הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התקדמות במשקלים בפרס

• פותח/ת השרשור Liran22
  • פורסם בתאריך

Liran22

משתמש מתחיל
269
35
נק' מוניטין:
47
269
35
שלום לכולם,
אני מתאמן בחדר כושר כ8 חודשים. כרגע בתהליך חיטוב. לפני כחודשיים נתקעתי עם ההתקדמות במשקלים בפרס במשקל 60 קג. הייתי מתאמן בצורה הזאת: 2 סטים של 6 חזרות עם משקל כבד ואחרי זה עוד 2 סטים של 15 חזרות עם משקל קל יותר- 15 קג פחות מהכבד.
לאחר שראיתי שאני נתקע מספר אימונים על אותו משקל, עשיתי ריסט, אבל גם זה לא עזר לי להתקדם.
התייעצתי עם אחד המאמנים בחדר כושר והוא הציע לי להוריד במשקל ובמקום להעלות במשקל מאימון לאימון, להעלות בנפח, ופעם בכמה אימונים להעלות במשקל.
דוגמה לאיך זה אמור להיראות:
אימון1: 55 6×3
אימון2: 55 7×3
אימון3: 55 6×4
אימון4: 50 7×2
אימון5: 57.5 6×3
וכו'....
בנוסף הוא הציע לי לשנות את ה2 סטים הקלים שאחרי הכבדים ל2 סטים של פרס בישיבה עם דמבלים עם אותן חזרות.
עשיתי את מה שהוא אמר, ועכשיו כשהגעתי שוב ל60 קג נתקעתי. אומנם אני כן רואה שיפור מפעם קודמת שלא הצלחתי להרים יותר מ2 חזרות בסט הראשון, ועכשיו אני מצליח 5 בראשון ובשניים האחרים 4 ו 3.
מבחינת הטכניקה שלי אני לא חושב שיש בעיה.
אני יודע שזה קשור לזה שאני בחיטוב ושקשה להתחזק בחיטוב, אך בכל זאת הייתי רוצה לנסות להתחזק כמה שיותר וכן לראות התקדמות למרות שאני בחיטוב.
מה כדאי שאעשה? מה אני יכול לעשות על מנת להמשיך לראות התקדמות?
נתונים: גובה- 1.83 מ'.
משקל- 97.5 ק"ג.

תודה לעוזרים מראש.

על משקל כזה לא אמורה להיות בעיה להתקדם, סימן או שיש בעיה בטכניקה או בתכנון התקדמות.
זה קשור גם לכמה הכתף שלך עובדת בתוכנית, אם אתה עושה בנץ כל הזמן לפני הפרס אני יכול לראות למה שלא תתקדם.
גם מה הפואנטה של החזרות קלות אחרי הכבדות? חסר לך נפח בתוכנית?

• פותח/ת השרשור
אני תמיד עושה בנץ' לפני הפרס, יכול להיות שזה בגלל זה. אבל בנץ' נחשב לתרגיל יותר מרכזי וחשוב מפרס, לא? אז עדיף לבוא עם הכי הרבה כוח אליו.
ולגבי החזרות עם המשקל הקל, זה פשוט כדי להוסיף עוד נפח...
אז מה אתה חושב שכדאי שאעשה?
עזרה מישהו?

איזו חלוקה?
חזה כתפיים יד אחורית / השאר?

תנסה לשנות לרגליים חזה יד אחורית / השאר, עובד הרבה יותר טוב אצלי.

אם אתה רוצה להתמקד בכוח אז יש לך הרבה תוכניות טובות לזה, במיוחד לחיטוב שהלינארית 5X5 מתאימה.

• פותח/ת השרשור
כרגע החלוקה שלי זה: a-גוף תחתון( סקוואט, דדליפט, תרגילי עזר....
b- גוף עליון (בנץ, פרס, מתח, תרגילי עזר...).

חשבתי לחלק את זה ל:
a- סקוואט, בנץ, מתח, תרגילי עזר...
b- דדליפט, סקוואט עם משקל קל ליותר חזרות, פרס,תרגילי עזר...
משהו כזה....

אפשר להבין למה אתה לא מתקדם.
למה לעשות כ"כ הרבה נפח של סקוואט?

• פותח/ת השרשור
בתכנית כרגע אני עושה באימוני a פעם אחת סקוואט כבד (5×3) ואחרי זה דדליפט קל (5×1, 10×1), ופעם אחת דדליפט כבד (5×3) ואחרי זה סקוואט קל (8×3). כל אימון a מחליף בינהם.

חשבתי בחלוקה החדשה לעשות: באימון a: סקוואט 5×3.
באימון b: דדליפט 5×1, סקוואט קל 8×3.

הסיבה שחשבתי להוסיף סקוואט גם בb היא כי סט אחד של דדליפט לדעתי זה ממש קצת עבודה על הרגליים באימון.

Back
למעלה תחתית