הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מעבר בין תפריט מסה לתפריט חיטוב

daniel15467

מושעה
18
3
נק' מוניטין:
24
18
3
סתם שאלה ברגע שאני מתחיל לתחנן לעבור לתפריט הורדה באחוזי שומן האם אני צריך להשקיע תקופה מסוימת בתפריט ניטרלי?
וכמה זמן מומלץ? תודה לעונים

במעבר מי חיובי לשלילי אין צורך בתקופה של נטרלי לפני.. במעבר ההפוך יש צורך..

בגלל שהגוף רגיל לכמות מסויימת של קלוריות שומן חלבון ופחממה.. צריך לתת לו תקופת הסתגלות מסוימת לפני שעוברים למאזן חיובי מהסיבה שהוא אכן אוגר שומן בתדירות גבוהה אם יש מעבר מהיר ללא תקופה של ניטרלי..

• פותח/ת השרשור
בגלל שהגוף רגיל לכמות מסויימת של קלוריות שומן חלבון ופחממה.. צריך לתת לו תקופת הסתגלות מסוימת לפני שעוברים למאזן חיובי מהסיבה שהוא אכן אוגר שומן בתדירות גבוהה אם יש מעבר מהיר ללא תקופה של ניטרלי..
אז רגע אם זה ההיגיון אם אני לא יעשה תפריט ניטרלי לפני מעבר לחיטוב הגוף לא יעכל שריר?

אני מאמין שצריך שבוע\שבועיים של נטרלי..
לא מבחנית פיזית אלא נטרלית יותר..
לא קל לעבור ממסה לחיטוב במכה.. , הקיבה לא רגילה לזה.. המוח לא רגיל לזה.. , הנפש לא רגילה לזה..
שבוע \ שבועיים של נטרלי , וירידה הדרגתית של צריכה קלוריות עוזרת לתהליך מחינה פיזית ומנטלית

תיראה אני לא מומחה גדול
אבל יש לי קצת ניסיון בהשפעת תזונה על הגוף מבחינה פיסית ומנטלית שזה לא פחות חשוב כי בסוף כולנו בני אדם!

כל שינוי שהגוף עובר , ככל שהוא יותר הדרגתי כך הוא איכותי ואיטי יותר
אם תעשה ירידה קיצונית אתה לא יודע איך גופך יגיב . הוא יכול לפרק שריר מצד שני תיתכן גם ירידה יפה בשומן . אי אפשר לדעת.
מה שכן בטוח כניראה זה שאם תבצע ירידה הדרגתית בהכנסה הקלורית כלומר כן תעשה תקופת תחזוקה, הגוף שלך כנירטה לא יפרק שריר באתה רמה , לא יהיו לך קפלי עור שנובעים מהרזיה מהירה מדי ואתה תיראה יותר טבעי בסוף התהליך כי הגוף יעבור תהליך טבעי יותר.

• פותח/ת השרשור
תיראה אני לא מומחה גדול
אבל יש לי קצת ניסיון בהשפעת תזונה על הגוף מבחינה פיסית ומנטלית שזה לא פחות חשוב כי בסוף כולנו בני אדם!

כל שינוי שהגוף עובר , ככל שהוא יותר הדרגתי כך הוא איכותי ואיטי יותר
אם תעשה ירידה קיצונית אתה לא יודע איך גופך יגיב . הוא יכול לפרק שריר מצד שני תיתכן גם ירידה יפה בשומן . אי אפשר לדעת.
מה שכן בטוח כניראה זה שאם תבצע ירידה הדרגתית בהכנסה הקלורית כלומר כן תעשה תקופת תחזוקה, הגוף שלך כנירטה לא יפרק שריר באתה רמה , לא יהיו לך קפלי עור שנובעים מהרזיה מהירה מדי ואתה תיראה יותר טבעי בסוף התהליך כי הגוף יעבור תהליך טבעי יותר.
אז איך אתה ממליץ נגיד לאט לאט לרדת בכמות של הפחממות רק ולא לגעת בחלבונים? ואפילו בהמשך לעלות את כמות החלבונים?

שמע שוב תיקח כל עצה שאתה מקבל בערבון מוגבל כי אין חוקים חד משמעיים

בגדול מה שחשוב בעיקר זה סך ההכנסה הקלורית
אני ממליץ להוריד כל שבוע כ300-400 קל להכנסה היומית עד שתגיע לגרעון המינימלי שלך - חשב עפ אחוז שומן .. קרא את המאמר "המדריך השלם לירידה באחוז שומן" שמופיע באתר .

בחישוב הרכב המזון אני ממליץ לצרוך לפחות! 2 גר חלבון למשקל גוף ואני מאמין שכל המרבה בחלבון הרי זה משובח כלומר ככל שההרכב שלך יהיה בו אחוז גבוה יותר של חלבון זה טוב יותר. חשוב לצרוך ירקות וסיבים על מנת להיות שבע.

כמו כן חשוב לעקוב אחר המשקל כל שבוע להישקל באותם תנאים !
אתה אמור לראות תוצאות אחרי מינימום שבועיים כדי להיות בטוח.

עם זאת שים לב שאתה שומר על הכח שלך בתרגילים באימוני כוח כדי שלא תרד במסת שריר.

מבחינת ציטים פעם בשבוע לחרוג מההכנסה הקלורית זה אפילו מומלץ אבל לא יותר מזה .... זה נקרא העמסת פחמימות תקרא על זה במאמר .

מקווה שעזרתי ושוב, קח כל עצה בערבון מוגבל . עשה מה שטוב לך פיסית ופסיכולוגית !

אז רגע אם זה ההיגיון אם אני לא יעשה תפריט ניטרלי לפני מעבר לחיטוב הגוף לא יעכל שריר?
לפי השאלה שלך אני מבין ( מבלי לפגוע כמובן הכל בקטע טוב) שאתה לא בקיא כל כך בפיתוח גוף וכל מה שנלווה לזה הצעתי אלייך כנס לאתר של קילוגרם תקרא קצת מאמרים זה יסדר לך את הראש מצויין..

גירעון = חוסר
אני מופתע שאף אחד עוד לא הגיב על זה כלום
יש מאזן קלורי שלילי = גירעון קלורי
ויש מאזן קלורי חיובי. אין דבר כזה גירעון קלורי חיובי

• פותח/ת השרשור
לפי השאלה שלך אני מבין ( מבלי לפגוע כמובן הכל בקטע טוב) שאתה לא בקיא כל כך בפיתוח גוף וכל מה שנלווה לזה הצעתי אלייך כנס לאתר של קילוגרם תקרא קצת מאמרים זה יסדר לך את הראש מצויין..
לא פשוט הייתי במסה יותר מידי זמן חחח

לא פשוט הייתי במסה יותר מידי זמן חחח
חשוב שתקרא את המאמרים שם החומר ממש יעשיר לך את הידע.. יש פה הרבה אנשים שמגיבים לך לשאלה שעד לפני שלושה ימים התיעצו בדיוק לגבי אותם שאלות שאתה שואל ועכשיו הם עונים מהתשובות שהם קיבלו אני בטוח כמעט ב 100 אחוז שהם לא מדברים מנסיון אלה מחומר וידע שהם קיבלו מאחרים..

Back
למעלה תחתית