הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ למה זה לא מתאים לצעיר?

StrongLift

משתמש קבוע
1,146
545
נק' מוניטין:
2,827
1,146
545
למה אומרים שלא טוב להתחיל להשתמש בגיל צעיר? (נניח 16-17)
אם מישהו באמת מרגיש שהוא רוצה להשקיע בתחום ולהגיע רחוק...
אז למה לא?
מה ההשלכות?
כי יש המון בילדרים שהתחילו עם "ממתקים" בגיל צעיר וחיים טוב

אני לא באמת חושב על זה ולא יודע להתעסק בזה אני אפילו בקושי מכיר שמות של חומרים...
סתם מעניין אותי 😃

כמו שאמרת אני לא מבין עניין
אני לא יזריק שאני לא מבין עניין
בטח שאני לא אכנס לזה לבד
אין לי אפילו קצה חוט מאיפה קונים כי לא בדקתי
אני שואל נטו מהתעניינות 😃

אני שואל בגוף שני ושלישי כי אני מתעניין וזה לא רלוונטי בגוף ראשון...
אני לא רוצה להיות בטוח אם להזריק או לא כי זה לא ריאלי אפילו מבחינתי...😉

זה שאני לא מבין עניין ושואל בשביל להבין קצת עניין זה שגוי??
לדעתי יותר שגוי זה המסקנה שהגעת אליה וחסכת במילים בגללה...🖕

מה הלב שלי אומר לי?
למה להתעקב כשאפשר להתחיל להתקדם ולעלות שלב... למה לא להזריק...
אם אני כל כך רוצה כבר להיות גדול ומתאמן חזק ומקפיד על תזונה אז למה ללכת בדרך האיטית ולא לעלות לדרך המהירה?
מצד שני אני כולה נער שכמו שאמרת לא מבין באמת אז זה יהיה דבילי ולא אחראי לעשות את זה...:nono:

קיים חשש שהוצאת לי אצבע משולשת(:?

כן אבל כל מה שהוא כתב
זה בול מה שקורא עם בגיר

מה שגם לחזור כמו תוכי 1,000,000 פעם ״עד גיל 21 לא מומלץ״ לא עושה לי משהו
אני אוהב ורוצה להבין למה?

סליחה? אתה רוצה להגיד לי שלא הסברתי אני באופן אישי את הנושא באופן מפורט כמה פעמים על גבי הפורום?
אל תגיד שאתה לא יודע למה!

זה שלוחיות העצם נסגרות כבר בגיל 17 - אז גמד או אימפוטנט לא תהיה.
אבל כבר הסברתי את הבעייתיות המוחית של נער לעומת זו של אדם בגיר!!
נער שמשתמש בסמים לא מגיב אותו דבר כמו בגיר שמשתמש בסמים - ואתה יכול לבדוק את זה.

המערכת האנדוקרינית היא מערכת של משובים, כלומר מעין מערכת בקרה. באופן מאוד פשטני ניתן לומר שהמערכת משתנה במשך כל ימי חיינו. צריכת הורמונים ממקור אקסוגני משבשת את מערכת הבקרה ובמקרים רבים משביתה אותה כך שהגוף מפסיק לייצרם. ז"א מחד הגוף הפסיק לייצר את אותם הורמונים ומאידך מערכת הבקרה שאמורה לאותת לו שימשיך לייצרם כאשר מתן ההורמונים מהמקור החיצוני יפסק מושבתת.
התהליך המתואר נכון לכל גיל, אלא שהגיל הקריטי ביותר הוא שלב ההתבגרות. בשלב זה אותה מערכת בקרה מאוד תונדת (לא הייתי משתמש ב"לא יציבה" מאחר ויש לכך משמעות אחרת) ובנוסף פעולת אותם ההורמונים קריטית. הדבר האחרון שכדאי לעולל הוא להשבית את המערכת ולבלבל את המצב ההורמונלי.
בהקשר של גביהה, נמצא שאגוניסטים ואנטגוניסטים שונים להורמוני המין משפיעים על ייצור הורמוני הגדילה השונים (מחקרים תומכים). לדוגמא טמוקסיפן כאנטאגוניסט לאסטרוגן בכבד משפיע לרעה על רמות IGF-1.
ההקשר לאימפוטנציה הוא בהשבתת ציר ה-HPTA ומידת שיקומו בשלב ההתבגרות, כמו גם משך הזמן ללא ייצור טסטוסטרון (מיותר לציין עד כמה הרגישות המנטלית לקושי בתפקוד המיני בגיל זה בעייתית). באותו הקשר בדיוק הסיכוי לג'ינו עולה עקב היחס הבעייתי בין אסטרוגן לטסטוסטרון כשהשיקום מתנהג בצורה בלתי צפויה.

(מדובר בקצה הקרחון ובפורום ולא בירחון גלילאו)

לצערי הקטע לגבי האימפוטנציה והגביהה פשוט לא נכון בגיל הזה.
מה שכן נכון זה:
בגילאי 17-18 כבר לא תהיה השפעה על גובה או גדילת איבר המין. זה נכון לגילאי 14-16.5 ופחות לאחר השיא.
הבעיה היא מוחית ואני אפרט עליה יותר מאוחר היום - רמות הדופמין והסרטונין אצל מתבגרים הן שונות והבעיה היא שם
הם נוטים לפתח בעיות אישיות עקב שימוש בסטרואידים בגילאים האלה בגלל כמו שאמרת התנודות.

זה על קצה המזלג

אני חייב לכתוב משהו בהקשר של כוח דווקא ולא "פיתוח גוף" לדיון הזה.

אני לפני חודש חגגתי 27 , כבר חשבתי להזריק כדי להתחזק, אפילו קצת התעניינתי פה ושם. בסוף החלטתי שאין טעם.
מאז אמרתי, בוא נתאמן ברצינות וחזק ונראה מה קורה אם תתקע תזריק. אני מיולי בערך (ואפשר לראות את זה בלוג ובסרטונים) לא מפסיק להתקדם.
כל אימון אני מגיע עייף, ראש טרוד וכו' ואני שובר שיאים על ימין ועל שמאל ומפתיע את עצמי כל פעם מחדש. אני מרגיש "כאילו" אני מוזרק , ברצינות.
אז לפעמים הגוף יודע להפתיע אותנו גם , אין לי בעיה עם סטרואידים אבל אני די בטוח שכרגע אני רחוק מהסף הגנטי שלי (לפחות מבחינה של כוח) ואני מרגיש ממש ממש טוב עם ההתקדמות שלי. ואגב יש לציין שלא שיניתי יותר מידי בתזונה או בשינה או משהו כזה, חיי חיים יחסית רגילים ונורמלים (עובד קבוע, אוכל יחסית רגיל ולא כמו בילדר או ספורטאי)

את כל זה כתבתי , כי לפעמים ה"ילדודס" כאן חושבים שזהו ! "עשיתי הכל" עכשיו הזמן להזריק, הם לא מבינים כמה הם יכולים להתקדם במיוחד בגילאים האלו טבעי, בלי "להסתכן" בכלום. לדעתי הכל עניין של רצינות באימונים.

עכשיו כל מה שכתבתי הוא בהקשר של ביצועים ולא של מראה ופיתוח גוף שם זה כבר לא התחום שלי....

מה שכן נכון זה:
בגילאי 17-18 כבר לא תהיה השפעה על גובה או גדילת איבר המין. זה נכון לגילאי 14-16.5 ופחות לאחר השיא.
הבעיה היא מוחית ואני אפרט עליה יותר מאוחר היום - רמות הדופמין והסרטונין אצל מתבגרים הן שונות והבעיה היא שם
הם נוטים לפתח בעיות אישיות עקב שימוש בסטרואידים בגילאים האלה בגלל כמו שאמרת התנודות.

זה על קצה המזלג
למעשה השאלה כוונה לטווח הגילאים הזה. אני מסכים איתך בנוגע לשאר הטענות. הדבר נכון גם לגבי קושי בתיפקוד מיני שעלול להיות תוצאה ישירה של השימוש או אפילו עקיפה עקב סיבוכים נפשיים כפי שציינתי (וגם אחרות).
למעשה ניתן רק לנסות ולהדביק הסתברויות לכ"א מהסיבוכים האפשריים שמולם יעמוד נער שבכל מקרה כנראה שאינו יכול (או מסוגל) לשקול אותן בכובד ראש.

• פותח/ת השרשור
אני חייב לכתוב משהו בהקשר של כוח דווקא ולא "פיתוח גוף" לדיון הזה.

אני לפני חודש חגגתי 27 , כבר חשבתי להזריק כדי להתחזק, אפילו קצת התעניינתי פה ושם. בסוף החלטתי שאין טעם.
מאז אמרתי, בוא נתאמן ברצינות וחזק ונראה מה קורה אם תתקע תזריק. אני מיולי בערך (ואפשר לראות את זה בלוג ובסרטונים) לא מפסיק להתקדם.
כל אימון אני מגיע עייף, ראש טרוד וכו' ואני שובר שיאים על ימין ועל שמאל ומפתיע את עצמי כל פעם מחדש. אני מרגיש "כאילו" אני מוזרק , ברצינות.
אז לפעמים הגוף יודע להפתיע אותנו גם , אין לי בעיה עם סטרואידים אבל אני די בטוח שכרגע אני רחוק מהסף הגנטי שלי (לפחות מבחינה של כוח) ואני מרגיש ממש ממש טוב עם ההתקדמות שלי. ואגב יש לציין שלא שיניתי יותר מידי בתזונה או בשינה או משהו כזה, חיי חיים יחסית רגילים ונורמלים (עובד קבוע, אוכל יחסית רגיל ולא כמו בילדר או ספורטאי)

את כל זה כתבתי , כי לפעמים ה"ילדודס" כאן חושבים שזהו ! "עשיתי הכל" עכשיו הזמן להזריק, הם לא מבינים כמה הם יכולים להתקדם במיוחד בגילאים האלו טבעי, בלי "להסתכן" בכלום. לדעתי הכל עניין של רצינות באימונים.

עכשיו כל מה שכתבתי הוא בהקשר של ביצועים ולא של מראה ופיתוח גוף שם זה כבר לא התחום שלי....

הראש זה לא שעשיתי הכל ואני חושב שמיציתי את עצמי.. בכלל לא....

17 וחודשיים
1.67
82-81

סקוואט 165
דדליפט 165
בנץ' 82.5
פרס 60

הכל ל3X5 הדדליפט ל1X5
SS 😛

זה בטוח לא משקלים שמיציתי את עצמי... (וכולה עשיתי SS בינתיים בטוח שיש עוד המון להתקדם בטקסס או מדקאו)
ובטח לא נתונים של זה...

אבל אם בסופו של דבר אני די בטוח שאני ישתמש בעתיד בגלל שאני רוצה תוצאות מעבר לטבעי
אז לא הבנתי למה לחכות פשוט
אז פשוט שאלתי 📚🤓

מה שכן נכון זה:

זה על קצה המזלג

מחכה לזה....
תודה!✌️

קיים חשש שהוצאת לי אצבע משולשת:)?

הכל בהומור וברוח טובה 😉 🤭

בוא נגיד שעדיף להגיע לסף הגנטי מבחינת כוח ואם כבר משם להזריק. מאשר להזריק ולהגיע למשקלים יותר מהר אומנם אבל עם הרבה יותר כימיה בגוף ומשחק עם הורמונים מה גם שאני מניח שכדי להתחזק מעבר כבר תצטרך סייקל שני ושלישי וכן הלאה...

משהו אחד לא הבנתיי מה ההבדל בין "ילד" בן 17.6 לבין בוגר בין 18 מבחינת שימוש בחומרים כשלשניהם ידע זהה ?

האם יש נזק בלתי הפיך שיגרם לבן 17וחצי שלא יגרם לבן 18?

חומרים כמו טסט וכול זה

אין הבדל אם הוא בין 18.1 או 17.5 או 15.7 או 20.9

גוף זה דבר גנטי, אין לדעת מה ההשפעה תהיה ואיך הגוף יגיב אליה, יכול להיות "ילד" בן 20 שעדיין מתפתח הורמונלית שייקח וישבית לעצמו את הציר ולא ייתאושש מזה ויכול להיות ילד בן 15 שיקח ולא ייקרה לו כלום ויראה כמו ארנולד. הכל יכול להיות

משהו אחד לא הבנתיי מה ההבדל בין "ילד" בן 17.6 לבין בוגר בין 18 מבחינת שימוש בחומרים כשלשניהם ידע זהה ?

האם יש נזק בלתי הפיך שיגרם לבן 17וחצי שלא יגרם לבן 18?

חומרים כמו טסט וכול זה
זו שאלה מצחיקה,תפעיל את הראש...
מה כבר ההבדל בין 'נער בגיל 18' ל17.6 ? האחד יכול כבר לקנות אלכוהול וסיגריות בחוץ והשני לא ..
כל גוף והגנטיקה שלו ואיך הוא מגיב לחומרים וזה כ"כ משתנה בין האחד לאחר.
זה לא מומלץ כמובן בגילאים האלה,סטרואידים לא מומלץ אף פעם,אבל
זה תלוי בך,תוכל להפוך את זה למינימום נזק ותופעות לוואי ותוכל לגמור במיון על הזריקה הראשונה.
מי שנכנס לבפנים צריך לקרוא,צריך להחכים,לבדוק את מה שהוא משיג,לא לזלזל בשלבי התאוששות
ולחשוב שהוא משחק במשחק ילדים.
אגב,לגבי טווח הגילאים שמוזכר פה באשכול,רוב החבר'ה האלה(לפחות פה בארץ) שותים כמויות מופרזות,מעשנים כמו קיטור
אוכלים אוכל ממש ממש גרוע.. הבריאות שלהם לא מזהירה לעומת נערים שכן מתחילים סטרואידים בגיל הזה.
שכל אחד ילך בדרכו שלו,רק לפחות שיבצע אותה על הצד הכי טוב וחכם בסוף.

אביעד ענית על זה מיליון פעם וגם לי
אבל אף פעם לא הוצג בפניי נימוק מעמיק של כמה פסקאות כמו שלך אלה תשובות יותר ענייניות ובחלק המקרים בנימה של ״תחזור לינוק וכשתגדל תבין״ אבל שאפו ענק על ההודעה שכתבת ועל ההמשך שלה (אני מצפה בקוצר רוח) ובכללי אני חושב שכדאי לאסוף את המידע הזה ולשים בנעוצים 😃

אביעד ענית על זה מיליון פעם וגם לי
אבל אף פעם לא הוצג בפניי נימוק מעמיק של כמה פסקאות כמו שלך אלה תשובות יותר ענייניות ובחלק המקרים בנימה של ״תחזור לינוק וכשתגדל תבין״ אבל שאפו ענק על ההודעה שכתבת ועל ההמשך שלה (אני מצפה בקוצר רוח) ובכללי אני חושב שכדאי לאסוף את המידע הזה ולשים בנעוצים 😃

אני אסביר לך משהו, בשבילי להתחיל ללקט עכשיו את כל המחקרים ולשבת לכתוב מאמר זה זמן שהוא יקר מאוד עבורי.
אני מנסה להביא את הבוטם ליין של כל הדברים בטעמים קצרים ככל הניתן.

רוב האנשים מחפשים את זה, יש מעט אנשים שממש רוצים להתעמק בנושא.
אני אמנם לא יודע בן כמה אתה, אבל אם אתה באונ' אז אתה יודע מה אומרים "מעניין אותך? לך תחקור"
אם אתה בבית-ספר או צבא עדיין, אז אני אגיד לך כך.

אתה מחפש לדעת מדוע לא כדאי בגילאים הללו. אתה צריך לדעת שני דברים:
1. תמיד יש טיעונים בעד
2. תמיד יש טיעונים נגד.

עכשיו בהנחה ואותך מעניין טיעוני הנגד - גש לגוגל ותרשום את השאלה, זה יפנה אותה למלא מקומות והסברים וחלקם כבר מיצו את זה במאמרים ארוכי שורה, שאתה יכול לדלות בעצמך.

תתרשם מהטענות לכאן ולכאן ובצע את ההחלטה שלך האישית. שני אנשים יגיעו לשתי מסקנות שונות. כשאני אומר שלא כדאי אני מתאר את המסקנה שאני הגעתי אליה נוכח העובדות שנחשפתי אליהן, אבל אחר יכול לטעון שדווקא טענות הבעד עולות על הנגד.

ולכן, לחכות לנו (המנהלים) שנכתוב מאמרים מפורטים, זה קצת מוריד מערך השואל. כי היום המידע זמין ונגיש, והרי ידוע בפניכם שהפלטפורמה של הפורום עוסקת בשאלות קצרות וענייניות. לכן, יש הפניה לקילוגרם ששם אדם יכול להתעמק בנושאים אשר עליהם הורחב בפירוט.
אז גם אם הנושא הנ"ל לא מצא דרכו למאמר שם, אתה בהחלט מוזמן לרשום את זה כבקשה בתת הפורום של אוף טופיק, אך כאן זה לא המקום לכתיבת מאמרים מסוג זה.

אתה (או אחרים לאותו עניין) המביעים עניין עמוק בנושא מסוים שלא מצוי פה, יכולים להסתפק בתשובות הגולשים (ביניהם המנהלים) ויכולים לא להסתפק בכך ולהמשיך בחקירתכם אחר האמת שלכם דרך מלא מקורות אחרים.

שורה תחתונה - אני ושאר המנהלים תמיד מנסים ליצור אווירה חיובית ולהיענות לבקשתכם, אך אנחנו גם מבקשים כי תגלו מעט יוזמה בנושאים שבהם אתם מבקשים ללמוד לעומק.

שהרי אם מחר מישהו יבקש ממני לפרט לו מה זה סטרואידים לעומק העניין (כימיה, פעילות וכו') אנחנו כולנו נצחק.

נ.ב.

נכתב ברוח טובה בלבד.

נערך לאחרונה:
אני אסביר לך משהו, בשבילי להתחיל ללקט עכשיו את כל המחקרים ולשבת לכתוב מאמר זה זמן שהוא יקר מאוד עבורי.
אני מנסה להביא את הבוטם ליין של כל הדברים בטעמים קצרים ככל הניתן.

רוב האנשים מחפשים את זה, יש מעט אנשים שממש רוצים להתעמק בנושא.
אני אמנם לא יודע בן כמה אתה, אבל אם אתה באונ' אז אתה יודע מה אומרים "מעניין אותך? לך תחקור"
אם אתה בבית-ספר או צבא עדיין, אז אני אגיד לך כך.

אתה מחפש לדעת מדוע לא כדאי בגילאים הללו. אתה צריך לדעת שני דברים:
1. תמיד יש טיעונים בעד
2. תמיד יש טיעונים נגד.

עכשיו בהנחה ואותך מעניין טיעוני הנגד - גש לגוגל ותרשום את השאלה, זה יפנה אותה למלא מקומות והסברים וחלקם כבר מיצו את זה במאמרים ארוכי שורה, שאתה יכול לדלות בעצמך.

תתרשם מהטענות לכאן ולכאן ובצע את ההחלטה שלך האישית. שני אנשים יגיעו לשתי מסקנות שונות. כשאני אומר שלא כדאי אני מתאר את המסקנה שאני הגעתי אליה נוכח העובדות שנחשפתי אליהן, אבל אחר יכול לטעון שדווקא טענות הבעד עולות על הנגד.

ולכן, לחכות לנו (המנהלים) שנכתוב מאמרים מפורטים, זה קצת מוריד מערך השואל. כי היום המידע זמין ונגיש, והרי ידוע בפניכם שהפלטפורמה של הפורום עוסקת בשאלות קצרות וענייניות. לכן, יש הפניה לקילוגרם ששם אדם יכול להתעמק בנושאים אשר עליהם הורחב בפירוט.
אז גם אם הנושא הנ"ל לא מצא דרכו למאמר שם, אתה בהחלט מוזמן לרשום את זה כבקשה בתת הפורום של אוף טופיק, אך כאן זה לא המקום לכתיבת מאמרים מסוג זה.

אתה (או אחרים לאותו עניין) המביעים עניין עמוק בנושא מסוים שלא מצוי פה, יכולים להסתפק בתשובות הגולשים (ביניהם המנהלים) ויכולים לא להסתפק בכך ולהמשיך בחקירתכם אחר האמת שלכם דרך מלא מקורות אחרים.

שורה תחתונה - אני ושאר המנהלים תמיד מנסים ליצור אווירה חיובית ולהיענות לבקשתכם, אך אנחנו גם מבקשים כי תגלו מעט יוזמה בנושאים שבהם אתם מבקשים ללמוד לעומק.

שהרי אם מחר מישהו יבקש ממני לפרט לו מה זה סטרואידים לעומק העניין (כימיה, פעילות וכו') אנחנו כולנו נצחק.

נ.ב.

נכתב ברוח טובה בלבד.
אתה יכול לנסות לגגל לבד (לא להיכנס לדברים שכבר יש לך במועדפים ) אלא לגגל משהו כמו :
Steroids at 16 year old
או 17 או 18 לא עקרוני

לא תמצא משהו שנותן לך את המידע שאתה נתת לי בתגובה אחת , אני מסכים איתך בצורה כלשהי על זה שאם אתה רוצה להתעמק ממש במשהו ״לך תחקור״ ולא לשאול....
אבל בכל זאת בנושא הזה ספציפית....לא תמצא הרבה מידע שהוא רלוונטי.
אולי תפנה אותי למקום עם מידע כזה ואני כבר אקח את זה משם 😃

אתה יכול לנסות לגגל לבד (לא להיכנס לדברים שכבר יש לך במועדפים ) אלא לגגל משהו כמו :
Steroids at 16 year old
או 17 או 18 לא עקרוני

לא תמצא משהו שנותן לך את המידע שאתה נתת לי בתגובה אחת , אני מסכים איתך בצורה כלשהי על זה שאם אתה רוצה להתעמק ממש במשהו ״לך תחקור״ ולא לשאול....
עכשיו אתה קצת מבקש האכלה בכפית... 👶
כנס ותתחיל לחקור. סמוך עלי, כשתהפוך אבן אחר אבן ותעבור מקישור לקישור וממאמר דרך רפרנסים במאמר לרפרנסים למאמרים אחרים תלמד הרבה יותר ובצורה מעמיקה.

Steroids at 16 year old
או 17 או 18 לא עקרוני

אתה צודק וטועה באותה נשימה.
למה?

כי זה נכון שבדרך ללקט את כל המידע אתה תתקל במלא דברים שהם לא רלבנטיים לנקודה שאתה מחפש - אז שני דברים לי אליך:

1. ככה זה כשחוקרים - מרחיבים את הידע הכללי בעוד דברים שלא ממש רלבנטיים אבל קשורים בדרך עקיפה וזה חלק מביצוע מחקר.
2. סינון - התפקיד שלך הוא לזפזפ ולעצור איפה שמצאת משהו שמעניין אותך.

עכשיו מה אתה אומר לי בעצם? אתה אומר, אתה יודע כבר, אז במקום שאני אחפש את החיים ואבזבז זמן ואכזבות, מסור לי את המידע שאתה התאמצת עבורו.

עכשיו בגדול אין לי בעיה עם זה וזה מה שאנחנו המנהלים עושים פה, אבל בצורה קצרה ועניינית כמו שאמרתי.
לכתוב מאמר, יצריך אותי לחזור שוב לכל המקורות וללקט את הציטוטים המדוייקים. הרי אני לא באמת זוכר את כל הפרטים המדוייקים ברמת התא.
אני כן זוכר הבוטום לייין והטעמים לכך, אבל גם אני בשביל לכתוב לך את זה באופן מפורט וארוך צריך להתחיל לגשש חזרה ולהביא לך את הציטוטים.
אחרת, איך תסמוך על המילה שלי?

אז אתה מבין, זה לא פתרון. ובכל-זאת, אני במקרה החריג הזה אעשה מאמץ ואאתר לך כמה קישורים שתוכל להתרשם מהם בעצמך, אבל טיפה יותר מאוחר.

נ.ב.
אני מניח שחלקכם שואלים עצמכם מדוע אח"כ ולא עכשיו כי אתה גם ככה כותב. אז כן. אבל זמני הכתיבה שלי הם בדיוק ה5 דק' הפנויות שיש לי וללא זמן עודף להתחיל לקרוא ולסנן ולהדביק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית