ייעוץ הלכתי היום להיבדק אצל פיזותרפיסט(ככה כותבים?)

BROCK LESNAR

משתמש פעיל
850
294
נק' מוניטין:
772
850
294
והוא אמר לי להפסיק עם הדדליפט כי יש לי בעיות בגב התחתון ואם אני אמשיך יש סיכוי לשבירת דיסק.
אני לא יודע מה לעשות להמשיך עם SS אבל במקום דדליפט פשיטת גו או שזה פשוט לא יעיל?
למקרה שאני לא אמשיך SS בניתי תוכנית תגידו לי מה לא טוב במקרה הצורך

A; חזה כתפיים יד אחורית
בנץ פרס 3X5
לחיצת חזה בשיפוע חיובי עם משקולות יד 8X2
מילמטרי פרס 5X3
מקבילים 5X3(בתוספת משקל)
פשיטת מרפקים בישיבה עם משקולת יד מאחורי הראש 8X3

B; רגליים גב ויד קדמית
סקוואט 5X3
תאומים בסמית 12X4
בנט אובר 5X3
צין אפס 5X3ׁׁׁ(בתוספת משקל)
כפיפת מרפקים כנגד מוט 8X3

אני שמרתי על העיקרון של SS עם התקדמות מאימון לאימון

נתונים: גיל עוד מעט 15
גובה 178-9
משקל 68(בבוקר) ושכחתי בכל סוף אימון כפיפות בטן בשיפוע שלילי בתוספת משקל 10X3 וגם פשיטות גו מישהו?

מה הפציעה? ברוב המוחץ של המקרים כל מה שצריך זה ללמוד את הדדליפט טוב ולבצע בטכניקה טובה. אנשי מקצוע בהמון מקרים אומרים להפסיק עם התרגיל לכולם, זה לא מחייב שבאמת יש בעייה שמצריכה הפסקת ביצוע דדליפט (לפעמים גם יש). רוב האנשים לא מבצעים בטכניקה טובה, כי הם לא יודעים \ לא לימדו אותם \ לימדו אותם שגוי.

• פותח/ת השרשור
הקרנות לרגל זאת אומרת בכאבים גם ברגל? כי אם כן אז יש לי אבל לא באותה עוצמה כמו בגב תחתון

אז הוא איבחן sciatica. כרגע הייתי נמנע מסקוואט ודדליפט וכאשר הכאבים עוברים (כנראה לא יקח יותר מחודשיים), לומד את התרגילים כמו שצריך ומתחיל עם משקל מאוד נמוך שעולה בהדרגה.
כרגע כל מה שקשור לגב, שבתכלס זה אומר בערך כל מה שקשור לרגליים - לא כדאי לבצע.
זה השלב האקוטי ולטווח הארוך יהיה חכם לתת לזה את הזמן להחלים.

אגב, אי אפשר לדעת ע"פ הנתונים בפוסט הזה מה בדיוק הפציעה, אבל אפשר לשער.
בכל מקרה, כרגע - זמן החלמה.

על פלג גוף עליון אפשר להתאמן, רצוי פחות בתרגילים שדוחסים את עמוד השדרה. מומלץ להתלות על מתח מספר פעמים ביום למשך 20-40 שניות לצורך decompression בעמוד השדרה.

• פותח/ת השרשור
קראתי על הסכיאטיקה עכשיו וראיתי שבדרך כלל זה עובר תוך כמה ימים עד שבועות ספורים. זה באמת מצריך הפסקה של הסקוואט? כי בסקוואט אני לא מרגיש כאבים בכלל אתה יכול לתת דוגמה על תרגיל שאני כן יכול לעשות לפלג גוף עליון? בניתי תוכנית אימונים FBW תוכל להגיד לי מה להחליף/להוריד/להוסיף כי אני לא ממש יודע איזה תרגילים דוחסים את עמוד השדרה.
סדר אימונים A1XA2XA1XX סדר קבוע ככה
A1
סקוואט(יש חלופה?) 5x3
בנץ פרס 5x3
בנט אובר 5x3
לחיצת כתפיים עם דאמבלים 8x3
פשיטת מרפקים 8x3
כפיפת מרפקים כנגד מוט 8x3

A2
לג פרס 6x3
תאומים בסמית 12x4
פולי עליון אחיזה צרה 8x3
דאמבל אינקליין 8x3
פרס 5x3
מקבילים 5x3
צ׳ין אפס 5x3

מה שדוחס את עמוד השדרה בתוכנית:
סקוואט, לחיצת כתפיים בדאמבלים, פרס, תאומים בסמית', בנט אובר, כפיפת מרפקים כנגד מוט.
לג פרס גם לא אידיאלי.

כמה זמן לוקח לזה לעבור תלוי בעיקר בגורם לסיאטיקה (סיאטיקה זה שם לקבוצת סימפטומים, לא לבעייה ספציפית כלשהי).

• פותח/ת השרשור
זה יותר מחצי תוכנית אילו חלופות קיימות? ולעוד חודשיים היית ממליץ על תוכנית כזאת למישהו בריא?
מה שדוחס את עמוד השדרה בתוכנית:
סקוואט, לחיצת כתפיים בדאמבלים, פרס, תאומים בסמית', בנט אובר, כפיפת מרפקים כנגד מוט.
לג פרס גם לא אידיאלי.
אילו חלופות קיימות ואיזה תרגילי רגליים אני כן יכול לעשות?

מנוחה היא לא בהכרח הפתרון, אבל אם יש לך כאבי עצביים (סקיאטיקה) סימן שיש משהוא שגרם לזה כתוצאה מטכניקה לקויה או מבנה גוף. לכן הפסקה מהתרילים היא מומלצת אבל הכאב יחזור כי יש כאן דפוס התנהגות לא נכון שאתה צריך לתקן. אני זוכר שתמיד התלוננת שהדדליפט לא הולך לך, כנראה יש לך טכניקה זוועה.
בכל מקרה, לסקיאטיקה יש גורם וצריך בד"כ למצוא מהוא, אם זה דלקת, מתיחה, חוליה או לא משנה מה. אפשר גם לנסות שיטה שנקראת "neural/nerve flossing" שאני נעזרתי בה קצת עם הבעיות פיריפורמיס וקצת עזר לי.

• פותח/ת השרשור
מנוחה היא לא בהכרח הפתרון, אבל אם יש לך כאבי עצביים (סקיאטיקה) סימן שיש משהוא שגרם לזה כתוצאה מטכניקה לקויה או מבנה גוף. לכן הפסקה מהתרילים היא מומלצת אבל הכאב יחזור כי יש כאן דפוס התנהגות לא נכון שאתה צריך לתקן. אני זוכר שתמיד התלוננת שהדדליפט לא הולך לך, כנראה יש לך טכניקה זוועה.
בכל מקרה, לסקיאטיקה יש גורם וצריך בד"כ למצוא מהוא, אם זה דלקת, מתיחה, חוליה או לא משנה מה. אפשר גם לנסות שיטה שנקראת "neural/nerve flossing" שאני נעזרתי בה קצת עם הבעיות פיריפורמיס וקצת עזר לי.

כנראה בנוסף לפציעה אני לא גמיש מספיק לדדליפט ושם עשיתי נזק. בסקוואט הטכניקה שלי טובה(לפחות לפי המאמנים).
אני דיי בטוח שהמקור לכאבים שלי זה הדדליפט ובגלל זה אני מפסיק את הss לחודשים הקרובים.
אתה יכול להביא קצת מידע על השיטה שהשתמשת בה? מישהו יכול להגיד לי אם התוכנית אימונים טובה? מה לשנות להחליף להוריד ?

1. סיאטיקה ברוב המקרים קשורה לבעיית דיסק כלשהי, וזה נשמע מאוד הגיוני כאשר יש לנו נתונים שאומרים שהאדם ביצע דדליפט לא נכון במשך תקופה. ואולי גם סקוואט (מה שהמאמנים בחד"כ אומרים לא רלוונטי).
2. יש שתי בעיות עם הנושא שאתה לא מספיק גמיש - א. בגיל 15 הסיכוי שיש לך בעיית גמישות אמיתית הוא נמוך, וב. זה לא תירוץ כי אפשר וצריך, במיוחד בגיל 15 - לתקן בעיית גמישות קיצונית --- בהנחה שבכלל יש כזו.
3. מבחינת תרגילי רגליים אתה דיי מוגבל, פשיטה וכפיפת ברך במכונה זה לא יעיל, אבל זה משהו שאתה יכול לעשות. זה אולי עדיף על כלום.
4. הפיתרון המיידי לבעיית דיסק, במידה ויש כזו - והחשד מאוד סביר: הוא קודם כל הפסקת כל פעילות שקשורה לעמוד השדרה. אתה לא "בלחץ זמן", מהסיבה הפשוטה שאתה בן 15 ולא בן 80 שכל חודש מנוחה מבחינתו מהווה גורם היחלשות עם משמעות.
כירופרקט אולי יעזור, בדגש על האולי, וdecompression כפי שציינתי קודם לכן - בד"כ מסייע.
5. כאשר אתה חוזר, אתה צריך לעשות זאת אך ורק כאשר א. ההקרנות לרגליים נגמרו, ב. כאבי הגב התחתון נעלמו לחלוטין או נחלשו משמעותית, ג. יש איתך מאמן מהתחום שיודע ללמד את התרגילים ו/או קראת ולמדת את התרגילים לעומק בעצמך, אבל לקחת את עצמך, כאדם עם גב יותר רגיש משל אדם ללא היסטוריית פציעות כמתאמן ראשון - זו אולי טעות (אבל ממש לא בהכרח).

• פותח/ת השרשור
1. סיאטיקה ברוב המקרים קשורה לבעיית דיסק כלשהי, וזה נשמע מאוד הגיוני כאשר יש לנו נתונים שאומרים שהאדם ביצע דדליפט לא נכון במשך תקופה. ואולי גם סקוואט (מה שהמאמנים בחד"כ אומרים לא רלוונטי).
2. יש שתי בעיות עם הנושא שאתה לא מספיק גמיש - א. בגיל 15 הסיכוי שיש לך בעיית גמישות אמיתית הוא נמוך, וב. זה לא תירוץ כי אפשר וצריך, במיוחד בגיל 15 - לתקן בעיית גמישות קיצונית --- בהנחה שבכלל יש כזו.
3. מבחינת תרגילי רגליים אתה דיי מוגבל, פשיטה וכפיפת ברך במכונה זה לא יעיל, אבל זה משהו שאתה יכול לעשות. זה אולי עדיף על כלום.
4. הפיתרון המיידי לבעיית דיסק, במידה ויש כזו - והחשד מאוד סביר: הוא קודם כל הפסקת כל פעילות שקשורה לעמוד השדרה. אתה לא "בלחץ זמן", מהסיבה הפשוטה שאתה בן 15 ולא בן 80 שכל חודש מנוחה מבחינתו מהווה גורם היחלשות עם משמעות.
כירופרקט אולי יעזור, בדגש על האולי, וdecompression כפי שציינתי קודם לכן - בד"כ מסייע.
5. כאשר אתה חוזר, אתה צריך לעשות זאת אך ורק כאשר א. ההקרנות לרגליים נגמרו, ב. כאבי הגב התחתון נעלמו לחלוטין או נחלשו משמעותית, ג. יש איתך מאמן מהתחום שיודע ללמד את התרגילים ו/או קראת ולמדת את התרגילים לעומק בעצמך, אבל לקחת את עצמך, כאדם עם גב יותר רגיש משל אדם ללא היסטוריית פציעות כמתאמן ראשון - זו אולי טעות (אבל ממש לא בהכרח).

תודה על היחס.
אני באמת אפסיק לחודש הקרוב אולי אעשה רק בנץ בינתיים ואחרי החודש הזה אני אחזור לss כמו שצריך שאלה אחרונה
אני רוצה להמשיך בינתיים עם הבנץ כתרגיל מרכזי איך אני אעשה את זה? אימון אחד בנץ וצין אפס ואימון אחרי בנץ ומקבילים? זה יוצא 3 פעמים בשבוע בנץ ואני בספק אם אני אוכל להתאושש מזה

תתאמן באיזי, אתה יכול פעמיים בשבוע. תבסס את התוכנית על בנץ', מתח, צ'ין אפס, מקבילים. אם ממש קשה לך בלי פרס והוא לא כואב / מחזק את ההקרנות ביום למחרת, אתה יכול לבצע (פרס מבוצע עם משקל קל יחסית לסקוואט ולדדליפט - אז זה יכול להיות בסדר)

בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית