הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מחקר חדש: מחקשר וגבינות - מסוכן יותר מסיגריות

• פותח/ת השרשור Pauchok
  • פורסם בתאריך
איפה המחקר?
כל מה שאני רואה זה פוץ עם התואר דוקטור לפני השם וכותב מאמר באיזה אתר חדשות נידח...

תחכה למישהו שאולי יודע על איזה ״מחקר״ מדובר וכמה הוא בטח עיוות את הממצאים....

כל פעם הם כותבים שטויות כאלה בשביל להגיע לכותרות ולהביא גולשים,
הכי בדיחה זה הכתבות על זה שהבשר וכל המוצרים מהחי רעים, אתה יושב וקורא כתבה באורך מגילת
העצמאות ואז בסוף אתה מגלה "נכתב ע"י דינה שוורץ, מומחית לצמחונות וטבעונות"

כל מה שאני רואה זה פוץ עם התואר דוקטור לפני השם וכותב מאמר באיזה אתר חדשות נידח...
לא הייתי פוסל כל ד"ר על הסף.

אך כן מסכים שמחקר אין כאן אלא כתבה מפולפלת, יש שם איזה משהו שבדקו בכלל על עכברים. והמחקר נעשה אצל מבוגרים בני 50+. מישהו יודע להגיד שהסיבה היחידה זה התזונה? לא בטוח, כי אין את המחקר..אם נראה את המחקר נחליט כמה זה אמיתי.

תכלס רוב הסיכויים שזה חארטה כי יש מספיק מחקרים שמוכחים את הטענה ההפוכה. סביר להניח שזה מחקר שבוצע בצורה הזויה.

אך כן מסכים שמחקר אין כאן אלא כתבה מפולפלת, יש שם איזה משהו שבדקו בכלל על עכברים. והמחקר נעשה אצל מבוגרים בני 50+. מישהו יודע להגיד שהסיבה היחידה זה התזונה? לא בטוח, כי אין את המחקר..אם נראה את המחקר נחליט כמה זה אמיתי.

תכלס רוב הסיכויים שזה חארטה כי יש מספיק מחקרים שמוכחים את הטענה ההפוכה. סביר להניח שזה מחקר שבוצע בצורה הזויה.
לא אמרתי שאני פוסל את כל הדוקטורים אלא שאם הוא דוקטור הוא לא תמיד צודק ואם הוא חושב שכן הוא פוץ, דוקטור פוץ.

Ynet:מדעני גילו שתזונה עם בשר וגבינות מסוכנת כמו 20 סיגריות ביום.

shake_head_no.gif

לא אמרתי שאני פוסל את כל הדוקטורים אלא שאם הוא דוקטור הוא לא תמיד צודק ואם הוא חושב שכן הוא פוץ, דוקטור פוץ.
הוא לא תמיד צודק ותמיד יש מקום לדעות שונות כדי לבדוק מדענים שונים.

במקרה הזה זה ברור שיש פה טעות, או של YNET או של אותו ד"ר. אבל מישהו פה מנסה לעבוד על העולם \ ליצור כתבה שתעשה רעש.

אחר כך תזונאים משתמשים בזה ואמרים שעל כל מחקר אפשר להביא מחקר נגדי 😵

כתבה מטרידה ביותר. מהיום אני מפסיק לאכול חלבון. גם קראתי כתבה ששומן יחסום לי את העורקים ושפחמימות הם משמינות, אז אם אני אקבל את כל הקלוריות שלי מויטמינים זה בסדר?

כוס אמק עכשיו נזכרתי שקראתי שמולטי ויטמין זה מסרטן. מה לעשות עחי?

חוקרים אמריקנים מצאו כי תזונה עשירה בחלבונים מן החי, כמו בשר אדום וגבינות, מגבירה את הסיכון לתמותה, סרטן וסוכרת ומסוכנת אפילו יותר מעישון של 20 סיגריות ביום
ד"ר איתי גל טבעוני ומנכ"ל מרלבורו ישראל

אני מצאתי את הסוד: אני אוכל את מה שאני אוהב וחי כמו שאני רוצה לחיות ולהנות, אני בסוף אמות אבל לפחות אני אחיה חיים הרבה יותר טובים מכולכם.

אוי ויי,
אני בדיוק עובר בסלון ושומע את השטויות האלה בערוץ 10..

זה אומר שזה מחקר נטוי.
זה כמו שבעבר חברות סיגריות פרסמו מחקרים מטעמן ואמרו שעישון לא מזיק. זה תפס עד שיצאו מחקרים עצמאיים.
איפה עכשיו הטבעוני שיבוא ויגיד לי 'אבל כל המחקרים שעשו עד עכשיו מוטים גם ע"י חברות הבשר'
איפה הבן אלף?

http://download.cell.com/cell-metabolism/pdf/PIIS155041311400062X.pdf?intermediate=true

נראלי שזה המחקר המלא.

ממה שקראתי הם כותבים שם משהו בסגנון של בגילאים 50-65 עדיף לאכול דל חלבון, מעל גיל 65 דל חלבון זה מסוכן.
קיצור נשמע שהם לא הבינו אפילו מה הם בדקו.
זה נעשה על אוכלוסיה רחבה מדי כדי לשלול דברים נוספים, הם הגבילו לאזור ה1900 קלוריות. אבל אם מדובר על אישה ששוקלת 45-50 קילו, לא זזה מהמיטה ומעשנת..לא חושב שאפשר להשוות אותה לגבר ששוקל 80 ועובד בבניין ויצרוך את אותם 1900 קלוריות.

בכל מקרה אשמח לשמוע את דעתם של @Moshe @
@incin @Tom

נערך לאחרונה:
http://download.cell.com/cell-metabolism/pdf/PIIS155041311400062X.pdf?intermediate=true

נראלי שזה המחקר המלא.

ממה שקראתי הם כותבים שם משהו בסגנון של בגילאים 50-65 עדיף לאכול דל חלבון, מעל גיל 65 דל חלבון זה מסוכן.
זה נעשה על אוכלוסיה רחבה מדי כדי לשלול דברים נוספים, הם הגבילו לאזור ה1900 קלוריות. אבל אם מדובר על אישה ששוקלת 45-50 קילו, לא זזה מהמיטה ומעשנת..לא חושב שאפשר להשוות אותה לגבר ששוקל 80 ועובד בבניין ויצרוך את אותם 1900 קלוריות.

@incin @Tom

אין לי כרגע זמן לקרוא את כל המחקר, אבל רק מרפרוף אפשר לראות שהם הסתמכו על מה שהאנשים עצמם דיווחו ("אני אוכל חצי קילו בשר כל יום"), לא ידוע מה היה טיב הבשר ושאר התזונה באופן כללי (בייקון לארוחת בוקר?), לא ידוע אם האנשים האלו בכלל התאמנו (כנראה שלא), ואי אפשר להסיק כלום מניסויים בעכברים.

גם לא ברור לי איך הם הזניחו את כל שאר הגורמים, בדיוק כמו שאפשר לטעון שצמחונים בממוצע חיים יותר זמן, משכילים יותר ומרוויחים יותר.

בנוסף, מסקנת המחקר מכילה את המילה "may", שתמיד רצוי לקרוא אותה כ-"may not".

נראלי שזה המחקר המלא.

@incin @Tom
לא הייתי אומר שהם לא הבינו מה הם בדקו. מדובר במחקר תצפיתי הבוחן את הקשר שבין צריכת חלבון גבוהה (כ-1.5 גרם לכל ק"ג משקל גוף) לבין תחלואה המובילה למוות כגון סרטן, מחלות לב וסוכרת.

השירשור מפוצל לכמה פוסטים. להלן מפורום מחקרים בתזונה:

http://www.lbs.co.il/threads/50822/

למעשה מדובר בקשר שבין פקטור גדילה דמוי אינסולין (IGF-1) שרמתו מושפעת (במידה מסויימת ובהסתייגות מסויימת) מצריכה של חלבון או יותר נכון ממספר אבני בניין שלו (חומצות אמינו מסויימות).

• לא נמצא קשר במחקר התצפיתי בין רמות IGF-1 גבוהות בגילאי 50-65 (שוב, המושפע מצריכת חלבון גבוהה) לבין מחלות קרדיו-וסקולריות המובילות למוות.
  • הקשר שנמצא בגילאי 50-65 (דווקא חריג) בין רמות IGF-1 וסוכרת אינו מבוסס דיו במחקר (טענת החוקרים) עקב קבוצת בקרה קטנה (ראו ציטוט שאספתי מהמחקר בקישור המצ"ב).
  • הקשר בין רמות IGF-1 לבין סוגי סרטן שהודגם במחקר הוא קשר שמופיע במחקרים רבים. מצ"ב קישור לקריאה נוספת בנושא:http://www.yourhealthbase.com/database/a109h.htm

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית