן אדם השני מוסיף תרגילי בידוד לידיים, תאומים כתף אחורית טרפזים וכו. התוכנית שלהם זהה לחלוטין מבחינת נפח ועצימות בתרגילים המורכבים. אני יודע שזאת שאלה קצת מטומטמת שאתה לא יכול לתת לי תשובה חד משמעית לגביה, אבל הסיבה שאני בכל זאת שואל היא כי שאני מתאמן בחיטוב אני תמיד תוהה האם התרגילי עזר האלה תורמים לי במשהו?

נערך לאחרונה:
שכתבתי תרגילי בסיס התכוונתי גם לתרגילים המורכבים, אז סקוואט דדליפט בנץ׳ OHP , BOR, Chinup והבן אדם השני מוסיף תרגילי בידוד לידיים, תאומים כתף אחורית טרפזים וכו. התוכנית שלהם זהה לחלוטין מבחינת נפח ועצימות בתרגילים המורכבים. אני יודע שזאת שאלה קצת מטומטמת שאתה לא יכול לתת לי תשובה חד משמעית לגביה, אבל הסיבה שאני בכל זאת שואל היא כי שאני מתאמן בחיטוב אני תמיד תוהה האם התרגילי עזר האלה תורמים לי במשהו?
אם כל המשתנים זהים, ורק התוכנית שונה - התוצאות יהיו שונות. גם אם במעט.
עכשיו, אם אתה שואל אותי איזו תוכנית עדיפה זו שאלה אחרת, והתשובה שלי חייבת להתבסס על רמת המתאמן, הנקודות החזקות והחלשות שלו וכו'. תרגילים פשוטים בחיטוב הם הרבה פעמים מיותרים. ברוב המקרים. אבל לגביך אני לא יכול לענות משהו שהוא לא ניחוש.

בשביל ששתי תוכניות שונות יצרו אותו סטרס צריך צירוף מקרים גדול מאוד, ולכן התוצאות לא באמת יהיו זהות. בטח שלא כשתוכנית אחת היא x והשנייה היא אותו x אבל בתוספת של y.

בקיצור, נקודת ההנחה שלך שהתוצאות של שניהם יהיו זהות היא שגויה.

חייב תרגילי עזר בחיטוב

כשאתה לא מרים כבד בחיטוב אתה חייב להעלות את אינטנסיביות האימון בדרך אחרת מעצימות (שלא מתאפשרת עקב החיטוב)
או להוסיף נפח בתרגילי עזר, דרופ סטים, קיצור זמני מנוחות לתרגילי עזר ועוד טכניקות

כשאתה לא מרים כבד בחיטוב
למה שלא תרים כבד? (באופן יחסי לעצמך כרגע - לצורך העניין אם הדדליפט שלך 150 לחמישייה בסוף המסה, למה שכשאתה עובר לחיטוב אוטומטית תשים על המוט 130 כשאתה הולך לחמישייה?)

להוסיף נפח בתרגילי עזר, דרופ סטים, קיצור זמני מנוחות לתרגילי עזר ועוד טכניקות
נפח זה לא ממש משהו שקשה להשיג בחיטוב (או בכלל), אם במסה עשית לצורך העניין 5X5, בחיטוב אתה הולך לעשות יותר לכיוון ה3X5 (+-)
למה שנפח יהיה מה שחסר, אם אתה מוריד אותו משמעותית כשאתה עובר לחיטוב?

אם תוריד את הנפח והעצימות, אתה עובד פחות
אתה צריך לפצות על זה אם אתה לא רוצה לאבד שריר

אתה לא מאבד משמעות, לפי מה שאתה מציע המתאמן גם יוריד נפח וגם עצימות ? אז מה יפצה על זה כדי לא לאבד שריר וטונוס ?

אם תוריד את הנפח והעצימות, אתה עובד פחות
אתה צריך לפצות על זה אם אתה לא רוצה לאבד שריר

אתה לא מאבד משמעות, לפי מה שאתה מציע המתאמן גם יוריד נפח וגם עצימות ? אז מה יפצה על זה כדי לא לאבד שריר וטונוס ?
אני לא אומר להוריד עצימות, זה אתה אומר
אני אומר להוריד נפח
אם הסקוואט שעשית במסה היה לצורך העניין ביום הנפח 5X5 עם 150 ק"ג, אני אומר 3X5 עם 150 ק"ג לכל הפחות, כל עוד מצליחים (ככל שיורדים במשקל הגוף מן הסתם הסיכוי להצליח יורד)

וכן, אני אומר לעבוד בסה"כ פחות (כלומר, להוריד נפח), כי ההתאוששות שלך מוגבלת עקב תזונה וירידה במשקל הגוף.

חחחחח
העצימות תרד לבד מהחיטוב יא מצחיק
העצימות זה המשקל על המוט. מה זה היא תרד לבד מהחיטוב? שאתה צפוי להחלש? סבבה, מה זה שייך?
קרא מה כתבתי
על המוט עדיין צריכים להיות אותם 150 ק"ג כל עוד אתה מצליח ולא נכשל.

בסופו של דבר המשקל שעל המוט ירד וצריך להוסיך עומס לאימון בדרך אחרת

חוץ מזה נפח מינימאלי הוא דבר הכרחי מישהו שעבד 5X5 ויורד ל 3X5 מוריד מעומס האימון ולטווח של מעל כמה אימונים/שבועות זה יגרום לירידה בביצועים ובמאסת שריר ולצריך להוסיף עומס כדי לפצות על זה

בסופו של דבר המשקל שעל המוט ירד וצריך להוסיך עומס לאימון בדרך אחרת

חוץ מזה נפח מינימאלי הוא דבר הכרחי מישהו שעבד 5X5 ויורד ל 3X5 מוריד מעומס האימון ולטווח של מעל כמה אימונים/שבועות זה יגרום לירידה בביצועים ובמאסת שריר ולצריך להוסיף עומס כדי לפצות על זה
למעשה אתה אומר להמשיך לעבוד באותו עומס שעבדת במסה כשאתה בחיטוב?

והמשקל על המוט לא בהכרח ירד, אני כדוגמה שמרתי על סקוואט 3*180 ע"י 3*5 במקום 5*5 כשירדתי ממ.ג 95 ל82.5

יום הנפח היה 3*5 במקום 5*5, ויום העצימות 1*3 במקום 1*5

ביום העצימות שמרתי על 180*3, ובנפח נשארתי על 160. בהתחלה עליתי ל162.5, אבל לקראת הסוף זה חזר ל160.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית