הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עלייה במסת שריר- הרמת יותר משקל (לפתח כוח מרבי)

• פותח/ת השרשור sirox
  • פורסם בתאריך

sirox

משתמש מתחיל
18
0
נק' מוניטין:
0
18
0
great shape
עלייה במסת שריר- הרמת יותר משקל

אז אחרי ששאלתי, בדקתי, קראתי והתייעצתי עם כל אדם שמבין בענייני הכושר ופיתוח הגוף, אני מודה שאני עדיין מבולבל ולא בטוח מה הדרך הטובה ביותר להעלות מסת שריר ולהתחזק (שריר יותר חזק).

דרך אחת הולכת כך:
שכאנחנו מרימים משקולות במכון כושר אנחנו צריכים לעלות טת המשקל ולהוריד את מספר החזרות מכיוון שהשאיר יותר מתאמץ, מרים יותר, מתחזק ובפעם הבאה היה יותר חזק מאשר ללא שינוי המשקל.

אך ישנה דרך אחרת ששמעתי עליה היא:
שכדי להתחזק, לעלות מסת שריר ולהרים יותר משקל אנו צריכים להעלות את מספר החזרות ולהוריד את המשקל, כך שאנחנו מרימים את המשקל שאנו מרימים יותר פעמיים וקח השריר יוצר מתחזר ורק כשנגיע עם המשקל שאנו מרימים למספר של 25 חזרות אז נוכל להרים את המשקל.

ועכשיו נשאלת השאלה: איזה דרך יותר נכונה?

-להעלות משקל ולהוריד מספר חזרות-
-להעלות מספר חזרות ולהוריד משקל-

שאלה אחרת לגמרי בלי שום קשר:
מה הדרך הטובה ביותר להרים משקולות כדי לחטב את השריר?

גלבי השאלה הראשונה - זה שאלת המיליון ... יש כל מיני תוכניות אימונים וסוגי אימונים .
בגלל זה יש את ה"ריב" הזה כוויכול של הבודיבילדרים שמרימים משקל כבד ל6-15 חזרות ופוורליפטרים שעושים 1-5 חזרות .
תשלב בין שניהם אני אומר .

השאלה השניה - לחטב את השריר זה אך ורק התזונה .

טווח חזרות של 1-5 הוא גיוס של הרבה סיבי שריר ויחידות מוטריות על ידי כך החזרות האלו למטרת כח.

6-12 הוא טווח של היפרטרופיה (הגדלת סיב השריר) שאישית אני ממליץ לשחק בטווח הגבוה של 10-12 חזרות כדי ממש להרגיש את החומצת חלב הזאת בוערת בשריר אבל זה רק המלצה ככה אני עובד ולי זה מרגיש נהדר.

15 חזרות ומעלה זה כבר ממש עובד על סבולת השריר משמע כמה השריר יכול לסחוב ...

מקווה שעזרתי

• פותח/ת השרשור
טווח חזרות של 1-5 הוא גיוס של הרבה סיבי שריר ויחידות מוטריות על ידי כך החזרות האלו למטרת כח.

6-12 הוא טווח של היפרטרופיה (הגדלת סיב השריר) שאישית אני ממליץ לשחק בטווח הגבוה של 10-12 חזרות כדי ממש להרגיש את החומצת חלב הזאת בוערת בשריר אבל זה רק המלצה ככה אני עובד ולי זה מרגיש נהדר.

15 חזרות ומעלה זה כבר ממש עובד על סבולת השריר משמע כמה השריר יכול לסחוב ...

מקווה שעזרתי

אז נגיד והייתה לך אפשרות וזמן לעשות היית עושה 18 חזרות?
בסביבות האלה!
ואם הבנתי אותך נכון, ככל שמספר החזרות יותר גבוה אז השריר מתחזק יותר?

אז נגיד והייתה לך אפשרות וזמן לעשות היית עושה 18 חזרות?
בסביבות האלה!
ואם הבנתי אותך נכון, ככל שמספר החזרות יותר גבוה אז השריר מתחזק יותר?
לא הייתי עושה 18 כי זה מיותר,
לגבי החזרות הכח יעלה במידה ותעבוד בטווחים של 1-5 כך למשל פאוורליפטרים עובדים וכתוצאה מזה הם מצליחים לפתח כוח ברמה גבוהה שמאפשרת להם להרים הרבה משקל..
בפיתוח גוף נהוג לעבוד בעיקר בטווח החזרות של 6-12 וכמו שאמרתי אני אישית אוהב לעבוד בטווח של 10 או 8 מרגיש לי טוב יותר ואני מקבל יותר פאמפ לשריר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית