הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון דדליפט עם חגורה 165 קילו - טכניקה

eladmica

משתמש מתחיל
78
7
נק' מוניטין:
406
78
7
החגורה ממש עוזרת, אבל נראה לי שממש דפקה את הטכניקה. אולי כדאי לוותר על החגורה בינתיים? האשכול של ה160 לפני שבועיים נעלם איפהשהו בין העמודים פה, אבל יש סרטון של 160 בלי חגורה בערוץ ביוטיוב ששם נראה שהטכניקה יותר טובה
שוקל 65

למה אנשים מעיפים את המוט על הרצפה? למה זה טוב?

בחיים לא אבין את זה הגב לא הכי ישר, התנועה בעליה צריכה להיות יותר אחידה, זאת אומרת להתיישר עם הגב תוך כדי יישור הברכיים (ולא יישור הברכיים ואז יישור הגב)

זאת הטכניקה:

• פותח/ת השרשור
למה אנשים מעיפים את המוט על הרצפה? למה זה טוב?

בחיים לא אבין את זה הגב לא הכי ישר, התנועה בעליה צריכה להיות יותר אחידה, זאת אומרת להתיישר עם הגב תוך כדי יישור הברכיים (ולא יישור הברכיים ואז יישור הגב)

זאת הטכניקה:

אני מעדיף לא לבזבז אנרגיה בהורדה.. אז אני פשוט זורק את המוט. זה על במה + משקולת גומי.. לא רואה למה זה משנה
אני גם משתדל לסיים את הסט כמה שיותר מהר, אם הסט לוקח יותר מדי זמן ניהיה לי כאבי ראש וסחרחורות

המשקל קל לך, לדעתי הדבר היחידי שחסר לך זה בסט אפ להוציא תחת ולכווץ גב תחתון.

איך מכווצים גב תחתון? חשבתי שהחגורה גורמת לכל האיזור שם להיות מכווץ

אני מעדיף לא לבזבז אנרגיה בהורדה.. אז אני פשוט זורק את המוט. זה על במה + משקולת גומי.. לא רואה למה זה משנה
אני גם משתדל לסיים את הסט כמה שיותר מהר, אם הסט לוקח יותר מדי זמן ניהיה לי כאבי ראש וסחרחורות

איך מכווצים גב תחתון? חשבתי שהחגורה גורמת לכל האיזור שם להיות מכווץ
לסובב אגן
להוציא תחת כמו פרחה

זה לא שאתה נותן למוט סתם ליפול, אתה אפילו נותן לו תנופה בדרך למטה. יש אנשים שמתייחסים לזה בתור זלזול במוט ובתרגיל - גם לשחרר את המוט בנעילה ולתת לו ליפול (כשאתה לא מחזיק אותו, כמו בקרוספיט) נחשב כסוג של יהירות (ופוסלים על זה בתחרויות פאוורליפטינג, אני מניח שזה לא משנה לך).

יש גם אמונות תפלות כמו שאסור לעבור מעל המוט ואסור לגעת במוט עם הרגל/נעל - אחד המאמנים הרוסים אצלנו אמר לי שבצעירותו היו מרביצים למי שהיה נוגע במוט עם הנעל, אתה חייב לאהוב את החינוך הרוסי 😃

לגבי הדדליפט: תוציא את ה-slack מהמוט לפני המשיכה, תסובב אגן ותדחוף חזק את העקבים לרצפה כשאתה מתחיל את ההרמה. הידיים שלך קצת מכופפות כשאתה מתחיל למשוך וההמסטרינג לא מתוח, כתוצאה מכך זווית הגב משתנה כשהמוט בכלל לא עולה מהרצפה ואין לך שום סיכוי להגיע למנח נכון של הגב בצורה הזו.

הנה שתי תמונות להמחשה - אחת כשאתה מתחיל להרים את המוט והשניה כשהמוט באמת מתחיל לעלות מהרצפה:

dl28.png

זה לא שאתה נותן למוט סתם ליפול, אתה אפילו נותן לו תנופה בדרך למטה. יש אנשים שמתייחסים לזה בתור זלזול במוט ובתרגיל - גם לשחרר את המוט בנעילה ולתת לו ליפול (כשאתה לא מחזיק אותו, כמו בקרוספיט) נחשב כסוג של יהירות (ופוסלים על זה בתחרויות פאוורליפטינג, אני מניח שזה לא משנה לך).

יש גם אמונות תפלות כמו שאסור לעבור מעל המוט ואסור לגעת במוט עם הרגל/נעל - אחד המאמנים הרוסים אצלנו אמר לי שבצעירותו היו מרביצים למי שהיה נוגע במוט עם הנעל, אתה חייב לאהוב את החינוך הרוסי 😃

לגבי הדדליפט: תוציא את ה-slack מהמוט לפני המשיכה, תסובב אגן ותדחוף חזק את העקבים לרצפה כשאתה מתחיל את ההרמה. הידיים שלך קצת מכופפות כשאתה מתחיל למשוך וההמסטרינג לא מתוח, כתוצאה מכך זווית הגב משתנה כשהמוט בכלל לא עולה מהרצפה ואין לך שום סיכוי להגיע למנח נכון של הגב בצורה הזו.

הנה שתי תמונות להמחשה - אחת כשאתה מתחיל להרים את המוט והשניה כשהמוט באמת מתחיל לעלות מהרצפה:

צפה בקובץ המצורף 16017

✋🛑✋ אסור בתכלית האיסור!

צפה בקובץ המצורף 16017
אסור לעשות את זה אם לא הצלחת להשתלט על המשקל, אם אתה מצליח את המשקל אתה צריך לעבור מעל המוט כמסר לכך שאתה ניצחת את הברזל

אסור לעשות את זה אם לא הצלחת להשתלט על המשקל, אם אתה מצליח את המשקל אתה צריך לעבור מעל המוט כמסר לכך שאתה ניצחת את הברזל

אף אחד לא יכול לנצח את הברזל, כשאתה מדלג מעל המוט אתה לא "מכבד" אותו.
מרימי משקולות הם קצת פסיכים, אה? 😃

@Peroman
@David2309

להוציא תחת ולשמור על כיווץ זה בהחלט קשה, ואפילו ידמה לך תחושה שהמשקל כבד לך כי פתאום יש המון אנרגיה שמתבזבזת על להחזיק כיווץ.

החגורה נועדה להחזיק את הבטן ולא את הגב.

הטעות הכי גדולה שלי שאתה חושב שהחגורה שומרת על הגב מכווץ במקומך! ברגע שתתקן את הזה, כל השאר יסתדר לדעתי. אני לא חושב שצריך להוריד את המוט לאט זה מיותר.

אני לא חושב שצריך להוריד את המוט לאט זה מיותר.

כן, אם זה לא היה ברור מההודעה שלי - גם אני לא חושב שצריך להשקיע מאמץ בחלק האקסצנטרי של הדדליפט, אבל אני מעדיף שלא להוריד את הידיים מהמוט או לתת לו תנופה בדרך למטה.

• פותח/ת השרשור

צפה בקובץ המצורף 16017

בדרך כלל אני באמת עוזב את המוט בחזרה האחרונה, לא בגלל זילזול אלא סתם כאינסטינקט. אף פעם לא נתתי לזה חשיבות ואני באמת לא רואה איך זה משפיע על התרגיל.
גם כמו שאמרתי אני מעדיף לא לבזבז זמן על ההורדה כדי לסיים את הסט כמה שיותר מהר בשביל להימנע מסחרחורות וכאבי ראש(אני מאמין שזה קשור לנשימה במשך התרגיל) וזה דופק לי את האימון.

ואני דווקא כן מתכנן להתחרות בקיץ לכיף, אם אני יוכל להחלים מהפציעה בתאומים 🫤 כמובן שבתחרות אני לא ייזרוק את המוט

לגבי הטכניקה, אני באמת לא מצליח להגיע לסט-אפ נכון. כבר מ120 קילו בחימום אני מרגיש שהמנח של הגב משתנה כשהמוט מתנתק מהריצפה. אני יישתדל ליישם מה שאמרתם פה ולצלם אימון הבא, ואולי אפילו להישאר על אותו משקל שלא יהיה כבד מדיי

אני רק אסגור לכם את העניין לגבי מעבר מעל המוט ,

אסור בשום אופן לעבור מעל המוט , לגעת בו עם הסולייה , לדרוך עליו וכו' .

כל מי שאומר לכם אחרת , אדיוט .
למה עושים את זה ככה ?
מאותה סיבה שבאיגרוף לא בועטים בשק , בג'ודו לא דורכים עם נעליים על המזרן .

המוט הוא חברה שלך - אל תדרך על חברה שלך !

טייני מייקר אומר שהמוט הוא האויב שלך ואתה צריך לתקוף אותו
לעומת זאת אני לא זוכר מי אומר שאתה והמוט נהיים גוף אחד ותירים לעבוד ביחד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית