הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רצח אופי לילד שהרג חתולה?

• פותח/ת השרשור 100KG
  • פורסם בתאריך
SSnick - דיברתי על מה שקורה בפועל לא על מה שקורה בראש שלך. למודעות שלך אין חשיבות תהיה בטוח שלכולם עבר בראש מה שעובר לך עכשיו, זה חלק מתהליך ההתבגרות. בסוף הפעולות שאתה מבצע - כפופות או לא כפופות? אתה קם בבוקר, מתלבש והולך לבי"ס? או שאתה ישן כל היום בשביל לצוד חתולים בלילה?

לא, אני חושב שזה די ברור, אבל מעניין לאן אתה חותר.

אז בעצם אתה אומר שאני חושב הכל לפי החברה, אבל מנגד אני חושב שאין בעיה עם לרצוח חתול גם במה שתקראו עם רצון מלהנות מהמוות, ולאכול אותו, למרות שהחברה אומרת שזה לא נכון. אז איך אתה מסביר את זה?
שמע אמרתי, אני עדיין מושפע מהחברה ומדברים חיצוניים. אבל יש לי הרבה יותר דעה אישית לפי מה שאני מאמין בו, לעומת אחרים לפחות או לעומת מי שהייתי בעבר .
מבחינת הדוגמא שנתת, אין לי מושג מה ההגדרה של מוסרי, ולפי מה שאני חושב שזה אין לי ממש דעה בנושא. לפי מה שזה נדמה לי אני בכלל לא מאמין במוסר אז אין לי איך לענות לך על השאלה.
אני לא אומר שכל מה שאתה מאמין בו תלוי בחברה, אבל הרוב כן.
אני אנסה להסביר: קח בתור מטאפורה מפה שכל "מדינה" בה זו פעולה כלשהי שפיזית אתה יכול לעשות, גם אם היא מחוץ לנורמה. בתוך המפה הזאת יש "יבשת" שמכילה את כל הפעולות החוקיות שאפשר לעשות, וכל מה שמחוץ לה לא חוקי. בתוך היבשת הזאת יש לכל אחד איזור שנקבע ע"י הדעות/ערכים שלו שגורמים לו לבצע פעולות מסוימות ולא לבצע פעולות אחרות. יכולים להיות שני אנשים מאותה תרבות בעלי שני "אזורים" שונים, אבל האזורים האלה יהיו בתוך ה"יבשת" אליה הם שייכים. מצד שני בתרבויות שונות היבשות יהיו שונות.

בנאדם שגדל בחברה לא טובה סיכוי גדול שיתנהג כמוהם..
אבל זה לא תמיד נכון, יש דבר שנקרא מוסריות ושיקול דעת אישי. ולדעתי, זה כבר משהו שקשור לחינוך מהבית...
בנאדם נורמטיבי לא פוגע סתם בחיות לא משנה איפה הוא גדל.
לפגוע בחתול (או בכל חיה) סתם ללא סיבה - לדעתי, זאת כבר שריטה עמוקה שמצריכה טיפול והתערבות פסיכולוגית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית