ייעוץ דוחף עם הרגליים בפרס

Mathi Tik

משתמש מתחיל
138
9
נק' מוניטין:
25
138
9
היי,

הפרס שלי עומד על 60 קילו. בעקבות המשקלים האלו אני שם לב שהרבה יותר קל לי לבצע את הפרס כאשר נותן סוג של דחיפה עם הרגליים לפני ההרמה. כשאני מנסה לא להפעיל את הרגליים אני עובד הרבה יותר עם הגוף בצורה שלא נראית לי בריאה במיוחד.

עד כמה זה גרוע להשתמש עם הרגליים בפרס ?

אתה עושה פוש פרס, שזה דומה ויותר קל להרים בו יותר, כי אתה מן הסתם נעזר בתנופה.
סטריקט ברס, זה הפרס הקלאסי שכולם עושים פה, אבל כל הקטע בו זה ללחוץ עם רגליים נעולות.

זה כמו שספוטר יעזור לך,
זה כמו לרוץ בירידה,
זה כמו לעשות ביד,

זה קרוב, אבל לא אמיתי.

זה בסדר גמור אם בחזרה האחרונה אתה עושה את זה, משום שאתה לא מצליח להרים יותר, כמו בבנצ' שספוטר עוזר לך בחזרה האחרונה אם אתה לא מצליח. אבל אל תתחיל ככה את הסט. נסה להימנע מזה. תחשוב על זה כמו על כשל, כי זה מה שזה.

זה בסדר גמור אם בחזרה האחרונה אתה עושה את זה, משום שאתה לא מצליח להרים יותר, כמו בבנצ' שספוטר עוזר לך בחזרה האחרונה אם אתה לא מצליח. אבל אל תתחיל ככה את הסט. נסה להימנע מזה. תחשוב על זה כמו על כשל, כי זה מה שזה.
זה לא בסדר. צריך להמנע ממצב של כשל ככל שאפשר, אמנם בבנצ' אם הספוטר לא יעזור לך בכשל זה מאוד מסוכן אבל בפרס אין את הבעיה הזאת ולכן לא צריך לעשות גם לא חזרה אחת פוש פרס. פוש פרס זה תרגיל שונה מפרס והוא יכול להיות תרגיל עזר אבל לא בתור ציט' בפרס

זה לא בסדר. צריך להמנע ממצב של כשל ככל שאפשר, אמנם בבנצ' אם הספוטר לא יעזור לך בכשל זה מאוד מסוכן אבל בפרס אין את הבעיה הזאת ולכן לא צריך לעשות גם לא חזרה אחת פוש פרס. פוש פרס זה תרגיל שונה מפרס והוא יכול להיות תרגיל עזר אבל לא בתור ציט' בפרס
Scene:
הצבתי לעצמי יעד להצליח שמונה חזרות עם משקל מסוים. חזרה שישית אני כבר נותן כמעט את כל כולי. חזרה שביעית מצליח בקושי רב. חזרה שמינית, אתה אומר שעדיף לוותר מאשר להשתמש בפוש פרס כדי לסיים? אני חולק על דעתך במצב הספציפי הזה.
כמובן, לא לתכנן סטים ולהגיד "מקסימום פוש פרס", אבל אם אתה חייב... אני לא הייתי מעודד ויתור על החזרה.

Scene:
הצבתי לעצמי יעד להצליח שמונה חזרות עם משקל מסוים. חזרה שישית אני כבר נותן כמעט את כל כולי. חזרה שביעית מצליח בקושי רב. חזרה שמינית, אתה אומר שעדיף לוותר מאשר להשתמש בפוש פרס כדי לסיים? אני חולק על דעתך במצב הספציפי הזה.
כמובן, לא לתכנן סטים ולהגיד "מקסימום פוש פרס", אבל אם אתה חייב... אני לא הייתי מעודד ויתור על החזרה.
תראה, העוד 2 חזרות פוש פרס כמובן שיעזרו לך לסחוט עוד יותר את השריר (בגלל שרגליים נכנסות פה לעזרה זה סוג של שווה ערך להורדת המשקל מבחינת הכתפיים, כלומר סוג מסוים של דרופ סט), זה יכול להיות מאוד יעיל ושימושי לאימוני בילדינג מסוימים, למטרות כוח אני פחות רואה איך זה בא לעזור. אז הכל תלוי במטרות שלך
@Mathi Tik

איך תדע עד כמה רחוק אתה יכול להגיע, אם לא תנסה ללכת רחוק?

בדיוק. אם תפסיק ברגע שאתה חושב שאתה קרוב לכשל, תפספס הרבה הצלחות גדולות.
תראה, העוד 2 חזרות פוש פרס כמובן שיעזרו לך לסחוט עוד יותר את השריר (בגלל שרגליים נכנסות פה לעזרה זה סוג של שווה ערך להורדת המשקל מבחינת הכתפיים, כלומר סוג מסוים של דרופ סט), זה יכול להיות מאוד יעיל ושימושי לאימוני בילדינג מסוימים, למטרות כוח אני פחות רואה איך זה בא לעזור. אז הכל תלוי במטרות שלך
בענייני כוח אני בור מוחלט ולכן כנראה אני דווקא תומך בשיטה. שוב, אני לא תומך בהסתמכות על הרגליים ככלי עזר כשקשה בפרס, אבל אם הגעת למצב שהידיים לא מזיזות את המוט אפילו סנטימטר למעלה, חבל לוותר. זה כמו שתפסיק סט של בנצ' פרס כי כבר בחזרה השנייה הספוטר נאלץ לעזור לך. לא, אתה תסיים את הסט עם כמה שפחות עזרה בכל חזרה.

בדיוק. אם תפסיק ברגע שאתה חושב שאתה קרוב לכשל, תפספס הרבה הצלחות גדולות.

בענייני כוח אני בור מוחלט ולכן כנראה אני דווקא תומך בשיטה. שוב, אני לא תומך בהסתמכות על הרגליים ככלי עזר כשקשה בפרס, אבל אם הגעת למצב שהידיים לא מזיזות את המוט אפילו סנטימטר למעלה, חבל לוותר. זה כמו שתפסיק סט של בנצ' פרס כי כבר בחזרה השנייה הספוטר נאלץ לעזור לך. לא, אתה תסיים את הסט עם כמה שפחות עזרה בכל חזרה.
אז השאלה שמתבקשת היא, אם זאת הגישה שלך, למה שלא תחזיר את המוט לראק, תוריד משקל, תעשה עוד כמה חזרות, תוריד עוד משקל ותעשה עוד כמה חזרות וכן הלאה ופשוט תעשה דרופ סט - הרי חבל להפסיק אם יש לך עוד כוח
אז עוד פעם, למטרות מסוימות (בילדינג) זה שיטת אימון שיכולה להיות מעולה למתאמנים מסוימים, אבל לצרכי כוח, לא בטוח בכלל שזה יעיל.

בגלל זה בבנץ׳ משתמשים בספוטר כדי שלא תצטרך לוותר אם אתה לא בטוח שיש עוד חזרה, אבל בפרס אם אתה נתקע באמצע חזרה אתה יכול להחזיר את המוט בלי לנעול את החזרה.

זה לא משנה, כי זאת גם ככה חזרה פסולה.

הבעיה היא שאת ההחלטה אם לעשות פוש פרס או פרס רגיל אתה לוקח עוד לפני שאתה יודע אם אתה נכשל או לא, הרבה פעמים החזרה תעלה אפילו שאתה חושב שלא, ואם תחליט שאתה עושה פוש פרס בסוף החזרה הרביעית - כאילו ויתרת מראש על החמישית (שבהחלט יכול להיות שתעלה).

זה לא כאילו אתה יכול לעשות ארבע חזרות פרס, לעשות עוד חצי חזרה, להיתקע כשהמוט מול העיניים (בדר"כ) ואז לעבור באמצע לפוש פרס - בניגוד נגיד למתח שאתה יכול להיתקע באמצע ולבעוט את דרכך למעלה.

בכל מקרה, לבילדינג זה לא ממש קריטי ואני ממליץ לעשות את מה שיוסי יד 50 אומר ("פרס? מה זה? איך אתה נותן דגש לכתף אחורית?").

Back
למעלה תחתית