הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם חיי החברה שלכם השתנו בעקבות האימונים ?

לא יוצא לבלות, לא שותה שום משקה אלכוהולי, לא נוגע בחטיפים\עוגות (גם לא נמשך לזה, לא מפתה אותי), ולאנשים זה נראה הזוי שאני מסתובב עם מה שנראה להם כמו מנות קרב. אחרי שלוש שנים הם כבר רגילים ל"שגעון", אבל רוב הבנות נרתעות מזה. אלו שלא, שוות פי 100.
אבל שוקולד אתה מזריק? 🤣
אחלה ניק

מי שמתכנן לעלות על במה או להיות ספורטאי ייאלץ לבצע המון(!) וויתורים בחיים.
לימודים + אינטנסיביות באימונים + הקפדה על תזונה = חיים נורא עמוסים. להוסיף לתוך כל הקלחת גם חיי חברה וזוגיות ואפשר לספור את השניות שהבן אדם יתמוטט. אלא אם עושים זאת בצורה חכמה ובזהירות.

ואני לא מדבר על ספורט חובבני, אני מדבר אך ורק ספורט מקצועי וברמות הגבוהות ביותר. כמובן שמעורבים חומרים ויותר ממאמן אחד ולפעמים יש צוות שלם של תומכים על מנת להתקדם קדימה.

כל עוד אתה לא נכנס לקטגוריה שהצגתי למעלה - למה???!!! - לעזזל אתה מוותר על יציאה עם חברים לפאב?

-אם אתה בחיטוב בשלביו המוקדמים מותר לך בירה אחת בשבוע, ככה לנפש. ואם אתה בשלבים הסופיים אז תשתה מינירליים. או שתצא בימים של העמסה ותכניס איזה בירה ואיזה נשנוש(אחרי שהתפרקת בארוחת שישי וביום על פחמימות בכללי).

-אם אתה במסה, אני לא רואה שום סיבה להימנע מיציאות בגלל אימונים או תזונה. לא אמרתי להפוך להיות חיית מסיבות,אבל ללמוד לשלב את התחביב במרקם המרכיב את הסדר יום שלך. אפשר לבצע גם דילוגים וקפיצות בין אימונים. כל עוד הם קיימים בסדר עדיפויות, עשית את שלך.

אני לא חושב שעבור אדם חובנני יש להפוך את הכמיהה לאובססיה, או את הרצון להשתפר למטרה המקדשת את כלל האמצעים. בסופו של דבר, מדובר על סדר עדיפויות והצורך בשליטה. אני לא מאמין באובססיביות באף תחום, כמובן שלא בתחום הכושר והתזונה. להפך, אני נוטה לתמוך בגישה של שילוב האימונים והתפריט המאוזן בצורה הומוגנית בחיי היום יום.

איך אכילת ביסלי או שתיית אלכוהול תפריע לפיתוח גוף? (בכוונה ציינתי פיתוח גוף) אני מעוניין להחכים ולהעשיר את הידע שלי, לי מי שמגביל את עצמו נשמע כמו מוגבל חברתי

זה פוגע בכל תחום ספורטיבי.
אבל אתה יודע את התשובה, קלוריות "ריקות" כשאפשר לצרוך מזון "איכותי" יותר. מקל על תהליך חישוב הקלוריות והתמודדות עם התפריט הסיזיפי.

זה פוגע בכל תחום ספורטיבי.
אבל אתה יודע את התשובה, קלוריות "ריקות" כשאפשר לצרוך מזון "איכותי" יותר. מקל על תהליך חישוב הקלוריות והתמודדות עם התפריט הסיזיפי.
ליטר בירה זה 300 קלוריות בערך, עוד חטיפים זה עוד 200 קלוריות, זה 500 קלוריות פעם בשבוע-שבועיים, לא יקרה שום נזק במיוחד כשהגזמתי עם הקלוריות, בפועל לא הרבה ישתו ליטר בירה קבוע כשהם כל כך אובססיבים. קצת פרספקטיבה שאין שום השלכה וזה הכל אשליה אחת גדולה.

אני אתן לאחרים להגיב, במיוחד כאלו שמגיעים מתחום פיתוח הגוף, כי לי כאמור אין מספיק נסיון כדי לענות לך מבלי להיגרר לדיון קלוריה אל מול קלוריה והשפעות האלכוהול.

@EliC @Eyal

• פותח/ת השרשור
נראלי שאתם סטיתם טיפה מהכוונה שלי ... אני לא מקצוען ולא עליתי על במה ואני לא ברמה הזאת לפחות עד עוד שנתיים אפשר לחשוב רק על זה ...
כמו שאמרתם אני חובבן ... אבל אני רוצה לקחת את זה ברצינות .. לא לפספס אימונים ולא ארוחות .

כל הקטע שהם לא מבינים את הקטע של הארוחות הסגנון חיים הזה וכל הקטע שהם יושבים בערב באמצע שבוע ואני לא יכול כי אני צריך להיתאמן ולשמור על התזונה .
הם חושבים שאני סתם משמין ותמיד יש איזה יציאה כזאת ... בסגנון למה אתה עושה את זה ? בוא צא איתנו עזוב אותך אימון .. . בסגנון הזה .
כל הזמן זה מוריד אותי ... אני עולה קצת במאסה וגודל ... הם לא מבינים שאני עולה קצת שומן ואז במקום פידבק אני מקבל אתה סתם שמן ... כמובן שהם לא מבינים בנושא ולא מבינים שמתחת לשומן יש בשר ... אבל עדין זה מוריד אותך ...

אז בעקבות זה שאלתי האם שיניתם חבורה או משהו ? מצאתם אנשים אחרים שמתאמנים להיסתובב איתם ?
האלכוהול זה לא הקטע פה ... אני יוצא לשותה פעם פעמיים בחודש בכיף 4-5 לונגים + כמה צייסרים ... זה לא העניין פה . בוא נגיד ככה הרי זה קצת אבסורדי שרובנו [ ובתכלס .. רובנו אל שתקרו ] הלכנו בהתחלה למכון כמו כל ילדים שחיפם שרוצים קצת קוביות לקיץ וחזה ... ואז התאהבנו בנושא והתחלנו להיות יותר רציניים בתזונה ואימונים ...
רצינו להיות שרירים להיראות טוב ... לצאת למועדונים חטוב להתחיל אם בנות וזה ... לקבל פידבקים טובים ...
ולבסוף מה ?
אנחנו צריכים לעבוד + לימודים [ מי שלומד ] + אימונים ותזונה = כוח וכסף .
אתה לא יכול לצאת מתי שבאלך לשתות כמו כולם כי אתה צריך לישמור על שיגרה בהמהלך השבוע.
אתה לא יכול לנהל זוגיות .. שזאץ סיבה די גדולה לרוב האנשים שהתחילו [ ואל תזיי** תמוח ] .
חיי חברה נהרסים ...

אני לא הייתי מתאמן בתקופה של הבית ספר והתחלתי רק בשנה השנייה לשירותי בצבא(טעות בדיעבד, הייתי יכול להיות בנקודה הרבה יותר טובה). ולכן אני לא יכול לתת את דעתי על שילוב חייב חברה כדוגמת בילויים באמצע שבוע ואימונים ותזונה. כי זה פשוט לא קורה אצלי. לא נפגשים באמצע שבוע כי רוב החבר'ה בעבודה ו/או אחרי עבודה סחוטים וחלק בצבא עושים סגור. אז יש לי ראש "שקט" להתאמן. בסופשים אני משתדל לפצות על כך, ולצמצם את העניין הכושר למינימום, לאכול תקין ברוב היום ואולי בערב לסטות מעט. כמו ש @pala^ ציין לא נגרם שום נזק(לחובבנים), ואני אישית נהנה מחברה טובה בתוספת כוס בירה תוססת לצידי.

אם הם אינם תומכים בכך, נסה להסביר להם במה מדובר, ושכרגע אתה עולה במשקל ולאחר מכן משיל שומן בתקווה לשמור על כמה שיותר שריר, אם הם באמת חברים טובים הם יבינו אותך ויקבלו אותך- ואם לא, כנראה שתיאלץ לעשות בדק בית.

ושוב, אם כושר ותזונה פוגעים לך בחיי החברה והזוגיות אני חשוב שאתה צריך לתעדף מחדש את סדר עדפיותך בהנחה ואתה לא הולך להיות מקצוען בתחום ספורטיבי כלשהו בעתיד.

אני אתן לאחרים להגיב, במיוחד כאלו שמגיעים מתחום פיתוח הגוף, כי לי כאמור אין מספיק נסיון כדי לענות לך מבלי להיגרר לדיון קלוריה אל מול קלוריה והשפעות האלכוהול.

@EliC @Eyal

אין שום הוכחה קונקרטית שעדיף קלוריות שאינן ריקות למטרות גדילה, מה שמשנה זה הערכים הסופיים: סך קלוריות, חלבון,פחמימה, שומן.
גם אם תשלב כל יום חטיפים ותגיע לערכים שאתה צריך הכל ילך כשורה.

עקרונית דיברתי דווקא על תקופת החיטוב, בפרט על ההשפעה אינסולינית. בנוסף קיים עניין האלכוהול שיכול לגרוע בתהליך החיטוב הן בפן המראה והן בפן הבריאותי.

הם הגיבו כיאילו אני חייזר .
תפנים עבור 95% מהאנשים מי שעוקב אחרי תוכנית אימונים ובטח תוכנית תזונה נחשב לחייזר. רוב האנשים אוהבים לעשות "מה שבא להם".
כמו שכתבו לך הדרך היא לשלב, אם שבת הוא יום מנוחה מהאימונים אז בשישי תצא ותבלה חופשי, אם החב'רה שלך רגילים לצאת כל יום או כמה פעמים בשבוע, זה כבר יותר בעיה.

התשובה שלי היא שאם החברים שלך לא מקבלים את מה שאתה עושה אז הם לא חברים שלך, במיוחד אם הם צוחקים עליך.
בגלל זה תלמד לזרוק על כולם, תעשה את מה שאתה כי אוהב, ותמיד תשתדל להיות קצת יותר חד מהם בקטע של העקיצות כי ברגע שהם עוקצים אותך על ההתנהלות זה הכל שאלה של איך אתה מגיב.
בכל אופן אני בטוח שכשתגיע למטרה שלך הביטחון שלך יעלה וחיי החברה שלך יהיו יותר מוצלחים משל רוב הערסים השחיפים שלך.

התשובה שלי היא שאם החברים שלך לא מקבלים את מה שאתה עושה אז הם לא חברים שלך, במיוחד אם הם צוחקים עליך.
בגלל זה תלמד לזרוק על כולם, תעשה את מה שאתה כי אוהב, ותמיד תשתדל להיות קצת יותר חד מהם בקטע של העקיצות כי ברגע שהם עוקצים אותך על ההתנהלות זה הכל שאלה של איך אתה מגיב.
בכל אופן אני בטוח שכשתגיע למטרה שלך הביטחון שלך יעלה וחיי החברה שלך יהיו יותר מוצלחים משל רוב הערסים השחיפים שלך.
מסכים מאוד
אנשים שמעבירים עלי ביקורת, על השקעה אני מורח להם את הכל בפנים וזה עובד מצויין. הרבה מהם הצטרפו אלי אפילו 😃

כעיקרון לא ממש, לרוב בגלל הסיבה שאורח החיים שלי תמיד היה אורח חיים של ספורטאי, גם כשלא הייתי ספורטאי; הכוונה היא שבמילא מעולם לא שתיתי או עישנתי או הייתי יוצא למסיבות, כך שהספורט שלי לא התנגש לי בכלום. נכון לעכשיו כשאני יוצא עם חברים פעם ב... [עם הדגש על הפעם ב.. כי חיי החברה שלי לא באמת כאלה שופעים, בלי קשר לאימונים] הם שופכים כסף על אלכוהול נטו, ואני שופך כסף על אוכל [לדוגמא בשבוע שעבר ביומולדת של ידידה כולם הזמינו שאטים אחד אחרי השני, כשאני מנגד ישבתי עם סטייק אנטריקוט וצ'יפס וכשסיימתי הזמנתי עוד מנה של סטייק סלמון עם צ'יפס וכולם דפקו בי מבט של "יואו כמה הוא אוכל" למרות שזו בכלל לא כמות רצינית]. לרוב הם מרוויחים גם נהג תורן, אבל זה לא משהו שהשתנה כי אני אף פעם לא שותה אז תמיד יכולתי להיות הנהג התורן.

השתנו
אני כבר לא יוצא הרבה
אם אני יוצא בערב זה רק לבית של חבר שלי או של ידידה טובה שלי כי שניהם מתאמנים אז הם גם לא שותים מעשנים וכו
בדרך כלל נשב בבית או נצא להסתובב קצת אבל לא שותים יוצאים עד מאוחר ודופקים את כל השיגרה של השבוע
אבל פעם ב...אני טיפה חורג אין מה לעשות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית