הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע כיצד טסטוסטרון משפיע על צמיחת השיער

• פותח/ת השרשור ziv_r
  • פורסם בתאריך

ziv_r

משתמש משקיע
2,178
1,812
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
4,501
2,178
1,812
וידאו ברור אשר מפשט כיצד הטסטוסטרון משפיע על צמיחת השיער בגוף.

זאת אומרת שבמהלך סייקל של טסטוסטרון צמיחת השיער תהיה מוגברת?

לכאן או לכאן, משתנה מאדם ואדם ועפ"י הגנטיקה.

לי אישית במהלך הPCT צמחו שיערות אכזריות בגב ובכתפיים שמעולם לא היו, והתחילו לי מפרצים בשיער. שיער שהיה בעל שורש חזק נהיה מאוד דליל.

לכאן או לכאן, משתנה מאדם ואדם ועפ"י הגנטיקה.

לי אישית במהלך הPCT צמחו שיערות אכזריות בגב ובכתפיים שמעולם לא היו, והתחילו לי מפרצים בשיער. שיער שהיה בעל שורש חזק נהיה מאוד דליל.
באמת? חשבתי נשירת שיער נגרמת רק במינונים גבוהים ובשימוש עם חומרים חזקים מאוד.
בכל מקרה זה לא מה שהכי מפריע לי, יותר מפריע לי עניין החרמנות, ממש לא בא לי לחזור לגיל 16 שפמפמתי את הבובות של בת דודה שלי, גיל 16 היה בהחלט גיל נוראי עבורי.
האם החרמנות באמת עולה בצורה משמעותית או שזה הגזמה?

באמת? חשבתי נשירת שיער נגרמת רק במינונים גבוהים ובשימוש עם חומרים חזקים מאוד.
בכל מקרה זה לא מה שהכי מפריע לי, יותר מפריע לי עניין החרמנות, ממש לא בא לי לחזור לגיל 16 שפמפמתי את הבובות של בת דודה שלי, גיל 16 היה בהחלט גיל נוראי עבורי.
האם החרמנות באמת עולה בצורה משמעותית או שזה הגזמה?
תופעות לוואי מופיעות יותר ויותר ככל שמגבירים מינון למעשה הן עולות בצורה אקספוננציאליות וקצב העלייה בשריר דועך אקספוננציאלית.
מבחינת תופעת לוואי ספציפית היא תלויה בחומר שבשימוש או יותר נכון במטאבוליטים שלו. האמירה שטסטוסטרון מביא להתקרחות גברית באופן ישיר אינה מדוייקת כשם שהאופן המתואר בסירטון בו הטסטוסטרון נקשר לרצפטור בזקיק השערה ומביא להתקרחות אינו מדוייק. למעשה אם נוסיף לטסטוסטרון פרופסיה ניווכח שההתקרחות הגברית נעצרת. הסיבה לכך היא שדווקא הורמון אליו מומר טסט בשם דהידרוטסטוסטרון הוא שמקושר לאותה התקרחות מואצת באופן דומיננטי פרופסיה משתקת את האנזים הקשור בהמרה 5a-reductance ובכך נבלמת ההתקרחות.

תופעות לוואי מופיעות יותר ויותר ככל שמגבירים מינון למעשה הן עולות בצורה אקספוננציאליות וקצב העלייה בשריר דועך אקספוננציאלית.
מבחינת תופעת לוואי ספציפית היא תלויה בחומר שבשימוש או יותר נכון במטאבוליטים שלו. האמירה שטסטוסטרון מביא להתקרחות גברית באופן ישיר אינה מדוייקת כשם שהאופן המתואר בסירטון בו הטסטוסטרון נקשר לרצפטור בזקיק השערה ומביא להתקרחות אינו מדוייק. למעשה אם נוסיף לטסטוסטרון פרופסיה ניווכח שההתקרחות הגברית נעצרת. הסיבה לכך היא שדווקא הורמון אליו מומר טסט בשם דהידרוטסטוסטרון הוא שמקושר לאותה התקרחות מואצת באופן דומיננטי פרופסיה משתקת את האנזים הקשור בהמרה 5a-reductance ובכך נבלמת ההתקרחות.
תודה רבה על התשובה המפורטת

אייל האם אחרי ה pct חזרה צמיחת השיער או שהוא נשאר דליל? יש אפשרות להוסיף חומר לסייקל שימנע התקרחות?

אייל האם אחרי ה pct חזרה צמיחת השיער או שהוא נשאר דליל? יש אפשרות להוסיף חומר לסייקל שימנע התקרחות?
קו שיער נסוג עקב סייקל סטרואידים לא יחזור לעצמו.
אם השיער הוא גורם קריטי במשוואה יש להשתדל ולבחור חומרים כמה שפחות מזיקים בהיבט הזה. דקה למשל מאוד רגוע בהיבט השיער מאחר ואותה המרה ע"י 5alfa-reducing אינה ממירה אותו ל-DHT אלא ל-DHN (דהידרוננדרולון) שהוא הרבה פחות אנדרוגני. מאידך טסטוסטרונים בכל אסטר במינונים גבוהים יומרו ללא שימוש בעזרים המשתקים את האנזים. הגרוע מכולם (כמו גם בהיבט של אסטרוגן) הוא האנדרול. אנדרול כנגזרת DHT ידוע לשימצה בהיבט הזה מאחר שעל-אף שכנגזרת DHT אינו עובר ארומטיזציה משתמשים מוצאים את האסטרוגן טס לשמים.
ניתן להוסיף לסייקל פינסטריד (פרופסיה) המשבית את האנזים המדובר. ההוספה מתאימה רק לסייקלים המשלבים נגזרת טסטוסטרון. לא תהיה השפעה על סטרואידים המהווים נגזרות של DHT או ננדרולון. עבור נגזרות DHT כדאי פשוט לשמור על סטרואידים הכי פחות אנדרוגניים (אנבאר למשל) ונגזרות הננדרולון פשוט מומרות ל-DHN.
בנוסף רצוי להשתמש בשמפו המכיל את המרכיב קטוקונאזול שמתיימר לטפל באותה היקשרות המתוארת בסירטון, כלומר בבסיס זקיק השערה.
יש לקחת בחשבון שכל העזרים האלה באים במחיר של פגיעה בתוצאות הסייקל באמצעות הורדת האנדרוגניות שלו, הגדלת הסיכון לתופעות לוואי אסטרוגניות ועוד.

אז כל מי שמתחרה ברמות גבוהות צריך להיות בלי שיער כבר לא ???
אז איך לקטלר יש שיער ולא ממש קצר ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית