הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע תשובות לתזונאית

yogevnn

משתמש משקיע
7,906
2,086
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,125
7,906
2,086
שלום,

יש לאמא שלי תזונאית שאני מנסה להוכיח לה כמה היא טועה, את הרוב אני יודע אך אשמח לעזרתכם במציאת רפרנסים שישללו את מה שהיא טוענת.

הפעם היא יצאה על צריכה של חלבונים ושומנים רווים, לגבי השומנים אני אקח רפרנסים מהנעוץ של EMZ פה למעלה. אשמח לרפרנסים אם מישהו מכיר על הטענות שהיא טענה על החלבונים:

טענות ראשונות:

הגוף מקבל מעט מאוד אנרגיה מצריכת חלבונים, הוא בנוי כך שאין באפשרותו לאגור חלבון. כשאנחנו צורכים חלבון מתקיימים שני מצבים:
1. החלבון משמש לבניית תאים והשלמת תאים שנהרסו
2. העודף הופך לגלוקוז. במידה ולגוף אין צורך בגלוקוז שהגיע מהחלבון, הוא מתאכסן כשומן.

עוד טענות:

עודף חלבון גורם:
1. ליצירת גופי קטון ואצטון בשתן
2. עומס על הכליות, שיתון מוגבר, הוצאת חנקן וסידן וסכנה בהתפתחות אוסטאופורוזיס

נערך לאחרונה:
עבר קצת זמן מאז שנגעתי בביוכימיה ואני גם ברכבת מעביר את הזמן ועונה לך אז תעשה צ'ק אחריי שאין טעויות ;)

אז ככה:
הגוף אכן מפרק חלבונים ואנזימים לחומצות אמינו כשאלו לא נדרשים יותר עקב כמות או כאשר יש טעות במבנה החלבון מסיבות אלו ואחרות ולכן הגוף לא "אוגר" חלבון.. לכל חלבון בגוף יש תפקיד משמעותי כגון נשיאת מולקולות בדם (המוגלובין, אלובומין וכו), תעלות וטרנספורטרים בממברנת התא, אנזימים, הורמונים (peptide hormones) ועוד ועוד ועוד.. תחשוב על כל חלבון כעל איש מקצוע שונה. לגוף שלנו אין דרך לאגור חלבון כמו שהוא אוגר שומן, סוכר ויטמינים וכדומה.. אבני הבניין של כל חלבון הם חומצות האמינו שלכל אחת יש שם ולחלקם יש תפקידים משל עצמן בלי שום קשר ליצירת חלבונים..
ברגע שחלבון מסוים מתפרק ליסודות שלו (חומצות אמינו), אלה יכולים לעבור מחזור וליצור סוגי חלבון חדשים שנדרשים לגוף ברגעים אלה או שהם הופכים למולקולות אחרות שנדרשות לגוף (תקרא על amino acid catabolism).. מה שבטוח זה שאין ולא יהיה קשר ישיר בין חומצת אמינו למולקולת גלוקוז.. הם אפילו לא דומים במקצת.. לכן הקשר בין פירוק חלבון ליצירת מאגרי סוכר הם כמו הקשר המשפחתי שלי לחד קרן של נשיא טורקיה. כנ"ל לגבי מולקולות שומן וחומצות אמינו..
גופי קטון או keton bodies הם תוצר של פירוק חומצות שומן ולא מולקולות חלבון.. וזה קורה בכמויות כבנאדם נמצא בצום ממושך.. תבקש ממישהו שצם בכיפור לנשום עליך בסיום הצום ואיזה ריח יהיה לנשימה שלו? אם ניחשת אצטון אתה צודק:P: 🤣

כמות מאד מאד גדולה של עודפי חלבון תגרום לעומס על הכליות.. לא מכיר אותך אבל נראה לי שאתה רחוק מהכמות הבאמת מסוכנת.. והיא גדולה תאמין לי..

• פותח/ת השרשור
עבר קצת זמן מאז שנגעתי בביוכימיה ואני גם ברכבת מעביר את הזמן ועונה לך אז תעשה צ'ק אחריי שאין טעויות ;)

אז ככה:
הגוף אכן מפרק חלבונים ואנזימים לחומצות אמינו כשאלו לא נדרשים יותר עקב כמות או כאשר יש טעות במבנה החלבון מסיבות אלו ואחרות ולכן הגוף לא "אוגר" חלבון.. לכל חלבון בגוף יש תפקיד משמעותי כגון נשיאת מולקולות בדם (המוגלובין, אלובומין וכו), תעלות וטרנספורטרים בממברנת התא, אנזימים, הורמונים (peptide hormones) ועוד ועוד ועוד.. תחשוב על כל חלבון כעל איש מקצוע שונה. לגוף שלנו אין דרך לאגור חלבון כמו שהוא אוגר שומן, סוכר ויטמינים וכדומה.. אבני הבניין של כל חלבון הם חומצות האמינו שלכל אחת יש שם ולחלקם יש תפקידים משל עצמן בלי שום קשר ליצירת חלבונים..
ברגע שחלבון מסוים מתפרק ליסודות שלו (חומצות אמינו), אלה יכולים לעבור מחזור וליצור סוגי חלבון חדשים שנדרשים לגוף ברגעים אלה או שהם הופכים למולקולות אחרות שנדרשות לגוף (תקרא על amino acid catabolism).. מה שבטוח זה שאין ולא יהיה קשר ישיר בין חומצת אמינו למולקולת גלוקוז.. הם אפילו לא דומים במקצת.. לכן הקשר בין פירוק חלבון ליצירת מאגרי סוכר הם כמו הקשר המשפחתי שלי לחד קרן של נשיא טורקיה. כנ"ל לגבי מולקולות שומן וחומצות אמינו..
גופי קטון או keton bodies הם תוצר של פירוק חומצות שומן ולא מולקולות חלבון.. וזה קורה בכמויות כבנאדם נמצא בצום ממושך.. תבקש ממישהו שצם בכיפור לנשום עליך בסיום הצום ואיזה ריח יהיה לנשימה שלו? אם ניחשת אצטון אתה צודק:P: 🤣

כמות מאד מאד גדולה של עודפי חלבון תגרום לעומס על הכליות.. לא מכיר אותך אבל נראה לי שאתה רחוק מהכמות הבאמת מסוכנת.. והיא גדולה תאמין לי..

שמע לגבי הפיכת חלבון לגלוקוז ראיתי הרבה שכן טוענים שניתן, ושכ58% לדעתי היה המספר שראיתי יכול להפוך לכך.
אשמח אם @ארז יצטרף לדיון כי נראלי שהוא כתב על כך.

בכל מקרה המון תודה על המידע! וכן היא טוענת הרבה מאוד דברים כל כך עתיקים..כששאלתי אם יש לה מחקרים שמגבים את זה היא טענה שזה על סמך ידע אישי וניסיון אישי 🤪

בכיף..
אם יש מאמר בנושא אני אשמח לקרוא!..
בכל מקרה קשר ישיר בוודאות אין.. אם אתה רוצה לקרוא על זה אתה יכול לקרוא על מולקולה סופר חשובה שנקראת pyruvate והקשר שלה בamino acid catabolism דרך מעגל שנקרא kreb cycle.. ועל תהליך שנקרא gluconeogensesis שזה 10 שלבים של יצירת מולקולת גלוקוז ממולקולת pyruvate..

כן זה קשור.. כי המולקולה הזו שנקראת pyruvate קשורה למלא תהליכים בגוף כמו פירוק חלבון למשל דרך כמה מעגלים חשובים ולכן עקב הסיבוך המאד גדול הדגשתי שאין קשר ישיר אלא קשר עקיף מאד לגבי מספרים אני לא מכיר אחוזים כאלה גבוהים, אבל שוב אשמח להתייחסות בנושא..

לגבי מאמר אין לי בשלוף זה הכל בספרים אבל ויקיפדיה נותנים יופי של סיכום לנושא שבעיקרון מדבר על יצירת מולקולות סוכר בגוף כשאנחנו לא אוכלים או כשרמת הסוכר בדם מאד נמוכה..
אם יש לך עוד שאלה אני אשמח לעזור 😋🍴

• פותח/ת השרשור
התשובה שלך תשתנה אם אגיד לך שאותו אדם הוא סוכרתי?

@יהושע60 אשמח לשמוע גם את דעותיך בנושא

הי, חלבונים לא מתאכסנים בשומן אלא במקרים קיצוניים
http://www.bodyrecomposition.com/fat-loss/how-we-get-fat.html
עוד אחד:
http://www.bodyrecomposition.com/nu...-nutrient-storage-and-nutrient-oxidation.html

גופי קיטון נוצרים כתוצאה מצריכת שומן, לא חלבונים. היא כנראה התבלבלה כי זה מתייחס לתזונה עטירת חלבונים (שם השומן לוקח תפקיד עיקרי) מקור: כל מאמר או וויקיפדיה.

אה היא סתומה רצח

• פותח/ת השרשור

את אלה אני מכיר תודה 😃

בעיקר מה שלא ידעתי לענות עליו זה לגבי החלק הזה:

עודף חלבון גורם:

בסופו של יום היא מסתמכת על שמועות חסרות ביסוס כך שאין ויכוח אמיתי..עכשיו היא טוענת שזה לא יעבוד על אנשים שיושבים רגל על רגל ורק עושים שינוי תזונתי..

את אלה אני מכיר תודה 😃

בעיקר מה שלא ידעתי לענות עליו זה לגבי החלק הזה:

בסופו של יום היא מסתמכת על שמועות חסרות ביסוס כך שאין ויכוח אמיתי..עכשיו היא טוענת שזה לא יעבוד על אנשים שיושבים רגל על רגל ורק עושים שינוי תזונתי..
אין שמועות לגבי גופי קטון, זאת מערכת ידועה שמטרתה ליצור אנרגיה ממולקולות שומן ולא גלוקוז כמו שהגוף עושה אצל האדם המודרני. הוא שהיא ממש ממש סתומה או שהיא התבלבלה. חיפוס בגוגל על ketosis יתן לך הסבר ברור. לגבי חלבונים בכליות, כן, זה נכון, אתה אתה צורך כמות מטומטמת של חלבונים (שעוברת את ה400ג, הרבה יותר)
פשוט תגיד לה להתעדכן ולראות שהכמות היא גדולה יותר משחשבו.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4476288,00.html
ישנם טעויות בכל מקום

שלום,

יש לאמא שלי תזונאית שאני מנסה להוכיח לה כמה היא טועה, את הרוב אני יודע אך אשמח לעזרתכם במציאת רפרנסים שישללו את מה שהיא טוענת.

הפעם היא יצאה על צריכה של חלבונים ושומנים רווים, לגבי השומנים אני אקח רפרנסים מהנעוץ של EMZ פה למעלה. אשמח לרפרנסים אם מישהו מכיר על הטענות שהיא טענה על החלבונים:

טענות ראשונות:

הגוף מקבל מעט מאוד אנרגיה מצריכת חלבונים, הוא בנוי כך שאין באפשרותו לאגור חלבון. כשאנחנו צורכים חלבון מתקיימים שני מצבים:
1. החלבון משמש לבניית תאים והשלמת תאים שנהרסו
2. העודף הופך לגלוקוז. במידה ולגוף אין צורך בגלוקוז שהגיע מהחלבון, הוא מתאכסן כשומן.

עוד טענות:

עודף חלבון גורם:
קודם כל, מוזר שהיא לא יודעת שלחלבונים יש עוד תפקידים, למשל חלקם עוברים תהליך סינתזה ליצירת חלבונים חדשים.
לגבי הטענה שהעודף הופך לגלוקוז ומגיע למאגרי שומן. לא הבנתי איפה פה הבעיה, אנרגיה זאת אנרגיה, מה זה חשוב מאיפה זה בא?
עומס על הכליות? נו באמת, אפילו בוינגייט כבר מלמדים שעומס על הכליות בגלל חלבון בעייתי רק למי שיש בעיה בכליות. כנראה שאם זאת הטענה שלך היא גם תטען שאי אפשר לאכול יותר מ30 גרם חלבון בארוחה

אני לא מבין איך מישהי שסיימה תואר שלם במדעי התזונה טוענת כאלה דברים, שחלקם מנוגדים למה שהיא בעצמה אמרה.
-דוגמה-
"הגוף מקבל מעט מאוד אנרגיה מצריכת חלבונים" | "העודף (בחלבונים) הופך לגלוקוז"
מה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית