הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שמירת מסת שריר בזמן מחלה

Eran Elimelech

משתמש מתחיל
155
1
נק' מוניטין:
1
155
1
5-4 פעמים בשבוע
שלום רב,

כיצד אפשר להקטין את אובדן מסת שריר בזמן תקופת מחלה - שפעת ( נניח של שבוע -שבועיים )
ככול האפשר ?

האימון שאני מתאמן הינו אימון מסה, האם כדי להגיע להתאמן שאני חולה ( אימון קל יותר )
האם יש תרגילים בסיסים שאני יכול לעשות לשימור או מיזעור נזקים באיבוד המסה בבית ?

אשמח להכוונה בנושא 😃

תודה מראש

אהלן,

להתאמן שאתה חולה זה לא רעיון טוב בכלל.. אם אתה מרגיש שאתה יכול לעשות קצת שכיבות שמיכה ומתח אז לך על זה.. אבל לא הייתי מתאמץ יותר מדי.
לשמר מסת שריר כשחולים ולא מתאמנים בכלל? בלי אימונים אין דבר כזה אבל תוכל לצמצם את "היקף" הירידה אם לא תפגע בתזונה, כי בדרך כלל כשחולים אז אין הרבה תאבון ואוכלים פחות ובמקביל הגוף צורך יותר אנרגיה (מנהל מלחמה בתוכו) ככה שפגיעה בתזונה תגרור בין היתר פירוק שריר מוגבר..

לא מאבדים מסה בשבוע שבועיים, אל תדאג. מקסימום כשתחזור תתחיל מ-5-10 ק"ג פחות ממה שהרמת ותוך שבוע הכל חוזר.

לא מאבדים מסה בשבוע שבועיים, אל תדאג. מקסימום כשתחזור תתחיל מ-5-10 ק"ג פחות ממה שהרמת ותוך שבוע הכל חוזר.

אדם בריא שמנהל חיים בריאים ואוכל נכון לא יאבד מסה (משמעותית) בשבועים ללא אימונים.
אדם חולה שלא אוכל מאוזן ומטבולית הוא לא מאוזן יכול לאבד הרבה.. כבר נתקלנו בהמון אנשים שבשבועים מחלה ושכיבה במיטה איבדו
4 קילו ויותר.. כמובן נוזלים, שומן ושריר..

אדם בריא שמנהל חיים בריאים ואוכל נכון לא יאבד מסה (משמעותית) בשבועים ללא אימונים.
אדם חולה שלא אוכל מאוזן ומטבולית הוא לא מאוזן יכול לאבד הרבה.. כבר נתקלנו בהמון אנשים שבשבועים מחלה ושכיבה במיטה איבדו
4 קילו ויותר.. כמובן נוזלים, שומן ושריר..

יש תהליכים של פירוק שריר גם בלי מחלה ובמאזן קלורי חיובי, השאלה היחידה היא כמה מתפרק וכמה נבנה. בגדול, מדובר על סה"כ שפעת, לא צריך להיכנס לסרטים. כמעט כל אחד יכול לרדת 4 ק"ג בשבועיים, בעיקר בגלל נוזלים. בעיקר בזמן הפסקה של תקופת מסה.

• פותח/ת השרשור
בגדול שמדובר על שפעת , ובדרך בקושי אוכלים,
הפתרון נעוץ בעיקר בתזונה ובאוכל ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית