הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ לסייקל ראשון - מעוניין בהכוונה

• פותח/ת השרשור Spidi
  • פורסם בתאריך

Spidi

משתמש מתחיל
74
4
נק' מוניטין:
1
74
4
אהלן חברים,
קראתי המון פה, אחלה מידע, ותודה לכל העוזרים.

קצת נתונים עליי, ואחר כך השאלה.

בן 29, לקראת חתונה בעוד 3 חודשים
מתאמן 4 שנים
גובה : 176
משקל : 75
אחוז שמון מוערך : 10
בעל מטבוליזם מהיר, רזה מלידה, משקל לפני תחילת אימונים 61
עשיתי עלייה נקיה כמה שיותר, קשה לי עם מסה-עליה-מסה-עליה ... כמו שהרוב עשוים, בגלל שיש גבול לכמה אוכל אני יכול לדחוף, וגם מניסיון, זה רק שלח אותי ישירות לשירותים.
טוב לי עם השיטה של עליה נקיה כמה שיותר, אוכל כמה שיותר בריא, מלכלך פה ושם לפעמים, אבל מתאמן מאוד חזק ועושה אמנויות לחימה(מוואי טאי), רץ 3 פעמים בשבוע למרחקים של 8-10 ק"מ כל פעם.
עד לעכשיו, ניסיתי : קריאטין, פרי-וורקאווט למיניהם (אל תצחקו 😃 )
אני קבוע על : חומצות אמינו, גלוטמין, ואבקות חלבון פעמיים ביום.

נגיע לעיקר,
אובחנתי בגיל צעיר באיחור התפתחות, מגיל 18 אני מטופל עם תוסף טסטוסטרון, בהתחלה היו זריקות ואז עברתי לג'ל.
הטיפול עבד כמו קסם, היו בהתחלה תופעות לוואי(עצבנות יתר, כאבי ראש, חוסר שינה, יתר חרמנות,...).
כבר יותר מעשר שנים, אני במצב יציב, כל חצי שנה בדיקות דם לכל דבר אפשרי (כולל תפקודי כבד, חלבונים, ......) הכל תקין, הכל טוב, ייצור זרע (האינדוקרינולוג מאוד מופתע) תקין, וחיי סקס מעבר למצוינים.
אני ניראה מצוין בזכות ההשקעה שלי וביחס למספר השנים שאני מתאמן.

כבר תקופה שאני חושב על סייקל אחד ויחיד, לעלות קצת, ובאותו זמן לשמור על מסה, אני לא רוצה לגדול לענק, זה לא טוב לי וגם מגעיל אותי.
אני חושב על תוספת של 4 קילו נקי!!!
כולם משום מה ממליצים על סייקל ראשון שיהיה טסט, ופה הבעיה, אני לא רוצה משהו בזריקות, ואני לא רוצה משהו שידכא לי את ייצור הזרע, או החשק.
כבר ראיתי אנשיןם שעברו סייקל ראשון עם וויני, היה להם פגז, ללא תופעות לוואי מיותרות.
לכן אם אני אלך על סייקל, זה יהיה וויני בכדורים בלבד.

האם מישהו מכיר אנשים שהם על טיפול של טסט(אנרוג'ל, טסטומקס) וניסו סייקל של וויני ?
אני נוטה לחשוב, מבחינה הגיונית, שבזמן הסייקל, אני מפסיק עם הטסט הטיפולי, אבל נשאלת השאלה הבאה, האם הטסט הטיפולי נחשב לעזר ל PCT ? האם הוא יעזור גם במהלך הסייקל ?

אשמח לחוות דעת, כמובן שאני אקח הכל בתור המלצות ולא בתור עובדות, האחריות היא עליי, ולכן אשמח לדעת כמה שיותר בנושא.

תודה רבה.

בכוונה פרסמתי את הקישור הישיר לתמונה ולא קישור לאתר, מצטער אם טעיתי ;)
שימוש ב AI בסוף הסייקל יהיה יעיל?
זה בדיוק העניין ואולי לכך @Moshe התכוון במידה רבה. היות ואתה ב-TRT ונכון לנקודת הזמן הנוכחית הצלחת לייצב רמות טסט נורמטיביות תרצה סייקל (אם אפשר לקרא לזה כך) שיפגע בהם כמה שפחות. אני לא רואה איך תצליח ליישם זאת ע"י דיבול סולו ומבלי לשקול העלאת רמות הטסט.
במהלך השימוש בדיבול בוודאי תראה חוסר יציבות ברמות האסטרוגן וניסיון לרסן אותן באמצעות AI עלול להורידן לרמות בעייתיות (ולהביא בין שלל תופעות הלוואי לפגיעה בחשק המיני).

הבעיה העיקרית היא בדיקות הדם, כניסה לסייקל טסט אנטט (זה מה שאני מקבל ולא חושב שאני רוצה לשלב אסטרים) היא לפחות ל12 שבועות (תקן אותי אם אני טועה?) רוב הסיכויים שהרופא שלי ישלח אותי לבדיקות דם ב3 חודשים הקרובים, ומפה נובע השיקול האם סייקל דיבול הוא היעיל ביותר.
שימוש במינון נמוך של AI לא יכול להביא להורדה חלקית של רמות אסטרוגן בסוף הסייקל, שיהיה במינון נמוך של כ30 מ"ג ליום?

ירידה בחשק המיני בזמן TRT אפשרית בהחלט. החשק המיני אינו קשור ביחס ישר ובאופן בלעדי בכמות הטסט הנכנסת לגוף. כאשר אתה מוסיף ל-TRT תקופת סייקל של סטרואידים (דיבול, וויני או כל הרכב אחר) קיימת השפעה על רמות האסטרוגן, פרוגסטרון וכן, גם על רמות הטסט החופשי בגוף.
רמות גבוהות/נמוכות של כ"א מהנ"ל יכולות להביא לירידה בחשק המיני במהלך הסייקל או לאחריו. מכאן שבכדי להימנע מכך נדרש איזון נכון שבוודאי יאבד במידה ונבחר להוסיף סטרואיד בודד עם השפעות שונות ובמינונים גבוהים.
לעניין שאלת "מהם הסטרואידים המתאימים כתוספת ל-TRT?" למטרה שצויינה, התשובה תהיה כמובן תלויה במטרה ובתופעות הלוואי האפשריות.
סטנוזולול (וויני) הוא סטרואיד מאוד נפוץ לחיטוב, כנגזרת DHT הוא אינו נתון לארומטיזציה (הוא או מטאבוליטים שלו אינם מומרים לאסטרוגן) מעבר לכך כמו חלק מנגזרות ה-DHT האחרות (מסטרון למשל) בעל פעילות אנטי-אסטרוגנית מובהקת.
סטנוזולול בא באינטרקציה עם הרצפטור הפרוגסטרוני כך שתורם להורדת ערכי פרולקטין (סטרואידים פרוגסטרינים עושים בד"כ דווקא את ההפך, ע"ע דקה וטרנבולון למשל). בשימוש במהלך TRT שימוש בוויני יאפשר הורדת רמות SHBG עד כ-50% ועל כן להרבה יותר טסט לנוע חופשי במחזור הדם ולא כקשור ל-SHBG (בגרסה האוראלית בלבד).
מאידך כנגזרת DHT קיימות תופעות הלוואי הנפוצות כשהבולטות כגון התקרחות גברית וגדילת הערמונית דורשות התייחסות מיוחדת לרגישים.
אם אני לא טועה גם פרובירון מוריד רמות אסטרוגן לא טום ?

אם אני לא טועה גם פרובירון מוריד רמות אסטרוגן לא טום ?
חלק מנגזרות DHT עושות את זה (למרות אנדרול למשל כנגזרת DHT ממש לא, אעפ"י שאין ארומטיזציה רמות האסטרוגן טסות), שחרור הטסט החופשי הוא עקב ניתוק חלק הטסט הקשור ל-SHBG.

• פותח/ת השרשור
TOM,
וויני בסייקל ראשון, תוכל לתת המלצה למינון ומה עוד צריך איתו ? (הבנתי ממה שרשמת שלא כדאי להריץ וויני לבד?)
אני על TRT.

TOM,
וויני בסייקל ראשון, תוכל לתת המלצה למינון ומה עוד צריך איתו ? (הבנתי ממה שרשמת שלא כדאי להריץ וויני לבד?)
אני על TRT.
אתה לא מריץ וויני לבד, אתה ב-TRT...
מינון 50mg/ed מחולק במשך היום. סייקל אוראלי עד 6 שבועות, רצוי לתסף ב-TUDCA ו-LIV52.

• פותח/ת השרשור
אתה לא מריץ וויני לבד, אתה ב-TRT...
מינון 50mg/ed מחולק במשך היום. סייקל אוראלי עד 6 שבועות, רצוי לתסף ב-TUDCA ו-LIV52.

אחלה,
וויני לפי המינון שרשמת
TUDCA

ואין לאחד כמוני צורך ב PCT, נכון ?

משהו אחר שאני אמור לדעת או להוסיף ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית