הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ייעוץ תזונה בחיטוב

יובל32

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
בן 32, התחלתי או יותר נכון חזרתי להתאמן באופן רציני בסוף אוגוסט האחרון מתוך מטרה להתחטב, התחלתי באיזור ה20 אחוזי שומן, 176 ס"מ, כ-72 קילו, עכשיו אני שוקל בין 63 ל64 ק"ג באיזור ה15%, הורדתי פחממות באופן הדרגתי וכרגע על מה שנקרא carb cycling, בעקרון אני חי על סלטים וחלבון רזה, בדרך כלל חזה עוף, נקניק רזה, קוטג' 3% או סינטה עם פרי אחד ביום/2 תמרים גדולים וטחינה מלאה מ2-3 כפות ביום(מוותר עליה אם החלבון באותו יום הוא סלמון), כל אלה 4 פעמים ביום +שייק חלבון, בעקרון משתדל להיות על גירעון של 500 קלוריות שזה אומר בין ה1650-1700 ביום ולפי חישובים במחשבון תזונה זה אני על כ150 גרם חלבון ביום, 60 גרם שומן ו80 פחמימה(חוץ מביום יומיים בשבוע שאני מעמיס), החיטוב קצת תקוע, מאז שהגעתי ל65 קילו הירידה מאד איטית, מה אני יכול לעשות או שעכשיו זה הזמן לעבור למסה?

תודה, יובל.

לא הזכרת אימונים אני יוצא מנקודת הנחה שאתה עושה אירובי נכון? ולא מהסיבה שאירובי שורף שומן, אלא מהסיבה שאירובי בכלל וכושר גופני בפרט מעלה את קצב חילוף החומרים בגוף מה שיסייע וייעל את תהליך החיטוב.
חלוקת הארוחות נכונה?
כשאתה אומר מעמיס, למה אתה מתכוון? פעמיים בשבוע בצורה לא נכונה יכול לתקוע אותך..
תמרים אתה אוכל אחרי אימון? כי אם סתם במהלך היום אז עדיף ורצוי שלא.. יש להם אינדקס גליקמי סופר גבוה..
מה עם פחמימות מורכבות עם אינדקס נמוך? עדשים, חומוס וכדומה... צריך גם אותם לשלב..

• פותח/ת השרשור
אני מתאמן בין 3 ל4 אימונים בשבוע כרגע, ABC, אוכל כל 3-4 שעות, לפעמים תוך פחות זמן.
התמרים זה רק לפני ו/או אחרי אימון, לא סתם ככה.
כרגע הפחמימות היחידות שלי ברוב השבוע מגיעות רק מפרי/תמרים או ירקות, בימים שאני אוכל יותר וזה יוצא דווקא בימים שאני לא מתאמן אני אוכל פיתה או שתיים או פחממה אחרת כמו אורז או פסטה ומשלב חומוס למשל(אלה בעצם ימי הצ'יט, אז גם שותה אלכוהול במידה מתונה), פחות מחשב קלוריות בימים האלה, גם אוכל פחות ארוחות כאשר הארוחות גדולות יותר, בגדול, משתדל גם בימים הללו לא לעבור את מאזן הקלוריות הנייטרלי שלי שהוא באיזור ה2150-2200 ומשתדל להיות עדיין בגירעון כלשהו.
אירובי אני כמעט לא עושה לאחרונה, מעדיף לרוץ מידי פעם בחוץ אבל זה לא משהו קבוע, מעדיף לשמור דרך התזונה יותר, השאלה היא מתי אני יודע שזה הזמן לעבור למסה(למרות שאין לי כל שאיפה להתנפח, אולי קצת, אבל בעקרון לשמור על מראה חטוב, להגיע ל10-12%).

שמע 15 אחוז שומן אתה די חטוב..
מאסה לרוב המתאמנים זה בדרך כלל עניין של עונה, כלומר מאסה בחורף ולקראת הקיץ חיטוב..
אם אתה מכיר את עצמך ואת הנטיות שלך לאגור שומן ונוח לך עם זה אז יאללה תעשה עכשיו..
אבל קח בחשבון שמאסה זה לגדול! לא תרד ל10-12 אחוז במאסה.. אם אתה ממש "צריך" שינוי תעשה ניסוי ותעשה חודש בתפריט ואימוני מאסה ותראה מה דעתך

• פותח/ת השרשור
איך בכל זאת אני מגיע למתחת ל12% שומן עד יולי נגיד, מוסיף אימוני כוח? נגיד 5 בשבוע? באשר לתרגילים, יותר משקולות, יותר משקל גוף, יותר סטים, פחות חזרות?(כרגע נע בין 8-10 חזרות ו3-4 סטים).
ממשיך עם תזונה דלת פחממות רוב השבוע? עובר למסה לחודש חודש חודשיים ואז חוזר לחיטוב?

אתה לא בגרעון קלורי מספיק, אני במשקל הזה אכלתי בחיטוב, 1700 קלוריות עם 200 דקות אירובי בשבוע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית