הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחרי ההרשעה ברצח - מכות בבית המשפט, וואלה הצחיק אותי..

מקרה אמיתי שקרה לי,
לפני כחודש בערך(יום חמישי שעה 1:30 בלילה) ישבו מתחת לחלון שלי נערים שעשו רעש לא נורמלי,בהתחלה התקשרתי למשטרה על מנת שיפנו אותם (רק לציין,הם לא הגיעו גם אחרי 4 שיחות חוזרות).
אחרי חוסר וודאות אם המשטרה תגיע או לא,אמא שלי אמרה להם (בנימוס) שיתפנו כי הם הגזימו עם הרעש,בתגובה הם קיללו אותה..רק לציין שאחרי ששמעתי את הקללה הראשונה עפו עליהם ביצים,תפוחי אדמה וקלמטינות שפג תוקפן,כמובן שהחלפנו ברכות על מקצועות של האימהות שלנו,ואפליו אחד מהם איים עליי שאם אני יורד למטה הוא "ידקור אותי " לדבריו (כמובן שהזמנתי אותו לקומה שלי..לא נענה להצעה) לבסוף הם אמרו לי שבת שלום והלכו (מוזר,אני יודע)
לאחר המקרה לא ראיתי אותם יותר (או אחרים בנתיים)
רק לציין,כל אותם רגעים נזכרתי במקרה של גדי ויכמן..נרצח כי רצה שקט (לא נכנס לפרטי החקירה והעבר של הקורבן,מסתכל על התוצאה הסופית)
מה גם שהמשטרה לא הגיעה גם לאחר הנידנודים שלי.

מעניין אותי,
מה אתם הייתם עושים במקרה כמו שלי(ושל גדי ויכמן ז"ל),
נערים (שיכורים במקרה שלי) שעושים רעש בשעת לילה והמשטרה(לאחר כמה התראות) לא מגיעה?

לרדת אליהם למטה זה נראה לי מיותר יותר מהדברים שזרקת מהחלון עליהם

נערך לאחרונה:
אבל זה בדיוק הנקודה שלי, אח שלי לא ירצח מחר מישהו.
כנראה שיש סיבה שיצא רוצח מהמשפחה הזאת, מהמשפחה שלי לא יצא רוצח, למה? אתה יודע את התשובה, אתה כנראה מסרב להשלים איתה או להודות בה

תסלח לי אבל אח שלך עם כל הכבוד חי חיים נפרדים ממך והקביעה שלך לגבי מה ייפול בעתידו היא פשוט לא חכמה.
ואם כבר נכנס לעניין, הדיבור לא נגע סביב אח שלך אלא היווה דוגמא למשפחות נורמטיביות שבהן אחד מהאחים סורח.
אתה עושה פעולה לוגית שהיא לא נכונה, אתה מסיק מן הפרט אל הכלל : דהיינו מאח אחד רע, כולם רעים.

זו קביעה ילדותית קמעה ואינה ברת תוקף ולכן הטענה "שכולם קופים כי הוא קוף" היא פשוט לא נכונה.

אביעד עם כל הכבוד, לא צריך "לרחם" על המשפחה כמו שלא היה צריך "לרחם" על הילד. המאבטחים עשו מה שהם צריכים לעשות, לא ראיתי אותם מרביצים לו ללא הכרה על הרצפה. כל מה שהם עשו זה להכניע את הבחור לרצפה ולאזוק אותו, ההתנהגות הייתה בסדר גמור.

אני מתנצל שאני לא קר-דם כמוכם. על המשפחה שלו אני דווקא כן מרשה לעצמי לרחם כמו גם על משפחתו של גדי ויכמן.
המשפחות נגררות לסיפורים האלה בעל כורחם, זה רק מדהים אותי עד כמה שני אנשים יכולים להשפיע על חיים של כל-כך הרבה סובבים.
ותסלח לי אבל המאבחים בעטו בו בצלעות מספר פעמים, והטיחו את ראשו בחוזקה ברצפה כמו-גם חנקו אותו.

התנהגותם יכלה להיות מרוסנת יותר זה כל מה שאני אומר. אין פה בכדי לשלול או לפגוע בזכות משפחתו של גדי ויכמן או בהכרה שלהם כנפגעים.
סה"כ גם הוריו של הנער נפגעים ממעשיו האינפנטיליים והרדודים, אות הקלון תרדוף אותם באשר ילכו.

אני דווקא חושב שההבנה הזאת של המרקם העדין של היחסים האלה, הם שומרים על צלם האנושיות שבנו.
אגב, מעניין שברצח תאיר ראדה, אנשים לא כאלה מתלהמים ומציירים את זדורוב כמסכן...

מקרה אמיתי שקרה לי,
לפני כחודש בערך(יום חמישי שעה 1:30 בלילה) ישבו מתחת לחלון שלי נערים שעשו רעש לא נורמלי,בהתחלה התקשרתי למשטרה על מנת שיפנו אותם (רק לציין,הם לא הגיעו גם אחרי 4 שיחות חוזרות).
אחרי חוסר וודאות אם המשטרה תגיע או לא,אמא שלי אמרה להם (בנימוס) שיתפנו כי הם הגזימו עם הרעש,בתגובה הם קיללו אותה..רק לציין שאחרי ששמעתי את הקללה הראשונה עפו עליהם ביצים,תפוחי אדמה וקלמטינות שפג תוקפן,כמובן שהחלפנו ברכות על מקצועות של האימהות שלנו,ואפליו אחד מהם איים עליי שאם אני יורד למטה הוא "ידקור אותי " לדבריו (כמובן שהזמנתי אותו לקומה שלי..לא נענה להצעה) לבסוף הם אמרו לי שבת שלום והלכו (מוזר,אני יודע)
לאחר המקרה לא ראיתי אותם יותר (או אחרים בנתיים)
רק לציין,כל אותם רגעים נזכרתי במקרה של גדי ויכמן..נרצח כי רצה שקט (לא נכנס לפרטי החקירה והעבר של הקורבן,מסתכל על התוצאה הסופית)
מה גם שהמשטרה לא הגיעה גם לאחר הנידנודים שלי.

מעניין אותי,
מה אתם הייתם עושים במקרה כמו שלי(ושל גדי ויכמן ז"ל),
נערים (שיכורים במקרה שלי) שעושים רעש בשעת לילה והמשטרה(לאחר כמה התראות) לא מגיעה?

אני חושב שהמעשה הנכון ביותר היה פשוט להבליג, רוב הרעשים האלה פשוט לא שווים התייחסות וניתן למזער אותם למינימום ע"י סגירת חלונות.
יותר נורמלי לעשות פעולה כזאת מלהידקר.

לגבי הסיפור שלך עצם האמרה "אתה מוזמן להגיע לפה אם אתה רוצה" הזמינה לך צרות.
לקחת פה הימור שיכולת להפסיד בו באותה מידה והיינו קוראים על עוד סיפור של אנשים שרק רצו לראות למי יש יותר אומץ.
שהרי בעצם הזימון שלך לדירתך, יש פה מן הקנטור שבגללו הפרקליטות נאלצת הרבה פעמים לוותר על רצח ולהאשים בהריגה.

חבל.

במקום לצטט את כל אחד מכם אני פשוט אענה,
במקרה שלי,לעולם לא חשבתי לרדת למטה (למרות שהם ילדים בני 17-16)
לא לקחתי את הריזיקה שאולי באמת לאחד מהם יש סכין ואני עלול להסתכן בפציעה ואולי חלילה במוות
מה גם להבליג לרעש מטורף ב-2 בלילה,אני מניח שהיה מוציא גם את הבן אדם הכי שלו בעולם מהכלים.
אני לא מצטער על הדרך שפעלתי,אולי בהתבטאות שלי ("שהזמנתי" אותם אליי" ,אמא שלי יותר התפלאה שאני יודע לקלל באופן מקצועי 😃 )
בהבזק הרגע לא חושבים על זה,רק אחרי.
אמנם היה קצת "רעש",קללות ואיומים באוויר,אבל בסופו של מקרה הם התנצלו ועוד איחלו לי "שבת שלום"
ככה שכל הצדדים יצאו מרוצים (במידה מסויימת)
עוד עניין,שמאז,הספסל שישבו בו (בדיוק מתחת לחלון שלי) נשאר ריק .

**רק לציין,לאחר המקרה התקשרתי שוב למשטרה וסיפרתי לפקידת קבלה את כל המקרה (היא גמגמה ולא ידעה מה לומר)היא אמרה שאני צודק,וצריכים יותר סיורים בלילות וכו' וכו' וכו'..
לא עזר כלום.

תודה לעונים 😃

במקום לצטט את כל אחד מכם אני פשוט אענה,
במקרה שלי,לעולם לא חשבתי לרדת למטה (למרות שהם ילדים בני 17-16)
לא לקחתי את הריזיקה שאולי באמת לאחד מהם יש סכין ואני עלול להסתכן בפציעה ואולי חלילה במוות
מה גם להבליג לרעש מטורף ב-2 בלילה,אני מניח שהיה מוציא גם את הבן אדם הכי שלו בעולם מהכלים.
אני לא מצטער על הדרך שפעלתי,אולי בהתבטאות שלי ("שהזמנתי" אותם אליי" ,אמא שלי יותר התפלאה שאני יודע לקלל באופן מקצועי 😃 )
בהבזק הרגע לא חושבים על זה,רק אחרי.
אמנם היה קצת "רעש",קללות ואיומים באוויר,אבל בסופו של מקרה הם התנצלו ועוד איחלו לי "שבת שלום"
ככה שכל הצדדים יצאו מרוצים (במידה מסויימת)
עוד עניין,שמאז,הספסל שישבו בו (בדיוק מתחת לחלון שלי) נשאר ריק .

תודה לעונים 😃

כן, אבל אתה מבין שזו רולטה רוסית?
זה שהעניין עבד לטובתך הפעם לא אומר שכך יהיה בפעם אחרת.

אחת הבעיות שעולות במקרים כאלו הן בדיוק מה שאתה מתאר, איבוד דעת רגעי של אנשים נורמטיביים לחלוטין כמוני כמוך.
את מי זה לא ישגע, רעשים מטורפים בשעות לא שעות. קל וחומר כשיש לך ילדים קטנים בבית שנרדמו ושעות השינה חשובות להם בכמה מונים.
לא רק זה, אם הם יקומו, אזי לך יהיה לילה ארוך מאוד וכי אתה עובד למחרת.

כך למעשה אנחנו רואים פעם אחר פעם את התרחיש של אותן ההערות שמביאות במקרי "המזל" לסיום טראגי של אדם שכוב על הרצפה וסכין בלבו.
תראה רק כמה מקרים של דקירות על: חניות, סכסוכי שכנים, מועדונים, טיילות.
ילדים היום יוצאים מביתם מצוידים בסכין לכל התפתחות שלא תהיה, הם לרוב עושים את זה מתוך ההבנה ששאר הנערים בגילם עושים זאת גם ואם הם יתקלו בבעיה, כדאי שיהיו מוכנים. בסופו של דבר קורים דברים מצערים.

הכנסת כבר נערכת לשינוי החקיקה ואנחנו מתחילים להרגיש את זה גם בפסקי הדין האחרונים בעניינים כאלו שנראה כי מחמירים עם הדוקרים אף אם הינם יונקים משד אמם עדיין.

נראה כי השופטים במידה נכנעים ללחץ הציבורי וכי הסבלנות פוקעת מכיסם ולכן כיום גם אם אדם יואשם בהריגה הוא לרוב יגזר דינו על 80% ומעלה מהענישה האפשרית תחת סעיף זה, משל היה רוצח.

הכנסת מתכננת להרחיב את סעיפי הרצח וההריגה שיכילו מקרים יותר מדוייקים וכי ענישה יותר ממוקדת תלוית מקרה.
כמו למשל רצח בנסיבות מחמירות יקבל מאסר עולם חובה (ללא אפשרות חנינה)
רצח מתוך אדישות (דבר שאין כיום) - ניתן לומר כי אדם שדקר אחר מתוך אדישות לתוצאה יואשם ברצח ויקבל מאסר עולם.
ועוד..

הכי חכם לזרוק ביצים בלי שידעו מי זה, ככה אין להם דרך להתגונן ולהערך לביצים הבאות. עבד לי כל פעם, ועבד עלי שהייתי הילדים המרעישים לפני 10~ שנים. מיותר להתווכח, משטרה וכו' זה לא יעיל. ברגע שאתה יושב במקום וכל רגע אתה חושב שיעופו עליך ביצים אתה תמצא מקום אחר.

כן, אבל אתה מבין שזו רולטה רוסית?
זה שהעניין עבד לטובתך הפעם לא אומר שכך יהיה בפעם אחרת.
מסכים בהחלט,כמו שציינתי בתגובתי הקודמת,לאחר המקרה הרהרתי עם עצמי אם פעלתי נכון/לא נכון
ואז אתה שכנראה היית יכול לפעול אחרת.

כך למעשה אנחנו רואים פעם אחר פעם את התרחיש של אותן ההערות שמביאות במקרי "המזל" לסיום טראגי של אדם שכוב על הרצפה וסכין בלבו.
תראה רק כמה מקרים של דקירות על: חניות, סכסוכי שכנים, מועדונים, טיילות.
ילדים היום יוצאים מביתם מצוידים בסכין לכל התפתחות שלא תהיה, הם לרוב עושים את זה מתוך ההבנה ששאר הנערים בגילם עושים זאת גם ואם הם יתקלו בבעיה, כדאי שיהיו מוכנים. בסופו של דבר קורים דברים מצערים.
רק לפני כחודש + - ,נדקר ילד באיזור קרוב לאיזור מגוריי בפ"ת..מקרה עצוב ובאמת שעל שטות.
הכי חכם לזרוק ביצים
אחרי שזרקתי אחת הבנתי שזה בזבוז חלבון ועברתי לתפוחי אדמה ולקלמטינות רקובות (אמא שומרת אותן עד שהריקבון עולה)

אבל בנימה רצינית,הנוער של היום שונה קצת
אם בעבר זרקו על חבורת ילדים ביצים אז הם היו מקללים קצת והולכים
היום המצב לצערי שונה,הם יחכו למי שזה לא יהיה מתחת לבית ואי אפשר לדעת איך זה ייגמר.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הפתרון הכי טוב היום זה לקנות גז פלפל היו פעמים שהכן ירדתי למטה, אבל גורם ההפתעה נשאר אצליהם כי הם הרבה ואתה אחד
גז פלפל זה הדבר היחיד שלא נחשב כנשק היום, והרבה יותר אפקטיבי מאלה או מסכין שפריץ אחד וכולם על הרצפה ומה שנשאר רק לבעוט בהם
ותאמינו לי בתור אחד שקיבל בשרות הצבאי כמה פעמים פלפל בטעות זה יותר כואב ומפיל לרצפה גם את הבן אדם הכי גדול שיש.

תסלח לי אבל אח שלך עם כל הכבוד חי חיים נפרדים ממך והקביעה שלך לגבי מה ייפול בעתידו היא פשוט לא חכמה.
ואם כבר נכנס לעניין, הדיבור לא נגע סביב אח שלך אלא היווה דוגמא למשפחות נורמטיביות שבהן אחד מהאחים סורח.
אתה עושה פעולה לוגית שהיא לא נכונה, אתה מסיק מן הפרט אל הכלל : דהיינו מאח אחד רע, כולם רעים.

זו קביעה ילדותית קמעה ואינה ברת תוקף ולכן הטענה "שכולם קופים כי הוא קוף" היא פשוט לא נכונה.

אני מתנצל שאני לא קר-דם כמוכם. על המשפחה שלו אני דווקא כן מרשה לעצמי לרחם כמו גם על משפחתו של גדי ויכמן.
המשפחות נגררות לסיפורים האלה בעל כורחם, זה רק מדהים אותי עד כמה שני אנשים יכולים להשפיע על חיים של כל-כך הרבה סובבים.
ותסלח לי אבל המאבחים בעטו בו בצלעות מספר פעמים, והטיחו את ראשו בחוזקה ברצפה כמו-גם חנקו אותו.

התנהגותם יכלה להיות מרוסנת יותר זה כל מה שאני אומר. אין פה בכדי לשלול או לפגוע בזכות משפחתו של גדי ויכמן או בהכרה שלהם כנפגעים.
סה"כ גם הוריו של הנער נפגעים ממעשיו האינפנטיליים והרדודים, אות הקלון תרדוף אותם באשר ילכו.

אני דווקא חושב שההבנה הזאת של המרקם העדין של היחסים האלה, הם שומרים על צלם האנושיות שבנו.
אגב, מעניין שברצח תאיר ראדה, אנשים לא כאלה מתלהמים ומציירים את זדורוב כמסכן...

אני חושב שהמעשה הנכון ביותר היה פשוט להבליג, רוב הרעשים האלה פשוט לא שווים התייחסות וניתן למזער אותם למינימום ע"י סגירת חלונות.
יותר נורמלי לעשות פעולה כזאת מלהידקר.

לגבי הסיפור שלך עצם האמרה "אתה מוזמן להגיע לפה אם אתה רוצה" הזמינה לך צרות.
לקחת פה הימור שיכולת להפסיד בו באותה מידה והיינו קוראים על עוד סיפור של אנשים שרק רצו לראות למי יש יותר אומץ.
שהרי בעצם הזימון שלך לדירתך, יש פה מן הקנטור שבגללו הפרקליטות נאלצת הרבה פעמים לוותר על רצח ולהאשים בהריגה.

חבל.

גם אני מרחם על המשפחה שלו, אבל אתה לא יכול להתכחש לעובדה שהם התנהגו "כמו קופים" (יש קופים יותר מתורבתים מהם) בבית המשפט.
אתה גם לא יכול להתכחש לזה שאלמנתו של גדי ויכמן ספגה אבדה גדולה יותר מאשר המשפחה של הרוצח, ולמרות זאת לא הפרה את הסדר כמו המשפחה שלו, בטח שלא צעקה, קיללה והתפרעה כמו המיץ של הזבל האנושי.
כמה שכאבם גדול, זה לא נותן להם את הזכות להתנהג כמו שהם התנהגו.

אביעד אתה מצדיק פה חלק מהדברים?? מה אפשר להצדיק? למה כל הזמן צריך להתחשב באנשים גם אחרי שעשו פשע וגם אם הוא נתן "סטירה קטנה" למאבטח אפשר לסלוח על זה?
בהמות כאלה מבינות רק כוח, וככה צריך לנהוג איתם.

מי שאינו יכול לספק מעטפת רלציונאלית של חום, אהבה, תרומה לזולת ואיכפתיות - איננו זכאי להיות הורה. אב ואם שאינם מקנים יכולות תקשורת חברתיות בסיסיות לילדיהם- פושעים!- באותה מידה. מובן שלא יואשמו בפלילים ברגע האמת, אך סביר להניח כי יוערבו במקרים לא נעימים עם נציגי החוק ו/או העולם הפחות ורוד שם בחוץ. ואלו הם הטענות שלי כלפי אלו ש"מפילים" את העניין על הממשלה, במקום על ההורים, אשר אחראים בעקיפין ובמישרין בחינוכו של הפרט.

אשתדל להדגים: אב או אם אחראיים ידאגו לילדם שימנע מ"תרבות רעה". שיקול הדעת מצוי בידיהם ובשלהם בלבד. בין אם הילד יסתובב עם א' או ב'. ואיכויות כאלו צריך להנחיל מההתחלה, כל עוד הילדים בשלב היונקות. לאחר מכן, כולנו מכירים את הניגון.

בנימה אישית, באשדוד, ממה שאני שמתי לב- האכיפה העירונית התחזקה לאחרונה, ולפחות באזור שלי, כל זאטוט שחושב שהוא יכול להרעיש אחרי 23:00 מקבל ביקור נחמד משוטר או שניים. בד"כ אם קיים אלכוהול באזור הוא נשפך לאלתר וכל בגיר(18 ומעלה) מועכב אצלם לתחקור נוסף. הם מסיירים בלי הפסקה. זה אכן תורם לתחושת הביטחון, אולם לעולם לא אתערב באף התגרות של ניאנטרדל - החיים יקרים מידי בשביל "למי יש יותר ביצים". וגם למי שבאמת יש ויכול להגן על עצמו - עלול עוד למצא בצד המתגונן בתביעה.

👎

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית