הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות בקשר אחרי חודש של אימונים

אריק12

משתמש פעיל
510
95
נק' מוניטין:
192
510
95
אהלן,

דבר ראשון, קצת רקע על עצמי, בשנה האחרונה הורדתי באיזור ה17 קילו, ללא אימונים או תפריט, פשוט הגבלתי את האכילה ומדי פעם הייתי עושה ריצה.
גובה 1.93 שוקל בערך 87.

בחודש האחרון אני מתאמן בחדר כושר, אוכל לפי תפריט, לבינתיים אני עוד בחיטוב, מבדיקה ממש לא מדוייקת שעשיתי(באמצע היום עם מכשיר מדידה), יצא שהייתי13.8% שומן כשהתחלתי להתאמן, מחר אני אקפוץ למכון על הבוקר לבדוק מה האחוזים כרגע.
בגדול אני מכוון ל12% שומן ואז להתחיל מסה(על פי מה שהתזונאי אמר לי, אני צריך לרדת ל85 ואז אני יכול להתחיל מסה).

כרגע חוץ משומן עיקש בבטן אני לא מרגיש צורך לבצע עוד חיטוב, אני סבבה עם הגוף שלי, רק כרס שעוד מציקה לי, בחודש הזה התקדמתי עוד המון(ולמרות שאני בחיטוב עד עכשיו עליתי במשקלים בצורה טובה, רק עכשיו זה מתחיל להיעצר), הגוף שלי התעצב, מתחילים לראות קווי שריר במקומות שלא היו לי לפני(בגב למשל), גם בבטן רואים שיפור אבל הכרס עצמה עקשנית ולא יורדת, יש לי מה לעשות כדי לזרז את שריפת השומן שם? אני נמצא כרגע בשלב שכולם אומרים לי שאני אידיוט שאני מנסה עוד לרדת במשקל ושהמשקל שלי תקין לחלוטין(לא אנשי מקצוע, מי שסתם רואה אותי ביום יום), אבל מין הסתם אני צריך להוריד את הכרס שזה מה שלא בולט שאני עם חולצה.

כרגע אני באימון FBW, גם אם אני ימשיך בחיטוב, כדאי לי להחליף כבר לAB או להמשיך עם FBW עד סיום החיטוב?
ואם אני ממשיך עם FBW, להתחיל להכניס תרגילים מורכבים כמו דדליפט-בנץ' פרס-סקוואט? כי לבינתיים אני לא מבצע אותם.

ועוד שאלה שקצת לא קשורה, הבאתי לחבר תוכנית מפורטל קילוגרם שגם אני אתחיל לעשות כשאתחיל מסה:
http://www.kilogram.co.il/570/תוכניות-אימונים-לתקופת-המסה/ (תוכנית AB קלאסית שלוש-ארבע פעמים בשבוע), הוא עובד איתה בערך שבועיים וכרגע הוא רוצה להוסיף עוד תרגיל ליד קדמית ואחורית, וגם תרגיל לטרפזים, כדאי לו(וגם לי כשאתחיל?)?

ברוך הבא לפורום 😃

דבר ראשון, קצת רקע על עצמי, בשנה האחרונה הורדתי באיזור ה17 קילו, ללא אימונים או תפריט, פשוט הגבלתי את האכילה ומדי פעם הייתי עושה ריצה.
גובה 1.93 שוקל בערך 87.
קודם כל כל הכבוד על ההתמדה והרצון לעשות שינוי!

בחודש האחרון אני מתאמן בחדר כושר
לפי איזה תוכנית?

אוכל לפי תפריט
איזה תפריט? תרשום ערכים סופיים של קלוריות חלבונים פחמימות ושומנים

מבדיקה ממש לא מדוייקת שעשיתי(באמצע היום עם מכשיר מדידה), יצא שהייתי13.8% שומן כשהתחלתי להתאמן, מחר אני אקפוץ למכון על הבוקר לבדוק מה האחוזים כרגע.
יש למכשירים האלו סטייה של 30-50 אחוז. אפשר לבדוק איתם מגמה רק בתנאי שנמדדים באותם זמנים בהפרשים קבועים כשאוכלים בדיוק אותו דבר ושותים בדיוק אותה כמות. קצת פסיכי נכון, השיטה הטובה יותר היא להעלות תמונה לפורום פה ולקבל הערכה אנשים פה יודעים מה הם אומרים

כרגע חוץ משומן עיקש בבטן אני לא מרגיש צורך לבצע עוד חיטוב
שומן עיקש מתחילים לראות רק מתחת ל10%

אני נמצא כרגע בשלב שכולם אומרים לי שאני אידיוט שאני מנסה עוד לרדת במשקל ושהמשקל שלי תקין לחלוטין(לא אנשי מקצוע, מי שסתם רואה אותי ביום יום), אבל מין הסתם אני צריך להוריד את הכרס שזה מה שלא בולט שאני עם חולצה.
מבין אותך, קח בחשבון שעל מנת להוריד את כל השומן בבטן יכול להיות שתצטרך לרדת למשקל נמוך מאוד ותראה רזה בצורה לא מחמיאה, מצד שני אתה יכול לעצור במידה ואתה מרגיש טוב עם הגוף שלך ולהתחיל העלאה במסת השריר אשר תסדר את הפרופורציות של הגוף והבטן תיהיה פחות משמעותית. לאחר מכן בחיטוב הבא כבר תוריד הכול

כרגע אני באימון FBW, גם אם אני ימשיך בחיטוב, כדאי לי להחליף כבר לAB או להמשיך עם FBW עד סיום החיטוב?
לא מומלץ להחליף תוכנית אימון באמצע

ואם אני ממשיך עם FBW, להתחיל להכניס תרגילים מורכבים כמו דדליפט-בנץ' פרס-סקוואט? כי לבינתיים אני לא מבצע אותם.
אז איזה תרגילים אתה עושה אם אתה לא עושה דדליפט-בנץ'-פרס-סקוואט? אלה הם התרגילים העיקריים ובעלי החשיבות הגדולה ביותר בתוכנית

ועוד שאלה שקצת לא קשורה, הבאתי לחבר תוכנית מפורטל קילוגרם שגם אני אתחיל לעשות כשאתחיל מסה:
http://www.kilogram.co.il/570/תוכניות-אימונים-לתקופת-המסה/ (תוכנית AB קלאסית שלוש-ארבע פעמים בשבוע), הוא עובד איתה בערך שבועיים וכרגע הוא רוצה להוסיף עוד תרגיל ליד קדמית ואחורית, וגם תרגיל לטרפזים, כדאי לו(וגם לי כשאתחיל?)?

תשאר על אותה תוכנית של הFBW. אלא אם כן כבר ממש משעמם לך איתה אחרת אין סיבה לעבור לפיצולים כאלה בתור מתאמן מתחיל.

לגבי החבר שלך אני לא יודע לענות על השאלה הזו. תחכה לתשובה של אחרים.

מקווה שעזרתי 😃

• פותח/ת השרשור
תודה על העזרה!

התוכנית שאני עובד איתה כרגע:
חזה-
לחיצת חזה במכונה 3x12
פרפר 3x12

גב-
משיכת פולי עליון 3x12
חתירה במכונה 3x12

רגליים-
לחיצת רגליים במכונה 3x12
פשיטת ברך 3x12

יד קדמית-
כפיפת מרפקים מוט w בעמידה 3x10

יד אחורית-
פשיטת מרפקים משקולת יד 3x10

כתפיים-
הרחקת כתפיים לצדדים 3x10

בטן-
כפיפות בטן 3x20
להזיז את הגוף לצדדים לנגיעה בקרסוליים(לא יודע מה השם של זה) 2X20

אני מודע לזה שאני צריך להתאמן על בנץ'-סקוואט-דדליפט, אבל כמעט כולם המליצו לי להתאמן חודש קודם עם תרגילים פשוטים יותר(ואני בדיוק סוגר חודש).

בקשר לאחוז השומן- המדריך כושר שלי אמר לי שבשביל לבדוק אני צריך להגיע למכון על הבוקר ללא אוכל(רק 2 כוסות מים), מחר אני אעשה את זה ואתחיל לעקוב על פי התנאים האלה.

זה התפריט שלי:
20140211_225639.jpg

אז לפי מה שאתה אומר, אני לא אמור לצפות לבטן שטוחה בתקופת החיטוב הזאת, אם ככה מספיק לקבוע שבערך ב12% אחוז שומן להתחיל תקופת מסה?
ושאתה אומר להמשיך עם הFBW, אתה מתכוון שגם בתקופת המסה אני אמשיך איתה? או שפה כבר לעבור לAB?

בקשר לאחוז השומן- המדריך כושר שלי אמר לי שבשביל לבדוק אני צריך להגיע למכון על הבוקר ללא אוכל(רק 2 כוסות מים), מחר אני אעשה את זה ואתחיל לעקוב על פי התנאים האלה.
לא הייתי מסתמך על המכשיר הזה

שבערך ב12% אחוז שומן להתחיל תקופת מסה?
רוב האנשים בוחרים להתחיל לעלות מסה בא.ש הזה

ושאתה אומר להמשיך עם הFBW, אתה מתכוון שגם בתקופת המסה אני אמשיך איתה? או שפה כבר לעבור לAB?
גם במסה

לגבי התפריט, אני לא אוהב דברים כאלה שהם בערך ובלי כמויות. ממליץ לך להיכנס למדריך הזה לקרוא אותו להבין הכול להרכיב לעצמך תפריט תזונה ואם תרצה תקבל עליו ביקורת כאן בפורום.
כנ"ל לגבי התוכנית. אני מסכים שכדאי ללמוד טכניקה על מכשירים בתור התחלה, אבל זה גישה מאוד זהירה. תבקש מהמדריכים שילמדו אותך את הטכניקה בחד"כ תחפש מדריכים כאן באתר וקח תוכנית מהפורטל של FBW אמיתי ולא משהו עם מכשירים.

זה המאמר על התזונה:
http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

• פותח/ת השרשור
לא הייתי מסתמך על המכשיר הזה
הוא אמור לתת לי תמונה של המצב בו אני עומד או שכבר עדיף להעלות תמונה ויוכלו להגיד לי בצורה יותר מדוייקת?

לגבי התפריט, אני לא אוהב דברים כאלה שהם בערך ובלי כמויות. ממליץ לך להיכנס למדריך הזה לקרוא אותו להבין הכול להרכיב לעצמך תפריט תזונה ואם תרצה תקבל עליו ביקורת כאן בפורום.
כנ"ל לגבי התוכנית. אני מסכים שכדאי ללמוד טכניקה על מכשירים בתור התחלה, אבל זה גישה מאוד זהירה. תבקש מהמדריכים שילמדו אותך את הטכניקה בחד"כ תחפש מדריכים כאן באתר וקח תוכנית מהפורטל של FBW אמיתי ולא משהו עם מכשירים.
תאמת שבכל מקרה אני לא אתחיל למדוד על פי גרמים(גם ככה ההורים שלי בקאסח איתי על הקטע הזה, ממש מפריע להם שאני מנסה עוד לרדת במשקל), והתפריט ממש נוח לי בגלל שהוא מכיל דברים שגם ככה אני אוכל ביומיום, נוראי אם אני אמשיך איתו? אני גם מקפיד לספור קלוריות וחלבונים כדי לראות שאני מגיע לכמויות נכונות(שומנים ראיתי ששתי אגוזי מלך וכף שמן זית מסדרים לי).

לגבי התוכנית אימונים- בכל מקרה שבוע הבא אני כבר אתחיל עם הבנץ'-סקוואט-דדליפט(עד כמה שהבנתי עוד בתקופת החיטוב כן?)

התוכנית שלי תהיה כך:

חזה-
לחיצת חזה בשכיבה כנגד מוט- 3x12
לחיצת חזה בשיפוע עליון כנגד מוט- 3x12

גב-
דדליפט- 3x12
משיכת פולי עליון- 3x12

רגליים-
סקוואט חופשי 3x12
תאומים בסמית' 3x12

יד קדמית-

יד אחורית-

כתפיים-
הרחקת כתפיים לצדדים 3x10

בטן-
כפיפות בטן 3x20

אמור להיות מספיק טוב? מה לגבי הסטים-חזרות?

ולגבי תוכנית עם פיצול, מתי כבר אני אמור להתחיל אותה? אני תמיד שומע שמתקדמים במסה איתה יותר מהר מאשר בFBW.

הוא אמור לתת לי תמונה של המצב בו אני עומד או שכבר עדיף להעלות תמונה ויוכלו להגיד לי בצורה יותר מדוייקת?
עדיף שתעלה תמונה

נוראי אם אני אמשיך איתו?
שום דבר לא נוראי, השאלה מה מהירות ההתקדמות, אם בכלל. אני לא אוהב את התפריטי בערך האלה

שומנים ראיתי ששתי אגוזי מלך וכף שמן זית מסדרים לי
אין מצב. המחשבה הזאת שלך נובעת מחוסר ידע ומתפריטי בערך. ממליץ לך לקרוא את המדריך לחיטוב

עד כמה שהבנתי עוד בתקופת החיטוב כן?
כן

לחיצת חזה בשיפוע עליון כנגד מוט- 3x12

משיכת פולי עליון- 3x12
על אלה הייתי מוותר

הרחקת כתפיים לצדדים 3x10
כנ"ל על זה תוותר, יש לך את הפרס בשביל זה

כפיפות בטן 3x20
תוריד חזרות ל10 ותעשה עם משקל

ולגבי תוכנית עם פיצול, מתי כבר אני אמור להתחיל אותה? אני תמיד שומע שמתקדמים במסה איתה יותר מהר מאשר בFBW.
מתאמן מתחיל יתקדם הרבה יותר מהר בFBW מאשר בAB או כל פיצול אחר

• פותח/ת השרשור
עדיף שתעלה תמונה
אוקיי... תכף אעלה תמונה.

שום דבר לא נוראי, השאלה מה מהירות ההתקדמות, אם בכלל. אני לא אוהב את התפריטי בערך האלה
אין מצב. המחשבה הזאת שלך נובעת מחוסר ידע ומתפריטי בערך. ממליץ לך לקרוא את המדריך לחיטוב
תאמת שהתכוונתי שבנוסף לתפריט לקחת שמן זית ואגוזים, אבל אני אקרא את מה שהבאת לי ואראה איך אני יכול לסדר את התפריט על פי הכמויות הנכונות.

מתאמן מתחיל יתקדם הרבה יותר מהר בFBW מאשר בAB או כל פיצול אחר
איך אני אמור לדעת מתי כבר אני לא מתחיל ויכול להחליף לתוכנית פיצול?

והתוכנית שלי אמורה להראות ככה?:
חזה-
לחיצת חזה בשכיבה כנגד מוט- 3x12

גב-
דדליפט- 3x12

רגליים-
סקוואט חופשי 3x12
תאומים בסמית' 3x12

יד קדמית-

יד אחורית-

כתפיים-
פרס 3x10

בטן-
כפיפות בטן עם משקל 3x10

3 סטים לגב וחזה זה לא ממש קצת?

אוקיי... תכף אעלה תמונה.
יש פורום תמונות של חברי האתר, בפנים יש נעוץ הערכת אחוזי שומן, לשם תעלה

איך אני אמור לדעת מתי כבר אני לא מתחיל ויכול להחליף לתוכנית פיצול?
מתאמן מתחיל זה מתאמן שיכול לההעלות משקלים כל אימון. אתה תיהיה ככה לא מעט זמן. אחרי שאתה כבר לא מצליח, אתה מוסיף אוכל (כשאתה במסה - בחיטוב פשוט תשאר על המשקלים שאתה מצליח לסיים) אחרי זה שוב מנסה וכך הלאה, אחרי שאתה מגיע למצב שזה לא תזונה לא טכניקה ולא שינה מה שגורם לתקיעה שלך במשקלים אתה מפצל קצת ומבודד ולאחר מכן חוזר לנסות שוב את המשקלים שנתקעת עליהם.

והתוכנית שלי אמורה להראות ככה?:
נראה בסדר

3 סטים לגב וחזה זה לא ממש קצת?
לא

• פותח/ת השרשור
יש פורום תמונות של חברי האתר, בפנים יש נעוץ הערכת אחוזי שומן, לשם תעלה

מתאמן מתחיל זה מתאמן שיכול לההעלות משקלים כל אימון. אתה תיהיה ככה לא מעט זמן. אחרי שאתה כבר לא מצליח, אתה מוסיף אוכל (כשאתה במסה - בחיטוב פשוט תשאר על המשקלים שאתה מצליח לסיים) אחרי זה שוב מנסה וכך הלאה, אחרי שאתה מגיע למצב שזה לא תזונה לא טכניקה ולא שינה מה שגורם לתקיעה שלך במשקלים אתה מפצל קצת ומבודד ולאחר מכן חוזר לנסות שוב את המשקלים שנתקעת עליהם.

נראה בסדר

לא

אוקיי....
רק עוד משהו קטן, כשאני אתחיל מסה אני יכול להמשיך עם אותה התוכנית רק לשנות את מספר החזרות והסטים?
ויש אפשרות לעשות תוכניות FBW 4 פעמים בשבוע? כשאתחיל מסה אני רוצה להוסיף אימון(יש לי הרבה זמן פנוי לבינתיים).

והעלתי תמונה שלי:
http://www.lbs.co.il/threads/44618/page-7

תודה על העזרה.

אוקיי....
רק עוד משהו קטן, כשאני אתחיל מסה אני יכול להמשיך עם אותה התוכנית רק לשנות את מספר החזרות והסטים?
ויש אפשרות לעשות תוכניות FBW 4 פעמים בשבוע? כשאתחיל מסה אני רוצה להוסיף אימון(יש לי הרבה זמן פנוי לבינתיים).

והעלתי תמונה שלי:
http://www.lbs.co.il/threads/44618/page-7

תודה על העזרה.
לפי התמונה שלך הייתי אומר שאתה סביב ה20% שומן
בוודעות ב12% שומן לא תיהיה לך בטן ויראו קוביות כבר

• פותח/ת השרשור
לפי התמונה שלך הייתי אומר שאתה סביב ה20% שומן
בוודעות ב12% שומן לא תיהיה לך בטן ויראו קוביות כבר

20%?!
זה לא ממש שמן?

לא שאני שחיף או משהו, אבל יצא לי לראות אנשים באיזור ה20%, זה נראה שונה לגמרי ממני, בטוח בקשר לזה?

20%?!
זה לא ממש שמן?

לא שאני שחיף או משהו, אבל יצא לי לראות אנשים באיזור ה20%, זה נראה שונה לגמרי ממני, בטוח בקשר לזה?
דבר ראשון זה לא שמן. שמןן מבחינתי זה מעל 25%
דבר שני מסת השריר שלך נמוכה ולכן האחוז שומן הזה. אם תגדיל את מסת השריר אחוז השומן שלך ירד ( עם מסה נקייה )
אתה בטח ראית אנשים עם מבנה גוף אנדומורפי/מסומורפי בעלי 20% שומן אתה ניראה לי אקטומורף.
בכל אופן המצב לא נורא בכלל. בהצלחה בחיטוב. תן בראש

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון זה לא שמן. שמןן מבחינתי זה מעל 25%
דבר שני מסת השריר שלך נמוכה ולכן האחוז שומן הזה. אם תגדיל את מסת השריר אחוז השומן שלך ירד ( עם מסה נקייה )
אתה בטח ראית אנשים עם מבנה גוף אנדומורפי/מסומורפי בעלי 20% שומן אתה ניראה לי אקטומורף.
בכל אופן המצב לא נורא בכלל. בהצלחה בחיטוב. תן בראש

תאמת שאמרו לי שכנראה אני נוטה לאנדומורף, על פי איזה סימנים אני יכול לראות את זה?
(תמיד הייתי דיי גדול, ידיים גדולות ורחב למרות שלא רואים בתמונה תאמת).

תאמת שממה שאמרו לי כנראה שאני נוטה לאנדומורף, על פי איזה סימנים אני יכול לראות את זה?
(תמיד הייתי דיי גדול, ידיים גדולות ורחב למרות שלא רואים בתמונה תאמת).
ככה זה ניראה מהתמונה
אתה יכול להריץ באינטרנט תמונות ולהשוות לשלך. אתה תיראה דמיון רב

Back
למעלה תחתית