הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מחקר חדש: מחקשר וגבינות - מסוכן יותר מסיגריות

• פותח/ת השרשור Pauchok
  • פורסם בתאריך
לא הייתי אומר שהם לא הבינו מה הם בדקו. מדובר במחקר תצפיתי הבוחן את הקשר שבין צריכת חלבון גבוהה (כ-1.5 גרם לכל ק"ג משקל גוף) לבין תחלואה המובילה למוות כגון סרטן, מחלות לב וסוכרת.
השירשור מפוצל לכמה פוסטים. להלן מפורום מחקרים בתזונה:
http://www.lbs.co.il/threads/50822/
למעשה מדובר בקשר שבין פקטור גדילה דמוי אינסולין (IGF-1) שרמתו מושפעת (במידה מסויימת ובהסתייגות מסויימת) מצריכה של חלבון או יותר נכון ממספר אבני בניין שלו (חומצות אמינו מסויימות).
לא נמצא קשר במחקר התצפיתי בין רמות IGF-1 גבוהות בגילאי 50-65 (שוב, המושפע מצריכת חלבון גבוהה) לבין מחלות קרדיו-וסקולריות המובילות למוות.
הקשר שנמצא (דווקא חריג) בין רמות IGF-1 וסוכרת אינו מבוסס דיו במחקר (טענת החוקרים) עקב קבוצת בקרה קטנה (ראו ציטוט שאספתי מהמחקר בקישור המצ"ב).
הקשר בין רמות IGF-1 לבין סוגי סרטן שהודגם במחקר הוא קשר שמופיע במחקרים רבים. מצ"ב קישור לקריאה נוספת בנושא:http://www.yourhealthbase.com/database/a109h.htm

אז המסקנות שלהם מהתצפית זה שאין קשר למחלות קרדיו-וסקולריות. אבל יש קשר לסוכרת, אך הקשר קטן וקשה לאשש אותו בגלל קבוצת בקרה קטנה?

לפני כמה שבועות ראיתי מחקר שהאגודה למלחמה בסרטן עושה על גידולים סרטניים במוח שמאוד מעניין יהיה לראות את התוצאות שלו, בודקים דווקא כיוון הפוך, מאחר והמוח יודע לייצר לעצמו גלוקוז מהשומנים הוא יכול לחיות בתזונה דלת פחמימה, אך הגידול אינו גמיש כמו המוח ולא מסוגל לייצר גלוקוז ללא מקור חיצוני (תזונה) אז חושבים שאולי זה דווקא יעצור\ימנע גידולים במוח.

סיפרתי את זה כי רציתי לדעת אם הבנת מהמחקר מה המסקנות על סרטן?

אז המסקנות שלהם מהתצפית זה שאין קשר למחלות קרדיו-וסקולריות. אבל יש קשר לסוכרת, אך הקשר קטן וקשה לאשש אותו בגלל קבוצת בקרה קטנה?

לפני כמה שבועות ראיתי מחקר שהאגודה למלחמה בסרטן עושה על גידולים סרטניים במוח שמאוד מעניין יהיה לראות את התוצאות שלו, בודקים דווקא כיוון הפוך, מאחר והמוח יודע לייצר לעצמו גלוקוז מהשומנים הוא יכול לחיות בתזונה דלת פחמימה, אך הגידול אינו גמיש כמו המוח ולא מסוגל לייצר גלוקוז ללא מקור חיצוני (תזונה) אז חושבים שאולי זה דווקא
יעצור\ימנע גידולים במוח.

סיפרתי את זה כי רציתי לדעת אם הבנת מהמחקר מה המסקנות על סרטן?
האם קראת את המחקר ו/או את מה שכתבתי?...
הקשר המדובר הוא בין פקטור גדילה דמוי אינסולין (IGF-1) לבין סרטן. קשר כזה נמצא בעבר במספר מחקרים.
בנוגע למה שכתבת אני לא משוכנע שדיאטה דלת פחמימות תעצור/תמנע גידולים, פשוט לא נראה לי סלקטיבי מספיק.
בהקשר של סלקטיביות התרופה וטיפול בגידולים סרטניים היום הייתי בהרצאה של ד"ר תום רן ממובילי פרויקט "המחשב הביולוגי" במכון וייצמן. אחת ההרצאות הטובות שנכחתי בהן ובדיוק בנושא הזה (מומלץ בחום):

האם קראת את המחקר ו/או את מה שכתבתי?...
קראתי משום מה זה התפספס.

אז בשורה התחתונה, יש סכנה באכילה של יותר מ20% חלבון? או שזה פשוט לא מספיק מבודד?

הבנתי שיש קשר בין ההורמון לסרטן, אך האם הקשר בין צריכת החלבון לאותו הורמון דמוי אינסולין מוכח? כתבת

למעשה מדובר בקשר שבין פקטור גדילה דמוי אינסולין (IGF-1) שרמתו מושפעת (במידה מסויימת ובהסתייגות מסויימת) מצריכה של חלבון או יותר נכון ממספר אבני בניין שלו (חומצות אמינו מסויימות).
אילו חומצות אמינו גורמות לכך? ולמה במידה מסויימת ובהסתייגות מסויימת?

קראתי משום מה זה התפספס.

אז בשורה התחתונה, יש סכנה באכילה של יותר מ20% חלבון? או שזה פשוט לא מספיק מבודד?

הבנתי שיש קשר בין ההורמון לסרטן, אך האם הקשר בין צריכת החלבון לאותו הורמון דמוי אינסולין מוכח? כתבת

אילו חומצות אמינו גורמות לכך? ולמה במידה מסויימת ובהסתייגות מסויימת?
לגבי הקשר בין צריכת חלבון ל-IGF1, מתוך המחקר:

Protein restriction or restriction of particular amino acids, such as methionine and tryptophan, may explain part of the effects of calorie restriction
and GHRD mutations on longevity and disease risk, since protein restriction is sufficient to reduce IGF-1 levels and can reduce cancer incidence or increase longevity in model organisms, independently of calorie intake

וממקור אחר:

http://jnls.cup.org/abstract.do;jse...7B055EA74F?componentId=870596&jid=<journalId>

(אוכל להעביר את המחקר המלא).

ההסתייגות נובעת מכך שקיימים הרבה פקטורים המשפיעים על רמות IGF-1 כמו: פעילות ספורטיבית, BMI, לחץ (Stress), גנטיקה, גזע ועוד...
כך שאין להפריז במידת הקשר שבין צריכת חלבון לIGF-1
במחקר תצפיתי שכזה על-אף שהוא מהימן.

אגב בעקיפין זה רומז לכך שמבחינה בריאותית אבקות חלבון whey עדיפות על חלב ועל קאזאין. whey מעלה מעט מאוד את הIGF1 אם בכלל והקזאין בתוספים או בחלב מקפיץ אותו.

אגב בעקיפין זה רומז לכך שמבחינה בריאותית אבקות חלבון whey עדיפות על חלב ועל קאזאין. whey מעלה מעט מאוד את הIGF1 אם בכלל והקזאין בתוספים או בחלב מקפיץ אותו.
אלא ששוב, אסור בשום אופן לקשר בין תוצאות המחקר למתאמן הממוצע וסוג החלבון שהוא צורך. IGF-1 הוא הורמון מאוד אנבולי, בהחלט כדאי שיעבוד וקשה...
גם טסטוסטרון ברמות גבוהות נמצא כקשור בסיכון גבוה לסרטן (הערמונית), אולי נחשוב כיצד להיפטר גם ממנו?..

אני בסך הכל מעלה ספקולציות. אין לי מושג ירוק מה קורה כשאתה משלב אימון במשוואה ,גם אימון משפיע על הרמות של הIGF1...
זה רק מחקר אחד ויש לו מגבלות אבל הוא מעניין ,גם אם לא נראה לי שהוא רלוונטי כלכך לצעירים יותר.

בהקשר של סלקטיביות התרופה וטיפול בגידולים סרטניים היום הייתי בהרצאה של ד"ר תום רן ממובילי פרויקט "המחשב הביולוגי" במכון וייצמן. אחת ההרצאות הטובות שנכחתי בהן ובדיוק בנושא הזה (מומלץ בחום):

שמע, אני בדיוק מסיים תואר ראשון בהנדסת תוכנה, ומתחיל קורסים לקראת תואר שני בהנדסת ביוטכנולוגיה.
בקצרה, עשית לי את היום עם ההרצאה הזאת..

שמע, אני בדיוק מסיים תואר ראשון בהנדסת תוכנה, ומתחיל קורסים לקראת תואר שני בהנדסת ביוטכנולוגיה.
בקצרה, עשית לי את היום עם ההרצאה הזאת..
כן. הרצאה מדהימה. איפה אתה לומד?

לאיזה תחום\תפקיד אתה שואף בעתיד?
לא יודע, אבל מה שהוא עשה פה בסרטון גרם לי לחשוב..

אני עושה הנדסת ביוטכנולוגיה כי זה מאוד מעניין אותי כל הנושא. בעקרון לטווח הקרוב המקצוע שלי יהיה מהנדס תוכנה.
אם אצליח למצוא משהו שמשלב מעולה, אם לא אני מתכנן בטווח הרחוק גם דוקטורט בתחום שקשור לביוטכנולוגיה\ביולוגיה\ביוכימיה..קשה להגיד עכשיו יש עוד המון זמן 😃

תוכנה אני מסיים באפקה בתל אביב, ועושה קורס ביולוגיה בפתוחה כרגע, אבל את התואר השני בטכניון
המחקר לתזה שלי היה בשיתוף עם הטכניון, יצא לי להכיר מקרוב את אופי המחקר שם. אתה במקום טוב.

לא יודע, אבל מה שהוא עשה פה בסרטון גרם לי לחשוב..

אני עושה הנדסת ביוטכנולוגיה כי זה מאוד מעניין אותי כל הנושא. בעקרון לטווח הקרוב המקצוע שלי יהיה מהנדס תוכנה.
אם אצליח למצוא משהו שמשלב מעולה, אם לא אני מתכנן בטווח הרחוק גם דוקטורט בתחום שקשור לביוטכנולוגיה\ביולוגיה\ביוכימיה..קשה להגיד עכשיו יש עוד המון זמן 😃
המממ אז במה אתה עובד בנתיים? קצת מטריד אותי שהולכים ללמוד נושא אבל לא באמת יודעים מה לעשות איתו :|

המחקר לתזה שלי היה בשיתוף עם הטכניון, יצא לי להכיר מקרוב את אופי המחקר שם. אתה במקום טוב.
מה למדת?

המממ אז במה אתה עובד בנתיים? קצת מטריד אותי שהולכים ללמוד נושא אבל לא באמת יודעים מה לעשות איתו :|
בינתיים אני מהנדס תוכנה...זה לא רע חח
ואני הולך ללמוד את זה כי זה מעניין אותי, לא הכול זה כסף בחיים. ובשביל כסף עשיתי הנדסת תוכנה..

מה למדת?

בינתיים אני מהנדס תוכנה...זה לא רע חח
ואני הולך ללמוד את זה כי זה מעניין אותי, לא הכול זה כסף בחיים. ובשביל כסף עשיתי הנדסת תוכנה..
שאלה מגוחכת אבל במה אתה מתכוון בהנדסת תוכנה? מה אתה באמת עושה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית